-nick- Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Πάλι κλάμμα και μιζέρια ρε? Ημαρτον θεε και κυριε.
aledjo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 προφανώς δεν λέω ότι πρέπει να μείνουν τελείως στάσιμες οι τιμές, αλλά τέτοιες αυξήσεις ακόμα και αν είχαμε μεγάλους μισθούς είναι απλά ΑΙΣΧΡΕΣ! δηλαδη αν σημερα ο βασικος μισθος ηταν 2600 ευρω, θα σε χαλαγε το σουβλακι, καφες, κρεπα, καλαμποκι αν το πληρωνες 2 ευρω? δε νομιζω...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 αυτό δεν είναι ρεαλιστικό παράδειγμα οπότε δεν έχει νόημα η απάντηση... γιατί αν είναι να μην με χαλάει η αύξηση στο συγκεκριμένο πχ προϊόν θα έπρεπε να μην με χαλάει και η αντίστοιχη αύξηση σε άλλα που είναι πιο ακριβά... και επειδή ως γνωστόν είμαστε Έλληνες κωλοπιάστες τα πάντα θα έτρωγαν αύξηση με την δικαιολογία του υψηλότερου μισθού...
adi32 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Οι μισθοι εχουν ανεβει αλλα τα υπολοιπα εχουν παει πανω 3 φορες Οταν παιρναμε 200.000 δρχ μισθο το νερακι ειχε 50 δρχ τωρα παιρνεις 270.000 δρχ μισθο αλλα το νερακι εχει 150 δρχ Απλα βρισκουν και τα κανουν γιατι τους εχει δωσει το δικαιωμα το κρατος και εμεις που τους ταιζουμε Χτυπανε εκει που δεν μπορουμε να κανουμε πισω τροφιμα βενζινη δισκεδαση Γιατι τα ηλεκτρονικα πχ παραμενουν φθηνα ? Επαιρνες με 10€ δηλ 3500δρχ dvd player ή βιντεο πριν 10 χρονια? Πρεπει να λειτουργησει ο ανταγωνισμος και να τους κοψει τον αερα το κρατος και εμεις με μπουκοταζ
o_magazatoras Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Φτυνήνανε τα ηλεκτρονικά-κομπιουτερίστικα,άσχετα αν αυτά δεν χορταίνουν.Παλιά ήθελες μια γκαρσονιέρα για έναν αξιοπρεπή (της εποχής...) κομπιούτορα,τώρα με ένα βδομαδιάτικο,βαριά μηνιάτικο για τους καμμένους,κρατιέσαι επίκαιρος κανα χρόνο - ενάμισυ.
Critter Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 nick[;2821236'']Πάλι κλάμμα και μιζέρια ρε? Ημαρτον θεε και κυριε. Τι να κάνουμε?Δεν μενουμε όλοι στην πολιτεία να τρώμε τα λεφτά του μπαμπα. Και εν πασει περιπτωσει το να ασχολησε με τα κακως κειμενα των καιρων, του τοπου σου κτλ ειναι πολυ προτιμότερο απο το να λες "δε βαριέσαι μωρε...στα τετοια μου...δεν παει να μου το πουλησει και 10?εγω θα το παρω γιατι γουσταρω όπως γουσταρω και να έχω BMW με δόσεις χωρις να έχω να τις βάλω βενζίνη". Όσο για τις καφετέριες που ειπώθηκε, επειδη απο hobby δουλευω ως dj και κόβει το ματι μου το τι παιζει, πρεπει να σας πω οτι οι καφετεριες έχουν μεγαλα ενοικια και αν δουλευουν με καθαρή κάβα, ενσημα στους υπαλληλους, αποδειξεις κτλ, βγαινει απλα ενα καλό κερδος. Αν τώρα το παίξεις φούστικα, μπορεις να βγάλεις πολλά. Εκεί παντως που ειμαι εγω που έχουν τις παραπάνω προδιαγραφές, παρολο που έχουν τρελο κοσμο, επειδη τα ξερω τα παιδια που την έχουν, σας λέω οτι για 3 συνεταιροι που ειναι, βγαζουν οσο ενας καλα αμοιβόμενος υπάλληλος (δεν μιλαω για διευθυντή).
