Προς το περιεχόμενο

Αισχροκέρδεια

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας συμφορουμίτες και συμφορουμίτισσες,

Σε αυτό το τόπικ θα ήθελα να θίξω ένα θέμα το οποίο είναι πολύ σοβαρό. Το θέμα αυτό είναι η αισχροκέρδια.

Πήγα σήμερα για μπάνιο στο La Costa στο Ζούμπερι (Νέα Μάκρη), και μου χρέωσαν το μπουκαλάκι νερό 1 Ευρώ. Φυσικά ούτε για αστείο δεν έφεραν απόδειξη.

Εγώ λοιπόν ζήτησα από το σερβιτόρο απόδειξη, αλλά αυτός μου είπε ότι δεν κόβουν στο νερό και εγώ του απάντησα αφού άνοιξα το μπουκάλι για να πιώ ότι δεν πληρώνω αν δεν μου φέρει απόδειξη.

Τότε αυτός τσαντισμένος πήγε στο αφεντικό του και μετά από λίγο γύρισε με μία απόδειξη που έλεγε ''καφές 1 €''.

Του απαντάω λοιπόν ότι αυτό που αγόρασα δεν είναι καφές αλλά νερό. Και μου απαντάει ''Κράτησέ το το νερό κερνάει το μαγαζί''.

Παιδιά είμαστε λογικοί? Χρεώνουν το νερό 1 € και γράφουν ότι είναι καφές για να μην έχεις αποδείξεις να τους τρέξεις?

Επειδή θέλω να το κυνηγήσω το θέμα, ρίχτε ιδεές στο τραπέζι πως μπορώ να κινηθώ...

• Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Mπραβο σου, και γω τρελαινομαι με μερικα πραγματα που συμβαινουν σε beach bar π.χ. αλλ' αντ' αλλων αποδειξεις κτλ. Η Γυφτια και η Γαιδουρια στο μεγαλειο της

Δημοσ.
Τίποτα καλύτερο δεν έχεις να κάνεις απο το να κυνηγας τον κάθε επιτήδειο?

Εσύ δηλαδή όταν σου τα αρπάζουνε τους λές και μπράβο? Καλά κάνει το παιδί.

Δημοσ.

To μπουκαλακι γραφει απο πισω την τιμη που πρεπει να πωλειται(δηλ .-0.50).

Απλα του δειχνεις την τιμη,του δινεις τα 50 λεπτα και τελειωσε εκι το θεμα.

Δημοσ.

Οχι δεν τελειωσε εκει το θεμα ρε φιλε. Διαφωνω καθετα. Για επαγγελματιες που φερονται ετσι κυριως καθ'οτι ο μεσος Ελληνας κοιμαται τον υπνο της βλαχογκλαμουριας και προσπαθει να το παιξει large, επρεπε να υπαρχουν αυστηροτατες αγορανομικες διαταξεις και να εφαρμοζονται.

Δημοσ.
Εσύ δηλαδή όταν σου τα αρπάζουνε τους λές και μπράβο? Καλά κάνει το παιδί.

Εσύ θα κάθόσουν να το σκαλίσεις δηλαδή? Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, του δείχνεις την τιμή και τελείωσε εκεί το ζήτημα. Υπάρχει και η επιλογή του να τα μαζέψεις και να φύγεις.

Δημοσ.

Φυσικά και ΠΡΕΠΕΙ να το καταγγείλεις και μπράβο που δεν δέχτηκες να πληρώσεις. Βλέπεις υπάρχουν κάποιοι πιο 'ανοικτοχέρηδες' που τα ανέχονται κάτι τέτοια και επιβιώνουν τέτοιου είδους επιχειρηματίες.

Το μικρό μπουκαλάκι νερό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πωλείται πάνω από 50 λεπτά σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας και σε οποιοδήποτε μαγαζί, είτε είναι club στη Μύκονο, είτε βενζινάδικο στην μέση του πουθενά

Δημοσ.
Φυσικά και ΠΡΕΠΕΙ να το καταγγείλεις και μπράβο που δεν δέχτηκες να πληρώσεις. Βλέπεις υπάρχουν κάποιοι πιο 'ανοικτοχέρηδες' που τα ανέχονται κάτι τέτοια και επιβιώνουν τέτοιου είδους επιχειρηματίες.

