Προς το περιεχόμενο

Καταγγελία για τη Νομική Σχολή Κομοτηνής!!

Undercover22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
afentiko7, σε μια σχολή που οι απαντήσεις στις ερωτήσεις βγαίνουν μετά από συνδυασμό πολλών πραγμάτων/θεωριών/νόμων (στην προκειμένη) και όχι από ένα βιβλίο, δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος για το αποτέλεσμα όταν βγεις από το αμφιθέατρο.

Ακριβώς! B)

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
,είναι προφανές νομίζω πως κάποιος που περνά σε τέτοια σχολή-σόρρυ αν ακούγεται λίγο ψωνίστικο αυτό-δεν είναι στόκος ώστε να μην τα παίρνει.

Moνο σ αυτο, θα διαφωνισω.

Δημοσ.
,είναι προφανές νομίζω πως κάποιος που περνά σε τέτοια σχολή-σόρρυ αν ακούγεται λίγο ψωνίστικο αυτό-δεν είναι στόκος ώστε να μην τα παίρνει.

Θα διαφωνήσω και εγώ σε αυτό. Οι πανελλήνιες δεν είναι διαγωνισμός εξυπνάδας :η δυσκολία των θεμάτων δεν είναι η ίδια κάθε χρόνο, το σύστημα εξέτασης αλλάζει κάθε τρεις και λίγο( έχουν μειωθεί τα μαθήματα πλέον, δεν είναι 9 μαθήματα), δεν είναι όλα τα σχολεία καλά σε επίπεδο διδασκαλίας, δεν έχουν όλοι να τα σκάνε σε ιδιαίτερα και σε ακριβά φροντιστήρια- αλυσίδες και πολλά άλλα που δε θα αναφέρω γιατί θα βγω εκτός θέματος. Ως προς την δυσκολία των Σχολών Νομικής θα συμφωνήσω σύμφωνα με αυτά που μου έλεγε η κολλητή μου, δεν σπουδάζω αυτό το αντικείμενο για να έχω άποψη.

Undercover έχεις πάρει σβάρνα πολλά blogs απ'ό,τι βλέπω. Γενικά πάντως είμαι υπέρ της αντίδρασης και όχι της απάθειας.

http://www.google.gr/search?q=%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9+%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE+%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%AE%CF%82.+%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5+%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%82+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%AD%CE%BD%CE%B1+%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D+%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF+%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%BF.&hl=el&start=0&sa=N

Δημοσ.
Θα διαφωνήσω και εγώ σε αυτό. Οι πανελλήνιες δεν είναι διαγωνισμός εξυπνάδας :η δυσκολία των θεμάτων δεν είναι η ίδια κάθε χρόνο, το σύστημα εξέτασης αλλάζει κάθε τρεις και λίγο( έχουν μειωθεί τα μαθήματα πλέον, δεν είναι 9 μαθήματα), δεν είναι όλα τα σχολεία καλά σε επίπεδο διδασκαλίας, δεν έχουν όλοι να τα σκάνε σε ιδιαίτερα και σε ακριβά φροντιστήρια- αλυσίδες και πολλά άλλα που δε θα αναφέρω γιατί θα βγω εκτός θέματος. Ως προς την δυσκολία των Σχολών Νομικής θα συμφωνήσω σύμφωνα με αυτά που μου έλεγε η κολλητή μου, δεν σπουδάζω αυτό το αντικείμενο για να έχω άποψη.

θα διαφωνισω στη διαφωνια σου.βεβαια δεν ειναι οι πανελληνιες διαγωνισμος εξυπναδας αλλα δεν μπορει να περασει ο καθενας να περασει σε νομικη,ιατρικη,αρχιτεκτονικη και γενικα σχολες τετοιου επιπεδου οσα και να "σκασει".μην τα ισοπεδωνουμε και ολα:-)

και αν θες και την πολυ προσωπικη μου αποψη,ενας που ειναι για ιατρικη θα περασει οτι καθηγητη και να χει στο σχολειο του.

Δημοσ.
Θα διαφωνήσω και εγώ σε αυτό. Οι πανελλήνιες δεν είναι διαγωνισμός εξυπνάδας :η δυσκολία των θεμάτων δεν είναι η ίδια κάθε χρόνο' date=' το σύστημα εξέτασης αλλάζει κάθε τρεις και λίγο( έχουν μειωθεί τα μαθήματα πλέον, δεν είναι 9 μαθήματα), δεν είναι όλα τα σχολεία καλά σε επίπεδο διδασκαλίας, δεν έχουν όλοι να τα σκάνε σε ιδιαίτερα και σε ακριβά φροντιστήρια- αλυσίδες και πολλά άλλα που δε θα αναφέρω γιατί θα βγω εκτός θέματος. Ως προς την δυσκολία των Σχολών Νομικής θα συμφωνήσω σύμφωνα με αυτά που μου έλεγε η κολλητή μου, δεν σπουδάζω αυτό το αντικείμενο για να έχω άποψη.

