nodasz Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Γεια σας φιλοι. Αγορασα καινουριο ΗΥ και αποφασισα να κρατησω τον παλιο για εγκατασταση LINUX. Σαν τελειως αρχαριος εχω καποιες ερωτησεις: 1. θελω να εγκαταστησω USB καρτα για ασυρματη προσβαση στο δικτυο. Οι διανομες LINUX τις βλεπουν αυτες τις καρτες συνηθως ? 2. τι συστημα αρχειων να βαλω στο LINUX ωστε τυχον αρχεια που θα δημιουργησω να διαβαζονται απο WINDOWS ? (fat32 ή ntfs ) Εννοειται οτι θα προκυψουν και νεωτερες αποριες. Ελπιζω σε απαντησεις σας και θα επανελθω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macabre_sunsets Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 1. Δεν τις αναγνωρίζουν όλες τις USB, αλλά αμα ψάξεις θα βρείς σίγουρα κάποια που να παίζει χωρίς πρόβλημα. 2. Νομίζω ότι υπάρχει ένας "driver" που διαβάζει το ext2 filesystem, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο παίζει καλά. Για το linux, ξεχνάς το fatX και το ntfs, καθώς έχει διαφορετικά filesystem (ext 2-3-4, reisrefs, ...). Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να στήσεις έναν samba server, ώστε να κάνεις shared folders και να τα βλέπεις κανονικά σε μηχανήματα με Windows. Εναλλακτικά, αν αυτό που θες να κάνεις είναι να μεταφέρεις αρχεία σε εξωτερικό δίσκο, τότε καλό θα είναι να είναι fatX ο δίσκος μιας και το linux διαβάζει fatX. Επίσης, με τον ntfs-3g, θα μπορείς να διαβάζεις ntfs, αλλά επίσης δεν γνωρίζω πόσο καλά παίζει μιας και δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 1) Πες μας ποια ειναι η ασυρματη usb καρτα δικτυου που εχεις να σου πουμε αν ξερουμε 2) Το linux δεν εγκαθισταται σε filesystems της ms, εχει δικα του filesystems που ειναι ετη φωτος μπροστα. Για να διαβαζεις τα αρχεια στο filesystem του linux μεσα απο τα windows θα χρειαστεις τον αναλογο "driver" για windows που διαβαζει ΜΟΝΟ ext2 και ext3. Ntfs και fat διαβαζουν και γραφονται μια χαρα απο το linux, οποτε δεν ειναι λογος ανησυχιας. Γιατι ομως να θες να διαβαζεις τα αρχεια του linux μεσα απο τα windows αν το pc δεν θα ειναι dual-boot? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nodasz Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 1) Γιατι ομως να θες να διαβαζεις τα αρχεια του linux μεσα απο τα windows αν το pc δεν θα ειναι dual-boot? Κατ αρχην ευχαριστω για τις απαντησεις. Μια απαντηση σε αυτο που με ρωτας ειναι οτι ακομα σκεπτομαι αν θα το κανω dual boot η οχι. Μια τελεθταια ερωτηση. Ποιο ειναι το καλυτερο κατα τη γνωμη σας περιβαλλον desktop το gnome ή το kde ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
myle Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Νομίζω πως το gnome είναι πιο απλό. Εγώ προτιμώ το KDE γιατί μου φαίνεται πιο ωραίο και χρησιμοποιώ πολλές εφαρμογές του. Ε, και γιατί το KDE 4 είναι έτη φωτός μπροστά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Ε, και γιατί το KDE 4 είναι έτη φωτός μπροστά! Είναι το κάτι άλλο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.