aledjo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 αυτό δεν είναι ρεαλιστικό παράδειγμα οπότε δεν έχει νόημα η απάντηση... γιατί αν είναι να μην με χαλάει η αύξηση στο συγκεκριμένο πχ προϊόν θα έπρεπε να μην με χαλάει και η αντίστοιχη αύξηση σε άλλα που είναι πιο ακριβά... και επειδή ως γνωστόν είμαστε Έλληνες κωλοπιάστες τα πάντα θα έτρωγαν αύξηση με την δικαιολογία του υψηλότερου μισθού... ενω τωρα τρωεν αυξηση χωρις δικαιολογια.
Mika Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Tο καλαμποκι που επι δραχμής ειχε 150 δρχ το πολύ. Φυσικά δεν πήρα. επι δραχμης το καλαμποκι ειχε 400-500 δραχμες.
DrLo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Ώρες ώρες αναρωτιέμαι μετά από πόσα χρόνια θα σταματήσουμε να θυμώμαστε πόσο έκανε κάτι "επί δραχμής". Ξυπνάτε περάσαν 7,5 χρόνια.
o_magazatoras Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Ώρες ώρες αναρωτιέμαι μετά από πόσα χρόνια θα σταματήσουμε να θυμώμαστε πόσο έκανε κάτι "επί δραχμής". Ξυπνάτε περάσαν 7,5 χρόνια.Μήπως πρέπει να χαιρώμαστε κι όλας;
ANHLIKOS Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Τι έγινε ρε παίδες, τρεις σελίδες έκανε το καλαμπόκι? (καταλαβαίνω πως η ουσία δεν ειναι το καλαμπόκι, αλλα η ασυδοσία μερικών τυπάδων). Η μόνη λύση σε αυτά τα προβλήματα είναι, δεν αγοράζεις._ Η ελεύθερη αγορά αυτά εχει.
Apoll Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Αν δεν είχε πέσει η αισχροκέρδια και η απώλεια καταναλωτικής συνείδησης του Έλληνα οι μισθοί θα ήταν αρκετοί. Αλλά όταν πάτε και ψωνίζετε, μην κάθεστε και γκρινιάζετε μετά. Κόφτε τους καφέδες, κλπ. Να δείτε για πότε θα πέσουν οι τιμές.
vastravoud Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Συνεπώς το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί καλαμποκτζήδες ώστε να μοιραστεί η πίτα σε πολλούς, να πέσει και η ανεργία και να ισορροπήσει το σύστημα.....
