Προς το περιεχόμενο

Αισχροκέρδεια

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και εσύ αν είχες λίγο μυαλό για καταλάβαινες ότι γι αυτό δεν βγαίνει το ασφαλιστικό (ελπίζω να καταλαβαίνεις πως βλάπτουν το σύστημα αυτά τα χαμένα λεφτά) και γι αυτό θα δουλεύεις μετά έσύ και άλλα 7 εκ. μέχρι τα 70 για να κλείσετε τις τρύπες...και πιθανώς δεν θα τα καταφέρετε κιόλας.

Δεν λέω σε καμία περίπτωση οτι είναι σωστή αυτή η νοοτροπία.. Αλλα όπως είπα... άλλα μυαλά.. Όταν είσαι στα πρώτα έτη φοιτητής έχεις το νού σου οπουδήποτε αλλού εκτός απο τα ένσημα και το ασφαλιστικό.. Λογικό νομίζω..

• Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και εσύ αν είχες λίγο μυαλό για καταλάβαινες ότι γι αυτό δεν βγαίνει το ασφαλιστικό (ελπίζω να καταλαβαίνεις πως βλάπτουν το σύστημα αυτά τα χαμένα λεφτά) και γι αυτό θα δουλεύεις μετά έσύ και άλλα 7 εκ. μέχρι τα 70 για να κλείσετε τις τρύπες...και πιθανώς δεν θα τα καταφέρετε κιόλας.

αληθεια τωρα πιστευεις οτι οι ανασφάλιστοι ειναι αυτοι που εκαναν το ικα οπως ειναι τωρα???:rolleyes:

Γιατι εγω μεχρι τωρα πιστευα οτι ειναι τα λαμογια του δημοσιου που εχασαν (εφαγαν) τα λεφτα των ασφαλισμενων...

Δημοσ.

Προσωπικα, αν κατι μου τη σπασει σε ενα μαγαζι το βαζω σιωπηρα στη μαυρη λιστα αλλα δεν κανω φασαρια. Χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι απαραιτητα η σωστη αντιμετωπιση.

Εγώ απλά αν κάτι δε μ αρέσει σηκώνομαι και φεύγω. Είτε πρόκειται μαγαζί με ρούχα είτε καφετέρια. Για μένα είναι η χείριστη νοοτροπία να ξοδεύεις πενταψήφιο αριθμό ευρώ για ένα ρολόι και να κάνεις φασαρία για ένα ευρώ. Διότι αν τα χεις, δε σε νοιάζει καθόλου. Αρα, δεν τα χεις ή είσαι υπερεχρεωμένος και προσπαθείς να κάνεις τη μεγάλη ζωή. Δικαιωμα σου, αλλά και μένα δικαίωμα μου να το κατακρίνω. Πρόσεξε, το περιστατικό δεν αφορούσε εξυπηρέτηση, αλλά το ότι δεν παρήγγειλε ψωμί για να γλιτώσει το 1 ευρώ. Δλδ όταν γίνεται τέτοια κομπίνα με το πετρέλαιο και τέτοια επιδρομή φόρων λες και ζούμε στο 80, ε ταιριάζει γάντι η παροιμία "εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν"

αληθεια τωρα πιστευεις οτι οι ανασφάλιστοι ειναι αυτοι που εκαναν το ικα οπως ειναι τωρα???:rolleyes:

Γιατι εγω μεχρι τωρα πιστευα οτι ειναι τα λαμογια του δημοσιου που εχασαν (εφαγαν) τα λεφτα των ασφαλισμενων...

Τα "λαμόγια του δημοσίου" είναι αδόκιμος όρος. Καταρχήν πρώτοι φταίνε οι δημόσιοι που παίρνουν σύνταξη από τα 40 και κατά δεύτερον οι μετανάστες που δεν πλήρωνανν γρι, αλλά αν νοσήσουν πρέπει το ελληνικό δημόσιο, να καταβάλλει τα έξοδα νοσηλείας τους και αυτών αλλά και γιαγιάδων παππούδων που έρχονται από τα τίρανα.

Δημοσ.

