DrLo Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Περιστατικό στις εξετάσεις στο ΕΜΠ (μαθηματικά). Το μάθημα γενικά είναι έυκολο και περνιέται με την κλασσική μέθοδο του "μαθαίνεις 4-5 ομάδες/τύπους ασκήσεων και πας και γράφεις" (ζήτημα αν διάβασα 3-4 μέρες στην εξεταστική. Ένας από τους αντικειμενικά καλυτερους φοιτητές στο τμήμα ενώ είναι σίγορος ότι έχει περάσει πέρνει "3". Πάει να δει το γραπτό και εξηγεί στον καθηγητή (δε θυμάμαι ποιό ήταν το πρόβλημα, ισως είχε ξεχάσει να διορθώσει ολόκληρο θέμα). Χωρίς πολλά, πολλά του λέει ο καθηγητής "πάρε ένα 7".
Undercover22 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 . Τώρα, αν εσύ διαβάζεις 2.5 μήνες για μια εξεταστική, μήπως η σχολή αυτή, δεν είναι για σένα? 1.Θέλει διάβασμα φίλε αν θέλεις να περάσεις τα μαθήματα με καλό βαθμό. 2. Δεν είμαι από αυτούς που πάνε το βράδυ σε κάποιο club και γυρνάνε σπίτι 2 μέρες μετά! 3. Με αρέσει να διαβάζω νομικά - ιστορικά βιβλία. Για αυτό και διάλεξα νομική κομοτηνής. Αλλιώς θα πηγαίνα ιστορίας- εθνολογίας!
steliospal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Ρε τι είστε εσείς? διαβάζει κάποιος 2,5 μήνες πριν και του τη λέτε από πάνω... και 1 χρόνο να διαβάζεις ένα μάθημα μπορεί να κοπείς... υπάρχει και αυτό που λέγεται τύχη (δυστυχώς) στις εξεταστικές. Από προσωπική πείρα, μου έχει τύχει σε εξεταστική στο καποδιστριακό να αντιγράφει φίλη απο εμένα και να γράφει 6 κι εγώ να γράφω 4 (και μην ακούσω κρυόκωλ@ αστεία τύπου "έδειξε μπούτι" και τέτοια...) Τέσπα δυστυχώς τυχαίνουν αυτά και καλά κάνετε και τα επισημαίνετε αν και δεν είμαι σίγουρος οτι θα έχει κάποιο αποτέλεσμα όλο αυτό... Ίσως οι φοιτητικές παρατάξεις (και τις βάζω όλες μέσα) αντί να οργανώνουν πάρτυ και να κολλάνε αφίσες να κάνουν και λίγο τη δουλεία τους...
Typhoon Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Ίσως οι φοιτητικές παρατάξεις (και τις βάζω όλες μέσα) αντί να οργανώνουν πάρτυ και να κολλάνε αφίσες να κάνουν και λίγο τη δουλεία τους... Δεν είναι αυτή η δουλειά των φοιτητικών παρατάξεων κύριε μου....
De@th L0rd Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Των κομματικών παρατάξεων θέλετε να πείτε μάλλον.
Garnele Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Αλλιώς θα πηγαίνα ιστορίας- εθνολογίας! Δε θέλω να σε στεναχωρήσω και να σε πικράνω αλλά μη φαντάζεσαι ότι έχει καμιά τραγική διαφορά η νοοτροπία των σχολών που αναφέρεσαι, απλά στο ιστορικό το πολύ πολύ να ξαναδίνατε όλο το έτος μαζί γιατί χάθηκαν τα γραπτά. Είναι νωρίς ακόμα, μη μασάς και μην απογοητεύεσαι.
