Προς το περιεχόμενο

Where is my Onboard da**it!!

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά έχω ενα πρόβλημα με τη κάρτα ήχου μου.. Για κάποιο λόγο μετά από κάποια στιγμή δεν αναγνωρίζεται η Onboard μου από το σύστημα και μου έχει σπάσει τα νεύρα!

Είχα συνδέσει κάτι ακουστικά από το walkman μου πριν γίνει αυτό (είχα τα ηχεία αλλού και προσπαθούσα να τη παλέψω) και μετά από 1 Restart του PC μου βγήκε στο Tray ενα εικονίδιο που λέει No audio Device installed! Έλεγα ότι θα Plugάρω τα ηχεία και θα φτιάξει αλλά ΔΕΝ.. Το εικονίδιο δεν φεύγει και δεν υπάρχουν πουθενά options μιας και δεν βλέπει καμία κάρτα ήχου (ούτε στο CP)!!

Δοκίμασα να ξαναβάλω τους Drivers του ASUSP5Q (για τη Realtek) και κάτι νεότερους που είχα κατεβάσει (3-4 φορές)! Επίσης δοκίμασα να καθαρίσω στο Safe mode το σύστημα με DriverSweeper (μόνο για Realtek drivers στην αρχή και μετά ΚΑΙ για Creative) αλλά ήταν ανώφελο και πάλι.. :-(

Παίδες λίγο τα φώτα σας asap γιατί δεν έχω internet και έχω φρικάρει να έχω το PC τελείως άχρηστο σπίτι.. (ούτε μουσική πια)

Θα ξαναπεράσω από το Net να δω απαντήσεις σας! TYVM!

/Μαρία

Δημοσ.

(reset στο bios?) / μπαίνεις bios να δεις αμα είναι on ή έχει και άλλη ρύθμιση για ήχο/ μετά πάλι install / και ένα σταυρό μπας και πιάσει!

Δημοσ.

κάνε και κανα φορμάτ αν δεν παίζει με clear στο bios όπως είμαι ο μάστορας από πάνω και μετά αν πάλι δεν παίζει πάρε μια καρτούλα και τέλος 10-20 € ζημιά.....

Δημοσ.

το motheborad προφανως εχει βραχυκυκλωσει...Βγαλε μνημες μπαταρια reset κτλ...Αν δεν παιξει πας για board...

Δημοσ.

Αφου βάλεις κάποιο system analyzer όπως το Everest (Lavasys) και πας στις συσκευές PCI k ήχου και δεις ότι εκει βλέπεις κάπου τη κάρτα...

εγώ στη θέση σου θα πήγαινα μετά στο Device Manager και θα βαζα view by connection θα καταργούσα το PCI bus με ότι είχε πάνω. Θα έκανα ένα rr και με λίγη υπομονή θα ξαναπέρναγα ότι driver ζήταγε (με browse στο dir των c:\Windows\System καθώς και c:\Windows\System32 , drivers/etc κτλ. όσον αφορά τα xp, αν έχεις vista υπάρχει παρόμοια διαδικασία , googlαρέ τη.

Postare τα νεότερα.

Δημοσ.
το motheborad προφανως εχει βραχυκυκλωσει...Βγαλε μνημες μπαταρια reset κτλ...Αν δεν παιξει πας για board...

Done.. Δεν έπαιξε.. και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν παω για board! Ούτε 9 μήνες δεν το έχω! :-(

εγγύηση έχεις;

Που να τρέχω τώρα από το εξοχικό..... :-(

κάνε και κανα φορμάτ αν δεν παίζει με clear στο bios όπως είμαι ο μάστορας από πάνω και μετά αν πάλι δεν παίζει πάρε μια καρτούλα και τέλος 10-20 € ζημιά.....

Σίγουρα δεν τίθεται θέμα φορμάτ.. Λογικά θα καταλείξω στην αγορά soundcard αν δεν βρω λύση.. αλλά λέω να επιμείνω..

(reset στο bios?) / μπαίνεις bios να δεις αμα είναι on ή έχει και άλλη ρύθμιση για ήχο/ μετά πάλι install / και ένα σταυρό μπας και πιάσει!

Done.. δεν έγινε τίποτα μιας και ήταν enabled already.. :-(

Δεν γνωρίζω πως κάνεις reset στο bios.. Any Help? :rolleyes:

Αφου βάλεις κάποιο system analyzer όπως το Everest (Lavasys) και πας στις συσκευές PCI k ήχου και δεις ότι εκει βλέπεις κάπου τη κάρτα...