Τα "λαμόγια του δημοσίου" είναι αδόκιμος όρος. Καταρχήν πρώτοι φταίνε οι δημόσιοι που παίρνουν σύνταξη από τα 40 και κατά δεύτερον οι μετανάστες που δεν πλήρωνανν γρι, αλλά αν νοσήσουν πρέπει το ελληνικό δημόσιο, να καταβάλλει τα έξοδα νοσηλείας τους και αυτών αλλά και γιαγιάδων παππούδων που έρχονται από τα τίρανα.

ναι δικιο εχεις οι αλβανοι εβλαψαν περισσότερο τα δημοσια ταμεια απο αυτους που τα διαχειρίζονται /-καν... (μην ξεχνας οτι στους αλλοδαποι εργατες οφειλοται σε μεγαλο βαθμο η αναπτυξη της οικονομιας της Ελλαδας (τουλαχιστον οταν υπηρχε αναπτυξη))

Δημοσ.
Πρόσεξε, το περιστατικό δεν αφορούσε εξυπηρέτηση, αλλά το ότι δεν παρήγγειλε ψωμί για να γλιτώσει το 1 ευρώ.

Δε νομίζω ότι τον ρώτησαν αν θέλει ή όχι ψωμί. Με το έτσι θέλω να σ'το χρεώσουν.

Δηλαδή αν πας στο σούπερ μάρκετ και σου χρεώσουν χωρίς να σε ρωτήσουν τις σακούλες, δε θα σου κακοφανεί; Ένα απλό παράδειγμα παραθέτω.

Δηλαδή πάω και παραγγέλνω παγωτό χωνάκι με 2 μπάλες. Πρέπει να βάλω και σιρόπι από πάνω για να μη σκεφτεί ο άλλος ότι.... ααα δε βάζει σιρόπι ο τσιγκούνης 70λεπτά (ή πόσο κάνει τεσπα) για να γλιτώσει τα 70 λεπτά.

Ας λογικευτούμε λιγάκι.

Δημοσ.

Θα πρότεινα να ενημερωθείς περί του ποσού στο οποίο ανέρχεται η εισφοροδιαφυγή, γιατί φαίνεται να νομίζεις ότι μιλάμε για πενταροδεκάρες.

Δεύτερον, ας είσαι εσύ εντάξει απέναντι στο κράτος (και κατεπέκταση τους συμπολίτες σου) και μετά ζήτα τα ρέστα. Όσο και εσύ βάζεις το λιθαράκι σου στο δρόμο για την χρεωκοπεία, ίσως θα έπρεπε να είσαι πιο χαλαρός με αυτούς που στο τέλος τέλος και εσύ εκλέγεις.

Δημοσ.

Καλα ρε παιδια, καθεστε και απαντατε στο trollαρισμα του afentiko7?

Ο ανθρωπος παίρνει θεση σε ολα τα θεματα και πάντα έχει αντίθετη αποψη απο τους τοπικ starters. Μιλαμε οτι τα ξερει ολα και συμφερει. Το κακο ειναι οτι εσεις του δίνεται τροφή.

Απλα να αναφερω για μερικους που δεν εχουν παρακολουθησει τη ροή του τοπικ οτι σχετικα με το ψωμι, γράφω ξεκάθαρα οτι "δεν τρώμε ψωμι"....τι να κάνουμε που δεν θέλουμε να κάνουμε ψωμακια?. Επισης πρεπει να πω οτι δεν τρώω μελιτζάνες...Υποθετω λοιπον οτι αν μου φέρνανε στο τραπεζι μια μεριδα μελιτζανες (χωρίς να την έχω παραγγείλει) και μου τη χρεώνανε 0,5€ θα έπρεπε είτε να τις φάω είτε να μην τις φάω και να μην πω τπτ γιατι το ποσο ειναι μικρό και θα χαρακτηριστώ τσιγκούνης :-D....

afentiko7 θεέ, κάνε πραξικόπημα (ή επανάσταση όπως το λένε τα παιδια του 67) και πάρε τη ΠΑΕ.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 06:27 ----------

Θα πρότεινα να ενημερωθείς περί του ποσού στο οποίο ανέρχεται η εισφοροδιαφυγή, γιατί φαίνεται να νομίζεις ότι μιλάμε για πενταροδεκάρες.

