Προς το περιεχόμενο

Defragment @ Vista??? Πως???

Dark_Sage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους... εχω βίστα εδω και λιγο καιρο σε ένα λαπτοπ και εχω τρελλαθει με την ανασυγκρότηση... την βαζω να κανει.. και τρεχει... τρεχει... τρέχει... τρέχει....

γιατι δεν σταματαει καπως οπως στα αγια τα ΧΡ?

καπου να βλεπω την προοδο της εξελιξης δεν υπαρχει? κανω κατι λαθος μήπως?

ευχαριστω πολυ παιδια

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό γινόταν και σε εμένα που το έβαζα, μερικοί λένε ότι τα vista δεν χρειάζονται Defragment γιατί όταν βάζεις τα νέα σου αρχεία τα τακτοποιά όπως πρέπει, αλλά για να μας δίνουν την επιλογή να κάνουμε σημενει ότι χρειάζετε

Δημοσ.

Βασικά αν ο φορητός σου έχει ssd σκληρό δε χρειάζεται ανασυγκρότηση!! Στα vista δε φαίνεται η πρόοδος. Ο λόγος άγνωστος σε εμένα....

Δημοσ.

Το οτι τα VISTA χρειαζοντε difragment ειναι γεγονος και μπορουμε να το διαπιστωσουμε αν μετα απο λιγο καιρο λειτουργειας τους ωαλουμε τον δισκο(μη ssd οπωσ λεει λαι ο alex89) που τα εγκαταστησαμε 2ο σε καποι αλλο μηχανημα και κανουμε αναλυση, αλήθεια ειναι οτι σε περιβάλον VISTA αργει αρκετα περισσοτερο απο τα xp αλλα καποια στιγμη σταματαει.... οποτε αν εχεισ την δυνατότητα να το κάνεις με τον παραπάνω τροπο θα γλυτώσεις αρκετο χρονο...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έλεος!!! Έλεος και πάλι έλεος!!! Πόσο ακόμα θα αντέξω με τα Windows (τα οποία τα υποστηρίζω) και τις χαζές εφαρμογές τους???

Παιδιά πραγματικά έχω τα νεύρα μου σε τρελό βαθμό, επειδή το λειτουργικό και τα προγράμματά του, πραγματικά συμπεριφέρονται λες και είναι καθυστερημένα, για να μη βρίσω καλύτερα.

Έκανα ανασυγκρότηση μετά από πολύ καιρό (3+ μήνες). Το σύστημα πήγαινε πολύ καλά, αλλά φανταζόμουν ότι χρειαζόταν.

Έβαλα το O&O Defrag 11 σε Windows Vista 64bit και έκανα Analyse. Ο Raptor ήταν 25% fragment.

Πάτησα ανασυγκρότηση τύπου Access και έκανε αρκετές ώρες.

Μόλις γύρισα από τη δουλειά και βλέπω ότι τώρα είναι 19%!!! Είναι δυνατόν??? Μόνο 6% για τόσες ώρες?????? Ο δίσκος μου έχει 16GB ελεύθερα, πράγμα που δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το πρόβλημα, αλλά και να είχε όφειλε το πρόγραμμα αν ήταν σοβαρό να με ενημερώσει!

Είχα κλείσει Antivirus μήπως μου δημιουργούσε πρόβλημα. Βέβαια έχω το AVG, το οποίο και κλειστό να το έχεις, αυτό δουλεύει... Ας μη το αναλύσουμε και αυτό, ως ακόμα ένα χαζό πρόγραμμα των Windows...

Mac Book Pro, σου έρχομαι!!!

Γνωρίζει κανείς τι μπορώ να κάνω για να κάνω ανασυγκρότηση στα Vista?

Δημοσ.

Καλύτερα να κάνεις σε safe mode. Εκεί δεν τρέχουν πολλά προγράμματα στο παρασκήνιο και η ανασυγκρότηση γίνεται ταχύτερα.

Δημοσ.
Καλύτερα να κάνεις σε safe mode. Εκεί δεν τρέχουν πολλά προγράμματα στο παρασκήνιο και η ανασυγκρότηση γίνεται ταχύτερα.

Σε Safe Mode δεν γίνεται επειδή δεν φορτώνονται κάποια Services τα οποία χρειάζεται το O&O. ;)

Δημοσ.

Δεν παίζει να υπάρξει έκδοση Windows που να μη θέλει ανασυγκρότηση κι αυτό λόγω του filesystem.

Πάντως είναι λογικό σε περιπτώσεις να αργήσει πολύ στην ανασυγκρότηση, αυτό εξαρτάται από το μέγεθος και τον αριθμό των αρχείων που θα ανασυγκροτηθούν.

Δημοσ.

Παιδιά πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Πόσο άθλια είναι τα Windows μερικές φορές...

Δοκίμασα το Auslogics Disk Defrag και όταν πατάω Defrag, μέσα σε ένα δευτερόλεπτο μου λέει Complete και δεν κάνει τίποτα.

Θα δοκιμάσω και το Perfect Disk, για να δούμε. Αν τελικά δεν γίνει ούτε με αυτό θα κάνω με των Windows.

Να πω ότι έχω απενεργοποιήσει το Disko Monitoring γιατί κάνει Conflict με τα προγράμματα ανασυγκρότησης. Για περισσότερες πληροφορίες Google ή ρωτήστε με...

Δημοσ.

Βάλε το Pefect disk και ζήτησε να σου κάνει boot defrag. Θα με θυμηθείς...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...