afentiko7 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δε νομίζω ότι τον ρώτησαν αν θέλει ή όχι ψωμί. Με το έτσι θέλω να σ'το χρεώσουν. Δηλαδή αν πας στο σούπερ μάρκετ και σου χρεώσουν χωρίς να σε ρωτήσουν τις σακούλες, δε θα σου κακοφανεί; Ένα απλό παράδειγμα παραθέτω. . Κοίτα, ζούμε σε μια πολιτισμένη κοινωνία με κανόνες. Εσύ στο σπίτι σου, μπορείς να τρως με βρώμικα χέρια, χωρίς μαχαιροπίρουνα, χωρίς πετσέτες και να χεις μια στοίβα πιάτα στο νεροχύτη σου. Ομως, σε οποιοδήποτε κέντρο πας να φας είτε των β προαστείων είτε στο σουβλατζίδικο του νίκου του αλβανού που τρώω εγώ, ακολουθείς κανόνες. Δλδ πρέπει να βάλεις τραπεζομάντιλο, πρέπει να βάλεις μαχαιροπίρουνα και να έχεις και ένα ποτήρι νερό δίπλα, μπας και διψάσεις. Βέβαια αυτά, αποτελούν έξοδα για το μαγαζί και κάπως πρέπει να τα χρεώσει. Τώρα, αν εσύ δε γουστάρεις τον πολιτισμό και θες να ζήσεις όπως ζούσαν οι πρωτόγονοι, έχεις κάθε δικαίωμα, αλλιως θα πρέπει να συμβιβαστείς και να μάθεις να τρως ψωμί. Αμυλο στο τραπέζι πρέπει να υπάρχει πάντα. διότι το θεμα ΔΕΝ είναι τα χρήματα Δλδ εσύ νομιζεις, ότι ο Κόκκαλης, θα έκανε σκηνή για το κουβέρ (αφού δεν είναι τα χρήματα) δεν τα θέλαν οι άνθρωποι να τα φάνε Το ψωμί, πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι, όχι γιατί είμαστε ελληνορθόδοξοι, αλλά γιατί έχει καθιερωθεί, όπως και τα τραπεζομάντηλα και τα μαχαιρόπιρουνα και τα πιάτα με νερό εμφιαλωμένο που δεν ζητήσαμε (πίναμε κρασί Ξεδιψάς με το κρασί? @calvin περίπτερα δεν έχει εκεί κοντά? Δηλαδή πάω και παραγγέλνω παγωτό χωνάκι με 2 μπάλες. Πρέπει να βάλω και σιρόπι από πάνω για να μη σκεφτεί ο άλλος ότι.... ααα δε βάζει σιρόπι ο τσιγκούνης 70λεπτά (ή πόσο κάνει τεσπα) για να γλιτώσει τα 70 λεπτά. Πάντως, όσους βλέπω με μια μίζερη φάτσα και να τσακώνονται για 30-40 λεπτά, ένα δούλεμα το τρώνε (από εμένα και όσους τυγχάινει να βρίσκονται μαζί μου) Ο ανθρωπος παίρνει θεση σε ολα τα θεματα και πάντα έχει αντίθετη αποψη απο τους τοπικ starters Ναι, και που είναι το τρολλάρισμα? Μα αν έχεις σύμφωνη γνώμη με κάποιον, δεν έχει νόημα να το συζητάς.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Το κάνεις copy/paste όπου βρεις; Ξεχάστηκες, σε εμάς το ξανάβαλες. deja vu!