Δεύτερον, ας είσαι εσύ εντάξει απέναντι στο κράτος (και κατεπέκταση τους συμπολίτες σου) και μετά ζήτα τα ρέστα. Όσο και εσύ βάζεις το λιθαράκι σου στο δρόμο για την χρεωκοπεία, ίσως θα έπρεπε να είσαι πιο χαλαρός με αυτούς που στο τέλος τέλος και εσύ εκλέγεις.

Φίλε, γραφεις σε Ελληνικό forum, οχι σε Γερμανικο :P

Δημοσ.
Υποθετω λοιπον οτι αν μου φέρνανε στο τραπεζι μια μεριδα μελιτζανες (χωρίς να την έχω παραγγείλει) και μου τη χρεώνανε 0,5€ θα έπρεπε είτε να τις φάω είτε να μην τις φάω και να μην πω τπτ γιατι το ποσο ειναι μικρό και θα χαρακτηριστώ τσιγκούνης :-D....

Βασικά έχει ένα δίκιο. Από την άποψη της γκόμενας. Θα δει ας πούμε η γκόμενα το σκηνικό για το ψωμί ή τη μελιτζάνα ή ή ή και θα βγάλει το συμπέρασμα...ααα τσιγκούνης είναι αυτός, μακρυά.

Σκέφτεται να πληρώσει το 1 ευρώ.

Ντάξει μην το ψάχνεις. Ό,τι πιο άκυρο μπορείς να πετύχεις!

Βέβαια αυτή σε ένα κατάστημα ρούχων θα κάνει το παζάρι για μια μπλούζα από 102 στα 100 ευρώ π.χ. Εκεί τα 2 ευρώ τα σκέφτεται ;)

Δημοσ.

Εμένα πάλι μου φαίνεται απολύτως λογικό αυτό που έκανε ο Critter με τα ψωμάκια (και ναι είμαι γυναίκα). Δεν ήταν στην παραγγελία, δεν τα θέλαν οι άνθρωποι να τα φάνε, γιατί να τα φορτωθούν? Ανεξαρτήτως ποσού. Δεν είναι ούτε τσιγγουνιά, ούτε οικονομία ούτε τπτ. Κοινή λογική είναι. Μας έτυχε και μας φάση με νερό εμφιαλωμένο που δεν ζητήσαμε (πίναμε κρασί), το γυρίσαμε πίσω χωρίς 2η σκέψη ή συζήτηση.

Μου φαίνεται κομπλεξικό να πληρώσω κάτι που δεν ζήτησα ή να αγοράσω κάτι, παρόλο που αισθάνομαι ότι με πιάνουν κορόιδο, μόνο και μόνο για να δώσω μια εικόνα Α στους άλλους που είναι μαζί μου.

Οσο για το ρολόι του Critter (ας μην το δούμε ως επένδυση), κάθε ένας έχει τις αδυναμίες του. Αλλος έχει αδυναμία στα gadgets, άλλος στα παπούτσια, άλλος στα κοσμήματα. Κάτι εξωφρενικό για εμένα μπορεί να είναι το μεράκι του άλλου. Συνειδητή επιλογή να είναι (και όχι κίνηση εντυπωσιασμού ή νεοπλουτισμού) και έρευνα αγοράς να γίνει. Σεβαστό απο κει και πέρα.

Δημοσ.

Του έλληνα ειναι να μην του κλέψεις λίγα, γιατι την έκατσες! :lol:

Φυσικά έκανε καλα ο Critter, διότι το θεμα ΔΕΝ είναι τα χρήματα. Ειναι το οτι προσπαθούν να σε πιάσουν μαλάκα. Αυτο ειναι το γαμώτο. Αν μου τα ζήταγες θα στα έδινα, αλλα οχι με το στανιό!

Ενα περιστατικό που συμβαίνει συχνά στα καφέ και στα μπαρ είναι να σου δίνουν αλλα ντι αλλων αποδείξεις. (Αλλη ώρα, αλλα ποτά, κλπ). Πριν απο μια βδομάδα περίπου έγινε το παρακάτω σκηνικό. Ο διάλογος έγινε ακριβώς ετσι:

Εγω: Συγγνώμη οι αποδείξεις που μας φέρατε, ειναι λάθος.

