manic Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Σήμερα το απόγευμα ενω ημουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος πηρα ενα ταξι ( εγω και 2 αλλοι φίλοι μου) και μας πήγε μεχρι το ΙΚΕΑ ενω το ταξιμετρο εγραφε 4.2 ευρω (υπερβολικό μου φαινετε για μια αποστση 3 χιλιομετρων) αυτος μας ζητησε 10!!!! με την δικαιολογία δικαιολογια οτι ειναι ταριφα αεροδρομιου και κατι αλλες μαλακιεσ εγω του πηρα βεβαια τα νουμερα (μια φοτο) και θελω να ξερω: 1) Ειχε δικιο ο τυπος αυτη ειναι η πραγματικη τιμη 2)αν οχι τι μπορω να κανω?(δεν λεω να μου δωσει πισω 6-7 ευρω απλα για να τον τιμωρήσω) ειχα ακουσει οτι υπαρχει ενας αριθμος παραπόνων ποιος ειναι?? υγ: Κατι τετοια ρεμαλια ειναι που οι τουριστες προτημουν τα παραλια της τουρκιας απο τα δικα μας νησια ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!!!!
imr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Το αεροδρομιο οπως και κτελ κτλ (αν το παρεις απο εκει, οχι προς εκει) εχουν καποια εξτρα νομιμη ταριφα Τωρα το ποσο που σου ειπε δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο, παντως σαν εξτρα χρεωση ισχυει
manic Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Το αεροδρομιο οπως και κτελ κτλ (αν το παρεις απο εκει, οχι προς εκει) εχουν καποια εξτρα νομιμη ταριφα Τωρα το ποσο που σου ειπε δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο, παντως σαν εξτρα χρεωση ισχυει ναι οκ αλλα δεν θα πρεπει να ειναι στο ταξιμετρο?
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 3€ ειναι το εξτρα για το αεροδρομιο, αυτος μπορει να σου χρεωσε και τα διοδια..
manic Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 3€ ειναι το εξτρα για το αεροδρομιο, αυτος μπορει να σου χρεωσε και τα διοδια.. αυτο ειναι κατα ατομο δλδ 3 μεσα 9 ή για ολους?
AlexNet Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 3€ ειναι το εξτρα για το αεροδρομιο, αυτος μπορει να σου χρεωσε και τα διοδια.. Διόδια Αεροδρόμιο - Ικέα ;
user12 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Διόδια Αεροδρόμιο - Ικέα ; :lol::lol::lol::lol: Tα καινουργια που θα γινουν
Ather Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δεν ξέρω την απόσταση που έκανες ούτε για το αν άλλαξε έδρα το ταξί. Τη στιγμή όμως που υπάρχει νόμος μπορείς να τα υπολογίσεις και μόνος σου. Υπ.Α. Α 5790/575 (ΦΕΚ Β 756/2009 (2)) http://www.et.gr/view_publication/2009/2/756/svg/6?form.submitted=True Χοντρικά και σύμφωνα με την Υπ.Α. 1,05€ η πτώση σημαίας + χλμ * 0,48€ (μονή ταρίφα να υποθέσω ότι δεν ήταν 12-5 το πρωΐ και ότι ΙΚΕΑ και αεροδρόμιο Ελ.Βελ είναι στην ίδια έδρα) + (λεπτά ώρας χρόνου διαδρομής / 60) * 9,6€ (είναι η χρέωση αναμονής - κίνησης) + 3,4€ χρέωση του Ελ.Βεν. ενώ υποθέτω ότι δεν είχατε αποσκευές. Η τιμή είναι αυτή που θα πληρωθεί συνολικά από όλους σας. Επίσης από όσο γνωρίζω πληρώνεις ότι γράφει το ταξίμετρο, όλες οι χρεώσεις καταχωρούνται δηλαδή εκεί.
manic Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Απόδειξη πείρες για να το κυνηγήσεις το θέμα; δίνουν απόδειξη τα ταξί?
coolman Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 δίνουν απόδειξη τα ταξί? Όσα μπαίνουν στο αεροδρόμιο είναι υποχρεωμένα να φέρουν μηχανάκι που εκδίδει αποδείξεις. Μου έκανε εντύπωση που πρόσφατα και στην Αίγινα μου έδωσε τέτοια απόδειξη ο ταξιτζής.
Ather Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Όσα μπαίνουν στο αεροδρόμιο είναι υποχρεωμένα να φέρουν μηχανάκι που εκδίδει αποδείξεις. Μου έκανε εντύπωση που πρόσφατα και στην Αίγινα μου έδωσε τέτοια απόδειξη ο ταξιτζής. Όλα τα ταξί είναι υποχρεωμένα να σου δίνουν απόδειξη αν το ζητήσεις. Οι μεγαλύτερες κλοπές σε ταξί που έχω δει είναι από λιμάνια , αεροδρόμια ΚΤΕΛ και επαρχία. Οι ταξιτζίδες "πιάνουν" κουβέντα και αν δουν επαρχιωτάκι το σκίζουν κανονικά αφού είναι συνήθως ψαρωμένο. Μπορώ να αναφέρω πολλές δικές μου περιπτώσεις καθώς υπήρξα θύμα για πολλά χρόνια ( ) Είναι έμφυτο φαίνεται στον Έλληνα να κάνει όπου τον παίρνει (έχει τύχει να με κοροϊδέψουν και σε ΚΤΕΛ επειδή δε γνώριζα το νόμο). Πλέον ταξί μόνο όταν δε γίνεται αλλιώς. Λυπάμαι τους παππούδες που κατεβαίνουν στην αθήνα και παίρνουν ταξί. Εντός Αθηνών για να πω την αλήθεια έχω δει τους πιο σωστούς ταξιτζίδες (συγκριτικά πάντα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.