afentiko7 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Καλα ρε παιδιά, ήμουνα προχθές με την κοπελα μου και λέμε να πάρουμε ένα καλαμπόκι. Ρωτάμε τιμή και μας λεει 2€. Μα καλα τις λέω, 2€ (700 δρχ) ο πληθωρισμός, αυξάνει τις τιμές των προϊόντων. Βέβαια, δεν μας είπες πως έπαιρνε κάποιος αυτοκίνητο επί δραχμών ή πριν υπάρξουν οι δόσεις, πως κάποιος αγόραζε σπίτι χωρίς να του δίνουν δάνεια οι τράπεζες, πως πήγαινε διακοπές στις ευρώπες και στις αμερικές χωρίς τα διακοποδάνεια κλπ... Και στην τελική, μην αγοράσετε, για να πέσουν οι τιμές Μήπως πρέπει να χαιρώμαστε κι όλας; Ναι, διότι θα χε φάει τέτοιες υποτιμήσεις, που δε θα μπρούσες να εισάγεις τπτ από έξω. δε βαριέσαι μωρε...στα τετοια μου...δεν παει να μου το πουλησει και 10?εγω θα το παρω γιατι γουσταρω όπως γουσταρω και να έχω BMW με δόσεις χωρις να έχω να τις βάλω βενζίνη Διότι, αν αυτός πάρει δάνειο, για να πάρει τη bmw, αφενός μεν, παίζει ο έμπορος της bmw, να αγοράσει από τη δική σου την επιχείρηση (να πιει καφέ, βρε παιδί μου), αφετέρου, αν ο bmwas, ξεπληρώσει την τράπεζα, αυτή θα μπορεί να σε δανείσει μετά εσένα, να κάνεις κάτι άλλο. Ο σοσιαλισμός, πέθανε και δεν ξαναγυρνά (ευτυχώς)
aledjo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Γιατι τα ηλεκτρονικα πχ παραμενουν φθηνα ? Επαιρνες με 10€ δηλ 3500δρχ dvd player ή βιντεο πριν 10 χρονια? Πρεπει να λειτουργησει ο ανταγωνισμος και να τους κοψει τον αερα το κρατος και εμεις με μπουκοταζ Φτυνήνανε τα ηλεκτρονικά-κομπιουτερίστικα,άσχετα αν αυτά δεν χορταίνουν.Παλιά ήθελες μια γκαρσονιέρα για έναν αξιοπρεπεή (της εποχής...) κομπιούτορα,τώρα με ένα βδομαδιάτικο,βαριά μηνιάτικο για τους καμμένους κρατιέσαι επίκαιρος κανα χρόνο,ενάμισυ. και νομιζετε οτι αυτο ειναι καλο για την οικονομια της χωρας???? εισαστε γελασμενοι αν το πιστευετε αυτο. αυτο ειναι ακομα ενα μειον προς τους πολιτες. παλια το νερακι ειχε 50 δραχμες αλλα το βιντεο 150χιλιαδες. σημερα το νερακι εχει 50λεπτα (170δραχμες) και το βιντεο-dvd 20 ευρω (6 χιλιαδες) δηλαδη ολα τουμπα νομιζετε οτι αυτο ειναι εξελιξη? αν τα pc και dvd εχουν πεσει νομιζετε οτι το κανανε για αποκτησουν ολοι pc? ολα γινονται για κερδος τον μεγαλων. ΣΗΜΕΡΑ ενα dvdrw εχει 20 ευρω. το dvdrw δεν ειναι ελαιολαδο που τελειωνει και την αλλη βδομαδα θα ξανααγορασουμε. το dvdrw θα το αγορασεις μια φορα, δηλαδη μια φορα θα πας σαν πελατης στο μαγαζι. αυτος που εχει το μαγαζι τι θα κερδισει απο τη μια φορα που θα πας?? γι'αυτο ολα τα μαγαζια ηλεκτρικων ειδων πανε για κλεισιμο τωρα ειδικα τα μικρα. οσο για μεγαλα, τα κονομανε οσο προλαβενουν. ακομα και αυτα σιγα σιγα περνανε κριση απο τις τιμες που βαζουν. αν σημερα αγοραζεις 1 video-dvd με 20ευρω, ποσα τετοια πρεπει να πουλησει για να βγαλει τα λεφτα για να πληρωσει τον υπαλληλο? καποτε που επρεπε να πληρωσει ο πελατης σχεδον εναν μηνιατικο για να αγορασει μια τηλεοραση ή pc, ηταν αρκετο να πουλησει λιγες για να καλυψει τα εξοδα του μαγαζιου και τουσ υπαλληλους. θελω να πω με ολο αυτο οτι η πτωση των τιμων ειναι αρνητικο για ολο το κοσμο εκτος απο τα μεγαλα αφεντικα που προλαβενουν να κερδισουν στο μικρο χρονικο διαστημα των πολλων πωλησεων... μετα ομως??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.