pavlos77 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μόλις σήμερα έφτασαν τα κομμάτια που είχα παραγγειλεί στην πόρτα μου και πάνω στην χάρα μου άρχησα να τον στήνω .Συνεχίζοντας όταν πήγα να βάλω την ψύκτρα της CPU , συνηδητοποιήσα ότι δεν είχε thermal paste.Και λέω εγώ σιγά μορέ δεν χρειάζεται.Ύστερα,καθώς σύνδεεα το τροφοδοτικό με τα πρεφερειακά είδα ότι το καλώδιο του τροφοδοτικού ήταν μικρότερο απο την θύρα της Motherboard άλα είχε μαζί και ένα έξτρα καλώδιο οπού συμπλήρωνε τις υπόλοιπες τρύπες ( τώρα αυτό δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να λειτουργεί ή όχι ) .Και τελικά όταν πάω να τον ανοίξω νέκρα ( τιπότα )...Ααα,ξέχασα να σας πω , πώς ούτε η κάρτα γραφικών δεν έμπαινε στν θύρα της M/B .Παρακάτω σας δίνω τα χαρακτηριστικά απο το PC και κάτι φωτος. Specs: AMD Athlon 7750 (sAM2, 2.7GHz, Cache 3MB, Box) ECS A780GM-A SVGA (AM2+, DDR2, 780) Palit 9600 GT SVGA (PCI-Express, DDR3, 512 MB) http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=124091CoolerMaster eXtreme Power Plus 400W PSU (RS-400-PCAP-A3) http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=14&category=1000000293&product=122667Mushkin 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 5-5-5-15,996558)
johnny21a Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Σε πρωτη φαση να σου πω για το thermal paste οτι αν δεν το βαλεις απλα θα το καψεις το μηχανημα σου, και μονο απο αυτο και εντελως με καλη προθεση και χωρις να θελω να σε προσβαλλω θα σου ελεγα να βρεις καποιον που ξερει για να στο στησει το μηχανημα...
cabdik Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Σε πρωτη φαση να σου πω για το thermal paste οτι αν δεν το βαλεις απλα θα το καψεις το μηχανημα σου, και μονο απο αυτο και εντελως με καλη προθεση και χωρις να θελω να σε προσβαλλω θα σου ελεγα να βρεις καποιον που ξερει για να στο στησει το μηχανημα... +1000!!!!!!!!!
pavlos77 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Σε πρωτη φαση να σου πω για το thermal paste οτι αν δεν το βαλεις απλα θα το καψεις το μηχανημα σου, και μονο απο αυτο και εντελως με καλη προθεση και χωρις να θελω να σε προσβαλλω θα σου ελεγα να βρεις καποιον που ξερει για να στο στησει το μηχανημα... Με το τροφοδοτικό που έγραψα ότι έχω κάποιο πρόβλημα ισχυεί? ( δηλαδη θέλω να πώ παίζει ρόλο αυτό που λέω ? ) . Επιπλέον, κόλησα τήν ψύκτρα πάνω στην CPU και όλη η κόλλα έχει καθίσει πάνω της.Λέτε να έχω πρόβλημα?
melenegiorgo Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Με το τροφοδοτικό που έγραψα ότι έχω κάποιο πρόβλημα ισχυεί? ( δηλαδη θέλω να πώ παίζει ρόλο αυτό που λέω ? ) . Επιπλέον, κόλησα τήν ψύκτρα πάνω στην CPU και όλη η κόλλα έχει καθίσει πάνω της.Λέτε να έχω πρόβλημα? Κατσε...Κατσε... Τι εννοεις? Κολλησες?
onty Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Ας πω κ γω οτι πρεπει να βαλεις ενα 4πινο βισμα στην τροφοδοσια του επεξεργαστη..και απο πισω το τροφοδοτικο να ειναι στο on δηλαδη στην ισια γραμμη κ οχι στο 0
alexis333 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Καταρχην φιλε μου να βαλεις την θερμοαγωγιμη παστα οπωσδηποτε. Μη το παραληψεις Δευτερον, συνδεσες τα καλωδια που εχει το κουτι με τη μητρικη , για να αναβει ??? (Ειμαι σιγουρος πως τα ξεχασες ή τα εβαλες λαθος, ειναι καπως δυσκολο για πρωταρη ) Τελος βαλε και το τετραπινο οπως λεει κι ο απο πανω στη μητρικη. Και τι ενοεις πως δεν ταιριαζει η καρτα γραφικων στην mobo ?? Την εβαλες σωστα ?? Δεν γινεται να μη ταιριαζει. Αν δεν εχεις και πολυ ιδεα απο αυτα απλα παρε καποιον που ξερει.
