Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν τιθεται θεμα φοβερης τεχνολογια ή επαναστατικης ιδεας, ειναι απλα η φιρμα.

Και ρωτω Νικο Τσιαμτσικα!Σε τι κοσμο θα φερουμε τα παιδια μας?

FACEBOOK=Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Εκλασε η μαριτσα?Χεστηκε ο μπουμπης?Ο Κωστακης εχει ευκοιλια!

Τι ειναι αυτα ρε παιδια?

Εγω παντως στη συντριπτικη πλειοψηφεια του κοσμου που ξερω οτι εχει FB το εχει για τι καβλαντα και τιποτα παραπανω!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
To facebook αξιζει οσοι και οι servers, τα κτηρια κ.λ.π. που εχει στην διαθεση του.

Ολ τα υπολοιπα ειναι λεφτα δημιουργημενα απο το πουθενα, απο καποιους που εριξαν τα λεφτα τους σε μετοχες, και περιμενουν ποτε θα τα "παρουν" προσαυξημενα, καταστρεφοντας του αλλους που θα τα χασουν ολα. Οι μετοχες δεν ειναι η κομματι απο την αξια της εταιριας, ειναι ποσο αξιζει ενα κομματι απο την κατοχη και την διοικηση της εταιριας. Δεν εχουν καμια αξια, ειναι απολυτως συμβολικα. Αυτο γιατι δεν το λεει κανεις σε κανενα σχετικο site, δεν ξερω.

Ειναι σαν να δινω εγω ενα ταδε ποσο για να αναλαβω την διοικηση του μπακαλικου της γειτονιας (πχ 200.000 ευρω). Αυτο σημαινει οτι το μπακαλικο της γειτονιας αξιζει 200.000 ευρω; Οχι, γιατι τα λεφτα που εδωσα δεν εχουν πραγματικη αξια, θα μπορουσα να δωσω περισσοτερα, λιγοτερα κλπ. Απλά ετυχε να βρουν κοροϊδο να το κανει, αρα προς στιγμην πουληθηκε για τοσα. Αυτο δεν σημαινει οτι στην επομενη πωληση θα ειναι τοσα, εκτος και αν βρω δευτερο κοροϊδο να δωσει περισσοτερα. Κατα προτιμιση πριν γινει το σκασει η φουσκα. Αυτο ειναι ολο το ζουμι των μετοχων, και γιατι τα νουμερα που αναφερονται και γι αυτο στο αρθρο θα επρεπε να λεει για τιμη μετοχων και οχι για αξια (μην μου τα μπερδευετε, η αξια ειναι σταθερη, η τιμη μετοχων κυμαινεται αναλογα με τον αγοραστη και την ωρα πωλησης, οπως ειπα).

Θα μου πειτε, ειναι τα λεφτα που θα βγαλει απο τις διαφημισεις (potential). Εγω θα σας πω οτι και το αυτοκινητο μου θα μπορουσε να βγαλει χιλιαδες ευρω δουλευοντας σε καταστημα διανομης πιτσας, αλλα επειδη δεν ειναι σιγουρο ουτε το οτι ντε και καλα θα γινει, ουτε το αν θα συνεχισει να γινεται επ απειρον, πολυ απλά δεν μετραει.

Α, και η δημοτικοτητα του facebook πεφτει...

Χωνεψτε το, δεν δημιουργουμε αξια την τελευταια 35ετια, καταναλωνουμε. Οι ανακάκλυψη νεων πηγων σταματησε και απο τοτε μονο καταναλωνουμε.

Αλλα ας ειναι καλα οι δημιουργικη λογισιτκη οπου δημιουργει δολλαρια απο το πουθενα (πληθωρισμος, anyone?) και ψευτικο χρημα...

Καλύτερα δε μπορούσε να τα πει κάποιος. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το χρήμσ, το ποιος είναι πάμπλουτος και πανίσχυρος πάνω στους άλλους και ποιος φτωχαδάκι. Όλα είναι virtual reality. Αν το 95% του κόσμου ξυπνούσε κάποτε και συνειδοτοποιούσε ότι το χρήμα είναι απλά κάτι που έχουμε "δεχτεί" ότι έχει αξία και το ακυρώναμε στη συνείδηση μας οι παντοδύναμοι θα μετατρέποταν σε άτομα για σφαλιάρες σε χρόνο dt. Βέβαια αυτό δε πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί όλοι μας φοβόμαστα να θυσιάσουμε τα λίγα ή πολλά κεκτημένα μας (χρήμα) και όλοι μας επιθυμούμε να γίνουμε κατά βάθος βεζύριδες στη θέση του βεζύρη (πλούσιοι με τη σημερινή έννοια). Επίσης κάτι τέτοιο θα σήμαινε και επιστροφή τουλάχιστον για ένα διάστημα στη λογική, πάρε 1 κιλό πατάτες φέρε 2 μαρούλια... :P

Α επίσης μυθικές περιουσίες όπως του Gates και του Buffet θα γίνουν κατά ΠΟΛΥ μικρότερες άμα αποφασίσουν να ρευστοποιήσουν μαζικά τις μετοχές τους. Κέρδος στο χρηματιστήριο υπάρχει κατά την πώληση και μόνο, όλα τα άλλα είναι enter the matrix φάση.