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Κοίτα, ζούμε σε μια πολιτισμένη κοινωνία με κανόνες. Εσύ στο σπίτι σου, μπορείς να τρως με βρώμικα χέρια, χωρίς μαχαιροπίρουνα, χωρίς πετσέτες και να χεις μια στοίβα πιάτα στο νεροχύτη σου. Ομως, σε οποιοδήποτε κέντρο πας να φας είτε των β προαστείων είτε στο σουβλατζίδικο του νίκου του αλβανού που τρώω εγώ, ακολουθείς κανόνες. Δλδ πρέπει να βάλεις τραπεζομάντιλο, πρέπει να βάλεις μαχαιροπίρουνα και να έχεις και ένα ποτήρι νερό δίπλα, μπας και διψάσεις. Βέβαια αυτά, αποτελούν έξοδα για το μαγαζί και κάπως πρέπει να τα χρεώσει. Τώρα, αν εσύ δε γουστάρεις τον πολιτισμό και θες να ζήσεις όπως ζούσαν οι πρωτόγονοι, έχεις κάθε δικαίωμα, αλλιως θα πρέπει να συμβιβαστείς και να μάθεις να τρως ψωμί. Αμυλο στο τραπέζι πρέπει να υπάρχει πάντα. Δλδ εσύ νομιζεις, ότι ο Κόκκαλης, θα έκανε σκηνή για το κουβέρ (αφού δεν είναι τα χρήματα) Το ψωμί, πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι, όχι γιατί είμαστε ελληνορθόδοξοι, αλλά γιατί έχει καθιερωθεί, όπως και τα τραπεζομάντηλα και τα μαχαιρόπιρουνα και τα πιάτα Ξεδιψάς με το κρασί? @calvin περίπτερα δεν έχει εκεί κοντά? Πάντως, όσους βλέπω με μια μίζερη φάτσα και να τσακώνονται για 30-40 λεπτά, ένα δούλεμα το τρώνε (από εμένα και όσους τυγχάινει να βρίσκονται μαζί μου) Ναι, και που είναι το τρολλάρισμα? Μα αν έχεις σύμφωνη γνώμη με κάποιον, δεν έχει νόημα να το συζητάς. Διαφωνω στο θεμα του ψωμιου. Δηλαδη αν πας σε καποιο εθνικ εστιατοριο θα περιμενεις το τραπεζι σου να εχει κ ψωμι? Οχι απαραιτητα. Οσον αφορα το αμυλο (επειδη μαλλον το εθιξες σαν θεμα διατροφης), και σαλατα πρεπει να εχει και γενικα ολα τα διατροφικα στοιχεια. Πραγμα που αντιλαμβανεσαι πως δεν υφισταται. Μια που μιλαμε και για πολιτισμο, και η μπυρα πρεπει να πινεται απο το ποτηρι κατα τον πολιτισμο, στα μπαρ βλεπεις ολους να το κανουν αυτο, η μηπως πολλοι πινουν και απο το μπουκαλι? Επισης για να ξαναγυρισουμε στο τοπικ, η δικη μου λογικη λεει το εξης: Ζηταω κατι να φαω/πιω/φορεσω και μου το δινουν? Κοιταω αν ειμαι ενταξει με την τιμη και το αγοραζω. Αν δεν ισχυει το δευτερο σκελος γιατι ειμαι καρμιρης/κανω οικονομια/δεν εχω λεφτα/θεωρω πως αυτο που προσφερεται δεν ανταποκρινεται σε αυτα που μου ζητουνται? Δεν το παιρνω. Δεν ζητησα κατι, παρολα αυτα μου το φερνουν και θελουν να το πληρωσω? Αν αποκτησω την διαθεση να το αποδεχτω (οχι συμβιβαστικά) το παιρνω. Αν οχι, το αρνουμαι. Ειναι θεμα νοοτροπιας πως αν χρειαζομαι/θελω κατι προσπαθω να το αποκτησω. Αν οχι, δεν το φορτωνομαι. Και για την ιστορια, εχω καταστημα που πουλαω καποια ειδη. Αν εγω πεταξω μεσα στην σακουλα του πελατη ενα αντικειμενο και του πω πως πρεπει για τον ΑΒ λογο να το παρει, θα μου το πεταξει στα μουτρα. Γιατι λοιπον να δεχομαι το ιδιο απο αλλους? Φιλικα.
