ikaruga24 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Λιγο πριν βγει το tbc προσθεσανε την μεταμορφωση σε "κοτα" στους druids, πριν δεν υπηρχε για σχεδον 1-1,5 χρονια.Στην αρχη εγω νομιζα οτι ηταν το dance form, δεν ειχα βρει που μπορει να χρησιμευσουν. Οι περισσοτεροι εκαναν respeq για να χορεψουν, να γελασουμε, και μετα παλι resto. Οχι και λιγο ποιο πριν. Το patch 1.8 δεν ηταν λιγο ποιο πριν απο το TBC. Κοντα Νοεμβριο του 2005 βγηκε αυτο το patch. Τοτε βεβαια εκανα level σαν Resto γιατι μεταξυ των spec δεν ειχε καμια διαφορα στο damage απολυτως. Παντως οποιος ειχε ασχοληθει με moonkin λιγο σοβαρα (πριν το Wrath) κολουσε ασχημα. Ειχε τοσα πολλα να κανεις με αυτο αν και δεν ηταν "δυναμη" οπως αλλες class αλλα ειχε πραγματικα τρομερη πλακα και αν επαιζες και σωστα μαθαινες σε ορισμενους -και καλα- elite παικτες ποσο πραγματικα n00bαδες ηταν. Αυτα ομως παλια, στην περιοδο του καλου WoW. Τωρα απλα τα λεφτα μου θελω πισω απο το Wrath αλλα δεν μπορω να τα παρω.
DeViAnT_Puppet! Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δεν παιζει να εισαι Moonkin και να αλλαξεις "οικειοθελως" σε resto. Απλα δεν γινεται. Γιατι να αλλαξεις εξαλου? Ποιος ο λογος? Τα whisper πεφταν βροχη "reroll resto", το ξερω καλα αυτο. Και επισης ασε καλυτερα για το αν ειχατε πολλα η αν δεν ειχατε στον server σας. Εγω στο (PvP) guild που ημουν ειχε ως -απαιτηση- να εχεις στην αρενα τουλαχιστον 2000 rating με οτι spec και αν διαλεγες να εισαι. Αυτο το καταφερα αλλα οριακα (μεγιστο 2100 rating εφτασα) και οταν καναμε raiding για PvP gear απλα δεν με φωναζαν ποτε σαν Moonkin γιατι πολυ απλα εκει που ενας warlock k mage κανανε 2100 - 2500 DPS το moonkin -με το ζορι- επιανε 1800/1900. Καταλαβαινεις οτι σε κατι μεγαλυτερο απο SSC το moonkin απλα δεν υπηρχε. Δεν υπηρχε περιπτωση να βαλεις moonkin για DPS αν ειχες ευκαιρο mage, warlock, elemental shaman. Ετσι απλα. ΑΑΑΑ και ολα αυτα στον καλυτερο PvE σερβερ (που ηταν και ο τριτος μου) ετσι? Βεβαια στο προσφατο Q&A για τις κλασεις της Blizzard μαθαμε εμεις τα moonkinακια γιατι ειχαμε τετοιους αφυσικους περιορισμους στο TBC και Vanihla οπου απλα παραδεχτηκαν τις θεωριες συνομοσιας που συζητουσαμε τοτε. Απλα τοτε το να παραδεχτουν κατι τετοιο θα ηταν οικονομικη αυτοκτονια. Ίσως δεν το είπα σωστά το "οικειοθελώς", εννοώ ότι οι περισσότεροι druids τότε ήταν Moonkin και συνεπώς τρώγανε rotation στα raids μιας και υπήρχε πληρότητα από Moonkins, έτσι άλλαζαν σε Resto από μόνοι τους που ήταν και το πιο εύκολο στο να προσαρμόσουν το gear σε σχέση με το Feral. Αυτό τουλάχιστον συνέβαινε στην αρχή του TBC. Προσωπικά τα Moonkins που είδα στο