Το μικρό μπουκαλάκι νερό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πωλείται πάνω από 50 λεπτά σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας και σε οποιοδήποτε μαγαζί, είτε είναι club στη Μύκονο, είτε βενζινάδικο στην μέση του πουθενά

Είδες που αν δεν ξέρεις το νόμο αυτά λες;

http://www.et.gr/view_publication/2008/2/670/svg/3?form.submitted=True

είναι η Υπ.Α που καθορίζει τις τιμές.

στον πίνακα 2 http://www.et.gr/view_publication/2008/2/670/svg/4?form.submitted=True αναφέρονται οι χώροι όπου ισχύει η διατίμηση. Επίσης αυτή όπως και οι προηγούμενες αποφάσεις βγαίνουν πάντα παράνομες από το ΣΤΕ και για αυτό το λόγο το κράτος περιοδικά περνάει νέες Υπ.Α για να ξεπερνάει το εμπόδιο του ΣΤΕ.

Δημοσ.
Τι να κάνουμε?Δεν μενουμε όλοι στην πολιτεία να τρώμε τα λεφτά του μπαμπα.

Spot on....!!!!! not.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:21 ----------

θελω να πω με ολο αυτο οτι η πτωση των τιμων ειναι αρνητικο για ολο το κοσμο εκτος απο τα μεγαλα αφεντικα που προλαβενουν να κερδισουν στο μικρο χρονικο διαστημα των πολλων πωλησεων... μετα ομως??

Μετά τσάμπα ;)

Δημοσ.
Είδες που αν δεν ξέρεις το νόμο αυτά λες;

http://www.et.gr/view_publication/2008/2/670/svg/3?form.submitted=True

είναι η Υπ.Α που καθορίζει τις τιμές.

στον πίνακα 2 http://www.et.gr/view_publication/2008/2/670/svg/4?form.submitted=True αναφέρονται οι χώροι όπου ισχύει η διατίμηση. Επίσης αυτή όπως και οι προηγούμενες αποφάσεις βγαίνουν πάντα παράνομες από το ΣΤΕ και για αυτό το λόγο το κράτος περιοδικά περνάει νέες Υπ.Α για να ξεπερνάει το εμπόδιο του ΣΤΕ.

Πωωωω έχεις δίκαιο!! Είδες δεν ξέρω το νόμο και είπα να μην πληρώνουμε το γαμη#@##ο το μπουκαλάκι 1 και 1,5 ευρώ σε απατεώνες. Χίλια συγνώμη δεν θα το ξανακάνω και άλλη φορά από λάστιχο να μου δώσουν να πιώ εγώ θα τους πληρώνω μισό ευρώ τη γουλιά

Δημοσ.

Είχα πάει σε ένα νυχτερινό μπαράκι στην πάρο και είχαν το μπουκαλάκι 70 λεπτά. Έκανα ερώτηση στην γκαρσόνα (αλλά με ήπιο στυλ) για το αν είναι διατιμημένο ή όχι το μπουκαλάκι νερού. Εκείνη αφού ρώτησε τον υπεύθυνο μου απάντησε ότι πληρώνω το μαγαζί και πως δεν είναι διατιμημένο. Έπειτα από αυτό έψαξα για το νόμο για να δω τι ισχύει. Φαντάσου όμως να έλεγα ότι είναι κλέφτες κλπ τι θα γίνονταν. Φιλικά.

Δημοσ.

Δεν ξέρω ρε γμτ ακόμα και τώρα που είδα τον νόμο μου φαίνεται πολύ περίεργο να εξαιρούνται μαγαζια όπως νυχτερινά κέντρα ή καφετέριες από αυτόν.

Δημοσ.
Μιας και λοιπον εχεις αυτα που αναφερεις (βεβαια δεν αναφερεις τι ακριβως ειναι αυτο που σου αποδιδει αυτα τα 1000-2000-3000 ευρω το μηνα, anyway),

Κοιτα, δεν ειμαι μοστρατζης να γραψω το εισοδημα μου και με τι ακριβως ασχολουμε εδω μεσα. Σιγουρα μπορω να σου λύσω την απορία με pm και επομένως αν σε ενδιαφερει μπορεις να μου στείλεις να μαθεις.

