Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα εγκατάστασης ubuntu σε desktop

JASONJAM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νομίζω ότι πρέπει να δοκιμάσεις και κάποια άλλη διανομή. Υπάρχουν αρκετές αξιόλογες. Ετσί και αλλιώς linux δεν είναι μόνο το ubuntu.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι πρέπει να δοκιμάσεις και κάποια άλλη διανομή. Υπάρχουν αρκετές αξιόλογες. Ετσί και αλλιώς linux δεν είναι μόνο το ubuntu.

Ποιό μου συνηστάς να βάλω?

Δοκίμασε mandriva που είναι αρκετά εύκολη διανομή και με καλή υποστίριξη. Αν θέλεις ubuntu οπωσδήποτε δες και το mint που και αυτή έχει αρκετές ευκολίες και μοιάζει αρκετά με το ubuntu.

Πατάω ctrl-alt-f1, κάνω login, γράφω sudo /etc/init.d/gdm start και μου λέει: STARTING GNOME DISPLAY MANAGER [OK]. Από εκεί και πέρα όμως?

Επίσης εγκατέστησα το sudo apt-get install nvidia-glx-180 αλλά καμία διαφορά.

Κανονικα, μετα απο αυτο, θα επρεπε ειτε να ξεκινησει ο gdm στο tty1 που εισαι, δηλαδη να δεις με την μια την login screen, ειτε να ξεκινησει στο "tty7" που ειναι καβατζομενο για το γραφικο περιβαλλον και πας σε αυτο με ctrl+alt+f7.

Αλλα εβγαλε απλα ok και τιποτε αλλο...

Με την βοήθεια του jim_p και με την δική μου τύχη....

Μπήκα ubuntu...

Bootάρω. Βγάζω το quiet splash, πατάω Β, μαύρη οθόνη, πατάω crtl-alt-f1, κανω login, παταω ctrl-alt-f7, μου λεει username-pass, Τα βαζω και μπηκα....

Ευχαριστώ!!!!!!

Τώρα κάθε φορά θα πρέπει να κάνω αυτά?

Ας το παρω πολυ αναλυτικα, γιατι θα πω πολλα και θα τα μπλεξω...

α) Στην διαδικασια που περιγραφεις

Bootάρω. Βγάζω το quiet splash, πατάω Β, μαύρη οθόνη, πατάω crtl-alt-f1, κανω login, παταω ctrl-alt-f7, μου λεει username-pass, Τα βαζω και μπηκα...

κανεις δυο πραγματα που ειναι ασυνδετα το ενα με το αλλο.

- ξεκινας την εκκινηση του πυρηνα οπως θελεις εσυ, προκειμενου να εντοπισεις καποιο προβλημα

"Bootάρω. Βγάζω το quiet splash, πατάω Β,"

- γυριζεις σε tty1 για να ξεκινησεις τον gdm κλπ μεχρι να μπεις τελικα στο γραφικο περιβαλλον

"...πατάω crtl-alt-f1, κανω login, παταω ctrl-alt-f7, μου λεει username-pass, Τα βαζω και μπηκα"

Αφου λοιπον εχεις βρει το προβληματικο σημειο, δεν χρειαζεται το πρωτο "βημα". Θα εκκινησεις κανονικα (χωρις να αλλαξεις κατι απο τον grub), θα περιμενεις μετα την usplash να κολλησει, να γυρισεις σε tty1 και μετα να κανεις τα υπολοιπα.

β) Εστω οτι το προβλημα εινια ο gdm. Μπορεις:

- ειτε να τον ξαναεγκαταστησεις

>sudo apt-get autoremove gdm --purge
sudo apt-get install gdm

- ειτε να βαλεις καποιον αλλο login manager για να αναλαβει το login πχ kdm, slim, xdm κλπ.

>sudo apt-get install kdm

Αν βαλεις kdm, αναγκαστικα θα φερει μαζι του ενα σωρο k-πακετα που χρειαζεται, πραγμα ασυμφορο γιατι σε καθε update τους θα εχεις περισσοτερο ογκο δεδομενων να κατεβασεις. Αν ομως εισαι σε γρηγορη συνδεση, καντο.

Αν βαλεις οποιονδηποτε αλλο, πχ slim, αυτοματα χανεις την δυνατοτητα να κανεις τερματισμο μεσα απο το gnome, μιας και ολοι οι login managers εκτος των gdm και kdm δεν το επιτρεπουν. Θα χρειαστει να κανεις πρωτα logout και μετα τερματισμο.

Αν βαλεις αλλο login manager, κρατωντας τον gdm στην ακρη, θα ερωτηθεις κατα την εγκατασταση για το ποιον θελεις να χρησιμοποιειται απο το λειτουργικο, οποτε εσυ δεν χρειαζεται να κανεις κατι αλλο.

- ειτε να ενεργοποιησεις το auto-login με τον gdm και να σε βγαζει αμεσως σε γραφικο περιβαλλον. Θα πας System > Administration > Login > Security (tab) > [v] Allow autologin και απο κατω θα επιλεξεις το ονομα χρηστη που εχεις. Για να δουλεψει αυτο ομως πρεπει να δουλευει σωστα και ο gdm.

γ) Εστω οτι το προβλημα δεν ειναι ο gdm, αρα στην περιπτωση που αλλαξες login manager εχεις το ιδιο προβλημα. Τοτε κατι παιζει με το πως ξεκιναει το γραφικο περιβαλλον και κοιτας στο αναλογο log file για πληροφοριες.Το log ειναι το /var/log/Xorg.0.log .

Επειδη το log θα εχει μεγεθος μερικες εκατονταδες γραμμες, ανεβασε το στο pastebin.com να το δουμε ολοι. Για να το κανεις αυτο θα χρειαστεις το pastebinit.

Εγκατασταση του pastebinit

>sudo apt-get install pastebinit

και ανεβασμα του log

>cat /var/log/Xorg.0.log | pastebinit -

Απο κατω θα σου βγαλει ενα url, αυτο θες, γραψτο εδω.

Καλη τυχη.

(αυτο πρεπει να ειναι το μεγαλυτερο post ever που εχω κανει...)

ΙΔΕΑ!

(αυτο δες το πριν αλλαξεις τον gdm με κατι αλλο)

O gdm σου εχει οριστει ωστε να ξεκιναει στο runlevel 2?

Ανοιγεις ενα τερματικο και δινεις

>sudo sysv-rc-conf

και πρεπει στην γραμμη που λεει για τον gdm, να εχει Χ στη 2η στηλη τουλαχιστον. Αν δεν εχει το βαζεις εσυ, οπως και στις στηλες 3, 4 και 5.

Δες και την εικονα απο το δικο μου.

post-86335-129063015998_thumb.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...