TBC δεν τα έβλεπα ούτε για πλάκα στο Vanilla ( druid κι εγώ pre TBC). Από κει και πέρα το overpower των Resto στην Arena σαφώς και πίεσε τους druids να κάνουν respec σε Resto. Όσο για τα hybrid classes και το λέω σαν λάτρης αυτών έχοντας druid και shaman, δεν πρέπει να φτάνουν σε dps τα καθαρόαιμα dps classes, αλλιώς χάνουν την αξία τους οι δεύτεροι. Πρέπει όμως να τους δίνεις δυνατά hybrid spec γιατί εκεί φαίνεται η αξία του class κι έτσι σου δίνει και challenge και βάθος στο gameplay του χαρακτήρα. Τι να το κάνω αν έχω 100 spells και abilities και αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ τα 6 απ αυτά. Το TBC έθεσε ένα οριστικό τέλος στην κάθε ελπίδα πραγματοποίησης αυτού. Λιγο πριν βγει το tbc προσθεσανε την μεταμορφωση σε "κοτα" στους druids, πριν δεν υπηρχε για σχεδον 1-1,5 χρονια.Στην αρχη εγω νομιζα οτι ηταν το dance form, δεν ειχα βρει που μπορει να χρησιμευσουν. Οι περισσοτεροι εκαναν respeq για να χορεψουν, να γελασουμε, και μετα παλι resto. Έτσι ακριβώς, άμα έβλεπες μαζεμένο κόσμο σε ένα σημείο στις μεγάλες πόλεις ή trivial πάιζαν (το θυμάστε αυτό το add on; ) ή Boomkin που χόρευε ήταν
the_valliant Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Με ποια κριτήρια θεωρείς το ένα καλύτερο από το άλλο; Μήπως αυτά τα κριτήρια είναι και λίγο προσωπικά; Το τι θεωρείς εσύ καλό για άλλον μπορεί να μην είναι και αντίστροφα. Όσο για το θέμα ποιότητας σε ένα MMO μπορεί να βασιστεί μόνο σε τεχνικά χαρακτηριστικά και όχι σε υποκειμενικά κριτήρια. Κακά τα ψέματα η επιλογή ενός παιχνιδιού γίνεται με υποκειμενικά κριτήρια και όχι με το πόσο rating του έβαλε το gamespot παράδειγμα. Δυστυχώς έχεις δίκιο και αυτός είναι εξάλλου και ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τούτο εδώ το... debate -όπως και οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο!- δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ! Γιατί πέρα από τον τεχνικό τομέα, όλα τα υπόλοιπα (λέγε με "gameplay") είναι υποκειμενικά. Ωστόσο θα κρατήσω κάτι που είπε (νομίζω) ο ikaruga προηγουμένως: ότι 'παγιδεύεσαι' κάποια στιγμή σε ένα παιχνίδι όπου έχεις επενδύσει ή σπαταλήσει (όπως το βλέπει κανείς) τόσες πολλές ώρες και μέρες και μήνες από τη ζωή σου που απλά... λυπάσαι να τις κάνεις πέρα! Αυτή είναι η χειρότερη κατάσταση, στην οποία βρίσκονται πολλοί παίκτες όπως φαίνεται από τα διάφορα ποστ, το να παίζεις δηλαδή ένα παιχνίδι όχι γιατί σου αρέσει πια τόσο πολύ (όσο παλιότερα) αλλά γιατί λυπάσαι να το εγκαταλήψεις ή δεν έχεις κουράγιο να δεις κάποιο άλλο σκεφτόμενος ότι θα ξαναπεράσεις το ίδιο 'τριπάκι'. Φυσικά η ίδια παγίδα καραδοκεί σε ΟΛΑ τα ΜΜΟ νομίζω...