ANHLIKOS Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Τώρα, αν εσύ δε γουστάρεις τον πολιτισμό και θες να ζήσεις όπως ζούσαν οι πρωτόγονοι, έχεις κάθε δικαίωμα, αλλιως θα πρέπει να συμβιβαστείς και να μάθεις να τρως ψωμί. Αμυλο στο τραπέζι πρέπει να υπάρχει πάντα. Το ψωμί, πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι, όχι γιατί είμαστε ελληνορθόδοξοι, αλλά γιατί έχει καθιερωθεί, όπως και τα τραπεζομάντηλα και τα μαχαιρόπιρουνα και τα πιάτα Πως συνδέεται ο πολιτισμός με το ψωμί? Σου λέει ο άλλος δεν γουστάρω ρε φίλε να φάω ψωμί, γιατί έτσι μου αρέσει, το εχω κάνει τάμα! Εχω αλλεργία! Δεν μου σηκώνεται με το ψωμι. Με το στανιό δηλαδή? Τι παει να πει εχει καθιερωθεί? Εγω τρώω Αραβικές πίτες και μ΄αρέσει να κάνω αργιλέ! Παρακαλώ να σερβιριστούν τα παραπάνω στο τραπέζι 3. Δεν είναι τπτ δύσκολο να με ρωτήσει αν θέλω κατι οπως κάνουν με την σαλάτα και το ποτό. Αν το κάνεις, φυσικά θα πάρω και οχι ενα αλλά πέντε εξι να παίξουμε ξιφομαχίες με τα καρβέλια. Προσωπικά εχω χοντρό πρόβλημα οταν μου επιβάλλουν κατι με το ζόρι. Με αποτέλεσμα να αντιδρώ άσχημα. (σε διάφορες καταστάσεις, δεν μιλώ ειδικά για αυτό το θέμα τώρα) Δλδ εσύ νομιζεις, ότι ο Κόκκαλης, θα έκανε σκηνή για το κουβέρ (αφού δεν είναι τα χρήματα) Αν το συγκρίνουμε αναλογικά ΝΑΙ!
afentiko7 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Διαφωνω στο θεμα του ψωμιου. Δηλαδη αν πας σε καποιο εθνικ εστιατοριο θα περιμενεις το τραπεζι σου να εχει κ ψωμι? Θα έχει κάτι αντίστοιχο, που θα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο. Ρύζι, ξέρω εγώ, δεν μπαω σε τέτοια περίεργα μέρη, αλλά φαντάζομαι κάτι παρόμοιο θα έχουν. Οσον αφορα το αμυλο (επειδη μαλλον το εθιξες σαν θεμα διατροφης), και σαλατα πρεπει να εχει και γενικα ολα τα διατροφικα στοιχεια. Πραγμα που αντιλαμβανεσαι πως δεν υφισταται Ναι, αλλά ο τόπικ στάρτερ, δεν το ανέφερε, οπότε φαντάζομαι πως παρήγγειλε καμιά χωριάτική ή τηγανητά κολοκυθάκια. Και κρέας πρέπει να υπάρχει και γαλακτοκομικό κλπ. και η μπυρα πρεπει να πινεται απο το ποτηρι κατα τον πολιτισμο, στα μπαρ βλεπεις ολους να το κανουν αυτο, η μηπως πολλοι πινουν και απο το μπουκαλι Φαντάσου τι τύποι είναι αυτοί, που πίνουν εμφιαλωμένη μπύρα σε μπαρ και όχι βαρελισια. Η πάνε έξω να πιουν μπύρα και δεν πανε σε μπυραρία. Και επειδή αυτοί, είναι βρώμικοι, πρέπει κι εσύ να τους μοιάσεις? Για το άλλο που είπες. Εσύ έχεις δικαίωμα να ρωτήσεις τον προμηθευτή σου, τι ποσοστό κέρδους βγάζει από αυτά που σου πουλάει? Ανάλογα με το είδος κυμαίνεται. Επίσης, μπορώ να έρθω εγώ και να σε πω κλέφτη, αν πουλάς ακριβά (για μένα) τα προϊόντα