Προς το περιεχόμενο

Καταγγελία για τη Νομική Σχολή Κομοτηνής!!

Undercover22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι φοιτητής στη Νομική Σχολή Κομοτηνής. Είμαστε πρωτοετής και έχουμε ένα πολύ μεγάλο παράπονο. Το έχουν αυτό το παράπονο και τα μεγαλύτερα έτη.

Πιστεύουμε ότι οι καθηγητές (ή και όποιος είναι υπεύθυνος για την διόρθωση των γραπτών) δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν βλέπουν καν τις απαντήσεις που δίνουν οι φοιτητές στα γραπτά. Με αποτέλεσμα οι περισσότεροι φοιτητές να κόβονται ή να παίρνουν μικρούς βαθμούς σε σχέση με αυτό που περίμεναν.

Παράδειγμα: Ότι έγινε με το Οικογενειακό δίκαιο του Β΄ εξαμήνου. Υπάρχουν παιδιά που είχαν διαβάσει καλά. Είχαν δημοσιεύσει τις απαντήσεις των ερωτημάτων από τον τομέα, και όταν οι φοιτητές είδαν τις απαντήσεις ήταν βέβαια ότι το πέρασαν το μάθημα, με αρκετά μεγάλο βαθμό κιόλας. Όμως δεν έγινε έτσι. Οι περισσότεροι κόπηκαν, και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που το πέρασαν το πέρασε με χαμηλό βαθμό. Υπάρχουν μόνο λίγοι τυχεροί (και το υπογραμμίζω αυτό γιατί όλα είναι θέμα τύχης και δεν παίζει κανένα ρόλο το διάβασμα του φοιτητή) που το πέρασαν με αρκετά καλό βαθμό το μάθημα. Αλλά δεν είναι το μοναδικό μας παράπονο αυτό.

Συνήθως δεν υπάρχει κανείς στη σχολή ή παρόλο που είναι εκεί κάποιος δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα στη γραμματεία της σχολής για να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι τα αποτελέσματα τους. Πλήρης δηλαδή αδιαφορία. Τσάμπα τους πληρώνουμε εμείς ώστε να κάνουν ότι τους καπνίσει εκεί. Τουλάχιστον εγώ προσωπικά (δεν ξέρω τι θα κάνουν οι άλλοι) σκέφτομαι σοβαρά να κινηθώ νομικά, ώστε να χάσουν την εργασία τους, έτσι και αλλιώς δεν κάνουν τίποτα οι εργαζόμενοι στη σχολή, αλλά να τιμωρηθούν κιόλας. Παράλληλα θα ζητήσω και αποζημίωση. Γιατί δεν είμαστε ανόητοι εμείς να καθόμαστε να διαβάζουμε 2,5 μήνες για την εξεταστική, με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα με τα μάτια μας στο τέλος, και στο τέλος να μας κόβουν γιατί δεν θέλουν να διορθώνουν τα γραπτά μας..

Αν έχει και άλλος παρόμοιες εμπειρίες με τη δική του σχολή ας τα πει εδώ..

Να δουμέ αν αυτό το πράγμα γίνεται σε όλη την Ελλάδα ή μόνο στη Κομοτηνή :shifty:

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είμαι φοιτητής στη Νομική Σχολή Κομοτηνής. Είμαστε πρωτοετής και έχουμε ένα πολύ μεγάλο παράπονο. Το έχουν αυτό το παράπονο και τα μεγαλύτερα έτη.

Πιστεύουμε ότι οι καθηγητές (ή και όποιος είναι υπεύθυνος για την διόρθωση των γραπτών) δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Καλωσήρθες, στην ελλάδα. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου οι πρωτοετείς χαντακώνονται για να περάσουν οι μεγαλύτεροι. Δλδ περνάει ένας 5οετής του 3, και το 6άρι του πρωτοετή, γίνεται 3. Αυτό ισχύει, γιατί οι καθηγητές πιστεύουν, πως πρέπει να περνάει ένας ορισμένος αριθμός φοιτητών και όχι όλοι.