Σερβιτόρα: Λάθος, γιατί? (τις παίρνει και τις βλέπει)

Εγω: Διότι εμεις ήρθαμε στις 21:30 και εδώ η μια γράφει 17:40, η αλλη 20:00 και η τρίτη 20:15.

Σερβ: Παίζει κάποιο ρόλο σε σενα αυτο

Εγω (αγριεμένος ιδιαίτερα με το "παίζει"): Ναι παίζει!

Τι να της πει κανείς?

Δημοσ.
@skyhawk

υπαρχει ποτε περιπτωση σε μια καφετερια να μην κολαει σε κανεναν ενσημα??

υπαρχει κανενας νομος που να το δικαιολογει αυτο? (δηλαδη νομιμα να μη κολαει ενσημα σε κανεναν)

Κανεις δεν ειπε οτι ειναι νομιμο. Ασφαλως και υπαρχουν νομοι. Το "σε κανεναν" ειναι σχετικο. Οταν σε μια μεγαλη καφετερια δουλευουν 30 ατομα και τα 5 ειναι με full ενσημα και αλλοι 10 με μισα τοτε συγγνωμη για την εκφραση... τα ιδια σκατα ειναι σα να μη κολανε τιποτα.

Υπαρχει και νομος που σου απαγορευει να περασεις λεωφορο απεναντι αν δεν εχει διαβαση. Ειδες πολλους να τον τηρουν?

Δημοσ.
Βασικά έχει ένα δίκιο. Από την άποψη της γκόμενας.

Όπως τα λες ειναι..γι’αυτο το λογο αυτο δεν μπλεκω με γκομενες και μπλεκω με ΚΟΠΕΛΕΣ οι οποίες έχουν μυαλο και οχι μόνο βαφή στο κεφαλι τους και αντιλαμβάνονται τη πραγματικη διασταση των πραγματων.

Αλλα ακομα και στην περιπτωση της γκομενας, αν έβλεπε να λεφτα που χαλάω μέσα στη σχέση για τη σχέση, ακομα και με τη βαφη αν σκεφτοτανε πιστευω οτι θα καταλαβαινε οτι δεν ειναι το θέμα τα λεφτά αλλα το οτι δεν γουσταρω να με κοροιδευει κανείς.

Για το ρολοι πάντως που έχει γινει και σλογκαν (κακως που το ανεφερα επαναλαμβανω), προσωπικα το βλεπω και ως επενδυση γιατι στην τιμη που το πηρα μονο κερδισμενος μπορω να βγω σε περιπτωση πώλησης του. Μαλιστα 2 μήνες αφου το πήρα, η τιμή καταλόγου του αυξήθηκε κατα 700€. Και ειπαμε επισης οτι δεν εχει σχέση με μοστρα....οπως αλλος φτιαχνει το αμαξι του διαστημόπλοιο, ετσι και γω γουσταρα και πηρα ρολοι (μέτρητα και οχι με δοσεις :P).

Γενικότερα, πριν αγορασω κατι ακριβο μελετάω τη μεταβολή της αξίας του στο χρόνο. Π.Χ ένα iphone χάνει λιγότερη αξία απ’οτι ενα HTC σε ένα χρόνο και το iphone πωλέιται και πιο εύκολα. Ενα toyota χανει λιγοτερη αξια απο ενα mitsubishi και βεβαια πωλέιται και πιο εύκολα. Αυτα λοιπον αποτελούν κριτήρια αγορας ιδιαίτερα για κάποιον που αλλαζει συχνά αυτοκίνητα ή κινητά. Τουλαχιστον αυτος ειναι ο επιχειρηματικός τρόπος σκέψης και οικονομικης διαχειρησης με τον οποίο σκέφτομαι.

Πρεπει επιτέλους κάποιοι να ξεχωρισουν τις εννοιες οικονομικη διαχειριση, τσιγκουνια και εξαπάτηση.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας συμφορουμίτες και συμφορουμίτισσες,

Σε αυτό το τόπικ θα ήθελα να θίξω ένα θέμα το οποίο είναι πολύ σοβαρό. Το θέμα αυτό είναι η αισχροκέρδια.