εγώ στη θέση σου θα πήγαινα μετά στο Device Manager και θα βαζα view by connection θα καταργούσα το PCI bus με ότι είχε πάνω. Θα έκανα ένα rr και με λίγη υπομονή θα ξαναπέρναγα ότι driver ζήταγε (με browse στο dir των c:\Windows\System καθώς και c:\Windows\System32 , drivers/etc κτλ. όσον αφορά τα xp, αν έχεις vista υπάρχει παρόμοια διαδικασία , googlαρέ τη.

Postare τα νεότερα.

Δεν πολυπιάνω τι λες.. Θα κατεβάσω το prog που λες και θα το μεταφέρω μέσω κάνα φλάς στο PC..

Αυτό με το PCI Bus το έκανα.. Έγινε Disable και έκανε rescan στο επόμενο rr.. αλλά δεν άλλαξε τίποτα..

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος Please? :o

Ευχαριστώ για το support αγόρια!

P.S: Ίσως έγινε όλο αυτό από πτώση ρεύματος.. γίνονται κάτι τέτοια εδώ γαμώτο.. :-(

/Koritsi_Gia_PC

Δημοσ.

για να κάνεις ρεσετ στο βιος πρεπει να βγαλεις το pc από το ρευμα και να αφαιρέσεις την μπαταρία που είναι πάνω στη μητρικη για 1-2 λεπτά. μετα την κουμπώνεις πάλι και βάζεις κ ρευμα και βλέπεις...το χειρότερο που μου έχει συμβεί με onboard είναι να καεί μόνο η πράσινη υποδοχή από τις τρεις...εκεί να δεις εγκεφαλικά....ας είναι καλά οι αγγελίες εδώ...10€ και τέλος το θέμα...

Δημοσ.
για να κάνεις ρεσετ στο βιος πρεπει να βγαλεις το pc από το ρευμα και να αφαιρέσεις την μπαταρία που είναι πάνω στη μητρικη για 1-2 Δευτερόλεπτα. μετα την κουμπώνεις πάλι και βάζεις κ ρευμα και βλέπεις...το χειρότερο που μου έχει συμβεί με onboard είναι να καεί μόνο η πράσινη υποδοχή από τις τρεις...εκεί να δεις εγκεφαλικά....ας είναι καλά οι αγγελίες εδώ...10€ και τέλος το θέμα...

Fixed γιατί λέτε όλοι 1-2 λεπτά ? τσάμπα περιμένετε..... με το που βγει το ρεύμα από το pc και η μπαταρία από το board τότε τέλος έκανε clear

Δημοσ.

Με το RESET του Bios, τι ακριβώς γίνεται Reset? Τι χάνεται? :rolleyes:

Να είμαι προετοιμασμένη στο τι θα αντιμετωπίσω μετά :P

/Μαρία

Δημοσ.

Το έχω clockάρει.. αυτό με ενδιαφέρει πιο πολύ..

Δεν χάνεται είπες.. άρα ήμαστε OK.. Το κάνω και έρχομαι.. :-)

/Koritsi_Gia_PC

Δημοσ.

:-(

Το εξέφρασε λίγο περίεργα ο φίλος μου ο Βάτος..

Δε βαριέσαι.. το ξαναμαναclockάρω..

Edit: Btw ρε παιδιά.. έτσι και ΔΕΝ φτιαχτεί και πάω για κάνα UPS.. τι προτείνετε?

Δεν ξέρω πολλά επειδή δεν έχω ξαναusaρει αλλά afaik τα καλύτερα είναι τα MUSTEK.. Να πάω για κάνα τέτοιο? Λέει ~μισή ώρα μένει ON το PC.. Σε εμένα όμως ούτε δευτερόλεπτο δεν κρατάει η πτώση ρεύματος άρα δεν με ενδιαφέρει και τόσο η ώρα που κρατάει η batt.. Το θέμα είναι, τα λιγότερα VA θα κρατήσουν το PC μου? Δηλαδή αν έχω PSU με 550w και καταναλώνω κάπου εκεί ρεύμα.. τα 600VA αντέχουν? Πιστεύω πως πάει κάπου 1000VA -> 600w. Right?

/Koritsi_Gia_PC

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...