cos.alpha Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Παιδιά, χαιρετώ. Το Σαββάτο περιμένω το [πρώτο] καινούργιο μου iMac. Έχω ήδη κάνει τα κατάλληλα backup σε αρχεία που θέλω να περάσω στο mac αλλά θέλω να ρωτήσω πως μπορώ να περάσω τα mail (πάνω απο 2500 μηνύματα) και τις επαφές μου απο Outlook 2007 σε Mac Mail. Έχω δει το Ο2Μ και την τζάμπα λύση του Thunderbird και θέλω να ρωτήσω: τι προτείνετε; Ευχαριστώ, Κωνσταντίνος.
ntb118 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 στο Thunderbird θα εχεις καλυτερο support ! και εφοσον ειναι free γιατι οχι; +1 για το Thunderbird απο μενα
AggeLON Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Έχω χρησιμοποιήσει και τα δύο, το Mail μου άρεσε γιατί είναι κλασσικά απλό και απέριττο αλλά λειτουργικό. Το Thunderbird επίσης είναι Open Source (σημαντικότατο) με πάρα πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. Εγώ θα πρότεινα το εξής (το είχα κάνει και στην περίπτωση ενός φίλου): Βάλε τον Thunderbird στο σύστημα Win που έχεις το Outlook. Κάνε import από το Outlook τα mail σου, και στη συνέχεια πάρε το φάκελο στον οποίο τα αποθκεύει ο Thunderbird και μετέφερέ τον στην αντίστοιχη τοποθεσία στο mac σου (έχοντας βάλει από πριν Thunderbird). Restart thunderbird και θα πρέπει να έχεις πρόσβαση σε όλα τα mail σου! Αν μετά θές να ρίξεις και μια ματιά στο Mail, import από Thunderbird και είσαι έτοιμος! Γλυτώνεις έτσι και αυτά τα γλοιώδη win to mac προγράμματα που στοιχίζουν και σχεδόν ποτέ δεν κάνουν ακριβώς αυτό που θες. Καλημέρα
cos.alpha Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Ευχαριστώ παιδιά. Έγινε με Thunderbird και όλα καλά. Τώρα, χαίρομαι την καινούργια μου υπολογιστική με το mac! Να' στε καλά.
PARIS_i Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 προσπαθώ να ενεργοποιήσω το MAIL λόγο του οτι είμαι αρχάριος δεν τα καταφέρνω..έχω κάποιες απορίες. 1ον το MAIL είναι συνδρομητικό εννοώ το app (νομίζω οτι ο λογαριασμός είναι) 2ον τι βάζω εκεί που λέει incoming mail server 3ον αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνουν αυτά τα pop stmp κτλ.. γενικά δυσκολεύομαι να συνδεθώ απ'ότι καταλάβατε
e-tic Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 1ον το MAIL είναι συνδρομητικό εννοώ το app (νομίζω οτι ο λογαριασμός είναι) Το πρόγραμμα ΔΕΝ είναι συνδρομητικό, όπως και κανένα απο τα προγράμματα που σου δίνει η Apple μαζί με το λειτουργικό της. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε λογαριασμό mail έχεις χωρίς να είσαι αναγκασμένος να γίνεις συνδρομητής σε οποιαδήποτε υπηρεσία αρκεί αυτός να υποστηρίζει POP. Ο μόνος απο τους δημοφιλείς που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι ο λογαριασμός απο yahoo.com γιατί δεν υποστηρίζει POP στην ελεύθερη (μη συνδρομητική) μορφή του. 2ον τι βάζω εκεί που λέει incoming mail server 3ον αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνουν αυτά τα pop stmp κτλ.. γενικά δυσκολεύομαι να συνδεθώ απ'ότι καταλάβατε Αν έχεις λογαριασμό σε gmail ή σε yahoo.gr τότε θα βρείς πλήρεις οδηγίες για εγκατάσταση των λογαριασμών αυτών σε mail client απο την βοήθεια που σου παρέχει ο καθένας. Πήγαινε στη βοήθεια (έχουν ανάλογο κουμπί) και ψάξε για mail client setup.
StavrosD Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Στο outlook εξάγεις τις επαφές σε αρχείο csv (file->export->export to file->comma sepperated file) Στο thunderbird εισάγεις τις επαφές από το αρχείο csv.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.