σου? Οχι, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μην ξαναψωνίσω από εσένα. Επομένως, επειδή ζούμε σε ελεύθερη αγορά ο καθένας μπορεί να πουλάει και να αγοράζει όσο θέλει. Οποιος δε θέλει, είτε πάει στην κούβα ή στη β. κορέα για να υπάρχει διατίμηση, είτε δεν αγοράζει. @ανήλικε, υπάρχει και ο όρος χρηστά ήθη κι έθιμα. και ξαναπα, κάποιου μπορεί να μην του αρέσουν τα μαχαιροπίρουνα, οπότε με τη λογική σου, μπορεί να ζητήσει να πληρώσει λιγότερο, γιατί ο εστιάτορας θα αποφύγει το κόστος πλυσίματος. Ειδικά αν είναι και βρώμικος και πάει σε ψαροταβέρνα, μπορεί να ζητήσει μετά να μην του φέρουν αρωματικό μαντήλι-χαρτοπετσέτα. Γιατί να τα πληρώσει και αυτά?
ANHLIKOS Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 @ανήλικε, υπάρχει και ο όρος χρηστά ήθη κι έθιμα. και ξαναπα, κάποιου μπορεί να μην του αρέσουν τα μαχαιροπίρουνα, οπότε με τη λογική σου, μπορεί να ζητήσει να πληρώσει λιγότερο, γιατί ο εστιάτορας θα αποφύγει το κόστος πλυσίματος. Ειδικά αν είναι και βρώμικος και πάει σε ψαροταβέρνα, μπορεί να ζητήσει μετά να μην του φέρουν αρωματικό μαντήλι-χαρτοπετσέτα. Γιατί να τα πληρώσει και αυτά? Καλα μιλάμε σοβαρά τώρα? Βάζουμε στην ίδια μοίρα τα μαχαιροπίρουνα με το ψωμί? Αν είναι ετσι, να μην μου φέρουν καθόλου πιάτο. Ας μου τα πετάει ο μάγειρας απο την κουζίνα και γω θα τα πιάνω στον αέρα με το στόμα μου!
panagos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 afentiko7 θα σου αρκούσε να σου πω οτι αυτά που γράφεις δεν στέκουν ή θέλεις και ανάλυση; Τραβάω τα μαλλιά μου με τα συμπεράσματά σου..
afentiko7 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Καλα μιλάμε σοβαρά τώρα? Βάζουμε στην ίδια μοίρα τα μαχαιροπίρουνα με το ψωμί? Αν είναι ετσι, να μην μου φέρουν καθόλου πιάτο. Ας μου τα πετάει ο μάγειρας απο την κουζίνα και γω θα τα πιάνω στον αέρα με το στόμα μου! Nαι, μπορείς να ζητήσεις να σου τα φέρουν στη λαδόκολλα, ξέρω γω τι κουβαλάει ο καθένας, στην κούτρα του? Οταν πας σε ένα εστιατόριο, δεν πληρώνεις μόνο το φαγητό. Πληρώνεις τους υπαλλήλους, την φορολογία που επιβάλλει το κράτος, το δάνειο που πήρε αυτός για να ανοιξει ταβέρνα. Δεν του ρθαν ουρανοκατέβατα όλα αυτά. Γιατί, υπάρχουν κάποιοι που λένε, α 5 ευρώ το μεγάλο ποτήρι μπύρα. Ναι, ρε φίλε αλλά δεν πληρώνεις μόνο τη μπυραρία, πληρώνεις και όλα τα άλλα κόστη. afentiko7 θα σου αρκούσε να σου πω οτι αυτά που γράφεις δεν στέκουν ή θέλεις και ανάλυση; Τραβάω τα μαλλιά μου με τα συμπεράσματά σου.. εννοείται ότι κάνω πλάκα, όταν λέω πως ο άλλος έχει δικαίωμα να μην δεχτεί να πληρώσει για τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα.
