Προς το περιεχόμενο

Καταγγελία για τη Νομική Σχολή Κομοτηνής!!

Undercover22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και για να σας γυρίσω 50-60 χρόνια πίσω....

Όταν ήταν ο πατέρας μου φοιτητής στο Μαθηματικό Αθήνας.

Ήταν φαντάρος κ έλιωνε κ στο διάβασμα για να περάσει 2-3 μαθήματα που του είχαν μείνει για πτυχίο (κ στρατός σοβαρός τότε....).

Κόβεται στο ένα από αυτά τα μαθήματα, πάει στον καθηγητή με τα μούτρα κατεβασμένα κ του ζητάει ευγενικά να δει το γραπτό του κ να του πει ο καθηγητής που έκανε λάθη έτσι ώστε να μην τα ξανακάνει στο μέλλον.

Η απάντηση που πήρε από τον καθηγητή ήταν η ακόλουθη:

"Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. Αν όντως έχετε δίκιο κ τα έχετε γράψει σωστά, κ εγώ διόρθωσα λάθος, πως θα φανεί αυτό έξω?Κοτζάμ καθηγητής πανεπιστημίου να κάνει λάθος διορθώσεις???Δοκιμάστε ξανά την επόμενη εξεταστική"

Πως κρατήθηκε ο πατέρας μου κ δεν τον έσπασε στο ξύλο......

Δυστυχώς τα ίδια τράβηξα κ εγώ κ άλλοι 1000άδες φοιτητές....κουράγιο σε όλους μας....

Δημοσ.
Μου θυμίζετε κάτι γονείς, που γράφουν τα βλαστάρια τους, σε ομάδες και επειδή αυτά είναι άμπαλοι, κάθονται και κλαίγονται, γιατί δεν τα βάζουν μέσα οι προπονητές. Αν διαβάζετε 2.5 μήνες πριν για ένα μάθημα, και δεν καταφέρετε να το περάσετε, δεν φταίει ο καθηγητής, αλλά εσείς. Η αν δεν μπορείτε, αλλάξτε σχολή.

Καλύτερα αν δεν γνωρίζεις από μέσα την κατάσταση,να μην μιλάς.Στη Νομική Αθηνών τουλάχιστον που είμαι εγώ,ακόμα και για το 5-6,ειδικά σε μαθήματα του 3ου έτους και πάνω,χρειάζεται πάρα πολύ διάβασμα,περνάς με τη βάση ένα μάθημα που έχεις διαβάσει τουλάχιστον ένα μήνα,κι είσαι κι ευχαριστημένος που δεν κόπηκες,και πίστεψέ μου αυτό ισχύει σε πολύ μεγάλο πσοοστό φοιτητών,προφανώς δεν είναι όλοι τεμπέληδες/σκράπες/έχουν διαλέξει λάθος σχολή.

Και επίσης διαφωνώ με τη λύση να αλλάξει κάποιος σχολή,πάντα υπάρχουν δυσκολίες,κι όσο πιο πολύ ανεβάζεις τον πήχυ,τόσο πιο δύσκολα είναι.Αυτό δεν σημαίνει ότι με την πρώτη δυσκολία,τα παρατάμε.Εάν θες κάτι πολύ,επιμένεις και τα καταφέρνεις.Εγώ τουλάχιστον τελειώνοντας πια τη σχολή,έχω καταλάβει ότι κυρίως θέλει ψυχική δύναμη κι αντοχή για να τα βγάλεις πέρα.

Πριν τα ισοπεδώσεις όλα λοιπόν,ενημερώσου καλύτερα περί του θέματος της συγκεκριμένης σχολής τουλάχιστον,αφού σ'αυτήν αναφέρεται ο topic starter.

Δημοσ.
Καλύτερα αν δεν γνωρίζεις από μέσα την κατάσταση,να μην μιλάς.Στη Νομική Αθηνών τουλάχιστον που είμαι εγώ,ακόμα και για το 5-6,ειδικά σε μαθήματα του 3ου έτους και πάνω,χρειάζεται πάρα πολύ διάβασμα,περνάς με τη βάση ένα μάθημα που έχεις διαβάσει τουλάχιστον ένα μήνα,κι είσαι κι ευχαριστημένος που δεν κόπηκες,και πίστεψέ μου αυτό ισχύει σε πολύ μεγάλο πσοοστό φοιτητών,προφανώς δεν είναι όλοι τεμπέληδες/σκράπες/έχουν διαλέξει λάθος σχολή.

Και επίσης διαφωνώ με τη λύση να αλλάξει κάποιος σχολή,πάντα υπάρχουν δυσκολίες,κι όσο πιο πολύ ανεβάζεις τον πήχυ,τόσο πιο δύσκολα είναι.Αυτό δεν σημαίνει ότι με την πρώτη δυσκολία,τα παρατάμε.Εάν θες κάτι πολύ,επιμένεις και τα καταφέρνεις.Εγώ τουλάχιστον τελειώνοντας πια τη σχολή,έχω καταλάβει ότι κυρίως θέλει ψυχική δύναμη κι αντοχή για να τα βγάλεις πέρα.

