afentiko7 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 θελω να πω με ολο αυτο οτι η πτωση των τιμων ειναι αρνητικο για ολο το κοσμο εκτος απο τα μεγαλα αφεντικα που προλαβενουν να κερδισουν στο μικρο χρονικο διαστημα των πολλων πωλησεων... μετα ομως?? H πτώση των τιμών, δεν είναι θετικό πράμα, γιατί, πτώση τιμών σημαίνει, λιγότερα κέρδη, άρα μείωση μισθών, άρα και μείωση των φόρων που αποδίδει ο επιχειρηματίας στο κράτος, άρα λιγότερα φράγκα στο κράτος. Οπότε για να τα βγάλει πέρα το κράτος (δημόσιοι κλπ), θα αναγκαστεί είτε να δανειστεί, είτε να επιβάλλει φορολογία στους πολίτες. Αρα, ούτε για τα "μεγάλα αφεντικά", είναι θετικό. Θα διαφνωήσω, στο κλεισιμο των μαγαζιών. Τα μικρά μαγαζιά, απασχολούσαν καταρχήν λίγο προσωπικό, άρα είχαν μικρά κέρδη, άρα δεν απέδιδαν πολλά στο κράτος. Με τα μεγάλα μαγαζιά, αφενός καταπολεμάς την ανεργία, αφετέρου, ένα μεγάλο μαγαζί αποτελεί μια επένδυση, ειδικά σε έναν τομέα, όπως οι κατασκευές, που αποτελούν παραγωγικό πυλώνα, της χώρας. Και φαντάσου, τι κέρδη έχει ένα τέτοιο μαγαζί και επομένως τι αποδίδει, στην εφορία σε σχέση με ένα μικρομάγαζο. Αρα, πόσα κερδίζει το κράτος από ένα mall, πχ.
Ather Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 και νομιζετε οτι αυτο ειναι καλο για την οικονομια της χωρας???? εισαστε γελασμενοι αν το πιστευετε αυτο. αυτο ειναι ακομα ενα μειον προς τους πολιτες. παλια το νερακι ειχε 50 δραχμες αλλα το βιντεο 150χιλιαδες. σημερα το νερακι εχει 50λεπτα (170δραχμες) και το βιντεο-dvd 20 ευρω (6 χιλιαδες) δηλαδη ολα τουμπα νομιζετε οτι αυτο ειναι εξελιξη? αν τα pc και dvd εχουν πεσει νομιζετε οτι το κανανε για αποκτησουν ολοι pc? ολα γινονται για κερδος τον μεγαλων. ΣΗΜΕΡΑ ενα dvdrw εχει 20 ευρω. το dvdrw δεν ειναι ελαιολαδο που τελειωνει και την αλλη βδομαδα θα ξανααγορασουμε. το dvdrw θα το αγορασεις μια φορα, δηλαδη μια φορα θα πας σαν πελατης στο μαγαζι. αυτος που εχει το μαγαζι τι θα κερδισει απο τη μια φορα που θα πας?? γι'αυτο ολα τα μαγαζια ηλεκτρικων ειδων πανε για κλεισιμο τωρα ειδικα τα μικρα. οσο για μεγαλα, τα κονομανε οσο προλαβενουν. ακομα και αυτα σιγα σιγα περνανε κριση απο τις τιμες που βαζουν. αν σημερα αγοραζεις 1 video-dvd με 20ευρω, ποσα τετοια πρεπει να πουλησει για να βγαλει τα λεφτα για να πληρωσει τον υπαλληλο? καποτε που επρεπε να πληρωσει ο πελατης σχεδον εναν μηνιατικο για να αγορασει μια τηλεοραση ή pc, ηταν αρκετο να πουλησει λιγες για να καλυψει τα εξοδα του μαγαζιου και τουσ υπαλληλους. θελω να πω με ολο αυτο οτι η πτωση των τιμων ειναι αρνητικο για ολο το κοσμο εκτος απο τα μεγαλα αφεντικα που προλαβενουν να κερδισουν στο μικρο χρονικο διαστημα των πολλων πωλησεων... μετα ομως?? Έτσι είναι... τα λεγόμενα πάγια έξοδα.