Finn Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Προσπαθώ να απαντήσω εδώ και ώρα αλλά ξέρω ο,τι και να γράψω ανούσιο θα ναι απέναντι στα replies του αφεντικού...
afentiko7 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Προσπαθώ να απαντήσω εδώ και ώρα αλλά ξέρω ο,τι και να γράψω ανούσιο θα ναι απέναντι στα replies του αφεντικού... Αστο το ψωμί, δεν ξεκίνησε από εκεί το θέμα (στο κάτω κάτω, γουστο και καπέλο του καθενός,να τρώει όπως τρώει), το θέμα ξεκίνησε όταν ο critter κατηγόρησε κάποιον που πουλάει με κέρδος ως "κλέφτη". Εκεί, έχεις να πει κάτι? και καταλήξαμε στη συνέχεια, στο συμπερασμα, πως αν δεν κινηθείς νομικά επειδή σου χρεώσανε το μπουκάλι νερό 20 λεπτά παραπα΄νω, σε κάνουν οι άλλοι, ότι θέλουνε.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 sorry αλλά με τόσο ποσοστό κέρδους εσύ πως θα τον χαρακτήριζες? ευεργέτη ή φιλάνθρωπο?
ANHLIKOS Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Nαι, μπορείς να ζητήσεις να σου τα φέρουν στη λαδόκολλα, ξέρω γω τι κουβαλάει ο καθένας, στην κούτρα του? Οταν πας σε ένα εστιατόριο, δεν πληρώνεις μόνο το φαγητό. Πληρώνεις τους υπαλλήλους, την φορολογία που επιβάλλει το κράτος, το δάνειο που πήρε αυτός για να ανοιξει ταβέρνα. Δεν του ρθαν ουρανοκατέβατα όλα αυτά. Γιατί, υπάρχουν κάποιοι που λένε, α 5 ευρώ το μεγάλο ποτήρι μπύρα. Ναι, ρε φίλε αλλά δεν πληρώνεις μόνο τη μπυραρία, πληρώνεις και όλα τα άλλα κόστη. Αυτό λέω τοση ώρα. Ολα τα παραπάνω τα πληρώνω με κάθε πιάτο που θα παραγγείλω και σε ολα τα ποτήρια μπύρας που θα πιω για να γίνω ντίρλα. Διότι ολα αυτα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του προϊόντος που εγω παραγγέλνω. Δεν θέλω να μου φέρουν κατι που δεν γουστάρω.
Finn Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Αφεντικό, το δικαίωμα κάποιου να πουλάει με μεγάλο περιθώριο κέρδους δεν αναιρεί το δικό μου δικαίωμα να τον χαρακτηρίσω κλέφτη.