Πριν τα ισοπεδώσεις όλα λοιπόν,ενημερώσου καλύτερα περί του θέματος της συγκεκριμένης σχολής τουλάχιστον,αφού σ'αυτήν αναφέρεται ο topic starter.

Αν διαβάζεις 3 μήνες πριν, για να δώσεις κάποιο μάθημα, για μένα δεν κάνεις γι' αυτή τη σχολή, είτε μαθηματικό είναι, είτε ιχθυοκομεία. Α, ξέρω πολλά άτομα, που έχουν τελειώσει (ή φοιτούν) και τις 3 νομικές (αθηνα, θεσνικη, κομοτηνή) και με φυσιολογικό διάβασμα, βγάλαν τη σχολή. Ναι, μου λενε πως θέλει παπαγαλία κτλ., αλλά δεν κλαιγόντουσαν, ούτε απειλούσαν πως θα κινηθούν νομικά. Ξέρανε από πριν, που θα πάνε και τι θα αντιμετωπίσουν. Και σε πληροφορώ, ότι δε χρειάστηκαν καμιά μεγάλη ψυχική δύναμη, για να αντιμετωπίσουν, τα μαθήματα. Ημαρτον δλδ, αν κάποιος θέλει ψυχικά αποθέματα για να περάσει ένα μάθημα, τι θα κάνει μετά σε πιο σοβαρά πράγματα.

Δημοσ.

Αν έχει και άλλος παρόμοιες εμπειρίες με τη δική του σχολή ας τα πει εδώ..

Ας σταθώ σε αυτή την πρόταση του φίλου Undercover22 και ας παραθέσω μερικά links από το forum της σχολής μου:

Περίεργα θέματα;

Οι μοιτζούρες στο γραπτό κόβουν βαθμούς;

Τελικά είναι πολλά τα λεφτά ή όχι;;

7=4????

Και μια ιδέα για το τι σκέφτεται ο μέσος φοιτητής στο Μαθηματικό Αθήνας:

.....!!!!....

:X

Δημοσ.
Ας σταθώ σε αυτή την πρόταση του φίλου Undercover22 και ας παραθέσω μερικά links από το forum της σχολής μου:

Περίεργα θέματα;

Οι μοιτζούρες στο γραπτό κόβουν βαθμούς;

Τελικά είναι πολλά τα λεφτά ή όχι;;

7=4????

Και μια ιδέα για το τι σκέφτεται ο μέσος φοιτητής στο Μαθηματικό Αθήνας:

.....!!!!....

:X

Μα μαλλιάζει το στόμα μας, να το λέμε σε κάθε ένα που θέλει να ακολουθήσει αυτη τη σχολή. Θα τα βρεις μπαστούνια. Ε, αν δεν το καταλαβαίνει, πρόβλημα του. Εντάξει, τώρα τα περί πολιτικού μηχανικού με 10, είναι αστεία.

Δημοσ.
Μα μαλλιάζει το στόμα μας, να το λέμε σε κάθε ένα που θέλει να ακολουθήσει αυτη τη σχολή. Θα τα βρεις μπαστούνια. Ε, αν δεν το καταλαβαίνει, πρόβλημα του. Εντάξει, τώρα τα περί πολιτικού μηχανικού με 10, είναι αστεία.

Εγώ πάντως όταν πέρασα πριν από 6 χρόνια στο μαθηματικό δεν ηξερα την κατάσταση. Τώρα είναι προφανώς αργά για κάποια άλλη επιλογή :-(

Δημοσ.

Καθαρά από περιέργεια και μόνο ως ενδεχόμενης οντόπικ σημασίας, πόσο σημαντικό είναι στη Νομική να "παπαγαλίζεις"; Εννοώ, έχει σημασία να μεταφέρεις ακριβώς κάτι για το οποίο ερωτάσαι ή αρκεί απλώς να ξέρεις την απάντηση, έστω και με τη δική σου διατύπωση;

Δημοσ.

νομιζω οτι πρεπει να γραφεις με συγκεκριμενες εκφρασεις και υφος και ακολουθωντας συγκεκριμενη διαδικασια επιλυσης.