Critter Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 επι δραχμης το καλαμποκι ειχε 400-500 δραχμες. Κοτσο σε πιάνανε.200 δρχ ειχα παρει το τελευταιο κραζοντας μαλιστα αυτον που μου το πουλησε.
Finn Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 nick[;2821236'']Πάλι κλάμμα και μιζέρια ρε? Ημαρτον θεε και κυριε. Αν εσύ θεωρείς μιζέρια το να συζητάς τα προβλήματα της καθημερινότητας πχ ακρίβεια, πάω πάσο
Critter Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 ο πληθωρισμός, αυξάνει τις τιμές των προϊόντων. Βέβαια, δεν μας είπες πως έπαιρνε κάποιος αυτοκίνητο επί δραχμών ή πριν υπάρξουν οι δόσεις, πως κάποιος αγόραζε σπίτι χωρίς να του δίνουν δάνεια οι τράπεζες, πως πήγαινε διακοπές στις ευρώπες και στις αμερικές χωρίς τα διακοποδάνεια κλπ... Πες μου λιγο ποιο ειναι το backround σου στα οικονομικα που μου κανεις αναλυση και για τον πληθωρισμο λεγοντας φυσικα μπαρουφες. Απορω γιατι σου απανταω δλδ (βασικα το κανω γιατι προφανως δεν γνωριζουν ολοι τις εννοιες αυτες και πρεπει να καταλαβαινουν τι διαβάζουν) α)Η ανοδος τον τιμων αυξανει τον πληθωρισμο, και οχι ο πληθωρισμος την ανοδο των τιμων. β)Ο πληθωρισμος πριν 2 χρονια ηταν στο 5% και ο τελευταιος που ανακοινωθηκε αν θυμαμαι καλα το δεκαδικο ήταν 1,2. Επομενως αν ο πληθωρισμος αυξανε τις τιμες, απο τη στιγμη που εχει πεσει τοσο πολυ, θα επρεπε να εχει πεσει ραγδαια και η τιμη του καλαμποκιου. Όσο για το δευτερο δεν βλεπω κανενα νοημα να στο απαντησω γιατι αν κρινω απο τα περι πληθωρισμου μαλλον δεν θα καταλαβεις και τπτ. Και στην τελική, μην αγοράσετε, για να πέσουν οι τιμές Ειπες και κατι σωστο παναθεμα σε. Διότι, αν αυτός πάρει δάνειο, για να πάρει τη bmw, αφενός μεν, παίζει ο έμπορος της bmw, να αγοράσει από τη δική σου την επιχείρηση (να πιει καφέ, βρε παιδί μου), αφετέρου, αν ο bmwas, ξεπληρώσει την τράπεζα, αυτή θα μπορεί να σε δανείσει μετά εσένα, να κάνεις κάτι άλλο. Ο σοσιαλισμός, πέθανε και δεν ξαναγυρνά (ευτυχώς) Δεν κατάλαβα γρί. Σχετικα με το σοσιαλισμό, δεν ξερω, ουτε με ενδιαφερει τι εκανε..παντως η χούντα και ο Χιλτερ έχουν πεθάνει σίγουρα.
gus Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 2 ευρώ χαλάλι, αλλά να βάζει λίγο βούτυρο και αλατοπίπερο τουλάχιστον ε. Αυτούς που πουλάνε τόσο και ρίχνουν λίγο αλάτι μόνο δε μπορώ. Χαλάλι η αισχροκέρδεια. Πάντα είναι καλύτερο να βάζουν λίγο βούτυρο πριν. Σε όλες τις περιπτώσεις. ROFL!!!! :-D σςγςσγε
thief7710 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Ο παραγωγος παντως απο οτι ακουσα προχθες πουλαει 0,70 ευρω το κιλο (καλαμποκια)..