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Ναι, αλλά ο τόπικ στάρτερ, δεν το ανέφερε, οπότε φαντάζομαι πως παρήγγειλε καμιά χωριάτική ή τηγανητά κολοκυθάκια. Και κρέας πρέπει να υπάρχει και γαλακτοκομικό κλπ. Αυτο που λες εδω δεν το καταλαβαινω. Ο,τι ηθελε παρηγγειλε, κατι διαφορετικο απο αυτο που ηθελε πηρε. Απλα τα πραγματα. Φαντάσου τι τύποι είναι αυτοί, που πίνουν εμφιαλωμένη μπύρα σε μπαρ και όχι βαρελισια. Η πάνε έξω να πιουν μπύρα και δεν πανε σε μπυραρία. Και επειδή αυτοί, είναι βρώμικοι, πρέπει κι εσύ να τους μοιάσεις? Μα αυτο δεν καταλαβαινεις. Οπουδηποτε θελουν μπορουν να πανε και να πιουν ο,τι θελουν και οπως θελουν. Και δεν σκοπευω να μοιασω σε κανεναν, απλα λεω πως το φαινομενο ειναι συνηθες. Μεχρι εκει. Ασε που μπορω να κατσω να βρω εκατο αναλογα παραδειγματα για τα σουβλατζιδικα που ανεφερες και το κατα ποσο πληρουν στανταρτς υγιεινης αλλα δεν θα το κανω, γιατι θα απαντησεις πιθανοτατα "Εγω το θεωρω καθαρο και σωστο", πραγμα που κανουν και αυτοι με τις μπυρες εχε υποψη σου. Για το άλλο που είπες. Εσύ έχεις δικαίωμα να ρωτήσεις τον προμηθευτή σου, τι ποσοστό κέρδους βγάζει από αυτά που σου πουλάει? Ανάλογα με το είδος κυμαίνεται. Επίσης, μπορώ να έρθω εγώ και να σε πω κλέφτη, αν πουλάς ακριβά (για μένα) τα προϊόντα σου? Οχι, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μην ξαναψωνίσω από εσένα. Επομένως, επειδή ζούμε σε ελεύθερη αγορά ο καθένας μπορεί να πουλάει και να αγοράζει όσο θέλει. Οποιος δε θέλει, είτε πάει στην κούβα ή στη β. κορέα για να υπάρχει διατίμηση, είτε δεν αγοράζει. Αυτο για τον ελεγχο που ειπες, λεγεται Αγορανομια ξερεις. Και εγω δεν μιλησα για ποσοστα κερδους κλπ. ηταν πολυ σαφες αυτο που εννοουσα χρησιμοποιοντας το παραπανω παραδειγμα. Ξαναδιαβασε το και αν θελεις απαντας σε αυτο που γραφτηκε οχι σε εικασιες. Φιλικα
pournaras Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Αφεντικό,το δικαίωμα κάποιου να πουλάει με μεγάλο περιθώριο κέρδους δεν αναιρεί το δικό μου δικαίωμα να τον χαρακτηρίσω κλέφτη. Κακως. Υπαρχουν καποια προιοντα τα οποια θεωρουνται πρωτης αναγκης (που χωρις αυτα δε ζεις, και που ακομη και το στραβο αυτο κρατος τα εχει στη διατημιση), και τα υπολοιπα που δεν ειναι. Το να θεωρησεις κλεφτη καποιον που αισχροκερδει πανω στο νερο που το εχεις απολυτα αναγκη, ναι συμφωνω και να του κανεις καταγγελια, και να τον βρισεις και οτι περναει απο το χερι σου. Γιατι αυτος παταει πανω σε μια βασικη ζωτικη σου αναγκη για να πλουτισει. Το να θεωρησεις ομως κλεφτη αυτον που θα αισχροκερδισει πουλωντας ακριβα ρολογια, ακριβες οθονες η ακριβα παγωτα, ειναι τελειως λαθος. Δεν προκειται να παθεις τιποτε αν δεν αγορασεις και αναγκασεις τον "κλεφτη" με τον τροπο σου να τα κατεβασει. Το να αγορασεις και μετα να τον φωναζεις κλεφτη δεν ειναι και οτι πιο λογικο. (Το θεμα με το κουβερ - ψωμακια, δε θελει και πολυ αναλυση ωστε να φανει οτι ειναι τσαμπουκαλιδικο κλεψιμο. Οτιδηποτε σε χρεωσει καποιος ενω δεν το θες, κλεψιμο ειναι, δεν πα να ειναι και νερο στη μεση της Σαχαρας και να κορακιαζεις, αμα δεν το θες και στο φερνει αυθαιρετα κλεψιμο ειναι).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.