Συνήθως δεν υπάρχει κανείς στη σχολή ή παρόλο που είναι εκεί κάποιος δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα στη γραμματεία της σχολής για να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι τα αποτελέσματα τους. Πλήρης δηλαδή αδιαφορία.

Πάρε τηλέφωνο κανά ντόπιο συμφοιτητή σου. Ολο και κάποιον θα έχεις.

Παράλληλα θα ζητήσω και αποζημίωση. Γιατί δεν είμαστε ανόητοι εμείς να καθόμαστε να διαβάζουμε 2,5 μήνες για την εξεταστική, με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα με τα μάτια μας στο τέλος, και στο τέλος να μας κόβουν γιατί δεν θέλουν να διορθώνουν τα γραπτά μας..

Φίλε, εδώ δεν είναι αμέρικα. Επίσης, δε νομίζω να στέκει να ζητήσεις αποζημίωση επειδή κόπηκες. Τώρα, αν εσύ διαβάζεις 2.5 μήνες για μια εξεταστική, μήπως η σχολή αυτή, δεν είναι για σένα?

Δημοσ.
Kαι τι θα βγάλει, με αυτό?

Ε θα δει απο που του εκοψε, γιατι, κλπ.

Αν ειναι οντως αδικημενος, το συζηταει με τον καθηγητη και απο κει κ περα βλεπει αν βγαινει ακρη η οχι.

Δημοσ.

Φίλε, εδώ δεν είναι αμέρικα. Επίσης, δε νομίζω να στέκει να ζητήσεις αποζημίωση επειδή κόπηκες. Τώρα, αν εσύ διαβάζεις 2.5 μήνες για μια εξεταστική, μήπως η σχολή αυτή, δεν είναι για σένα?

Aυτό που λες δεν ισχύει,όποιος έχει περάσει από τη σχολή ξέρει τι εστί εξεταστική στη Νομική,αν ξεκινήσεις ένα μήνα πριν διάβασμα,θεωρείται τελευταία στιγμή.

Αυτό τώρα να κινηθείς νομικά (απευθύνομαι στον topic starter)δεν νομίζω να έχει και πολλές ελπίδες..Κατ'αρχάς θα πάρει πάαααααρα πολύ καιρό και πώς θα αποδείξεις ότι ο καθηγητής δεν κάνει καλά τη δουλειά του;;

Δημοσ.
Είμαστε πρωτοετής και έχουμε ένα πολύ μεγάλο παράπονο.

Σε παρακαλώ φοιτητή νομικής, διόρθωσε το "πρωτοετής"

Μη με παρεξηγείς, φιλικά στο λέω.

Δημοσ.

ενας λογος(ισως κ φημη) ειναι οτι κυριως επαρχια κοβουν τα παιδια γιατι μερικοι καθηγητες νοικιαζουν σπιτια σε φοιτητες .οποτε αν φυγουν θα μεινουν ξενοικιαστα κ γενικοτερα μην αδειαζει η πολη απο φοιτητες...πολλες περιοχες ζουσαν απο τους φοιτητες,τωρα που μειωσαν θεσεις στα πανεπιστημια ή και τα εκλεισαν ακουγετε λογικο το παραπανω.

αν ζητησεις αναβαθμολογηση(αν γινετε) λες να μην καλυψει ο ενας καθηγητης τον αλλον?και πρυτανη να πας κ αυτος το ιδιο θα κανει..ο ενας καλυπτει τις μλκς του αλλου και στο τελος ολοι θα ναι εναντιον σου γιατι τους αναστατωσες:P

εγω λεω αν μπορεις οικονομικα να πας νομικα, ή τουλ.να ρωτησεις αν υπαρχει καμμια παρομοια τελεσίδικη απόφαση ..

Δημοσ.