θα διαφωνισω στη διαφωνια σου.βεβαια δεν ειναι οι πανελληνιες διαγωνισμος εξυπναδας αλλα δεν μπορει να περασει ο καθενας να περασει σε νομικη,ιατρικη,αρχιτεκτονικη και γενικα σχολες τετοιου επιπεδου οσα και να "σκασει".μην τα ισοπεδωνουμε και ολα:-)

και αν θες και την πολυ προσωπικη μου αποψη,ενας που ειναι για ιατρικη θα περασει οτι καθηγητη και να χει στο σχολειο του.[/quote']

Ωραία και πές ότι μπήκεσ με την εξυπνάδα σου όπως προανέφερεσ σε μια απόο αυτέσ τις σχολές...το θέμα είναι να γνωρίζεισ ότι ταπράγματα δεν είναι και εύκολα αλλα λίγο έως πολύ ζόρικα!!!Γιατί ξέρω πολλούς που με την εξυπνάδα και τρελό διάβασμα μπήκαν σε αυτέσ αλλά τισ παράτησαν η δεν τις τελείωσαν ποτέ!!!

Σπουδάζω και εγώ στη νομική στην Αθήνα και εδώ από ότι έχω καταλάβει τα πράγματα είναι πολύ πιο δυσκολα και οι απαιτησεισ πολύ περισσότερες από τις άλλεσ δύο νομικέσ(χωρίς να θέλω να είμαι επικριτική, αλλά από φίλους που μ τα λένε), και εδώ αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρίβλημα με τουσ καθηγητέσ και σε χεορότερο βαθμό!!Οπότε μην παραπονιέσαι topic starter.Επίσης από πολλούς γνωστούσ που τελείωσαν τη νομική...στην δουλειά τουσ όταν ξεκίνησαν παρόλο π[ου είχαν τρελαθεί στο διάβασμα δεν θυμόταν ούτε τα μισα..Γι αυτό μην παραπονιέσαι!!Βρίσκονται και αλλοι στη θέση σ και σε χειρότερη!!

Δημοσ.

Ωραία και πές ότι μπήκεσ με την εξυπνάδα σου όπως προανέφερεσ σε μια απόο αυτέσ τις σχολές...το θέμα είναι να γνωρίζεισ ότι ταπράγματα δεν είναι και εύκολα αλλα λίγο έως πολύ ζόρικα!!!Γιατί ξέρω πολλούς που με την εξυπνάδα και τρελό διάβασμα μπήκαν σε αυτέσ αλλά τισ παράτησαν η δεν τις τελείωσαν ποτέ!!!

Σπουδάζω και εγώ στη νομική στην Αθήνα και εδώ από ότι έχω καταλάβει τα πράγματα είναι πολύ πιο δυσκολα και οι απαιτησεισ πολύ περισσότερες από τις άλλεσ δύο νομικέσ(χωρίς να θέλω να είμαι επικριτική' date=' αλλά από φίλους που μ τα λένε), και εδώ αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρίβλημα με τουσ καθηγητέσ και σε χεορότερο βαθμό!!Οπότε μην παραπονιέσαι topic starter.Επίσης από πολλούς γνωστούσ που τελείωσαν τη νομική...στην δουλειά τουσ όταν ξεκίνησαν παρόλο π[ου είχαν τρελαθεί στο διάβασμα δεν θυμόταν ούτε τα μισα..Γι αυτό μην παραπονιέσαι!!Βρίσκονται και αλλοι στη θέση σ και σε χειρότερη!![/quote']

δεν θα μπω στη διαδικασια να πω τι σπουδασα η τι σπουδαζω η τι δουλεια κανω και ποσα βγαζω.αυτα τα θεωρω γελοιοτητες.

τωρα παλι δεν ειπα πουθενα οτι η εξυπναδα σε βαζει απο μονη της σε τετοιου ειδους σχολες.για να μπεις σε τετοια σχολη πρεπει να σου βγει ο κ....ς απο το διαβασμα,να εισαι επιμελης και με στοχους.μην κοροιδευομαστε οποιος κανει σοβαρο διαβασμα και ξεσκιζεται για τη σχολη και οχι για να περναει καλα στη φοιτητικη ζωη σιγουρα θα παει καλα.

και οταν λεω διαβασμα δεν εννοω στην εξετεστικη και λιγο πριν απο αυτην .εννοω σχολαστικο καθολη τη διαρκεια της χρονιας.

Δημοσ.

γενικα σχολες τετοιου επιπεδου

Tι είδος "επιπεδο" έχουν αυτές οι σχολές, που δεν το έχουν οι άλλες? Γιατί σε όλα τα πανεπιστήμια στον κόσμο, όλες οι σχολές είναι ισότιμες, δεν λένε σχολές α' επιπέδου, β επιπέδου, κοκ...

Και ξαναλέω, αν είναι να τρελαθείς στο διάβασμα και αντί να κάνεις κανά μπάνιο το καλοκαίρι, να παίρνεις σβάρνα τα φόρουμ, και να κλαίγεσαι δε σε περνάνε οι καθηγητές, ή ότι έχεις τρελαθεί στο διάβασμα, για μένα δεν αξίζει. Εκτός και αν όλοι γίνονται κούγιας, οπότε πάσο.

