killer76 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Καλησπερα. έχω φτιάξει ενα site οπου ο καθε χρηστης θα ανεβαζει το υλικο του. (στιχοι,μουσικη). επειδη ομως δεν μπορω να καθομαι με το τουφεκι να ελεγχω αν ειναι πραγματι δικα τους και δεν υποκεινται σε πνευματικα δικαιωματα, σκεφτομαι να βαλω ορους χρησης. οποτε: α) Οι οροι χρησης με καλυπτουν οτι ο καθε χρηστης ειναι υπευθυνος για το υλικο τους και οχι το site ? Δηλαδή υπαρχει τρόπος αν καποιος ανεβάσει π.χ. ένα τραγουδι της Madonna να είναι υπευθυνος αυτος και οχι το site ? (Γιατι δεν λέει να φαμε καμμια μήνυση). β) Αν ναι, που μπορω να βρω / γράψω τους όρους μου ? (Απο διαδικτυο ? απο συμβολαιογραφο ? απο που ? γ) αν όχι, τι εχει κανει το youtube,facebook κ.λ.π. Υ.Γ. Το site ειναι αγγλικο... Ευχαριστώ πολύ.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Πού έχει έδρα το site; Εννοώ α. Σε τι πρόσωπο είναι καταχωρημένο το domain και β. πού βρίσκονται οι servers; Εάν η απάντηση στο α. ή/και στο β. είναι "Ελληνικό" και "Ελλάδα", δεν καλύπτεσαι. Με τίποτα.
giorgos147 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Βασικά καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον δικηγόρο ειδικευμένο σε τέτοια θέματα. Edit: Με κάλυψε ο αποπανω για κάτι δεύτερα. Αν και νομίζω καλύτερα να ρωτήσεις έναν συμβολαιογράφο π.χ. για να έχεις γενικώς το κεφάλι σου ήσυχο.
killer76 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Τα στοιχεια του ιδιοκτητη είναι ελλαδα και οι servers ειναι μαλλον ευρωπη. (Χρησιμοποιω το siteground.com).
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Aφού ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στην Ελλάδα, τότε εάν ένα μέλος του site/forum "ανεβάσει" παράνομο υλικό, τότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να αποκτήσει προβλήματα.
Tigran Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Βασικά άσχετα από τους όρους χρήσης, αν αφήσεις τα μέλη να ανεβάζει ο καθένας ότι να'ναι χωρίς να τα φιλτράρεις, τότε το εγχείρημά σου θα πάει άπατο. Άμα εγώ -ως ένας Χ καλλιτέχνης- μπω στο site σου και δω 10 άτομα να έχουν ανεβάσει τραγούδια άλλων ως δικά τους και ότι δεν υπάρχει κάποιος να τους ελέγχει, αυτόματα θα θεωρήσω το site μη-επαγγελματικό και προχειροδουλειά. Βρες 2-3 άτομα πρόθυμα να ασχοληθούν, στήστε ένα όμορφο και ευκολόχρηστο site, βάλτε μερικές διαφημίσεις να καλύπτουν τα βασικά έξοδα - πιθανώς να βάζετε και λίγα στην τσέπη για τον κόπο και τον χρόνο σας- και τελείωσε η ιστορία.
killer76 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Βασικά άσχετα από τους όρους χρήσης, αν αφήσεις τα μέλη να ανεβάζει ο καθένας ότι να'ναι χωρίς να τα φιλτράρεις, τότε το εγχείρημά σου θα πάει άπατο. Άμα εγώ -ως ένας Χ καλλιτέχνης- μπω στο site σου και δω 10 άτομα να έχουν ανεβάσει τραγούδια άλλων ως δικά τους και ότι δεν υπάρχει κάποιος να τους ελέγχει, αυτόματα θα θεωρήσω το site μη-επαγγελματικό και προχειροδουλειά. Βρες 2-3 άτομα πρόθυμα να ασχοληθούν, στήστε ένα όμορφο και ευκολόχρηστο site, βάλτε μερικές διαφημίσεις να καλύπτουν τα βασικά έξοδα - πιθανώς να βάζετε και λίγα στην τσέπη για τον κόπο και τον χρόνο σας- και τελείωσε η ιστορία. Το site ειναι κατα 95% ετοιμο. Πειτε οτι εγω έχω την καλη διαθεση να ελεγχω το υλικο, δεν θα πρεπει να ξερω και το πρωτοτυπο κειμενο? ωστε οταν διαβασω αυτο που ανεβασε ο Χ χρηστης και ειναι κλεμμενο να το καταλάβω ? Τι θελω να πω... πειτε οτι βαλω 10 ατομα να ελεγχουν τι ανεβαινει και ενας χρηστης ανεβασει καποιους στιχους, που θα ξερουμε αν οι στιχοι ειναι ήδη κατοχυρωμενοι? Επισης μου κανει εντυπωση, το Youtube ας πουμε πως κατοχυρώνετε να μην φαει μυνηση απο εταιρειες, αφου ο καθενας ανεβαζει οτι γουσταρει? Ή αν π.χ. εγω παρω στιχους που είναι ήδη κατοχυρωμενοι και τους ανεβασω για δικους μου στο facebook, ποιος θα εχει κυρωσεις εγώ ή το facebook? To ερώτημα ειναι ομως το εξής: α) Τα site αυτα εχουν οχυρωθει τοσο καλα νομικα και δεν μπορει κανεις να τους κανει τιποτα (οποτε να δω προς τα που θα βαδισω και εγω και αν τα καταφερω ολα καλα) ? ή β) τρώνε μηνύσεις αλλα λενε "δεν βαριεσαι αφου βγαζω 1 δις ας δινω και 1 εκατ. σε προστιμα, κερδισμενος ειμαι"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.