Προς το περιεχόμενο

Ξαφνικο προβλημα με free. Παγωνουν τα παντα!


jim_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν λιγο, σε μια διαμαχη που ειχα με ενα φιλο μου για το ποσο ελαφρυ ειναι ενα *box σε σχεση με ενα αλλο, εκεινος προτεινε να δουμε την χρηση μνημης με το free.

 

Ανοιξα και εγω ενα τερματικο, εδωσα free και ενα δευτερολεπτο αργοτερα το συστημα παγωσε! Δεν δουλεψε ουτε ctrl+alt+backspace, ουτε το REISUO ωστε να κανει τερματισμο, δουλεψε ομως το REISUB και καταφερα να επανεκκινησω ετσι το pc μου.

 

Για να ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι το free, μολις ξαναβρεθηκα σε γραφικο περιβαλλον το ξαναετρεξα και ξαναεγιναν τα ιδια! Μετα ξεκινησα το pc σε init 1 και το ετρεξα στην γραμμη εντολων οπου δεν ειχε καμια επιπτωση. Επισης το ετρεξα στο λαπτοπ, εντος γραφικου περιβαλλοντος αλλα ουτε εκει ειχε καποια παρενεργεια.

 

Σκεφτομαι αρχικα οτι το προβλημα ισως να εχει να κανει με την θερμοκρασια. Αυτη τη στιγμη, με ~30 βαθμους θερμοκρασια δωματιου, ο καθε πυρηνας του E4500 εχει 34-35οC και ο σκληρος ειναι στους 36-37οC (seagate ES). Ο ανεμιστηρας δε του επεξεργαστη εχει χτυπησει ~3000rpm και ο θορυβος δεν παλευεται!

 

Επισης, δεν καταφερα να κανω τον grub να φτιαξει ενα memtest entry στο μενου του, παρολο που εχω ορισει σαν true την επιλογη για memtest στο /boot/grub/menu.lst.

 

Εχω αλλαξει 10 χρωματα απο εκεινη τι στιγμη που παγωσαν ολα, γιαυτο σας παρακαλω να με βοηθησετε αν γνωριζετε κατι παραπανω οπως πχ που να δω για σφαλματα.

 

Ευχαριστω.

 

(τα περι διανομης ειναι τα γνωστα δικα μου και στα 2 pc)

 

Σημ: Το free εντος γραφικου περιβαλλοντος εκτελεστηκε μεσα σε xterm.

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:37 ----------

 

Συμπληρωση στα παραπανω.

 

Το ιδιο αποτελεσμα εχει το free ειτε το τρεξω σαν root ειτε σαν απλος χρηστης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομιζω να είναι πρόβλημα hardware αλλά νομίζω έχει να κάνει καθαρά με software. Αν ήταν πρόβλημα στο hardware έχω την εντύπωση ότι το reisub δεν θα σου δούλευε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@chek2fire

Αυτο σκεφτηκα και εγω, κανοντας μια βολτα για να ηρεμισω.

 

Εκανα memtest για μια ολοκληρη... ωρα και δεν εβγαλε κατι.

 

Μεσα στα χτεσινα update ητανε και κατι σχετικο με το fuse, το οποιο λογω ntfs πρεπει να το προσεχω γιατι εχω ασχημες εμπειριες.

 

Για να στηριξω τον παραπανω ισχυρισμο μου εκανα τα παρακατω.

- Ξεκινησα το pc σε init 1, οπου το free δουλευει κανονικα, και τα ntfs partitions ξεκινανε unmounted.

- Χωρις να επανεκκινησω, μπηκα σε init 2, με τα ntfs partions ακομα unmounted. Ετρεξα free πολλες φορες και δεν παγωσε ουτε μια!

- Εκανα επανεκκινηση και μπηκα κανονικα σε γραφικο περιβαλλον, οπου ετρεξα μερικες ακομα φορες το free, αλλα δεν παγωσε ξανα! Θεραπευτηκε!

 

Εχω αντιμετωπισει παρομοιο παγωμα οταν πριν λιγους μηνες πηγα να κανω share μεσω nfs ενα φακελο απο ntfs partition. Ολα τα παραπανω εχουν ενα κοινο παρονομαστη, τον 2.6.26 πυρηνα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θελω να φυγω απο τον 2.6.26! Να παω αλλου!

 

Αλλα που να παω με τον προβληματικο fglrx που χτιζεται στα σιγουρα μεχρι τον 2.6.28 και στους αλλους 2 θελει patches κλπ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρε μια nvidia να το λύσεις το πρόβλημα. Ετσί και αλλιώς μπορείς να βρεις σε αρκετές λογικές τιμές παραπλήσιες με αυτήν που έχεις. Οτάν είχα ati τα freezes σε πάρα πολλές εκδόσεις του ubuntu τότε ήταν σχεδόν καθημερινό πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρέξε μία το free με strace μπροστά και σώσε τα logs, να δούμε τι παίζει. Ίσως και να χρειαστεί να το περάσεις από gdb αλλά πρός το παρόν

>strace -o ~/free.log free

και ανέβασε το free.log

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο ακριβως εβαλα αλλα πεταγε σαν σφαλμα οτι εχω κανει λαθος την παραμετρο του strace!!! Στο λαπτοπ δε, κανει μονο free και δεν σωζει το log! Μηπως να βαλω αυτακια " " ?

 

Τι μ***** ειναι! Ξεχασα να κανω logout και login για να το παρει. Τωρα ολα ok.

 

Για το log καμια ιδεα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Επαναφερω το θεμα στην επιφανεια γιατι και παλι, μετα απο 2 μηνες, ξαφνικα τα παντα παγωσαν χωρις να τρεχω καν το free.

 

Ποιο log μπορω να ψαξω για πληροφοριες? Το συστημα αντιδρα στο REISUB αλλα οχι στα ctrl+f1 κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...