Ather Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Επειδή δε βρίσκονται πρόχειρα τα 50000 θα πρέπει να αποδείξεις στην τράπεζα ότι τα λεφτά που ζητάς δεν τα χρειάζεσαι (όπως είχε πει και ο Twain) αφού πρέπει να τα έχεις ήδη (βλέπε υποθήκη και οικονομική κατάσταση).
Krokodilos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Γιατί, ασφαλίτης είσαι ή πρέπει να χουμε διδακτορικό σε καποιο θέμα, για να συζητήσουμε? Διδακτορικο δεν πρεπει να εχεις αλλα πρεπει να μην εισαι ημιμαθης ή τελειως αμαθης επι του θεματος για να εκφρασεις αποψη πού υποστηριζεις οτι ειναι αληθης. Αν εισαι ομως ημιμαθης ή αμαθης τοτε οι αποψεις σου πρεπει να συνοδευονται απο το "χωρις να ειμαι σιγουρος αλλά νομιζω/πιστευω" κλπ. Πχ "πιστευω αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτο και τουτο ειναι ετσι". Επισης το "ναι εχεις δικιο" που λες στο παρων ποστ σου σημαινει ναι εχεις δικιο οτι ειπα μεγαλη ηλιθιοτητα οταν ειπα το "ο πληθωρισμός, αυξάνει τις τιμές των προϊόντων.". Αν λοιπον σε ενα τοσο βασικο θεμα οικονομικων δεν ξερεις που πανε τα 4, τοτε πως να σε εμπιστευτει καποιος στις υπολοιπες αποψεις σου? Ισως βεβαια εκει να εισαι σωστος. β. όχι, γιατί το πόσο πουλάει ένας καλαμποκάς το καλαμποκι, δεν επηρεάζει το σύνολο των αγαθών, Γιατι δεν το επηρεαζει? Το επηρεαζει. Αλλά ελαχιστα. Οπως και το συνολο των καλαμποκαδων που πουλανε το καλαμποκι το επηρεαζει λιγο περισσοτερο.
pournaras Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Καλα ρε παιδιά, ήμουνα προχθές με την κοπελα μου και λέμε να πάρουμε ένα καλαμπόκι. Ρωτάμε τιμή και μας λεει 2€. Μα καλα τις λέω, 2€ (700 δρχ) ένα καλαμπόκι; Και μου λέει "2€ αυτά τα δύο επειδη είναι μικρά..κανονικα 2,5 τα δίνω". Ποιό; Tο καλαμποκι που επι δραχμής ειχε 150 δρχ το πολύ. Φυσικά δεν πήρα. Εν τω μεταξυ ρωταντας κανα 2 ακομη διαπιστωσα επίσης τιμες απο 2 εώς 2,5 και μαλιστα μερικοι είχαν και ουρές. Και ερωτώ : Ποιος ηλιθιος δίνει 2 και 2,5€ για να πάρει καλαμπόκι; (σιγουρα θα συμπεριλαμβανει και καποιους απο σας ο χαρακτηρισμος αλλα τι να κανω που το ηλιθιος ειναι ο πιο light χαρακτηρισμος που μπορει να προσδώσω; ). Και συνεχιζω. Το καλαμποκι στη Λαικη, εχει 0,5€ το ένα. Αν υποθέσουμε οτι αυτοι τα παίρνουν 0,3€ (και πάρα πολλα λεω), τοτε απο το light σεναριο του 0,3€ εως το light σεναριο των 2€, εχουμε 566% απόδοση. Ακομα και αν πάρουμε αυτους που δουλευουν νόμιμα και δίνουν στο δήμο εισφορές για να έχουν το stand και υπολογίσουμε και τα υπέρογκα εξοδα τους που ειναι τα κάρβουνα, το λιγοτερο που μπορει να αποδιδει το καθε καλαμποκι ειναι περι το 400%. Δηλαδη αν ειναι ετσι να σκισουμε όσοι έχουμε πτυχια, μεταπτυχιακά, διδακτορικά κτλ (εδώ ο λέκτορας παίρνει 1500€ το μήνα) και να παμε να πουλάμε καλαμπόκια. Ο πατέρας που μου πληρώνει ενοικια, τελη στο δήμο, φως, νερο, τηλέφωνο κτλ δεν πουλάει πανω απο 100% και ο καλαμποκας πουλαει με 500%? Θεε και κύριε δλδ. Υ.