Undercover22 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Ναι το εχω ακουσει και αυτό που λες φίλε.. Και στη δική μας σχολή έχουν χαθεί γραπτά ... Ασε.. Τελικά κάποιοι δεν αξίζουν ούτε δεκάρα....
steliospal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δεν είναι αυτή η δουλειά των φοιτητικών παρατάξεων κύριε μου.... Δουλειά τους είναι να πιέζουν για καλύτερη κατάσταση στα παν/μια ότι και αν αυτό συνεπάγεται... είμαι κάπου λάθος?
afentiko7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Μου θυμίζετε κάτι γονείς, που γράφουν τα βλαστάρια τους, σε ομάδες και επειδή αυτά είναι άμπαλοι, κάθονται και κλαίγονται, γιατί δεν τα βάζουν μέσα οι προπονητές. Αν διαβάζετε 2.5 μήνες πριν για ένα μάθημα, και δεν καταφέρετε να το περάσετε, δεν φταίει ο καθηγητής, αλλά εσείς. Η αν δεν μπορείτε, αλλάξτε σχολή. Αυτά τα λέει κάποιος, που στα μισά* μαθήματα, τσακωνόταν με τους καθηγητές, μα γιατί, δεν έδιναν σωστα δεδομένα, μα γιατί, προείχαν οι μεγαλύτεροι, μα γιατί, έδιναν ίδια βαθμολογία σε ένα θέμα που ήθελε 1 γραμμή και σε ένα άλλο που ήθελε 2 σελίδες. Ποτέ, δεν έβγαλα άκρη. *τα υπόλοιπα μισά, αντιγραφές, σκονάκια κλπ... Κάντε το κι εσείς, αποδίδει. μαθαίνεις 4-5 ομάδες/τύπους ασκήσεων και πας και γράφεις σε αυτού του είδους τα μαθήματα, εγώ εφάρμοζα τη μέθοδο, μάθε τις μισές. Αν πάς φλεβάρη, θα γράψεις 1 (θα μπουν αυτές που δεν ξέρεις). Αν πας σεπτέμβρη 10άρακι (θα μπουν αυτές που ξέρεις). Και αυτό παίζει.
Typhoon Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δουλειά τους είναι να πιέζουν για καλύτερη κατάσταση στα παν/μια ότι και αν αυτό συνεπάγεται... είμαι κάπου λάθος? Όχι φυσικά, αυτή θα έπρεπε να είναι η δουλεία τους...η τρέχουσα ασχολία τους είναι η διοργάνωση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, καθώς και η κονόμα με γνωστούς τρόπους που έχουν βγει περιστασιακά στη φόρα, αλλά κανείς φυσικά δεν έχει ασχοληθεί.
Undercover22 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Μου θυμίζετε κάτι γονείς, που γράφουν τα βλαστάρια τους, σε ομάδες και επειδή αυτά είναι άμπαλοι, κάθονται και κλαίγονται, γιατί δεν τα βάζουν μέσα οι προπονητές. Αν διαβάζετε 2.5 μήνες πριν για ένα μάθημα, και δεν καταφέρετε να το περάσετε, δεν φταίει ο καθηγητής, αλλά εσείς. Η αν δεν μπορείτε, αλλάξτε σχολή. Αυτά τα λέει κάποιος, που στα μισά* μαθήματα, τσακωνόταν με τους καθηγητές, μα γιατί, δεν έδιναν σωστα δεδομένα, μα γιατί, προείχαν οι μεγαλύτεροι, μα γιατί, έδιναν ίδια βαθμολογία σε ένα θέμα που ήθελε 1 γραμμή και σε ένα άλλο που ήθελε 2 σελίδες. Ποτέ, δεν έβγαλα άκρη. *τα υπόλοιπα μισά, αντιγραφές, σκονάκια κλπ... Κάντε το κι εσείς, αποδίδει. σε αυτού του είδους τα μαθήματα, εγώ εφάρμοζα τη μέθοδο, μάθε τις μισές. Αν πάς φλεβάρη, θα γράψεις 1 (θα μπουν αυτές που δεν ξέρεις). Αν πας σεπτέμβρη 10άρακι (θα μπουν αυτές που ξέρεις). Και αυτό παίζει. Ξέρεις πόσο διάβασμα θέλει η νομική γενικά για να πάρεις έναν καλό βαθμό; Δεν μιλάω για το 5 ή 6. Για πάνω από 8 μιλάω. Οι καθηγητές μια χαρά διδασκαλία κάνουν (Εκτός από 2-3).. Δεν έχουμε παράπονο για αυτό... Αλλά δεν διορθώνουν τα γραπτά όπως πρέπει.. Δεν τα βλέπουν και και βάζουν βαθμό.. Πάντως θα προσπαθήσω να πάρω κάποια στιγμή αντίγραφο από τις απαντήσεις που έχω δώσει εγώ και από τις απαντήσεις που έχει δημοσιεύσει ο τομέας του αστικού δικαίου. Δεν υπάρχει έστω και μια διαφορά στις απαντήσεις.. Ίδιες απαντήσεις δώσαμε.. Και ναι μεν το πέρασα, αλλά με μικρό βαθμό.. Για να δω τι άλλο θα βρεις μετά να σχολιάσεις αρνητικά!