Δημοσ.

προτεινω να δειτε (οσοι δεν το εχετε δει) το zeigeistmovie.Απλα απιστευτο. Οσο για το χρημα υπαρχει η εξης δικαστικη υποθεση πριν απο πολλα χρονια.Καποιος καταναλωτης ειχε παρει στεγαστικο δανειο,επειδη δεν πληρωνε πηγαν να του παρουν το σπιτι και πηγε την τραπεζα στα δικαστηρια,ισχυριζομενος οτι αυτος ειχε βαλει ως υποθηκη το σπιτι με ανταλλαγμα κατι χειροπιαστο,κατι αξιας,ενω η τραπεζα το μονο που του εδωσε ειναι μια επιταγη,η οποια συμβολιζει αξια ,δεν εχει αξια.anyway δεν τα περιγραφω καλα,δειτε το ντοκυμαντερ,θα παθετε πλακα

Δημοσ.
προτεινω να δειτε (οσοι δεν το εχετε δει) το zeigeistmovie.Απλα απιστευτο. Οσο για το χρημα υπαρχει η εξης δικαστικη υποθεση πριν απο πολλα χρονια.Καποιος καταναλωτης ειχε παρει στεγαστικο δανειο,επειδη δεν πληρωνε πηγαν να του παρουν το σπιτι και πηγε την τραπεζα στα δικαστηρια,ισχυριζομενος οτι αυτος ειχε βαλει ως υποθηκη το σπιτι με ανταλλαγμα κατι χειροπιαστο,κατι αξιας,ενω η τραπεζα το μονο που του εδωσε ειναι μια επιταγη,η οποια συμβολιζει αξια ,δεν εχει αξια.anyway δεν τα περιγραφω καλα,δειτε το ντοκυμαντερ,θα παθετε πλακα

http://www.insomnia.gr/forum/search.php?searchid=3205030

Ποσα ακομη;

Δημοσ.

Παιδιά συγνώμη αλλά ειδικά για το fb ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό (και όσοι το ανέφεραν δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία). Το fb αυτή τη στιγμή έχει μία ΤΕΡΆΣΤΙΑ βάση δεδομένων με δεδομένα και πληροφορίες για εκατομμύρια κόσμο. Φανταστείτε να μπορέσουν να διασταυρωθούν αυτά τα αρχεία με τα δεδομένα τις Google..! Γίνεται η μεγαλύτερη και καλύτερη βάση δεδομένων με στόχο τη ΔΙΑΦΉΜΗΣΗ! Και ρωτάω εσάς, έχει ή δεν έχει αυτό ΤΕΡΆΣΤΙΑ αντικειμενική αξία; Εννοώ, υπάρχει περίπτωση αυτό το κομμάτι και μόνο να πωληθεί χωρίς υπεραξία;;; Άρα μήπως ως ένα βαθμό η ΥΠΕΡΑΞΊΑ γίνεται ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΉ ΑΞΊΑ;;; Και μάλιστα υψηλότατη!

Όσο για το δανεισμό στις τράπεζες που αναφέρθηκε νωρίτερα, σκεφτείτε δύο καφετέριες με τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό που πληρώνουν το ίδιο ενοίκιο (θεωρητικά ίδια αντικειμενική αξία). Το ένα όμως είναι στο Ρέντη και το άλλο στην παραλιακή. Η τράπεζα θα δανείσει και τις δύο καφετέριες με ίδιο ύψος και ίδιο επιτόκιο? Το ίδιο εύκολα? Ο "αέρας" και η "θέση" από μόνα τους δεν έχουν πολύ μεγάλη αντικειμενική αξία? Αλλά και η υπεραξία στην παραλιακή δεν είναι αρκετά σταθερή ώστε να θεωρηθεί "αντικειμενική" ως ένα βαθμό;

Οδηγούμαστε λοιπόν στο συμπέρασμα πως η "υπεραξία" του fb (κυρίως το κομμάτι της βάσης δεδομένων προσωπικών στοιχείων - που αποδέχεσαι πως είναι περιουσία του fb στα terms of uses κατά την εγγραφή) παρουσιάζουν μεγάλη σταθερότητα στην τιμή τους ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν ως "αντικειμενική αξία"...

Αυτά από μένα. Να πω μόνο πως αυτήν την κουβέντα είχαμε με έναν καθηγητή μου στο πανεπιστήμιο με αφορμή την "οικονομική κρίση"... Τα επιχειρήματα δηλαδή δεν είναι δικά μου αλλά ήτα αρκετά καλά για να πείσουν εμένα... Ελπίζω και εσάς...

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...