11demian111 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 ειχα και καρτα δικτυου να σου δωσω,αλλα το ξεχασα... edit:εχει μεγαλο σκληρο???εαν οχι pm ξανα
maniac89 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 demian thanks ρε...όχι δεν χρειάζομαι κάτι άλλο προς το παρών
maniac89 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 λοιπόν αυτό ήταν 4 μήνες σχετικά καλή λειτουργία και πάει... το πρόβλημα παρουσιάστηκε από όταν έκανα μια επαναφορά συστήματος... αρχικά δεν λειτουργούσε πληκτρολόγιο και ποντίκι... (όταν σύνδεα το πληκτρολόγιο ακουγόταν ένας παράξενος ήχος) και πλέον δεν κάνει καν boot... ξεκινάει και βγάζει μια μαύρη οθόνη συνέχεια... έκανα boot και με linux τα ίδια βγαίνει συνέχεια η ίδια μαύρη οθόνη... μήπως παίζει πρόβλημα με μητρική ή μπορεί να έχει καεί κανάς σκληρός;
11demian111 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 αν ειναι σκληρος,πες να κανονισουμε να σου βρω κανεναν
11demian111 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 α,επισης μην ξεχασεις να ελεγξεις τροφοδοτικο.ποτε δεν ξερεις...αλλα μαλλον ειναι σκληρος
farfan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Μία λύση που προτάθηκε στον φίλο maniac89 ήταν να βάλλει puppy linux. Επειδή κι εγώ είμαι κάτοχος ενός παλιού pc που χρησιμοποιώ μόνο για σερφάρισμα και download με ενδιαφέρει να τον κάνω γρηγορότερο(αν γίνεται).Το pc έχει P4 2,4Ghz και πρόσφατα του έβαλα μνήμη 1GB.Ο σκληρός είναι 30GB. Αν του βάλλω puppy linux (από τα xp που έχω τώρα) θα δώ σημαντική διαφορά στην ταχύτητα ή να το αφήσω όπως είναι;
parsifal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Είναι αυτό που λένε «μια δοκιμή θα σας πείσει». Τσάμπα είναι, μικρό download για τα δεδομένα μιας ADSL είναι, δώσε του μια ευκαιρία για δοκιμή!
farfan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Είναι αυτό που λένε «μια δοκιμή θα σας πείσει». Τσάμπα είναι, μικρό download για τα δεδομένα μιας ADSL είναι, δώσε του μια ευκαιρία για δοκιμή! Περισσότερο αυτή τη δοκιμή θέλω να κάνω.Να δω επιτέλους τι είναι αυτά τα linux. Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι γιατί μόλις χθές του έκανα φορμάτ και βαριέμαι να ξανακάνω την ίδια διαδικασία δύο φορές. Πάντως οι ψαγμένοι linux users τι λέτε, θα δω διαφορά στην ταχύτητα ενός παλιού pc;
parsifal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δεν παίζουν ρόλο formats, σε τί κατάσταση είναι τα partitions των σκληρών δίσκων του PC, ακόμη κι αν έχει ή δεν έχει σκληρό δίσκο το PC! Μπορείς να το δοκιμάσεις χωρίς καθόλου installation σε σκληρό δίσκο, με εκκίνηση και τρέξιμο μόνο από το CD (γίνεται και από USB stick) στο οποίο θα το γράψεις.
farfan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δεν παίζουν ρόλο formats, σε τί κατάσταση είναι τα partitions των σκληρών δίσκων του PC, ακόμη κι αν έχει ή δεν έχει σκληρό δίσκο το PC! Μπορείς να το δοκιμάσεις χωρίς καθόλου installation σε σκληρό δίσκο, με εκκίνηση και τρέξιμο μόνο από το CD (γίνεται και από USB stick) στο οποίο θα το γράψεις. Πώς γίνεται αυτό;Δηλαδή πάνω από τα windows θα τρέχει και δεύτερο λειτουργικό; Εγώ νόμιζα ότι θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση του linux όπως κάνουμε με τα windows.
parsifal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Όχι πάνω από τα Windows! Τα Windows δε θα έχουν boot-άρει καν. Το PC σου θα εκκινήσει από το CD που είναι γραμμένο το Puppy, θα φορτώσει το Puppy και θα αρχίσεις να δουλεύεις σε αυτό. Το ίδιο γίνεται και με ορισμένες άλλες διανομές Linux, δηλαδή το CD που δίνουν για να κάνεις εγκατάσταση λειτουργεί και ως πλήρες περιβάλλον στο οποίο μπορείς να πάρεις μία γεύση της διανομής και των προγραμμάτων που προσφέρει. Χωρίς να κάνεις εγκατάσταση στο σκληρό δίσκο. Αυτά τα CD λέγονται LiveCD.
kalampakas. Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Όχι πάνω από τα Windows! Τα Windows δε θα έχουν boot-άρει καν. Το PC σου θα εκκινήσει από το CD που είναι γραμμένο το Puppy, θα φορτώσει το Puppy και θα αρχίσεις να δουλεύεις σε αυτό. Το ίδιο γίνεται και με ορισμένες άλλες διανομές Linux, δηλαδή το CD που δίνουν για να κάνεις εγκατάσταση λειτουργεί και ως πλήρες περιβάλλον στο οποίο μπορείς να πάρεις μία γεύση της διανομής και των προγραμμάτων που προσφέρει. Χωρίς να κάνεις εγκατάσταση στο σκληρό δίσκο. Αυτά τα CD λέγονται LiveCD. θεωρειτε καλη την επιλογη του Puppy για εναν χρηστη που προερχεται απο περιβαλλον windows, προκειμενου να γνωρισει το linux??αν κρινω απο το desktop που θα αντικρυσει θα κοψει περα..βαλε Ubuntu λεω εγω καλυτερα...
farfan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ για την βοήθεια parsifal.Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Φίλε kalampakas η αλήθεια είναι ότι ψάχνοντας κάποιο πιο ελαφρύ λειτουργικό έπεσα πάνω στο puppy και σκέφτηκα με την ευκαιρία να ανακαλύψω τον κόσμο του linux. Στο βασικό μου pc δεν σκοπεύω να αλλάξω τα windows αφού μια χαρά με έχουν βολέψει.
parsifal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 θεωρειτε καλη την επιλογη του Puppy για εναν χρηστη που προερχεται απο περιβαλλον windows, προκειμενου να γνωρισει το linux??αν κρινω απο το desktop που θα αντικρυσει θα κοψει περα..βαλε Ubuntu λεω εγω καλυτερα... Έχεις ένα δίκιο. Το μηχάνημα που περιέγραψε ο φίλος σηκώνει εύκολα πολύ βαρύτερα distros από Puppy. Με 1GB RAM; Άνετα. Και Ubuntu θα παίξει αξιοπρεπέστατα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.