Επισης μου προσαπτω το λαθος να αναφερω το ρολοι μιας και μπορει να ληφθει ως μοστρα αλλα το εκανα εκεινη την ωρα στη συγχυση μου γιατι ο χαρακτηρισμος που έγινε προς το πρόσωπο μου (τσιγκουνης) ειναι πραγματικα αστειος. Δηλαδη αν το διαβαζε αυτο ανθρωπος που με ξερει και ιδιαιτερα καποια απο τις κοπελες που είχα, θα γελαγε για μήνες. Ο καθενας χαρακτηρίζει έτσι για πλακα επειδη είχε μια κακη μέρα.

μηπως θα σου ηταν ευκολο να κανεις μια αντιστοιχιση με την αξια μιας δοσης καφε και την τελικη τιμη πωλησης του;

Κοίτα, οταν λες μια δοση καφε τη εννοεις? Ενα φλυτζανί καφε?

Για το συγκεκριμενο θέμα, εγραψα και πιο πριν για μια χομπιστικη σχέση που έχω με μια καφετερια όπου τα έξοδα τους ειναι υπέρογκα (πχ 4000 ενοικιο με χωρητικοτητα max 100 ατομα και πολλα αλλα που θα δεις αν πας πισω) αλλα βεβαια δεν μπαινουν μεσα. Βγαζουν όπως ειπα όσα ενας καλα αμοιβόμενος υπαλληλος. Απο εκεί και πέρα η απαντηση σε αυτο που ρωτάς ειναι ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ (απο το μαγαζι και τα εξοδα του). Στην περιπτωση του καλαμποκιου ειναι πολυ πιο ξεκαθαρα τα πραγματα.

Και στην τελικη γιατι μενεις στα λόγια, και δεν αφηνεις το πτυχιο στην ακρη (δεν ειμαι τοσο extreme ωστε να σου προτεινω να το σκεισεις, μπορει να το ξαναχρειαστεις), και να βγεις ενα μηνα οχι παραπανω, στη γωνια πουλωντας καλαμποκια και στο τελος του μηνα να μετρησεις αυτα που κερδισες, και να υπολογισεις ποτε θα γινεις Κοκαλης...

Ειναι πολυ απλη η απαντηση σε αυτο που θέτεις : Προσωπικα έχω ενα αρκετα μεγαλο εισόδημα (και σε μικρη ηλικία) με το οποιο είμαι ευχαριστημενος και δεν υπαρχει λόγος να το αλλάξω με κατι που πιθανως θα μου δίνει τα ιδια ή και λιγο περισσότερα μείωνοντας όμως την κοινωνική μου θέση. Επισης επειδη σκέφτομαι αρκετά με οικονομικοπρογραμματιστικη λογική, έχω ένα κόστος ευκαριας να αποσβέσω απο τα χρόνια των σπουδων μου και έχω συγκεκριμένους στόχους. Τέλος, η αναμενόμενη απόδοση του ανθρώπινου κεφαλαίου που κατέχω είναι αρκετά καλή και επομένως προσωπικά δεν έχω θέμα.

Όπως ειπα το τοπικ το ξεκίνησα επειδή θεωρώ οτι υποτιμουν τη νοημοσύνη μου.

Ετσι ξερα στα χαρτια, ειναι πολυ ωραιο να μπορεις να κανεις υπολογισμους, και να βγαζεις κερδος, κοστος, ζημιες, συνολα, δυστυχως ομως, και χιλια πτυχια οικονομολογου να εχεις, οταν εστω και για μια στιγμη αναρωτιεσαι πως γινεται ο καλαμποκας να βγαζει πιο πολλα απο ολους τους αλλους ειναι τουλαχιστον αστειο.

Τι ειναι ο καλαμποκας, κλειστο επαγγελμα; Γιατι κανεις αλλος δεν το κανει, παρα μονο ελαχιστοι; Τοσο μαγκες ειναι αυτοι κι εμεις τοσο χαζοι και καθομαστε 10 εκκατομυρια ανθρωποι να κοιταμε χιλιους να πλουτιζουν απο τα καλαμποκια (και το χειμωνα απο τα καστανα, αλλη αισχροκερδια εκει).

α)Ειναι πολυ ευκολο να κανεις υπολογισμους για τον καλαμποκα και τον περιπτερα. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να σου αναλυσω το γιατι. Το καταλαβαινεις.

β)Ποσο σιγουρος εισαι οτι το να εισαι νόμιμος καλαμποκάς ειναι εύκολο? Δεν ξέρω σιγουρα αλλα υποθετω οτι δεν μπορεις να βγαλεις ετσι ευκολα αδεια. Μαλιστα πολλές φορες στις ειδησεις έχω ακουσει οτι πχ για αδεια μικροπωλητη πρεπει να εχεις μπάρμπα στην κορώνη. Υποθετω οτι καπου έκει θα εντάσσονται και αυτοι.

