kondisb Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 καλησπερα παιδια. Εχω το εξης προβλημα τον τελευταιο καιρο. Σε laptop TOshiba A100-906 δεν λειτουργει η θυρα αναγνωσης καρτων microsd.(παλιοτερα λειτουργουσε) Εξηγώ:Αφου βαλω την καρτα μνημης στον ειδικο ανταπτορα κ τον ανταπτορα στην υποδοχη δεν βλεπω κανενα μηνυμα αναγνωρισης ή καποιον ήχο.(σε win xp). Σε ubuntu 9.04 λειτουργει αμεσως μια χαρά. η ιδια θυρα εχει κ υποδοχη M2(καρτες κινητων se) η οποια με τον ειδικο ανταπτορα λειτουργει μια χαρά.(winxp kai ubuntu). Δοκιμασα format υπολογιστη αλλα τπτ. Δοκιμασα κ με διαφορετικο ανταπτορα κ διαφορετικη καρτα αλλα κ πάλι γιοκ. Κανεις ιδέα?? ευχαριστω.
JIMBOAthens Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Κανονική SD κάρτα διαβάζει? Mήπως η microSD που βάζεις είναι μεγαλύτερη από 4GB, δηλαδή ΗC (High Capacity)? Δεν είναι όλα τα card readers συμβατά με SDHC και microSDHC...
kondisb Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Κανονική SD κάρτα διαβάζει? Mήπως η microSD που βάζεις είναι μεγαλύτερη από 4GB, δηλαδή ΗC (High Capacity)? Δεν είναι όλα τα card readers συμβατά με SDHC και microSDHC... ναι ειναι 8gbyte και οι 2 καρτες που δοκιμασα. κανονικη sd δεν εχω δυστυχως. το πιο περιεργο ειναι οτι τα ubuntu thn διαβαζουν την 8gb..
JIMBOAthens Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 To πιο πιθανόν λοιπόν είναι ότι δεν αναγνωρίζει κάρτες HC. Τώρα για το ubuntu δεν μπορώ να σε βοηθήσω...
kondisb Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 To πιο πιθανόν λοιπόν είναι ότι δεν αναγνωρίζει κάρτες HC. Τώρα για το ubuntu δεν μπορώ να σε βοηθήσω... μολις δοκιμασα μια microsd 1gb και την ανοιξαν αμεσως τα winxp. αρα το προβλημα μαλλον ειναι στις hc. υπαρχει κανενας καλος κ φθηνος card reader για Microsd hc να μου προτεινετε? ? ευχαρ.φιλε για τις απαντησεις.
JIMBOAthens Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Εγώ έχω αγοράσει αυτόν. Αρκετά γρήγορος αλλά παίρνει μόνο microSD (και HC) όχι όμως και Μ2 όπου θα χρειαστείς αυτόν...
kondisb Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ Αυτόν εγω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553994 αναφερει οτι κανει και για hc , το ελπίζω.
JIMBOAthens Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Kάνει, αλλά δεν διαβάζει άλλου είδους κάρτες όπως αυτές που σου παρέθεσα. Οπότε αν θέλεις να κατεβάσεις φωτογραφίες ή οτιδήποτε από άλλη κάρτα δεν θα έχεις την δυνατότητα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.