Προς το περιεχόμενο

Βρήκα το διάολό μου με BIOS flash.

freedubus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πισί της δουλειάς έτρωγε κάτι ανεξήγητα κολλήματα κατα την εκκίνηση χτές και προχτές. Το ανοίγαμε και έβγαζε κάτι "Previous overclocking attention failed, press any key to load default settings". Μετά από 2-3 προσπάθειες έμπαινε στα windows XP κανονικά, αλλά το είχε κάνει 2-3 φορές αυτό, οπότε κάτι έπαιζε στάνταρ.

Οπότε ανέλαβα ο τσάκωνας να το φτιάξω. Αφού όλα ήταν απροβλημάτιστα, λέω ας κάνω ένα BIOS update. Ειχε την έκδοση 1.8 πάνω, και είχε βγεί νεότερη 1.9 και 1.Α, λέω οκ, με την καινούργια θα ισιώσει.

Κάνω το flash μέσω windows, με ένα προγραμματάκι από το site της MSI, ολοκληρώνεται απροβλημάτιστα, κάνει reboot...και δεν άνοιγε...έκανε 3 μπιπ και ξανάσβηνε. Με τα πολλά ανακαλύπτω οτι μόνο όταν αποσυνέδεα το ποντίκι ξεκινούσε και έμπαινε κανονικά στα windows (και στο BIOS αν ήθελα, κανονικά). Με το ποντίκι συνδεδεμένο δε μπούταρε, 3 μπίπ και restart.

Λέω σκατά, ας βάλω πάλι το παλιό BIOS (1.8). Πάλι φλασάρισμα από τα windows, complete, successful κλπ. restart...και...μου βγάζει system disk failure και οτι έχει καταστραφεί ο φάκελος system/win32/κάτι... και να βάλω το cd της εγκατάστασης για να προσπαθήσει να επιδιορθώσει. Στο BIOS μπαίνει ΚΑΝΟΝΙΚΑ (το γύρισε μάλιστα πάλι σε 1.8) και κολλάει όταν είναι να μπεί στα win.

Δηλαδή και στις 2 περιπτώσεις φλασάρισε επιτυχημένα το BIOS, και την άκουσε κάτι άλλο;; (πρώτα δεν ξεκινούσε με το ποντίκι, τώρα system disk failure)

Και δεν έχω και cd με ΧΡ πρόχειρο, τώρα το κατεβάζω. Φρίκες. Μέχρι τις 8 το πρωί πρέπει να το έχω φτιάξει. Είμαι μακριά απ' το σπίτι μου, σε μια παράγκα στη μέση του πουθενά, χωρίς κλιματισμό, έχει ζέστη και κουνούπια και το γαμ&@$#^% πισί κάνει αυτά. Ελεήστε.

Δημοσ.

Βασικά μέσα από win αποφεύγουμε να κάνουμε bios update. Δες για το μοντέλο της μητρικής που έχεις αν έχει επιλογή σε περίπτωση που δε γίνει σωστό bios update να βάλεις το cd της μητρικής αν δεν κάνω λάθος για να επαναφέρει το bios.

ASUS CrashFree BIOS2

The CrashFree BIOS 2 feature now includes the BIOS auto-recovery function in a support CD. Users can reboot their system through the support CD when a bootable disk is not available, and go through the simple BIOS auto-recovery process. ASUS motherboards now enable users to enjoy this protection feature without the need to pay for an optional ROM.

Μία παρόμοια λειτουργία δηλαδή αν έχει σαν αυτή που έχω σε μια παλιά μητρική στο κατεβαστήρι μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...