Προς το περιεχόμενο

Ο/C σε Ε6600 με Asus P5Q

Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από 1 μήνα, αναγκάστηκα στο σύστημα της υπογραφής να αλλάξω το mobo (MSI 975X platinum power up edition) με την Asus P5Q.

Συνηθισμένος από την MSI, όπου την CPU την δούλευα σταθερά στα 2.7 GHz, πίστευα ότι θα τα είχα και με την asus. Προχθές, που ησύχασα πια τελείως από την μετακόμιση, είπα να κλοκάρω και το PC, αλλά η asus αρνείται πεισματικά να μπει στα windows με το FSB στα 300, δουλεύει σταθερά μόνο μέχρι τα 290.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δοκιμάσει τίποτε άλλο ακόμη, προσπάθησα μόνο να αυξήσω το FSB, ούτε ρεύματα πείραξα, ούτε τίποτα. Καμμιά ιδέα;

Δημοσ.

Ισως πρεπει να δωσεις λιγο ρευμα,και αν μπορεις γραψε και της ρυθμισεις που εχεις στο bios γιατι εχω την ιδια mobo να δω τη γινεται,γιατι λιγο δυσκολο να μην εχει τα 300fsb.

Δημοσ.

δώσε λίγο ρεύμα στη cpu και ανέβασε λίγο (μια σκάλα πάνω) το ρεύμα στο northbridge...δεν υπάρχει περίπτωση η συγκεκριμένη μητρική να μην ανεβάζει fsb....εγώ την έχω στα 423 σταθερά και πάει και άλλο απλά με κόβει το θέμα ψύξης στη cpu(περισσότερη τάση-μεγάλη θερμοκρασία)

Δημοσ.

Από ψύξη έχω μία "ταπεινή" freezer 7 pro στην CPU. Τις μνήμες δεν τις κλοκάρω, τις αφήνω στα 800 σταθερά.

Το φαντάζομαι ότι με λίγο ρεύμα ακόμη θα έχει περιθώρια για περισσότερο, αλλά θα κοιτούσα να το αποφύγω, ιδίως τώρα το καλοκαίρι. Πόσο είναι το stock ρεύμα του 6600 και πόσο λέτε να του δώσω;

Στο bios δεν πειράζω τίποτε άλλο, παρά μόνο το FSB της CPU.

Για αυτό πόσταρα και εδώ, και εγώ περίμενα πολύ περισσότερα από μία σύγχρονη mobo, όταν το 975Χ μου έδινε για πλάκα τα 300ΜΗz, χωρίς και εκεί να πειράξω τίποτε άλλο.

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

Με λίγη προσπάθεια δουλεύω τώρα το FSB στα 295. Αλλά και πάλι χαμηλά είμαι ρε γαμώτο...

Δημοσ.

Για δοκιμή δώσε 1,4V ρεύμα και δοκίμασε 9 x 333fsb.Λογικά θα σου δώσει 3ghz χωρίς προβλήματα και απο εκεί και πέρα θα πρέπει να ρίξεις το Vcore μέχρι να βρείς το χαμηλότερο δυνατό που θα είσαι και σταθερός 24/7.

Για την ιστορία,η P5Q μπορεί να χτυπήσει 470fsb με αέρα...

Δημοσ.

Υπάρχει καμμιά άλλη επιλογή πέρα από το ρεύμα, που να χρειάζεται να κάνω;

Έπειτα, σκέφτομαι μηπως έχω πέσει και σε κακό κομμάτι CPU...

ΟΚ, δοκιμάζω και βλέπουμε, αν και θα είμαι σούπερ ευχαριστημένος και με 310.

Δημοσ.

Οχι,η εξτρα τροφοδοσία είναι μονόδρομος και δέν είναι κάτι που θα πρέπει να σε τρομάζει αν γίνεται με σύνεση.Οτιδήποτε κάτω απο τα 1,4V είναι ασφαλές για την υγεία του επεξεργαστή σου (degrade) σε βάθος χρόνου,απλά θα πρέπει να έχεις και τον νού σου στις θερμοκρασίες.

Φυσικά υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να έχεις στα χέρια σου έναν επεξεργαστή "πατάτα",ακόμα και έτσι ένα o/c της τάξης των 400~600mhz είναι αστεία υπόθεση για το P45.