imr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Για αυτες τις συμπεριφορες οι μονοι που φταινε ειναι αυτοι που πανε και αγοραζουν (καλαμποκια στην συγκεκριμενη περιπτωση) Ας βγαλουμε εξω τα αλλα οπως φοροδυαφυγη και μαυρο χρημα των πωλητων, ο μονος φταιχτης ειναι αυτος που αγοραζει! Πραγματικα ειναι τραγικη η κατασταση του νεοελληνα (το νεοελληνας δεν το λεω με κακια) Αν αποκτουσαμε ολοι ως δια μαγειας ορθολογικη συνηδηση θα ειμασταν σε μια πολυ καλυτερη οικονομια (Φυσικα το κρατος δεν ειναι καλυτερο που εκμεταλευεται αυτην την ''αγνοια'' αλλα οπως και να το κανουμε εχουμε ολοι τις ευθηνες μας καποιοι εχουν και γουσταρουν να πληρωσουν 4 ευρω μισθους, δεν ανφερομαι σε αυτους, αναφερομαι σε αυτους που ενω παιρνουν 700ευρω μισθο θεωρουν τον καφε με 4 ευρω αναγκαιο
aledjo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Όσο για τις καφετέριες που ειπώθηκε, επειδη απο hobby δουλευω ως dj και κόβει το ματι μου το τι παιζει, πρεπει να σας πω οτι οι καφετεριες έχουν μεγαλα ενοικια και αν δουλευουν με καθαρή κάβα, ενσημα στους υπαλληλους, αποδειξεις κτλ, βγαινει απλα ενα καλό κερδος. Αν τώρα το παίξεις φούστικα, μπορεις να βγάλεις πολλά. Εκεί παντως που ειμαι εγω που έχουν τις παραπάνω προδιαγραφές, παρολο που έχουν τρελο κοσμο, επειδη τα ξερω τα παιδια που την έχουν, σας λέω οτι για 3 συνεταιροι που ειναι, βγαζουν οσο ενας καλα αμοιβόμενος υπάλληλος (δεν μιλαω για διευθυντή). επειδη και γω δουλευω dj, εχουν δει πολλα τα ματια μου. οι περισσοτεροι δεν ειναι αθωοι... αν αναφερω τι εχω δει και τι εχω παθει σε καφετεριες, θα μου πειτε γιατι ειμαι ακομα εδω και δε τρεχω στο μακη
Krokodilos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Ώρες ώρες αναρωτιέμαι μετά από πόσα χρόνια θα σταματήσουμε να θυμώμαστε πόσο έκανε κάτι "επί δραχμής". Ξυπνάτε περάσαν 7,5 χρόνια. Βολευει να τα ξεχασουμε ε? Οχι, θα τα θυμομαστε για να τα τριβουμε στην μουρη μερικων(δεν μιλαω για εσενα προφανως).
aledjo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 @Critter μια και το αναφεραμε, μηπως ξερεις τυπικα οι καφετεριες ποσο ειναι το ελαχιστο προσωπικο που πρεπει να εχει δηλωμενο στο ικα? επισης υπαρχει περιπτωση καποια καφετερια να ΜΗΝ εχει κανεναν δηλωμενο στο ικα και να μη πληρωνει κανενα ενσημο?