Δημοσ.
Αν διαβάζεις 3 μήνες πριν, για να δώσεις κάποιο μάθημα, για μένα δεν κάνεις γι' αυτή τη σχολή, είτε μαθηματικό είναι, είτε ιχθυοκομεία. Α, ξέρω πολλά άτομα, που έχουν τελειώσει (ή φοιτούν) και τις 3 νομικές (αθηνα, θεσνικη, κομοτηνή) και με φυσιολογικό διάβασμα, βγάλαν τη σχολή. Ναι, μου λενε πως θέλει παπαγαλία κτλ., αλλά δεν κλαιγόντουσαν, ούτε απειλούσαν πως θα κινηθούν νομικά. Ξέρανε από πριν, που θα πάνε και τι θα αντιμετωπίσουν. Και σε πληροφορώ, ότι δε χρειάστηκαν καμιά μεγάλη ψυχική δύναμη, για να αντιμετωπίσουν, τα μαθήματα. Ημαρτον δλδ, αν κάποιος θέλει ψυχικά αποθέματα για να περάσει ένα μάθημα, τι θα κάνει μετά σε πιο σοβαρά πράγματα.

Κατ'αρχήν,δεν απείλησα εγώ ότι θα κινηθώ νομικά απ'τη στιγμή που απευθύνεσαι σε μένα,δεν είμαι σε τόσο τραγική κατάσταση,ειδικά τώρα πια στο τέλος.

Προφανώς κι εγώ προσωπικά δεν διαβάζω 3 μήνες πριν,μην είσαι υπερβολικός,αλλά σίγουρα το διάβασμα είναι πολύ περισσότερο απ'ότι σε άλλες σχολές όπου φίλες μου διάβαζαν 2 μέρες πριν την εξεταστική ενώ εγώ δεν προλάβαινα ούτε το εξώφυλλο να διαβάσω.

Ο λόγος που το διάβασμα σ'αυτή τη σχολή είναι τόσο χρονοβόρο είναι οόγκος της ύλης που έχεις να διαβάσεις όσο κι η δυσκολία του γνωστικού αντικειμένου,είναι προφανές νομίζω πως κάποιος που περνά σε τέτοια σχολή-σόρρυ αν ακούγεται λίγο ψωνίστικο αυτό-δεν είναι στόκος ώστε να μην τα παίρνει.

Καλύτερο θα'ταν να ήοσυν πιο μετριοπαθής προτού δώσεις συμβουλές.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:12 ----------

Καθαρά από περιέργεια και μόνο ως ενδεχόμενης οντόπικ σημασίας, πόσο σημαντικό είναι στη Νομική να "παπαγαλίζεις"; Εννοώ, έχει σημασία να μεταφέρεις ακριβώς κάτι για το οποίο ερωτάσαι ή αρκεί απλώς να ξέρεις την απάντηση, έστω και με τη δική σου διατύπωση;

Κάθε άλλο,μόνο παπαγαλία δεν είναι.Σχεδόν σε όλα τα μαθήματα(πλην 2-3 που είναι καθαρά θεωρητικά) η εξέταση γίνεται πάνω σε πρακτικά,υπό τη μορφή υποθέσεων,οπότε χρειάζεται εμπέδωση της ύλης κι όχι απλή παπαγαλία.Αυτό που παίζει ρόλο είναι η σκέψη κι η σωστή διατύπωση.

Δημοσ.

nomikaria, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, αλλά δεν μπορείς να παραπονιέσαι, ότι επειδή έχεις περισσότερη ύλη, πρέπει οι καθηγητές να είναι πιο επιεικής μαζί σου. Και για να γίνω σαφέστερος. Στα 4.5 χρόνια σπουδών, δεν υπήρξε μάθημα, που όταν το έδινα να μην έπεφτα διάνα στον τελικό βαθμό (αναλόγως διδάσκοντος και μαθημάτων). Οπότε, αυτό που τονίζω εγώ, είναι να μην κλαίγεστε.

Πάντως, όσα άτομα ξέρω, ποτε δε μου είπαν πως έχουνε λιώσει στο διάβασμα. Ναι, δεν ήταν ρέμπελοι, όπως εγώ, αλλά για λιώσιμο, δεν το κόβω.

Δημοσ.

Σόρρυ αλλά δεν παραπονέθηκα εγώ,ο topic starter παραπονέθηκε κι απείλησε πως θα κινηθεί νομικά.Δεν έχω την απαίτηση επειδή έχω σαφώς περισσότερη και δυσκολότερη ύλη να είναι ο καθηγητής πιο επιεικής μαζί μου,κάθε άλλο,όταν θα δουλεύω ο εργοδότης δεν θα'ναι καθόλου επιεικής,εξάλλου είμαι πολύ απαιτητική από τον εαυτό μου,οπότε απευθύνεσαι σε λάθος άνθρωπο.

Όσο για το διάβασμα,ο καθένας διαβάζει με τον δικό του τρόπο,δεν θα μπω στη φάση να συγκρίνω πόσες ώρες διαβάζω εγώ και πόσες ο άλλος,αυτό είναι θέμα του καθενός,οπότε το βρίσκω λάθος συνεχώς να τονίζεις ότι φίλοι σου δεν λιώνανε κλπ.Ούτε εγώ είμαι μ'ένα βιβλίο στο χέρι όλη τη μέρα αλλά στην εξεταστική,για όσο χρόνο κρατά αυτή,τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και δεν θ'απολογηθώ κιόλας γι'αυτό,έλεος!