Μπορείς να δοκιμάσεις να ρίξεις και τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή σου και να ανεβάσεις παράλληλα το fsb (πχ 8 x 350 ή 8 x 375).Μπορεί να σταθεροποιηθεί το σύστημα έτσι αν πιστεύεις οτι ο επεξεργαστής δεν τραβάει.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:38 ----------

Ο-ο-ο...ξέχασα κάτι σημαντικό!Οταν αλλάζεις το fsb,αλλάζει αυτόματα και η συχνότητα λειτουργίας για τις μνήμες!Πρίν κάνεις το save and exit,άλλαξε χειροκίνητα την συχνότητα σε μια τιμή παραπλήσια στα 800 mhz.

Αν δέν κάνω λάθος, όλες αυτές οι επιλογές βρίσκονται στην δεύτερη καρτέλα του bios (έχω καιρό να μπώ...)

Δημοσ.

Ναι, εντάξει οι μνήμες, οι φουκαριάρες κλοκάρουν καλούτσικα, δουλεύουν στα 900 απροβλημάτιστα.

Κατά τα άλλα, τζίφος. Sta 1.4V δεν βγαίνει ούτε το Logo των windows, με 1.33V και 295 FSB (δηλ, 2.66GHz) δουλεύει μάλλον σταθερά για την ώρα. Μάλλον έπεσα σε τεμπέλη επεξεργαστή, αλλά δεν μου κάνει έκπληξη, τα ίδια παθαίνω από την εποχή του Pentium 200 MMX...

Δημοσ.

δοκίμασες να αυξήσεις την τάση στο northbridge?γιατί και εγώ όταν το είχα στο auto μετά απο 400 fsb δεν ανέβαζε...κοίτα τι τάση έχει τώρα-λογικά θα είναι στο auto με 1.1volt...αν είναι έτσι δώσε 1.2volt και ξαναδοκίμασε..επίσης άσε τις μνήμες για αρχή να δουλεύουν σε default συχνότητες και χαλάρωσε λίγο τα timings να δεις τι γίνεται,διότι εγώ δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια για τις Hyper-x

Δημοσ.

Θα το δω και αυτό, ευχαριστώ!

Τις κοιτάω γενικά να τις έχω κοντά στην ονομαστική τους συχνότητα, αλλά όχι και πιο κάτω από αυτήν, ξεφτιλά!..Τις αφήνω εκεί γύρω στα 877.

Δημοσ.
Θα το δω και αυτό, ευχαριστώ!

Τις κοιτάω γενικά να τις έχω κοντά στην ονομαστική τους συχνότητα, αλλά όχι και πιο κάτω από αυτήν, ξεφτιλά!..Τις αφήνω εκεί γύρω στα 877.

877 δε το λες γύρω στην ονομαστική τους συχνότητα...το πιο πιθανό για να δουλέψουν εκεί είναι ότι θέλουν extra ρεύμα και ίσως να χαλαρώσεις τα timings!!!για αυτό αρχικά άστες στα 800 και ίσως και πιο κάτω για να είσαι σίγουρος ότι δε σε κόβουν!!!για να καταλάβεις εγώ έχω τις corsair xms2 στα 800 που δουλεύουν με 4-4-4-12 στα 2.1volt...για να δουλέψουν στα 843 με τα ίδια timings αναγκάστηκα να δώσω ρεύμα στα 2.24volts γιατί αλλιώς μου πέταγε μπλε οθόνη και δεν πέρναγε memtest!

Δημοσ.

Τίποτα ρε φούστη μου, τί γκαντεμόσκυλο που είμαι!

Ό,τι και να δοκιμάσω δεν κλοκάρει, τέλος. Απενεργοποίησα speedstep, έδωσα ρεύμα σε CPU και NB, τίποτα. Κάθε φορά, ό,τι και να δοκιμάσω, το μηχάνημα ποστάρει, αλλά την στιγμή ακριβώς που πάει να μπει στο desktop, αμέσως μετά το "welcome", σβήνει το μηχάνημα.

Το παλαβό είναι ότι, ενώ δούλευε κανονικότατα στα 2.66, τώρα ούτε καν αυτό δεν μπορεί, μουλάρωσε για τα καλά το παρτάλι, που ποιός ξέρει από ποιό wafer βγήκε. Ή μάλλον ξέρω, από wafer Σερενάτας βγήκε το μπάζο! :mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...