Προς το περιεχόμενο

προβλημα με δικτυακους εκτυπωτες-ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ!!

jim22479

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα,

αντιμετωπιζω στην δουλεια μου προβλημα με ορισμενους δικτυακους εκτυπωτες.Οι εκτυπωτες αυτοι ειναι εγκατεστημενοι στον server , και μετα εχουν γινει share στα τερματικα των χρηστων.Το προβλημα ειναι οτι ορισμενοι εκτυπωτες , ενω λειτουργουσαν κανονικα , αρχιζουν και μπαινουν σε κατασταση OFFLINE. Λεγοντας offline εννοω οτι αν παω στο printers and faxes , βλεπω στο status τους οτι ειναι offline,ενω δεν ειναι!!!(ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ να τους κανω online, γιατι δεν μπορω.Δεν εχω αυτη την επιλογη.)Κανοντας Ping την ip τους ,βλεπω οτι απαντανε κανονικα.

Το κουφο ειναι οτι αν τους εγκαταστησω στους χρηστες μεμονομενα(local tcp ip port ,κτλπ) σε καθε τερματικο ξεχωριστα, ο εκτυπωτης δουλευει τζιτζι.Μονο μεσα απο το share του σερβερ παθαινει κολληματα!(ο σερβερ εχει win20003 και τα τερματικα winxp sp2).Αυτο το προβλημα με βασανιζει 1 χρονο τωρα δεν παει αλλο.Πρεπει να λυθει!

Ευχαριστω!!

Δημοσ.

Κλείσε τα Firewall και antivirus στον server και στους client για λίγο, και δοκίμασε ξανά.

Αν λύθεί έτσι το πρόβλημα, τότε πρέπει να ανοίξεις κάποια Port στο firewall.

Δημοσ.

Δεν εχει σχεση με firewall. Ο εκτυπωτης λειτουργει κανονικα ,καποια στιγμη μπαινει σε φαση offline, μερικες φορες αν κανω restart το spooler service , γινεται online,και μετα ξανα τα ιδια.Αυτο γινεται για διαφορους εκτυπωτες ,διαφορων μοντελων(HP,Lexmark)

Δημοσ.

βάζεις στα windows όλα τα updates που έχουν βγεί και επίσης τελευταίους drivers, καθώς έτσι όπως τα περιγράφεις είναι θέμα η spooler ή επικοινωνίας με την συσκευή απο τον server αφού ping κάνεις

Δημοσ.

Κάνε disable το snmp από τις ρυθμίσεις του κάθε εκτυπωτή πάνω στο server σου. Είχε δημιουργηθεί ένα τέτoιο πρόβλημα και παλαιότερα με κάπιο update της microsoft.

Δημοσ.
Κάνε disable το snmp από τις ρυθμίσεις του κάθε εκτυπωτή πάνω στο server σου. Είχε δημιουργηθεί ένα τέτoιο πρόβλημα και παλαιότερα με κάπιο update της microsoft.

αυτο εκανα σημερα . Το εχω απενεργοποιησει σε 2 εκτυπωτες, και αν δουλεψει και δεν εχω παραπονα απο χρηστες , θα το εφαρμοσω και στους υπολοιπους!!

Ευχαριστω και θα σας κραταω ενημερους για το αρχειο

Δημοσ.
αυτο εκανα σημερα . Το εχω απενεργοποιησει σε 2 εκτυπωτες, και αν δουλεψει και δεν εχω παραπονα απο χρηστες , θα το εφαρμοσω και στους υπολοιπους!!

Ευχαριστω και θα σας κραταω ενημερους για το αρχειο

Ακόμα δεν μας είπες τι έγινε τελικά!:mrgreen:

Δημοσ.
(ο σερβερ εχει win20003 και τα τερματικα winxp sp2)

Είναι καινούρια έκδωση του server και έχει μερικά bug ακόμα 20003:lol:

Τώρα πέρα από την πλάκα, πόσα pc έχεις στο δίκτυο και τα XP είναι home ή pro ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...