Προς το περιεχόμενο

Αυξηση χωρου σκληρου δισκου...

pavleas2112

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω την παρεα του φορουμ. Εχω ενα pc με χωρισμενο το σκληρο σε 9gb για τα προγραμματα, windows κτλ και σε αλλα 70gb για ολα τα αλλα. Ελα ομως που ο σκληρος με τα 9 gb ''γεμισε'' και δεν μπορω να ελευθερωσω χωρο γιατι χρειαζομαι ολα τα προγρ. που εχω. Μπορειτε να μου πειτε πως θα μεγαλωσω τον χωρο του σκληρου των 9gb χωρις φυσικα να χασω κατι απο τα αρχεια και προγ. που εχω σε αυτον??

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ

Δημοσ.

υπαρχουν πολλα προγραμμα για διαχειριση partition. Το partition manager ειναι το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο αλλα δεν ειναι το μονο και ισως ουτε το καλυτερο

Δημοσ.

υπαρχει και το partition magic αλλα συχνα δημιουρχει προωληματα... blue screen μετα την τροποποιηση των partition ..... το καλυτερο ειναι να κανεις ghost partition to disc σε καποιο αλλο 40αρη δισκο ετσι θα εχει αρκετο χωρο για να δουλεψει......

Δημοσ.

Μμμ πως γινετε το ghost partition to disk φιλε ertylee?? Με καποιο προγραμμα? Δηλ. αν παρω ενα εξωτερικο σκληρο 50 gb π.χ. και κανω εκει το ghost... ua einai ola ok??

Δημοσ.

Θα μπορούσες βέβαια πριν καταλήξεις σε τόσο "δραστικά" μέτρα να κοιτάξεις μήπως μπορείς να ελευθερώσεις χώρο σβήνοντας άχρηστα πράγματα. Για παράδειγμα, temporary αρχεια, system restore, windows update backups κλπ κλπ. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κατεβάσεις το TuneUp utilities (demo για 30 ημέρες) και να κάνεις ένα disk cleanup. Μπορεί να σου ελευθερώσει αρκετά gigabytes αν δεν έχεις κάνει ποτέ παρόμοια διαδικασία.

Δημοσ.

ναι αλλα δεν θα συνδεσεις τον δικο με usb αλλα θα τον βαλεις εσωτερικα με ide η sata γιατι μπορει να μην τον αναγνωρισει

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:58 ----------

σε αυτο εχει δικιο ο φιλος JohnyB αλλα αργοτερα θα εχεις το ιδιο προβλημα

Δημοσ.

σωστα αυτο δεν το σκευτηκα..... αν ειναι για laptop θα πρεπει να ωαλεισ και τουσ 2 δισκους σε καποιο pc για να γινει αυτο....

Δημοσ.
Θα μπορούσες βέβαια πριν καταλήξεις σε τόσο "δραστικά" μέτρα να κοιτάξεις μήπως μπορείς να ελευθερώσεις χώρο σβήνοντας άχρηστα πράγματα. Για παράδειγμα, temporary αρχεια, system restore, windows update backups κλπ κλπ. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κατεβάσεις το TuneUp utilities (demo για 30 ημέρες) και να κάνεις ένα disk cleanup. Μπορεί να σου ελευθερώσει αρκετά gigabytes αν δεν έχεις κάνει ποτέ παρόμοια διαδικασία.

Για την ίδια δουλειά υπάρχει και το ccleaner (crap cleaner) http://www.ccleaner.com/ το οποίο είναι δωρεάν!

Όντως εαν δεν το έχεις τρέξει ποτέ πιθανον να κερδίσεις μερικές εκατοντάδες MB.

Τρέξε μόνο τον καθαρισμό αρχείων και όχι το κομμάτι του για τη registry!

Κατα τα άλλα θα βρείς αρκετά προγράμματα που αλλάζουν το μέγεθος των partition αν υπάρχει ελέυθερος χώρος στο δίσκο σου. Θεωρώ αρκετά αξιόπιστο αυτό http://www.acronis.com/homecomputing/download/diskdirector/

Εαν δεν έχεις χώρο εγκαταστασης μπορείς να βρείς κάποιο boot cd με εργαλεία όπως το hirens.

Δημοσ.

οχι παιδια δεν μιλαω για λαπτοπ. Ειναι pc απο γραφειο και παιζουν και προγραματα πανω που χρειαζοντε για το γραφειο γι' αυτο ζητησα αμεση λυση. Δεν ξερω πριν χρονια ποιος ειχε κανει partition και πως. Εχω κανει και καθαρισμο αχρηστων οπως λετε αλλα παλι τιποτα. Πειτε μου παρακαλω αν ξερει καποιος μια καλη και ασφαλης λυση...

Δημοσ.

κοιτα για να κανεις partition με καποιο προγραμα παντα θα εχεισ το ρισκο να μην ξεκινησει μετα το μηχανημα σωστα..... και αν ειναι για γραφειο τοτε καλυτερα οχι......

Δημοσ.

Εγώ πάντως με το Partition Magic 8 Pro Full που είχα κατεβάσει παλιά και το χρησιμοποιούσα για να κάνω resize partition δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Εναλλακτικά κατέβασε ένα liveCD του Ubuntu και μέσα έχει το GTParted (ή QParted - πάντα μπέρδευα αυτά τα 2 ονόματα :P ) που κάνουν τη δουλειά και τα έχω χρησιμοποιήσει χωρίς πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...