Γ: Μην παραπονιέστε λοιπον μετα για ακριβεια και οτι δεν φτάνει ο μισθος σας γιατί εσείς οι ιδιοι που σχηματίζεται ουρες για να πάρετε καλαμποκια και κάθε λογής άλλα πράγματα σε αυτές τις τιμές, καθορίζετε και το υψος των τιμών. Υ.Γ: Και δεν φτάνουν όλα αυτα, πανε και κατουρανε και στις γωνίες και βρωμάνε όλα τα σοκάκια. Τι δουλεια κανεις; Επειδή δε βρίσκονται πρόχειρα τα 50000 θα πρέπει να αποδείξεις στην τράπεζα ότι τα λεφτά που ζητάς δεν τα χρειάζεσαι (όπως είχε πει και ο Twain) αφού πρέπει να τα έχεις ήδη (βλέπε υποθήκη και οικονομική κατάσταση). Αυτα ειναι για εσωτερικη καταναλωση, μια χαρα δανειακια παιρνεις και με ενα εγγυητη, φτανεις και τα 100κ χωρις προβλημα.
Ather Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Ο εγγυητής δεν έχει περιουσία δηλαδή; Γνωστός μου ήθελε δάνειο <10000 χωρίς να χρωστάει κάπου και λόγω μικρού εισοδήματος του έριξαν άκυρο. Επίσης για 25000 δάνειο πριν απο 3 χρόνια χρειάστηκε εγγυητής με "δέσιμο" της οικίας του. Ποια τράπεζα στην Ελλάδα δίνει έτσι χρήμα; Αν ήταν έτσι θα πέρναμε ένα μεγάλο δάνειο και θα την κάναμε όλοι για αργεντινή. Όσο για το καλαμπόκι τους παίρνει και τα κάνουν.
pournaras Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Ο εγγυητής δεν έχει περιουσία δηλαδή; Γνωστός μου ήθελε δάνειο <10000 χωρίς να χρωστάει κάπου και λόγω μικρού εισοδήματος του έριξαν άκυρο. Επίσης για 25000 δάνειο πριν απο 3 χρόνια χρειάστηκε εγγυητής με "δέσιμο" της οικίας του. Ποια τράπεζα στην Ελλάδα δίνει έτσι χρήμα; Αν ήταν έτσι θα πέρναμε ένα μεγάλο δάνειο και θα την κάναμε όλοι για αργεντινή. Όσο για το καλαμπόκι τους παίρνει και τα κάνουν. Να πεις του γνωστου σου οτι τον δουλεψαν γιατι με εγγυηση το μισθο της καθηγητριας αδερφης μου (που δεν εχει κανενα ακινητο), πηρα 40κ ανοικτο, με ακινητο (το οποιο σιγουρα θα ειχε μια αντικειμενικη 60-80κ) θα επαιρνα ανετα 150κ.
DrLo Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Αν ήξερα ότι θα έχω κόσμο (διότι δεν έχουν όλες οι καφετέριες πολύ κόσμο) άνετα το έκανα. Όσους ξέρω να έχουν πελατεία (δε μιλάμε για 100% πληρότητα) έχουν χεστεί στο τάληρο. Αν κάποιοι έχουν περισσότερη πελατία από κάποιους άλλους απλά πάει να πει ότι κάνουν κάτι καλύτερα και του προτιμάει ο κόσμος, και αν τους προτιμάει ο κόσμος γιατί του παρέχουν μια υπηρεσία/προϊόν ή μια ικανοποίηση στη τελική καλά κάνουνε και έχουν χεστεί στο τάληρο. Είναι σαν να λες ... "Αυτός ο γιατρός είναι πολύ καλός και τον προτιμάνε όλοι αλλά ο π@@στης έχει χεστεί στο τάληρο !". Μαγκιά του και χαλάλι του.