pavlos77 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Σύγγνώμη λάθος έκανα melenegiorgo.Εννούσα ότι τοποθέτησα την ψύκτρα πάνω στην CPU χωρίς να βάλω θερμοαγώγιμη πάστα και έμεινε πάνω κόλλα ( στην CPU ) .Επιπλέον, έχει φύγει η περισσότερη κόλλα πάνω απο την ψύκτρα... Φίλε Onty τα έχω ελέγξει όλα αυτά που μου είπες αλλά και πάλι τίποτα... alexis333 μου λές να μην παραλείψω να βάλω θερμοαγώγιμη πάστα... Δηλαδή αν δεν βάλω είναι λόγος για να μην ανοίγει το PC μου?Επιπλέον, μπορεί να έχω καταστρέψει τίποτα? Υ.Γ: Για κοιτάξτε το πρώτο ποστ μου κάτω απο το spoiler και πείτε τέλικα αν θα έχω πρόβλημα με τα κάλωδια του τροφοδοτικού... Υ.Γ2: Όσο για τα καλώδια του κουτιόυ τα συνδεέω πάνω σε μια θύρα που γράφει F_PANEL ...
d3m0n Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Χωρίς πάστα θα ανοίξει το pc σου για κανά 5λεπτο(μήπως λέω πολλά;;) και θα ξανασβήσει λόγω θερμοκρασιών... Να έχεις καταστρέψει κάτι δεν το θεωρώ απίθανο έτσι όπως τα λες...
drm Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Από τις φωτό, φαίνεται κάτι σαν πάστα μεταξύ CPU/ψύκτρας. To ρευμα δεν πειράζει που είναι δύο βύσματα νομίζω μπαίνουν με έναν τρόπο μόνο. Η κάρτα αποκλείεται να μην ταιριάζει (μπαίνει στην κόκκινη υποδοχή.) Κάνε τα εξής βάλε το ρευμα στην μητρική, βάλε την ψύκτρα, άσε μόνο μία μνήμη επάνω (και μάλιστα σε ένα από τα κίτρινα slots)... ΜΗΝ βάλεις κάρτα γραφικών... σύνδεσε την οθόνη σου στην onboard κάρτα γραφικών βάλε keyb τπτ άλλο (ούτε δίσκους ούτε τπτ) εάν bootάρει, μπές στο bios κάνε disable την onboard και σύνδεσε την κάρτα γραφικών... βάλε εκεί την οθόνη και ξαναδοκίμασε και πές μας που έφτασες με όλα αυτά...
pavlos77 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Από τις φωτό, φαίνεται κάτι σαν πάστα μεταξύ CPU/ψύκτρας.To ρευμα δεν πειράζει που είναι δύο βύσματα νομίζω μπαίνουν με έναν τρόπο μόνο. Η κάρτα αποκλείεται να μην ταιριάζει (μπαίνει στην κόκκινη υποδοχή.) Κάνε τα εξής βάλε το ρευμα στην μητρική, βάλε την ψύκτρα, άσε μόνο μία μνήμη επάνω (και μάλιστα σε ένα από τα κίτρινα slots)... ΜΗΝ βάλεις κάρτα γραφικών... σύνδεσε την οθόνη σου στην onboard κάρτα γραφικών βάλε keyb τπτ άλλο (ούτε δίσκους ούτε τπτ) εάν bootάρει, μπές στο bios κάνε disable την onboard και σύνδεσε την κάρτα γραφικών... βάλε εκεί την οθόνη και ξαναδοκίμασε και πές μας που έφτασες με όλα αυτά... Πάστα είναι? Εμένα σαν κόλλα μου φαίνεται τώρα αν είναι πάστα δόξα το θεό Να ρωτήσω και κάτι άλλο είδα στο manual της Μ/Β κάτι λεεί για + και για - σχετικά με τα καλώδια του κουτιού (HDD Led , Power Switch ) ... Το θέμα είναι τι χρώμα είναι το - και τι χρώμα έχει το + ή τελοσπαντων απο ποια μεριά μπαίνει?
UpToDate_ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Πάστα είναι? Εμένα σαν κόλλα μου φαίνεται τώρα αν είναι πάστα δόξα το θεό Box δεν ειναι ο επεξεργαστης;ε επανω στην ψυχτρα ειχε ηδη την παστα.αρα ειναι παστα. Χαλασα το 666
drm Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Είναι πάστα. Μην συνδέεις καθόλου LEDs μόνο το Power Switch το οποίο, ασχέτως τι λέει το manual ΔΕΝ ΕΧΕΙ +/- έχω ακριβώς την ίδια μητρική με σένα (και παρόμοιο setup) κάνε ότι σου λέω, και πές μας εάν 1ον) Γυρνάει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού 2ον) Γυρνάει ο ανεμιστήρας του CPU
pavlos77 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Είναι πάστα. Μην συνδέεις καθόλου LEDs μόνο το Power Switch το οποίο, ασχέτως τι λέει το manual ΔΕΝ ΕΧΕΙ +/- έχω ακριβώς την ίδια μητρική με σένα (και παρόμοιο setup) κάνε ότι σου λέω, και πές μας εάν 1ον) Γυρνάει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού 2ον) Γυρνάει ο ανεμιστήρας του CPU Οκ θα δοκιμάσω, αλλά τελικά απο ποιά μεριά να το βάλω το άσπρο αριστερά ή το πορτοκάλι ( εννοώ πάνω στην θέση που αναφέρει το manual ή το βάζω οπου να'ναι πάνω στο F_panel )
drm Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Συνδέεις το βυσματάκι του Power Switch στο FPanel στην θέση που λέει (δεν έχει πολικότητα) το συνδέεις στην σειρά που έχει 4 pins, ακριβώς δίπλα στο κενό pin... (εκεί που λέει το manual...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.