γ)Εδώ η Ελληνιδα μάνα προτιμάει να περασει ο γιος της στο πιο ακυρο ΑΕΙ για να το λεει στη γειτονια οτι περασε σε ΑΕΙ αντι να τον στειλει στο καλύτερο ΤΕΙ με επαγγελματικη αποκατασταση και συ μου λες γιατι δεν γίνεται οποιοσδήποτε καλαμποκάς? Μα για το κοινωνικο status φυσικα. Εμενα προσωπικα το εγραψα οτι με απασχολει αλλα δευτερευόντως. Θα εβγαινα να πουλήσω καλαμποκι αν δεν θεωρούσα την παροχή υπηρεσιών ακομα πιο κερδοφόρα αφου κεφαλοποιώντας ανθρώπινο κεφάλαιο το κέρδος ειναι πολλαπλάσιο . Και για την ιστορια έχω κανει ξεφτίλα δουλειά ως φοιτητης.

δ)Το οτι η πλειοψηφια της χώρας ειναι χαζοι δεν είναι ανάγκη να το ψαξεις απο το συγκεκριμενο θέμα. Ανοιξε λιγο την τηλεόραση και δες τι κυκλοφορει, δες λιγο στο χώρο εργασίας σου τί φυντάνια παίζουν, δες ποιοι ειναι στη βουλη (μιλάω για όλους) και θα καταλάβεις. Επομένως η απαντηση ειναι ναι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:05 ----------

Μα σε κοροιδεψανε. Με 20 ευρω εχω ενα ωραιο ρολογακι που μου λεει την ωρα και ειναι και χρονομετρο εδω και 6-7 χρονια.

Δεν ειναι ολιγον ειρωνικο να λες οτι δεν σε πιανουν κοροιδο επειδη δεν δινεις 2€ για να αγορασεις καλαμποκι και την ιδια στιγμη να δινεις 7000 € για ενα ρολοι(το γεγονος οτι μπορεις να το πουλησεις αργοτερα ακομη και 8000€ ειναι ασχετο καθως ΕΔΩΣΕΣ 7000€ για ενα ρολοι και αυτο απο μονο του το γεγονος δεν σβηνει.) ?

Πρωτον ειπα οτι ειναι αξιας 7000€ και οχι οτι το αγορασα 7000€ ;-). Η τιμή που το αγόρασα ειναι τέτοια που μου δίνει τουλάχιστον 1000€ κέρδος όταν το πουλήσω.

Σχετικα με το οτι δεν σβήνει, κανεις λαθος. Η επενδυτικη νοοτροπια ειναι αυτη ακριβως....αγοραζεις κατι για να το πουλησεις ακριβότερα. Μάλιστα όταν πρωτοβρήκα την ευκαιρία, το αγορασα για να το πουλησω, απλα μετα το κρατησα (καποια στιγμη θα το πουλησω πάντως και θα πάρω νεότερης έκδοσης).

Που νομιζεις βασιζονται οι τυποι που πουλανε ρολογια(εφευρεση για να λεει την ωρα και να κραταει χρονικα διαστηματα ενιοτε(χρονομετρα)) τοσο ακριβα, την ιδια στιγμη που καποιος μπορει να κανει τη δουλεια του και με 20-50 €?

Στο να πιασει κοροιδα μερικους που εχουν παραπλανηθει απο το ολο συστημα αξιων(υλικων και ηθικων) της κομφορμιστικης κοινωνιας μας.

Ρε συ, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν φοράνε το ρολοι μονο για να βλέπουν την ώρα :-P. Αμα το ρολόι το είχες μονο για να βλέπεις την ώρα τοτε δεν θα υπήρχαν ρολογια γιατι όλοι έχουν κινητό.

Επισης να σου θυμίσω οτι ένα ρολοι μπορει να έχει πολιτιμους λίθους και μεταλλα και να μην ειναι τοσο ρολόι όσο κόσμημα ;).

Και στην τελίκη αλλος παίνρει αμαξι 10.000 και του βαζει εξοπλισμους 20.000 και άλλος αγοράζει ρολόγια. Βιτσια ειναι αυτα. Στο αμαξι βεβαια χάνεις ευκολα αξια ενω στο κόσμημα οχι ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...