Ather Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Αν κάποιοι έχουν περισσότερη πελατία από κάποιους άλλους απλά πάει να πει ότι κάνουν κάτι καλύτερα και του προτιμάει ο κόσμος, και αν τους προτιμάει ο κόσμος γιατί του παρέχουν μια υπηρεσία/προϊόν ή μια ικανοποίηση στη τελική καλά κάνουνε και έχουν χεστεί στο τάληρο. Είναι σαν να λες ... "Αυτός ο γιατρός είναι πολύ καλός και τον προτιμάνε όλοι αλλά ο π@@στης έχει χεστεί στο τάληρο !". Μαγκιά του και χαλάλι του. Ισχύει αυτό που λες αλλά όχι μόνο, διότι με το ίδιο σκεπτικό τόσοι που καπνίζουν κάτι ξέρουν τι κάνουν. Εννούσα με το προηγούμενο ότι οι καφετέριες πχ στο Θησείο έχουν όλες κόσμο περισσότερο λόγω θέσης και όχι λόγω ποιότητας. Τελικά όμως υπάρχει ο ελεύθερος ανταγωνισμός; Υπάρχει δηλαδή το ακριβό και κάπου αλλού το πολύ φτηνό; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 05:49 ---------- Να πεις του γνωστου σου οτι τον δουλεψαν γιατι με εγγυηση το μισθο της καθηγητριας αδερφης μου (που δεν εχει κανενα ακινητο), πηρα 40κ ανοικτο, με ακινητο (το οποιο σιγουρα θα ειχε μια αντικειμενικη 60-80κ) θα επαιρνα ανετα 150κ. Δεν ξέρω αν τον δούλεψαν ή όχι, αλλά εσύ έχεις εγγυητή με εγγυημένη μόνιμη δουλειά, δηλαδή όχι ότι και ότι. Συνεπώς ο εγγυητής όπως βλέπεις έχει φροντίσει και υπολογίσει η τράπεζα να μπορεί να δώσει το αρχικό κεφάλαιο.
Physics_Rulez Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 β)Ο πληθωρισμος πριν 2 χρονια ηταν στο 5% και ο τελευταιος που ανακοινωθηκε αν θυμαμαι καλα το δεκαδικο ήταν 1,2. Δυστυχώς ο πληθωρισμός μας βρίσκεται στο 0,5% με ότι συνεπάγεται αυτό για την ανάπτυξη, ειδικά στην Ελλάδα. Επομενως αν ο πληθωρισμος αυξανε τις τιμες, απο τη στιγμη που εχει πεσει τοσο πολυ, θα επρεπε να εχει πεσει ραγδαια και η τιμη του καλαμποκιου. Γενικά είναι λίγο αστείο να μιλάμε για τον σημερινό πληθωρισμό και την τιμή του ψητού καλαμποκιού ps. η τιμή του ωμού καλαμποκιού φίλοι Αθηναίοι δεν έχει καμιά σχέση με το 0,3 ευρώ το τεμάχιο που διάβασα πιο πάνω. Το καλαμπόκι έχει 0,23 ευρώ*** το κιλό και μάλιστα συμπεριλαμβάνει το κόστος συλλογής από τη μηχανή. Το ακατέργαστο που τρώμε στους πλανόδιους είναι ακόμα φθηνότερο, πείτε 0,18 ευρώ το κιλό, οπότε το τεμάχιο να βγει γύρω στα 0,08-0,09? ***edit 0,15 έχει φέτος το κιλό, οπότε κάντε τις πράξεις για τα υπόλοιπα.. Να το αφήσω στο 0,05 ευρώ το τεμάχιο; Κάπου εκεί. Είναι αλήθεια αυτό που λένε κάτι (sic) χαζοί, ότι το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους βρίσκεται στα φθηνά προϊόντα. Ψάχνω να βρώ εκείνη τη διαφήμιση του Σπύρου Παπαδόπουλου που έλεγε "με το ευρώ καλύτερα"
SpY Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Παιδία όσοι νομίζετε ότι τέτοια « επαγγέλματα » οικονομάνε γιατι απλά δεν τα κάνετε και εσείς ? Διάβασα σε προηγούμενες σελίδες ότι ο κουλουράς βγάζει 5000 το μήνα, και ο καλαμποκάς,καστανάς άλλα τόσα. Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα, ουτε τρελά κεφάλαια θέλει ουτε καμια βιομηχανία Να διευκρινίσω ότι δεν συμφωνώ με τις τιμές που πουλάνε αλλά ελεύθερη αγορά έχουμε όποιος δεν θέλει απλά δεν αγοράζει
Physics_Rulez Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Ακριβώς έτσι. Δεν είναι δα και κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώσουμε όπως ο φραπές ας πούμε... Οι παραγωγοί καλαμποκιού βγάζουν δε βγάζουν τα έξοδά τους. Οπότε μερικοί πουλάνε και στους δρόμους.