Πήγα σήμερα για μπάνιο στο La Costa στο Ζούμπερι (Νέα Μάκρη), και μου χρέωσαν το μπουκαλάκι νερό 1 Ευρώ. Φυσικά ούτε για αστείο δεν έφεραν απόδειξη.

Εγώ λοιπόν ζήτησα από το σερβιτόρο απόδειξη, αλλά αυτός μου είπε ότι δεν κόβουν στο νερό και εγώ του απάντησα αφού άνοιξα το μπουκάλι για να πιώ ότι δεν πληρώνω αν δεν μου φέρει απόδειξη.

Τότε αυτός τσαντισμένος πήγε στο αφεντικό του και μετά από λίγο γύρισε με μία απόδειξη που έλεγε ''καφές 1 €''.

Του απαντάω λοιπόν ότι αυτό που αγόρασα δεν είναι καφές αλλά νερό. Και μου απαντάει ''Κράτησέ το το νερό κερνάει το μαγαζί''.

Παιδιά είμαστε λογικοί? Χρεώνουν το νερό 1 € και γράφουν ότι είναι καφές για να μην έχεις αποδείξεις να τους τρέξεις?

Επειδή θέλω να το κυνηγήσω το θέμα, ρίχτε ιδεές στο τραπέζι πως μπορώ να κινηθώ...

Δημοσ.

Είναι ο κλασικός Έλληνας επιχειρηματίας που βγαίνει στα κανάλια και κλαίγεται για τα ενοίκια κτλ κτλ για να δικαιολογήσει τις υψηλές τιμές στους καφεδες.

Όλοι του φταίνε φυσικά, αλλά ούτε συζητηση για νομιμότητα (ένσημα, αποδείξεις).

Κλασικό παράδειγμα, καφετέρια στην Πολιτεία που έχει τον φραπέ 4.95 (έχει και κάτι φρέντο 4.78...ναι ναι λεπτά!!). Εκεί στην πλατεία την κεντρική που είναι 2 μαζί για όποιον γνωρίζει.

Όποτε πάω, πάντα μα πάντα φέρνουν ένα χαρτάκι και καλά ως απόδειξη. Μα πάντα όμως... Δε φτάνει δλδ που χρεώνουν 5 ευρώ τον φραπέ, δεν κόβουν και απόδειξη!!

Τι να πεις... αν είσαι με γυναίκα, δυστυχως δε μπορείς να κάνεις τπτ. Άσε μην ακούς τη γκρίνια της μετά :P (Μ'έκανες ρεζίλι μπλα μπλα). Όταν είμαι με φίλους όμως, χαλαρά ;)

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλησπέρα σας συμφορουμίτες και συμφορουμίτισσες,

Σε αυτό το τόπικ θα ήθελα να θίξω ένα θέμα το οποίο είναι πολύ σοβαρό. Το θέμα αυτό είναι η αισχροκέρδια.

Πήγα σήμερα για μπάνιο στο La Costa στο Ζούμπερι (Νέα Μάκρη), και μου χρέωσαν το μπουκαλάκι νερό 1 Ευρώ. Φυσικά ούτε για αστείο δεν έφεραν απόδειξη.

Εγώ λοιπόν ζήτησα από το σερβιτόρο απόδειξη, αλλά αυτός μου είπε ότι δεν κόβουν στο νερό και εγώ του απάντησα αφού άνοιξα το μπουκάλι για να πιώ ότι δεν πληρώνω αν δεν μου φέρει απόδειξη.

Τότε αυτός τσαντισμένος πήγε στο αφεντικό του και μετά από λίγο γύρισε με μία απόδειξη που έλεγε ''καφές 1 €''.

Του απαντάω λοιπόν ότι αυτό που αγόρασα δεν είναι καφές αλλά νερό. Και μου απαντάει ''Κράτησέ το το νερό κερνάει το μαγαζί''.

Παιδιά είμαστε λογικοί? Χρεώνουν το νερό 1 € και γράφουν ότι είναι καφές για να μην έχεις αποδείξεις να τους τρέξεις?

Επειδή θέλω να το κυνηγήσω το θέμα, ρίχτε ιδεές στο τραπέζι πως μπορώ να κινηθώ...

Το κάνεις copy/paste όπου βρεις;

Ξεχάστηκες, σε εμάς το ξανάβαλες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...