Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα της Blizzard στην Κίνα!?

Atreas21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πως εξηγεις το γεγονος οτι τον καιρο που επαιζαν το Daoc,lineage, lineage 2 τα οποια ηταν στην μεγαλη τους ακμη τα χρονια πριν το WoW, η παγκοσμια κοινοτητα mmo gamers απαριθμουσε το πολυ 3 εκατομμυρια gamers ΔΙΑΣΠΑΡΜΕΝΟΙ σε lineage, lineage 2, UO, Daoc etc. Και μολις βγηκε το WoW πηρε μονο του μεσα σε ενα χρονο κυκλοφωριας 5 εκατομμυρια χρηστες?

Τωρα εχει φτασει να εχει 11 εκατομμυρια ανοιχτα accounts (μεσα σε αυτα και το δικο μου, ανοιχτο το εχω αν και δεν ασχολουμε) την στιγμη που αν αθροισουμε ΟΛΑ τα mmo που υπαρχουν πληρωμενα και free (εκτος του WoW) δε ξεπερνανε τα 3-4 εκατομυρια χρηστων!

Στο ότι οι gamers κάθε χρόνο αυξάνονται , οι Η/Υ γίνονται όλο και πιο φθηνοί καθώς και η πρόσβαση στο διαδίκτυο και στο ότι ο κόσμος μένει πιο πολύ στο σπίτι του μιας κ το έξω κοστίζει κ προτιμά να δώσει 20-30ε το μήνα σε μία συνδρομή να παίξει κάτι που θα του δώσει μεγαλύτερη χαρα-συντροφιά απο 10 εξόδους σε ένα μπιλλιαρδάδικο και θα ναι πιο ασφαλές και πιο οικονομικό, εδώ παίζουν ρόλο και οι προστατευτικοί γονείς.

Μα το σημαντικότερο είναι ότι η Blizzard υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και σαν εταιρία είχε και καλύτερους ανθρώπους να παράγουν ένα τέτοιο παιχνίδι, και καλύτερες υποδομές και πιστό κοινό , μιας κ έχει στα ράφια της best seller games Diablo,Starcraft που όταν βγήκαν έκαναν τρελές πωλήσεις... οπότε ο κάθε νοήμον άνθρωπος μπορεί να δεί πως ότι έγινε ήταν μια φυσική κατάληξη των πραγμάτων διότι η Blizzard ΕΡΙΞΕ και ακόμα ΡΙΧΝΕΙ χρήμα στο παιχνίδι της (μιας και ΠΕΡΝΕΙ ακόμα χρήμα) επεκτίνοντας το lifetime του με ταυχτόχρονοα πολύ καλές,σύμφορες και έξυπνες κινήσεις marketing - εμπορίου εκμεταλευόμενη την ανθρώπινη αδυναμία και την επέκτασή της στις Ασιατικές χώρες τα τελευταία χρόνια... .-

Ελπίζω τώρα να προσγειώθηκαν μερικοί και να πάψουν να σφάζουν critters στον βωμό του wow.

Γιαυτο μιλησα για φαινομενο, και οχι για ενα απλο παιχνιδι.

Και ας μην αναφερθω στις διαφορες εταιριες που βγαινουν κατα καιρους (βλ. funcom-age of conan, Mythic-Warhammer) οι οποιες νομιζουν οτι η πιτα των mmo gamers εχει μεγαλωσει πολυ και μπορει και αυτοι να παρουν ενα κομματι..

Αυτη τη μεγαλη κοινοτητα (πιτα) των νεων mmo gamers που δημιουργησε το WoW απο μονο του, ποτε δεν θα αφησει την Blizzard. Αυτη τους δημιουργησε και αυτη τους κραταει, και ας νομιζουν οι αλλες εταιριες οτι μπορουν να παρουν ενα κομματακι απο αυτον τον κοσμο , στην πραγματικοτητα δεν μπορουν και αυτο εχει αποδειχτει και απο προσφατα παραδειγματα (aoc, warhammer και ερχεται και το Aion)

Διαβάζωντας αυτό απλά βλέπω έναν εθισμένο wow gamer.

Συμβαίνει παντού στη ζωή , σε ανθρώπους που δουλεύουν σε μια μεγάλη εταιρία και νομίζουν - νιώθουν πως έχουν καθήκον να πουν - επιβάλλουν τη γνώμη τους στα ταδε κ ταδε θέματα κ να πείσουν τον κόσμο - πελάτες για τα πιστεύω τους κτλ.