tomasss Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Παιδία όσοι νομίζετε ότι τέτοια « επαγγέλματα » οικονομάνε γιατι απλά δεν τα κάνετε και εσείς ? Διάβασα σε προηγούμενες σελίδες ότι ο κουλουράς βγάζει 5000 το μήνα, και ο καλαμποκάς,καστανάς άλλα τόσα. Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα, ουτε τρελά κεφάλαια θέλει ουτε καμια βιομηχανίαΝα διευκρινίσω ότι δεν συμφωνώ με τις τιμές που πουλάνε αλλά ελεύθερη αγορά έχουμε όποιος δεν θέλει απλά δεν αγοράζει Για καλαμπόκι όλοι από του Critter λοιπόν... Ρε παιδιά, φαυλος κύκλος είναι η ακρίβεια. Και ο καλαμποκάς έχει να πληρώσει τον καφέ 5 ευρώ κ.ο.κ.... τί να κάνει ? να πουλάει 0,30 την κουκουνάρα? ή να περιμένει να πουλήσει τον χειμώνα? Critter ποιάσε ένα σοβαρό παράδειγμα: στο e-shop Canon PIXMA 630 150 ευρώ πριν ένα μήνα ---180 σήμερα θα τον αγόραζες?
Critter Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Τι δουλεια κανεις; Ποιά ειναι η άμεση ερώτηση που θες να κάνεις. Πάντως αν και ειναι δυσκολο να σου περιγραψω το τι δουλεια κανω, απλα σου λεω χοντρικα οτι ειμαι IT με ενεργη ενασχόληση με τα οικονομικά. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:24 ---------- Δυστυχώς ο πληθωρισμός μας βρίσκεται στο 0,5% με ότι συνεπάγεται αυτό για την ανάπτυξη, ειδικά στην Ελλάδα. Χμμ...είχα μεινει προφανως στον Απριλιο εγω . Οσον αφορα την ανάπτυξη και τον πληθωρισμο, είναι αρκετα μεγαλο το θεμα και σίγουρα ενω επιφανειακα η πτωση των τιμων θεωρείται καλή απο τους καταναλωτες, είναι όντως βραχνάς για την πραγματική οικονομια και μακροπροθεσμα και για τους καταναλωτες οι οποιοι εν δυναμει σε πολλες περιπτωσεις ειναι παραγωγοι και οι ιδιοι. Γενικά είναι λίγο αστείο να μιλάμε για τον σημερινό πληθωρισμό και την τιμή του ψητού καλαμποκιού ps. η τιμή του ωμού καλαμποκιού φίλοι Αθηναίοι δεν έχει καμιά σχέση με το 0,3 ευρώ το τεμάχιο που διάβασα πιο πάνω. Το καλαμπόκι έχει 0,23 ευρώ*** το κιλό και μάλιστα συμπεριλαμβάνει το κόστος συλλογής από τη μηχανή. Το ακατέργαστο που τρώμε στους πλανόδιους είναι ακόμα φθηνότερο, πείτε 0,18 ευρώ το κιλό, οπότε το τεμάχιο να βγει γύρω στα 0,08-0,09? ***edit 0,15 έχει φέτος το κιλό, οπότε κάντε τις πράξεις για τα υπόλοιπα.. Να το αφήσω στο 0,05 ευρώ το τεμάχιο; Κάπου εκεί. Καλα οτι ειναι αστειο εννοειται....