Αν δεν πείθεσαι ή θεωρείς πως είναι υπερβολή,πραγματικά μου είναι αδιάφορο..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:28 ----------

o τροπος που λυνονται οι υποθεσεις δεν ειναι τυποποιημενος;

Εξαρτάται το μάθημα,σε κάποια μαθήματα πρέπει να εξετάσεις κάποια ζητήματα σε συγκεκριμένη σειρά(π.χ Γενικό Ποινικό) αλλά εξαρτάται απ'το ιστορικό ,δεν υπάρχει συγκεκριμένη "φόρμουλα".

Δημοσ.
nomikaria, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, αλλά δεν μπορείς να παραπονιέσαι, ότι επειδή έχεις περισσότερη ύλη, πρέπει οι καθηγητές να είναι πιο επιεικής μαζί σου. Και για να γίνω σαφέστερος. Στα 4.5 χρόνια σπουδών, δεν υπήρξε μάθημα, που όταν το έδινα να μην έπεφτα διάνα στον τελικό βαθμό (αναλόγως διδάσκοντος και μαθημάτων). Οπότε, αυτό που τονίζω εγώ, είναι να μην κλαίγεστε.

Πάντως, όσα άτομα ξέρω, ποτε δε μου είπαν πως έχουνε λιώσει στο διάβασμα. Ναι, δεν ήταν ρέμπελοι, όπως εγώ, αλλά για λιώσιμο, δεν το κόβω.

Δεν πρεπει να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα φίλε! Σύγκρίνουμε μόνο όμοια πράγματα μεταξύ τους.. Τι με νοιάζει που ο άλλος είναι σε κάποιο ΤΕΙ και περνάει χωρίς να διαβάζει..

Εγώ κοιτάω τον εαυτό μου, και δεν με ενδιαφέρει να πέρασω μόνο το μάθημα,, αλλά και να τα θυμάμαι αυτά στο μέλλον όταν θα ασκώ το επάγγελμα.. Γιατί διαβάζω 2,5-3 μήνες :devil:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:40 ----------

Σόρρυ αλλά δεν παραπονέθηκα εγώ,ο topic starter παραπονέθηκε κι απείλησε πως θα κινηθεί νομικά.Δεν έχω την απαίτηση επειδή έχω σαφώς περισσότερη και δυσκολότερη ύλη να είναι ο καθηγητής πιο επιεικής μαζί μου,κάθε άλλο,όταν θα δουλεύω ο εργοδότης δεν θα'ναι καθόλου επιεικής,εξάλλου είμαι πολύ απαιτητική από τον εαυτό μου,οπότε απευθύνεσαι σε λάθος άνθρωπο.

Όσο για το διάβασμα,ο καθένας διαβάζει με τον δικό του τρόπο,δεν θα μπω στη φάση να συγκρίνω πόσες ώρες διαβάζω εγώ και πόσες ο άλλος,αυτό είναι θέμα του καθενός,οπότε το βρίσκω λάθος συνεχώς να τονίζεις ότι φίλοι σου δεν λιώνανε κλπ.Ούτε εγώ είμαι μ'ένα βιβλίο στο χέρι όλη τη μέρα αλλά στην εξεταστική,για όσο χρόνο κρατά αυτή,τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και δεν θ'απολογηθώ κιόλας γι'αυτό,έλεος!

Αν δεν πείθεσαι ή θεωρείς πως είναι υπερβολή,πραγματικά μου είναι αδιάφορο..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:28 ----------

Εξαρτάται το μάθημα,σε κάποια μαθήματα πρέπει να εξετάσεις κάποια ζητήματα σε συγκεκριμένη σειρά(π.χ Γενικό Ποινικό) αλλά εξαρτάται απ'το ιστορικό ,δεν υπάρχει συγκεκριμένη "φόρμουλα".

Ναι δεν υπάρχει φόρμουλα. Θέλη κατανόηση πρώτα από όλα, μυαλό για να τα επεξεργαστείς και κριτική σκέψη ώστε όταν απαντάς να συνδιάζεις τη θεωρία και τους κώδικες που υπάρχουν και με την δική σου γνώμη!

Μετράει και ο τρόπος διατύπωσης! :lol:

Δημοσ.

afentiko7, σε μια σχολή που οι απαντήσεις στις ερωτήσεις βγαίνουν μετά από συνδυασμό πολλών πραγμάτων/θεωριών/νόμων (στην προκειμένη) και όχι από ένα βιβλίο, δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος για το αποτέλεσμα όταν βγεις από το αμφιθέατρο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...