Για μένα μία εταιρία με το ιστορικό αυτών των άθλιων όπως λες το να καταφέρει να πιάσει τέτοια νούμερα όπως λές , κάθε άλλο παρά ενθαρυντικό μου φένεται. Χωρίς να λέω πως το παιχνίδι τους είναι καλο ή οχι , δε με αφορά. Είναι σα να βγάζει ξαφνικά η ΚΙΑ ένα νέο jeep και να πετυχαίνει αρκετές πωλήσεις.

Δεν έχω κάτι με κανέναν και ούτε πάω να επιβάλω τπτε, την άποψη μου λέω, προς αποφυγή παρεξ/ων.

Υ.Γ έχετε πολύ πλάκα , τώρα έχει γυρίσει στο αν το wow μοιάζει Ασιατικό η όχι ... so fuckin what?

Κάντε κ ένα τοπικ Kapamaru Vs G.I joe κτλ , το modelin και τα skins των χαρακτήρων και των όπλων ήταν ανέκαθεν πολύχρωμα

στο wow χωρίς αυτό να το κάνει Manga shit. και αυτό γίνεται για την αποφυγή της μονοτονίας ουγκ. Λέω να γυρίσουμε και στο

Τοπικ , τι λέτε;

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

εξακολουθείς να δίνεις μεμονωμένα παραδείγμα και δεν κοιτάς την όλη εικόνα...

πολλά από αυτά που έδωσες πιο πάνω ΔΕΝ είναι ασιατικά, κατάλαβέ το...

και ξαναλέω, το ότι μερικά ITEMS μοιάζουν να έχουν ασιατικές ρίζες ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ GAME είναι japaneze/korean FFS!

έλεος δλδ...αν τα στοιχεία ενός παιχνιδιού είναι κατά πες 10% από Ασία και τα υπόλοιπα 90% από Δύση δεν είναι δυνατόν να βγάζεις το συμπέρασμα από το 10%!!! είναι παράλογο!

Δημοσ.

Τελοσπάντων προσωπικά σας έδειξα ότι το WoW patch με patch παίρνει μια ασιατική μορφή. Όποιος το βλέπει το βλέπει για τους άλλουσ δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ο λόγοσ για τον οποίο το WoW είναι τόσο διαδεδομένο στην Ασια (αν δεν κάνω λάθος οι ασιάτες είναι το 60-70% των συνδρομητων του WoW) είναι γιατί στην ουσία είναι ένα ασιατικό mmo που έγεινε από αμερικάνους. Σε κάποιους το asian περιβάλλον τους αρέσει, σε άλλους (όπως εγώ) τους σκότωσε έναν ωραίο fantasy κόσμο.

Τελοσπάντων προσωπικά σας έδειξα ότι το WoW patch με patch παίρνει μια ασιατική μορφή.

sorry αλλά άλλο να λες ότι το game είναι ένα ασιατικό mmo και άλλο να ότι παίρνει ασιατική μορφή...

μας τα αλλάζεις τώρα...το πρώτο μιλάει και τετελεσμένα γεγονότα...

Δημοσ.

Thresh όταν κωλάμε στις λέξεις χάνουμε το νόημα, στην μορφή του σήμερα (όταν αναφέρομαι στο παρελθόν το λέω) το WoW είναι ένα ασιατικό game, το πως ξεκίνησε από την beta είναι άλλη συζήτηση.

Δημοσ.

μα οι πιο πολλες εικονες που εωαλες ειναι απο το Dungeonw &dragons τι σχεση εχει το WoW με αυτες τισ εικονες

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι κωλάμε στις λέξεις, να προσέχουμε πως γράφουμε αυτό που θέλουμε να πούμε για να μην έχουμε αχρείαστα και ανούσια posts...δεν κάθομαστε να μυρίζουμε τα νύχια μας για το εννοεί ο καθένας και βάζω και τον εαυτό προφανώς μέσα...

στην μορφή του σήμερα το WoW έχει απλά κάποια στοιχεία από Ασιά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΟ...το αν θα αλλάξει ακόμα πιο πολύ δεν το γνωρίζω

το να λες ότι λόγω των items είναι ασιατικό μην λαμβάνοντας υπόψη τις περιοχές, τα classes, του χαρακτηρές, το σχεδιασμό, το Lore, τα κτήρια, όλα τα υπόλοιπα δλδ...είναι απλά τραγικό...