ikaruga24 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δυστυχώς έχεις δίκιο και αυτός είναι εξάλλου και ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τούτο εδώ το... debate -όπως και οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο!- δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ! Γιατί πέρα από τον τεχνικό τομέα, όλα τα υπόλοιπα (λέγε με "gameplay") είναι υποκειμενικά. Ωστόσο θα κρατήσω κάτι που είπε (νομίζω) ο ikaruga προηγουμένως: ότι 'παγιδεύεσαι' κάποια στιγμή σε ένα παιχνίδι όπου έχεις επενδύσει ή σπαταλήσει (όπως το βλέπει κανείς) τόσες πολλές ώρες και μέρες και μήνες από τη ζωή σου που απλά... λυπάσαι να τις κάνεις πέρα! Αυτή είναι η χειρότερη κατάσταση, στην οποία βρίσκονται πολλοί παίκτες όπως φαίνεται από τα διάφορα ποστ, το να παίζεις δηλαδή ένα παιχνίδι όχι γιατί σου αρέσει πια τόσο πολύ (όσο παλιότερα) αλλά γιατί λυπάσαι να το εγκαταλήψεις ή δεν έχεις κουράγιο να δεις κάποιο άλλο σκεφτόμενος ότι θα ξαναπεράσεις το ίδιο 'τριπάκι'. Φυσικά η ίδια παγίδα καραδοκεί σε ΟΛΑ τα ΜΜΟ νομίζω... Φυσικα και ειναι μια πολυ χαλια κατασταση. Σκεψου ποσος κοσμος εχει κολλησει με το WoW και ψαχνει αλλο παιχνιδι (για οποιονδηποτε λογο) και τελικα καταληγει να το συγκρινει κιολας σε τετοιο βαθμο μαλιστα που να ζηταει το ιδιο παιχνιδι με αλλο περιτυλιγμα. Δεν λεω ομως, εχει να κανει παρα πολυ και με την απειρια του κοσμου γενικα προς το gaming. Εγω ξερω ατομα που πριν το WoW δεν ειχαν καν σχεσεις με το gaming και το ξεκινησαν για εντελως διαφορετικους λογους (γιατι ξεκινησαν οι φιλοι τους, γιατι ηταν "in" και "cool" και "trendy" στην αρχη και πολλα ακομα τετοια) με αποτελεσμα να μην μπορουν να το αφησουν λογο φοβου οτι αν τελικα αποφασισουν να ξαναγυρισουν στο παιχνιδι θα εχουν μεινει πολυ πισω (σε σχεση με τους αλλους). Αυτο φυσικα εχει να κανει και με το γεγονος οτι το WoW ειναι καθαρα και αποκλειστικα gear/ stat based παιχνιδι. Οτιδηποτε αλλο στο παιχνιδι εχει μηδενικη αξια (για μεσα στο παιχνιδι). Χθες στην παραλια με ζαλησε τα κακαλα ο ξαδερφος μου οτι το WoW σκατα εγινε, ολα χαλια ειναι, δεν υπαρχει τιποτα να κανει και γενικα παραπονα με την ποιοτητα του παιχνιδιου οποτε και του κανω την ερωτηση "γιατι δεν το παρατας τοτε?" και παιρνω την εξης απαντηση "τι λες ρε? Και τι θα κανω εγω οταν οι αλλοι μου φιλοι θα παιζουν? Θα τους κοιταω?" Μαλακας εμεινα. Δεν ξερω μπορει να ειμαι εγω ο λαθος αλλα μου φανηκε γελοια σαν δικαιολογια. Απλα σκεψου ποσοι αλλοι λογοι υπαρχουν που κοσμος συνεχιζει να πληρωνει για το παιχνιδι που δεν εχει να κανει με την δικη του ευχαριστηση και που φανερα δεν διασκεδαζουν με το παιχνιδι αλλα συνεχιζουν ετσι κ αλλιως. Δεν εχω τι να πω. Ειναι πραγματικα αξιοπεριεργο.
Xorxhs! Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Αυτο φυσικα εχει να κανει και με το γεγονος οτι το WoW ειναι καθαρα και αποκλειστικα gear/ stat based παιχνιδι. Οτιδηποτε αλλο στο παιχνιδι εχει μηδενικη αξια (για μεσα στο παιχνιδι). . Δεν ειναι μονο gear/stat based αλλα απαιτει σε πολυ μεγαλο βαθμο και skills,χωρις αυτα,παραμενεις ο αιωνιος imba mega noob
NickPlusPlus Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δεν ειναι μονο gear/stat based αλλα απαιτει σε πολυ μεγαλο βαθμο και skills,χωρις αυτα,παραμενεις ο αιωνιος imba mega noob χωρις παρεξηγηση. skills λεγεται οταν κανεις γυρω γυρω με τον rogue για να πετυχεις backstab ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 το να ξέρεις τι να χρησιμοποιήσεις και πότε με σωστούς συνδιασμούς, είναι το skill... ευτυχώς το WoW δεν είναι F1, F2 στο PvP...