afentiko7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Ξέρεις πόσο διάβασμα θέλει η νομική γενικά για να πάρεις έναν καλό βαθμό;Δεν μιλάω για το 5 ή 6. Για πάνω από 8 μιλάω. Οι καθηγητές μια χαρά διδασκαλία κάνουν (Εκτός από 2-3).. Δεν έχουμε παράπονο για αυτό... Αλλά δεν διορθώνουν τα γραπτά όπως πρέπει.. Δεν τα βλέπουν και και βάζουν βαθμό.. Πάντως θα προσπαθήσω να πάρω κάποια στιγμή αντίγραφο από τις απαντήσεις που έχω δώσει εγώ και από τις απαντήσεις που έχει δημοσιεύσει ο τομέας του αστικού δικαίου. Δεν υπάρχει έστω και μια διαφορά στις απαντήσεις.. Ίδιες απαντήσεις δώσαμε.. Και ναι μεν το πέρασα, αλλά με μικρό βαθμό.. Για να δω τι άλλο θα βρεις μετά να σχολιάσεις αρνητικά! Δεν ξέρω πως βαθμολογεί, ο καθένας και ούτε μπαίνω στον κόπο να ψάξω, διότι απλουστατα, οι βαθμοί της σχολής, μετέπειτα επαγγελματικά, δε σημαίνουν τπτ. Διάβαζα, για να γράψω όσο καλύτερα μπρούσα, αλλά απο κει κ πέρα, δεν με ενδιέφερε. Απλά, όπως σου είπα, με εκνεύριζαν οι ανακρίβειες. Τώρα, για να καταλάβω, εσύ πέρασες το μάθημα και έχεις παράπονο?
Undercover22 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δεν ξέρω πως βαθμολογεί, ο καθένας και ούτε μπαίνω στον κόπο να ψάξω, διότι απλουστατα, οι βαθμοί της σχολής, μετέπειτα επαγγελματικά, δε σημαίνουν τπτ. Διάβαζα, για να γράψω όσο καλύτερα μπρούσα, αλλά απο κει κ πέρα, δεν με ενδιέφερε. Απλά, όπως σου είπα, με εκνεύριζαν οι ανακρίβειες. Τώρα, για να καταλάβω, εσύ πέρασες το μάθημα και έχεις παράπονο? Ναι έχω πέρασει το μάθημα και έχω παράπονα.. Όσον αφορά το άλλο που λες όντως ισχύει στα περισσότερα επαγγέλματα.. Αλλά στη Νομική χρειάζονται και καλοί βαθμοί για όσους σκέφτονται να κάνουν μεταπτυχιακό κτλπ...
black_widow Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δεν απαιτούν όλες οι σχολές τόσο διάβασμα, η Νομική σίγουρα απαιτεί διάβασμα. Η κολλητή μου (Νομική Θεσ/νίκης) ξεκίναγε 1,5 μήνα κάπου πριν την εξεταστική το διάβασμα, όχι παπαγαλία εννοείται, πρακτικά θέματα τους βάζανε και με κώδικες στην εξέταση. Ο βαθμός πτυχίου της ζητήθηκε και στην δουλειά και όταν έκανε αίτηση για το μεταπτυχιακό της που κάνει τώρα. Γραπτά έχουν χαθεί και σε εμάς ( ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ) όχι σε μάθημα που έδινα και είχαμε μία καθηγήτρια ονόματι Κακριδά στο μάθημα Οικονομικής Ανάπτυξης ( μάθημα Ζ εξαμήνου)που άφηνε απλά τους πάντες, όχι δε φταίγανε οι σπουδαστές. Με το που άλλαξε καθηγητή το μάθημα στην πρώτη εξεταστική του μαθήματος γινόταν ο πανικός, δεν είχαμε αίθουσα να γράψουμε:devil:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.