Δημοσ.
Tι είδος "επιπεδο" έχουν αυτές οι σχολές, που δεν το έχουν οι άλλες? Γιατί σε όλα τα πανεπιστήμια στον κόσμο, όλες οι σχολές είναι ισότιμες, δεν λένε σχολές α' επιπέδου, β επιπέδου, κοκ...

Και ξαναλέω, αν είναι να τρελαθείς στο διάβασμα και αντί να κάνεις κανά μπάνιο το καλοκαίρι, να παίρνεις σβάρνα τα φόρουμ, και να κλαίγεσαι δε σε περνάνε οι καθηγητές, ή ότι έχεις τρελαθεί στο διάβασμα, για μένα δεν αξίζει. Εκτός και αν όλοι γίνονται κούγιας, οπότε πάσο.

Δεύτερη φορά που συμφωνώ σε αυτο το θέμα με τον afentiko7.

Η πρώτη ήταν στο "σιγά τις ψυχικές δυνάμεις που θέλεις, για να περάσεις ενα μάθημα".

Αφεντικό, τι έγινε? Εσυ αρμενίζεις στραβά ή εγώ? :lol::lol:

Δημοσ.

οταν λεω "σχολες τετοιου επιπεδου" εννοω οτι για σχολες που πρεπει να γραψεις 19 για να περασεις.δηλαδη για να περασεις πρεπει να ξεσκιστεις:-)

Δημοσ.

Ε εντάξει και για το παιδαγωγικό οι βάσεις έχουν πάει γάμα τα αλλά δεν είναι δύσκολη η σχολή μέσα. Αντικειμενικά δηλαδή, δε χρειάζεται να κόβει και ιδιαίτερα για να περάσεις την ψυχολογία του παιδιού και του εφήβου.

Δημοσ.
Ε εντάξει και για το παιδαγωγικό οι βάσεις έχουν πάει γάμα τα αλλά δεν είναι δύσκολη η σχολή μέσα. Αντικειμενικά δηλαδή, δε χρειάζεται να κόβει και ιδιαίτερα για να περάσεις την ψυχολογία του παιδιού και του εφήβου.

Αυτό ακριβώς. Η νομική είναι δύσκολο ΑΕΙ. Όχι όμως πιο δύσκολο από Ιατρική, πολυτεχνεία, φυσικά - μαθηματικά.

Δημοσ.

Ναι, οι θεωρητικές επιστήμες την έχουν μικρότερη, η μπεζεντάκου τα σπάει σε σχέση με τη σαρρή και τα νεκταρίνια είναι καλύτερα από τα ροδάκινα. Και οι συγκρίσεις μεταξύ ανόμοιων πραγμάτων είναι μια μαλακία και μισή.

Δημοσ.
Δεύτερη φορά που συμφωνώ σε αυτο το θέμα με τον afentiko7.

Η πρώτη ήταν στο "σιγά τις ψυχικές δυνάμεις που θέλεις, για να περάσεις ενα μάθημα".

Αφεντικό, τι έγινε? Εσυ αρμενίζεις στραβά ή εγώ? :lol::lol:

Δεν είσαι ο μόνος που συμφωνεί, απορώ με τον εαυτό μου...:confused:

Η Νομική ναι θέλει διάβασμα και για να μπεις στη σχολή και για να πάρεις πτυχίο αλλά υποχρεωτικά μαθήματα δεν έχει, μπορείς δηλαδή θεωρητικά να πατήσεις μόνο για να δώσεις εξετάσεις.Δεν μπορούμε να μιλάμε για σχολές επιπέδου στην Ελλάδα, μόνο για φοιτητές επιπέδου.Βέβαια έχει πρακτική άσκηση μετά τη λήψη του πτυχίου και εξετάσεις και αυτό την καθιστά μάλλον την πιο δύσκολη σχολή των θεωρητικών επιστημών.

Η επιτυχία στις πανελλήνιες σε σχολές θεωρητικής κατεύθυνσης δεν είναι κάτι το τρομερό, είναι θέμα διαβάσματος και θέμα διορθωτών ( αυτό το αναφέρω λόγω πολλών αναβαθμολογήσεων που παρατηρούνται στα μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης). Για τα υπόλοιπα σε καθοδηγούν τα φροντιστήρια ( μεθοδολογία στο άγνωστο κείμενο των αρχαίων, σε καθοδηγούν στο τι αναλύσεις θα διαβάσεις για τα κείμενα και τα αρχαία, καλά τα λατινικά δεν τα αναφέρω, είναι γελοία). Για τις άλλες κατευθύνσεις δεν μπορώ να κρίνω , θεωρητική κατεύθυνση ήμουν.

Υ.Γ. Μην το πάρετε στραβά νομικάριοι ( και η κολλητή μου Νομική έχει τελειώσει :-) )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...