Δημοσ.
μα οι πιο πολλες εικονες που εωαλες ειναι απο το Dungeonw &dragons τι σχεση εχει το WoW με αυτες τισ εικονες

Οι εικόνεσ απο το DnD είναι 2, εκάνα απλά μια σύγκριση μεταξύ της δυτική φανταστικής αισθητικής με αυτή του WoW.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:11 ----------

όχι κωλάμε στις λέξεις, να προσέχουμε πως γράφουμε αυτό που θέλουμε να πούμε για να μην έχουμε αχρείαστα posts...

στην μορφή του σήμερα το WoW έχει απλά κάποια στοιχεία από Ασιά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΟ...το αν θα αλλάξει ακόμα πιο πολύ δεν το γνωρίζω

το να λες ότι λόγω των items είναι ασιατικό μην λαμβάνοντας υπόψη τις περιοχές, τα classes, του χαρακτηρές, το σχεδιασμό, το Lore, τα κτήρια, όλα τα υπόλοιπα δλδ...είναι απλά τραγικό...

Ελληνικά ξέρεις. Όταν γράφω είναι (απλή γραμματική) αναφέρομαι στο τώρα.

οσο για τα άλλα, οι φωτογραφίες μιλούν......

• Super Moderators
Δημοσ.
Οι εικόνεσ απο το DnD είναι 2, εκάνα απλά μια σύγκριση μεταξύ της δυτική φανταστικής αισθητικής με αυτή του WoW.

δυτική αισθητική έχουν και τα Αμερικάνικα Cartoons/Comics, μην μου πεις ότι αυτά δεν έχουν φανταχτερές στολές και όπλα, καμιά σχέση με τα Manga/Anime

χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω ή είναι "ασιατικά" και αυτά?

Δημοσ.
δυτική αισθητική έχουν και τα Αμερικάνικα Cartoons/Comics...μην μου πεις ότι αυτά δεν έχουν φανταχτερές στολές και όπλα...καμιά σχέση με τα Manga/Anime

Οι υπεράνθρωποι των αμερικάνικων comix είναι πιο κοντά στην ασιατική φαντασία (άνθρωποι του περπατάνε στον αερα κτλ-βλέπε κινέζικό κινηματογράφο) παρά στα Ευρωπαικά (δεν για παράδειγμα ευρωπαικό).

Δημοσ.

Ισως βοηθησει στην αντιπαραθεση και αυτο (αν και μιλαει για RPG γενικοτερα)

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η διαφορα αναμεσα σε Δυση-Ασια δεν εχει να κανει μονο με το σχεδιασμο, αλλα κυριως με τα game mechanics.

To L2 για παραδειγμα ειναι αδιαμφισβητητα ασιατικης νοοτροπιας, και αν εξαιρεσεις μερικα κουρεματα στα Dark Elf, δεν μου θυμιζει σε τιποτα manga. Ισα ισα που η φυλη των ανθρωπων ειναι παρα πολυ κοντα σχεδιαστικα, στους πραγματικους ανθρωπους.

• Super Moderators
Δημοσ.
To L2 για παραδειγμα ειναι αδιαμφισβητητα ασιατικης νοοτροπιας, και αν εξαιρεσεις μερικα κουρεματα στα Dark Elf, δεν μου θυμιζει σε τιποτα manga. Ισα ισα που η φυλη των ανθρωπων ειναι παρα πολυ κοντα σχεδιαστικα, στους πραγματικους ανθρωπους.

και όμως μετά από 11 χρόνια ασχολίας με anime & manga το L2 μου τα θυμίζει όλο και περισσότερο...

πχ ο τρόπος που τρέχουν τα Dark Elves είναι βγαλμένος ΤΕΛΕΙΩΣ από anime/manga :o

Ισως βοηθησει στην αντιπαραθεση και αυτο (αν και μιλαει για RPG γενικοτερα)

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η διαφορα αναμεσα σε Δυση-Ασια δεν εχει να κανει μονο με το σχεδιασμο, αλλα κυριως με τα game mechanics.

thnx για το link :-)

Δημοσ.
και όμως μετά από 11 χρόνια ασχολίας με anime & manga το L2 μου τα θυμίζει όλο και περισσότερο...

πχ ο τρόπος που τρέχουν τα Dark Elves είναι βγαλμένος ΤΕΛΕΙΩΣ από anime/manga :o

Μονο τα Dark Elf "mangιζουν" τοσο, αντε και λιγο τα female νανακια.

Δεν ειναι τυχαιο που τα Delves ειναι by far oi πιο επιβλητικοι και ομορφοι χαρακτηρες στο κωλοgame.

Και σκεψου λιγο αν εχεις δει, τις τοποθεσιες, τις πολεις και τα καστρα. Ολα αυτα εχουν ευρωπαικη μεσαιωνικη τεχνοτροπια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...