Praetorianos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Ώρες ώρες αναρωτιέμαι μετά από πόσα χρόνια θα σταματήσουμε να θυμώμαστε πόσο έκανε κάτι "επί δραχμής". Ξυπνάτε περάσαν 7,5 χρόνια.Βολευει να τα ξεχασουμε ε?Οχι' date=' θα τα θυμομαστε για να τα τριβουμε στην μουρη μερικων(δεν μιλαω για εσενα προφανως).[/quote'] Πιστεύεις ότι θα ήμασταν καλύτερα? Ειδικά τώρα?
tax_opari91 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Το κόστος του προιόντος δεν είναι μόνο η πρώτη ύλη. Προσωπικά δε πιστεύω πως η καφετέρια είναι καμιά επιχείρηση-χρυσορυχείο. Έχει και ενοίκιο μεγάλο ανάλογα με το μέρος, έχει και εργαζόμενους. Άμα βγάζουν υπερβολικά μεγάλο κέρδος και σίγουρο χωρίς ρίσκο γιατί δε παίρνετε και σεις ένα δάνειο να ανοίξετε δική σας, αν τη θεωρείτε χρυσορυχείο. Βάλτε και τον καφέ 2-2.5 ευρώ και θα κάνετε δουλειές με φούντες. Σωστά; Δε νομίζω πως είναι τόσο χρυσορυχείο πάντως... (χωρίς όλα αυτά να σημαίνουν πως η αισχροκέρδια δεν ειναι υπαρκτό φαινόμενο)
Ather Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Το κόστος του προιόντος δεν είναι μόνο η πρώτη ύλη.Προσωπικά δε πιστεύω πως η καφετέρια είναι καμιά επιχείρηση-χρυσορυχείο. Έχει και ενοίκιο μεγάλο ανάλογα με το μέρος, έχει και εργαζόμενους. Άμα βγάζουν υπερβολικά μεγάλο κέρδος και σίγουρο χωρίς ρίσκο γιατί δε παίρνετε και σεις ένα δάνειο να ανοίξετε δική σας, αν τη θεωρείτε χρυσορυχείο. Βάλτε και τον καφέ 2-2.5 ευρώ και θα κάνετε δουλειές με φούντες. Σωστά; Δε νομίζω πως είναι τόσο χρυσορυχείο πάντως... (χωρίς όλα αυτά να σημαίνουν πως η αισχροκέρδια δεν ειναι υπαρκτό φαινόμενο) Αν ήξερα ότι θα έχω κόσμο (διότι δεν έχουν όλες οι καφετέριες πολύ κόσμο) άνετα το έκανα. Όσους ξέρω να έχουν πελατεία (δε μιλάμε για 100% πληρότητα) έχουν χεστεί στο τάληρο.
afentiko7 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Πες μου λιγο ποιο ειναι το backround σου στα οικονομικα που Γιατί, ασφαλίτης είσαι ή πρέπει να χουμε διδακτορικό σε καποιο θέμα, για να συζητήσουμε? a. ναι, έχεις δίκιο β. όχι, γιατί το πόσο πουλάει ένας καλαμποκάς το καλαμποκι, δεν επηρεάζει το σύνολο των αγαθών, όπως επίσης, το 1.2 %, προέρχεται από τη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και όχι πχ από τα τρόφιμα. Όσο για το δευτερο ποιο δεύτερο? Δεν κατάλαβα γρί. Το περίμενα. Πάμε πάλι. Θες εσύ να φτιάξεις, μια επιχείρηση. Κακό πράμα μεν οι επιχειρήσεις, για τους αριστερούς, αλλά ας πούμε πως είσαι καπιτάλας. Επειδή δεν σου βρίσκονται πρόχειρα 50000, που θα τα βρεις? Πας στην τράπεζα. Επειδή και η τράπεζα, πρέπει να χει κάποια φράγκα, είτε τα παίρνει ως καταθέσεις από έναν άλλο (από αυτόν που πούλησε την bmw στον nick) είτε από αποπληρωμές άλλων δανείων. Του nick, πχ, που πήρε με δάνειο την bmw. Καταλαβαίνεις πως αν ο nick, δεν πάρει την bmw, ο τύπος θα κλείσει, η τράπεζα, δεν θα μπορεί να σου δώσει εσένα δάνειο, οπότε εσύ δε θα φτιάξεις επιχείρηση, άρα θα μείνεις άνεργος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.