NickPlusPlus Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 το να ξέρεις τι να χρησιμοποιήσεις και πότε με σωστούς συνδιασμούς, είναι το skill... ευτυχώς το WoW δεν είναι F1, F2 στο PvP... F1 F2 στo pvp λες το lineage ετσι? συμφωνω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 ε ναι προφανώς
NickPlusPlus Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 ε ναι προφανώς φαση εχει παντως και το f1 f2 . το ποστ αυτο το κανω γιατι ειμαι στα 98 και θελω 100 για το senior.
Xorxhs! Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 το ξαναλεω η διαφορα αναμεσα σε εναν nooba/casual/pro ειναι τα skills, και για οποιον εχει αφιερωσει αρκετο χρονο με tacs και game mechanics,καταλαβαινει τι εννοω
Atreas21 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 το να ξέρεις τι να χρησιμοποιήσεις και πότε με σωστούς συνδιασμούς, είναι το skill... ευτυχώς το WoW δεν είναι F1, F2 στο PvP... Στα Bg ούτε το 1 δεν προλαβαίνεις να πατήσεις........
ikaruga24 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 το ξαναλεω η διαφορα αναμεσα σε εναν nooba/casual/pro ειναι τα skills, και για οποιον εχει αφιερωσει αρκετο χρονο με tacs και game mechanics,καταλαβαινει τι εννοω Τα skills εχουν σημασια αλλα ερχονται τελευταια. Κατα σειρα προτεραιοτητας το πως ειναι τα πραγματα στην πραγματικοτητα. 1. Το class σου και spec σου. Το βασικοτερο. Απλα δεν κανεις τιποτα με ενα moonkin, οτι και να κανεις. Πρεπει να εχεις ενα σωστο class/ spec. 2. Ο partner σου, ομαδα σου. Χωρις αυτους δεν παει να εισαι και ο Αγιος? Απλα δεν κανεις τιποτα. 3. Το gear σου. Οτι skills και να εχεις αν εσυ εισαι ντυμενος με BG gear και εγω με arena gear τοτε θα πεσεις. Ετσι απλα. 4. Τα skills σου. Εδω ειναι οι ικανοτητες σου και οι γνωσεις σου. Χωρις τα παραπανω αυτες δεν μπορουν να μπουν σε λειτουργια οτι και αν κανεις. 5. Η τυχη σου. Πρεπει να εισαι τυχερος αρκετα με το RNG (στα skills) και με το team evasion.
Xorxhs! Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 πιστευεις οτι αν εγω εχω το class/specc που βγαζει το καλυτερο θεωρητικα dps,καλυτερo gear, αλλα ειμαι noob, εχω τυχη απέναντι σε εναν skilled pro player με χειροτετο gear αλλα και class με λιγοτερο dps output? Ειδικα στο wow ο pro παικτης χαρακτηριζεται απο τα skills και οχι απο το gear/class του,πιστευω οτι θα το εχεις βιωσει αν εισαι μελος ενος καλου guild.
ikaruga24 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 πιστευεις οτι αν εγω εχω το class/specc που βγαζει το καλυτερο θεωρητικα dps,καλυτερo gear, αλλα ειμαι noob, εχω τυχη απέναντι σε εναν skilled pro player με χειροτετο gear αλλα και class με λιγοτερο dps output? Ειδικα στο wow ο pro παικτης χαρακτηριζεται απο τα skills και οχι απο το gear/class του,πιστευω οτι θα το εχεις βιωσει αν εισαι μελος ενος καλου guild. Μπερδευτηκαμε νομιζω. Εγω μιλουσα για PvP ενω εσυ μιλας για PvE. Προσωπικα το θεωρω ψιλογελοιο να μιλαμε για PvE και skill για το WoW στην ιδια προταση εκτως και αν μιλαμε για Feral Druid και Affliction Warlock που εχουν ενα "μικρο" skill cap για να βγαλουν το DPS τους λογο rotation που δεν ειναι και οτι ευκολοτερο, ειδικα στην περιπτωση του Feral. Μην λεμε για skill ομως, το WoW δεν ειναι και δυσκολο παιχνιδι. Με 3 κουμπακια μπορω να παιξω (και πολλα ειπα) με τις περισσοτερες βασικες DPS class.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.