γιάυτο σταματησα να ασχολουμαι και με τους αστειους που trollαρουν. Σχετικα με το 0,30 για να σου πω την αληθεια πήρα απο το super market προσφατα με 0,33 λιανική. Είμαι βέβαιος οτι ισχύουν οι τιμές που γράφεις απλα το άφησα στο 0,30 για να μην φανω υπερβολικός. Μιλαμε λοιπον για πανω και απο 1000% κερδος και καποιοι μας λενε οτι κλαιγομαστε κιολας. Είναι αλήθεια αυτό που λένε κάτι (sic) χαζοί, ότι το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους βρίσκεται στα φθηνά προϊόντα. Ένα απλο παραδειγμα θα δωσω : Το νερο Ζαγόρι στο super market Σκλαβενιτης πωλείται προς 0,14€. Το Μαρατα που ειναι είναι παραγωγής Σκλαβενίτη (το παρασκευάζει το Ζαγορι φασόν) κοστιζει 0,13€. Σκεφτείτε τώρα πόσο παίρνουν οι περιπτεραδες χονρικη το μπουκαλακι. Να πω 8 λεπτα? Ας πω 9. Και υποθετω ξερετε όλοι πόσο τα πουλανε. Tip προς Πακιστανούς στα φανάρια : Ξυπνηστε και αφήστε τους καθαρισμους τζαμιων και πουληστε "μαύρα" νερά (και μαλιστα απο φιρμες οτι ναναι) οπως κάνουν κάποιοι συναδελφοι σας. Μιλαμε για τρελό κερδος ιδιαιτερα δε οταν δεν φορολογειται το εισόδημα. Δηλαδη πραγματικα ώρες ώρες μου έρχεται να στήσω ενα stand και να πουλαω καλαμπόκια και νερά στα φαναρια. Συνδιασμος που σκοτώνει .... Καποτε λεγαμε πτυχιο και μεταπτυχιακο ή 2 πτυχια απο διαφορετικες σχολες κτλ ειναι συνδιασμοι που σκοτωνουν. Τώρα θα λεμε για τα καλαμπόκια και τα νερά. Σπουδαστε και δουλεψτε 10ωρα κοροιδα για 1000€ (στην καλή).
afentiko7 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Καλα οτι ειναι αστειο εννοειται....γιάυτο σταματησα να ασχολουμαι και με τους αστειους που trollαρουν. να ρωτήσουμε, τον physics_rulez, που είναι οικονομολόγος και όχι τευτερατζής, να σου πει που έχω άδικο. Τα άρθρα του sowell, τα χεις διαβάσει κατά καιρούς? Μήπως και αυτός τρολλάρει? Να ξέρω δλδ,
af9pk Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 [...] Δηλαδη πραγματικα ώρες ώρες μου έρχεται να στήσω ενα stand και να πουλαω καλαμπόκια και νερά στα φαναρια. Συνδιασμος που σκοτώνει .... [...] Πέρα από το παράνομο του πράγματος και το κακό περιβάλλον εργασίας, σίγουρα δεν υπολογίζεις τα πάγια έξοδα αυτών στα φανάρια. π.χ. έχεις προσέξει πως σε μερικά κομβικά σημεία υπάρχει και ... supervisor που επιβλέπει 3 καθαριστές σε ισάριθμα φανάρια. Ή έχεις ξεχάσει το "ενοίκιο" που πληρώνουν για αυτές τις λίγες ώρες; Δεν θα ήθελες να μπλέξεις.
katerina_a_86 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Καλα ρε παιδιά, ήμουνα προχθές με την κοπελα μου και λέμε να πάρουμε ένα καλαμπόκι. Ρωτάμε τιμή και μας λεει 2€. Μα καλα τις λέω, 2€ (700 δρχ) ένα καλαμπόκι; Και μου λέει "2€ αυτά τα δύο επειδη είναι μικρά..κανονικα 2,5 τα δίνω". Ποιό; Tο καλαμποκι που επι δραχμής ειχε 150 δρχ το πολύ. Φυσικά δεν πήρα.[...] Καλά και η κοπέλα σου δεν ξενέρωσε με την "τσιγκουνιά"?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.