Προς το περιεχόμενο

Defragment @ Vista??? Πως???

Dark_Sage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ πάντως στα Vista SP2 x64 χρησιμοποιώ το Ultimate Defrag της Disktrix.

Είναι περίπλοκο στην αρχή, αλλά με αυτό το πρόγραμμα έχω δει σημαντική διαφορά από ότι με την χρήση άλλων λύσεων.

Δημοσ.

Θα τα δοκιμάσω όλα με σειρά προτεραιότητας για να μη μείνει κανένας δυσαρεστημένος. :-)

Πως το κάνω το Boot Defrag? Απλά κάνω τικ στο κουτάκι που λέει Boot Time?

Δημοσ.

Έβαλα το Perfect Disk, αλλά κάνει σφάλμα και δεν μου δουλεύει.

Δοκίμασα και το Ultimate Defrag. Πάτησα Defrag, έκανε πάλι λίγα δευτερόλεπτα και και σταμάτησε συνεχίζωντας να μου δείχνει το δίσκο με 26% Fragment.

Αγανάκτησα και είπα να κάνω με των Windows. Πάτησα Analyse και μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνω ανασυγκρότηση...

Πολύ παράξενο πρόβλημα, αν είναι πρόβλημα.

Δημοσ.
Έκανα ανασυγκρότηση μετά από πολύ καιρό (3+ μήνες). Το σύστημα πήγαινε πολύ καλά, αλλά φανταζόμουν ότι χρειαζόταν.

Έβαλα το O&O Defrag 11 σε Windows Vista 64bit και έκανα Analyse. Ο Raptor ήταν 25% fragment.

Πάτησα ανασυγκρότηση τύπου Access και έκανε αρκετές ώρες.

Μόλις γύρισα από τη δουλειά και βλέπω ότι τώρα είναι 19%!!! Είναι δυνατόν??? Μόνο 6% για τόσες ώρες??????

Λογικό είναι να κάνει τόση ώρα γιατί το Access που έβαλες ως μέθοδο ανασυγκρότησης δεν κάνει απλά μόνο ανασυγκρότηση αλλά αναδιοργάνωση και ταξινόμηση όλων των αρχείων του δίσκου βάσει της ημερομηνίας προσπέλασης ώστε τα αρχεία που προσπελάστηκαν πρόσφατα να βρίσκονται πιο κοντά στην κεφαλή του δίσκου. Αν έβαζες κάποια άλλη μέθοδο που κάνει μόνο ανασυγκρότηση και όχι ταξινόμηση τότε θα έκανε πολύ πιο γρήγορα...
Δημοσ.

Μα δεν είναι λογικό να έκανε μόνο 6%!!!!

Από εκεί και πέρα γιατί τα υπόλοιπα προγράμματα δεν κάνουν ανασυγκρότηση??? Ότι έχω δοκιμάσει?

Μήπως έκανα κάποια ζημιά?

Δημοσ.

Τότε μπορείς να αρκεστείς στην ανασυγκρότηση των 64bit που από ότι είδα τον κάνανε κανονικά. Ο σκληρός σου, αν είχε πρόβλημα θα έπρεπε να κάνει θόρυβο μεταλικό, αν η κεφαλή χτυπούσε, ή να μη φαίνεται καθόλου αν ο controller είχε πρόβλημα, ή όποτε ξεκινούσες τα win να κάνανε από μόνα τους checkdisk. Αυτά είναι συνήθως τα συμπτώματα ενός σκληρού που έχει πρόβλημα. Αν πάλι θες να έχει εντελώς το κεφάλι σου ήσυχο, κάνεις backup και format κανονικό και όχι γρήγορο για αν υπάρχει κανένας bud sector να αντικατασταθεί από τους εφεδρικούς που βάζει η κάθε εταιρία για τέτοιες περιπτώσεις. Όμως το θεωρώ τραβηγμένο να κάνεις format.

Δημοσ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΣΤΕ !!! ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ

2 χρόνια δουλεύω με το http://www.defraggler.com/

ΚΑΝΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ,θα σωθειτε !

Η επιλογη,δε,του να μην κανει ενέργειες σε ολο το δίσκο αλλά ΜΟΝΟ στα κερματισμένα αρχεια (ΚΑΙ ΜΟΝΟ) ΔΙΝΕΙ ... ΡΕΣΤΑ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ

Δημοσ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΣΤΕ !!! ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ

2 χρόνια δουλεύω με το http://www.defraggler.com/

ΚΑΝΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ,θα σωθειτε !

Η επιλογη,δε,του να μην κανει ενέργειες σε ολο το δίσκο αλλά ΜΟΝΟ στα κερματισμένα αρχεια (ΚΑΙ ΜΟΝΟ) ΔΙΝΕΙ ... ΡΕΣΤΑ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ

το defragler το δοκιμασα και εγω και κανει κανα 8ωρο για να τελειωσει.

εγω εχω βρει την υγεια μου με το diskeeper.πολυ γρηγορη ανασυγκροτηση αλλα το κυριοτερο την κανει μονο του την ωρα που δουλευεις με τα windows.εχει βεβαια και χειροκινητη λειτουργια αλλα εγω εχω βολευτει με το αυτοματο

Δημοσ.

Να κάνεις ανασυγκρότηση και να λειτουργείς τον υπολογιστή κατά τη γνώμη μου, δεν είναι ότι καλύτερο.

Επίσης και πολύ ώρα να κάνει, εντάξει ρε παιδιά, το βάζεις όταν κοιμάσαι.

Εμένα δεν κάνει κανένα πρόγραμμα.

Δημοσ.
Να κάνεις ανασυγκρότηση και να λειτουργείς τον υπολογιστή κατά τη γνώμη μου, δεν είναι ότι καλύτερο.

Επίσης και πολύ ώρα να κάνει, εντάξει ρε παιδιά, το βάζεις όταν κοιμάσαι.

Εμένα δεν κάνει κανένα πρόγραμμα.

δεν το εχεις δει στην πραξη γιαυτο το λες.

εσυ δεν εχεις καμια καθυστερηση γιατι απλα δεν πειραζει τα αρχεια που χρησιμοποιεις εκεινη τη στιγμη.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ρε παιδιά τι διάολο γαμώτη μου!!!!!!!

Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω για να κάνω ανασυγκρότηση...

Δοκίμασα χθες με το Ultimate Defrag και ήμουν 22% Fragment, το έβαλα πριν κοιμηθώ, μου πήρε τα αυτιά όλη τη νύχτα και το πρωί που έκανα Analyse, ήταν ακριβώς πάλι 22%!!!

Πραγματικά θα τρελαθώ ρε παιδιά!

Έχω Vista Ultimate x64.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...