νομιζω πως υπαρχει καποιος κεντρικος προγραμματισμος για τον αριθμο των αποφοιτων ανα σχολη οπως και το input με τις Πανελληνιες φυσικα

Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτο που ειπώθηκε πριν, να πας να δεις το γραπτό σου. Σε όλες τις σχολες, αν δεν κάνω λάθος, ορίζεται ότι τα γραπτά είναι διαθέσιμα για δύο χρόνια μετά την εξέταση, μετά τα πετάνε. όπως και να'χει, ξεκίνα από εκεί και αν αρνηθεί ο καθηγητης (που δεν βλέπω λόγο να το κάνει) το ξανασυζητάμε. Πρόσεξε όμως το γραπτό που θα ζητήσεις εσύ ή κάπιιος φίλος σου, επειδή σε βλέπω τσιτωμένο, καλό θα είναι να περνάει σίγουρα για να μπορείς και να το συζητήσεις το θέμα. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα, τσάμπα θα χάσεις τον χρόνο σου. Δηλαδή δεν θα πήγαινα σε καθηγητή να του πω με ύφος γιατί μου έβαλες 4 όταν το γραπτό μου είναι στην καλύτερη για 5-5,5.

Kage αυτό που λες μουφαίνεται τελείως τραβηγμένο.

million_voices αυτό που λες δεν γίνεται πρακτικά σε σχολές με πολλούς φοιτητές γιατί απλά δεν μπορεί να προγραμματιστεί τοσο εύκολα. Όταν διορθώνω γραπτά σιγά μη ρωτάω όλους τους άλλους τί έβαλαν στους επι πτυχίω, ή αν είμαι γραμματεία σιγά μην κάνω τον χωροφύλακα στους καθηγητές - άσε που δεν μπορείς να αλλαξεις βαθμούς για κανένα λόγο , ότι μπήκε μπήκε.

Δημοσ.

Μακροοικονομια ΤΕΙ Λογιστικης Πειραια, Παπαηλιας

Περιπου 2000 ατομα εδωσαν

Περιπου 2 ή 3 περασαν :-)

Αυτος ο καθηγητης διδασκει ακομα χωρις κανενα προβλημα και σε καθε εξεταστικη γινονται διαφορα. Απλα το παραπανω ηταν το πιο τραβηγμενο.

Δημοσ.

Και το θεμα ειναι οτι όταν απο τους 2000 περνανε οι 2-3 που λες, αυτο σημαινει οτι στην τελικη ο καθηγητης δεν ξερει να διδασκει το μαθημα και οι φοιτητες δεν μαθαινουν τιποτα. Δεν μπορει ολοι οι φοιτητες να ειναι τόσο ασχετοι. Και φανταζομαι επειδη το μαθημα δεν περνιεται ευκολα, θα υπαρχει και ενας μεγαλος αριθμος που θα το παρακολουθει.

Ειναι απο τις περιπτωσεις που αρχιζεις και ψάχνεις ποιό ειναι το αυτοκίνητο του :-D.

Δημοσ.

Έχεις δει τα νούμερα αυτά με τα μάτια σου; Έχεις δει τις λίστες; Υπάρχει στα αλήθεια τέτοιο ποσοστό;

2-3 άτομα στα 2000; ή έχει μια μικρήήήή δόση υπερβολής μέσα του;

Κάναμε κι εμείς φοιτητές γι' αυτό.

Αν το έχεις δει πάω πάσο.

Έχουμε ακούσει για 2-3 στους 2000, έχουμε ακούσει ότι ρίχνουν τα φύλλα στην έδρα και όποιο μείνει επάνω περνάει.... ξέρετε.

Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο σίγουρα κάτι γίνεται λάθος.

ps. μπορείς να μας δώσεις κάποιο από τα θέματα που βάζει;

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω δει με τα ματια μου καθως ηταν πριν απο μενα.

Παντως δεν δυσκολευομαι να το πιστεψω καθως ο συγκεκριμενος ειναι πλεον θρυλος για οσους περασαν απο εκει.

Συναντησα παιδι που ειχε τελειωσει εδω και καμια 10αρια χρονια και μολις τον ανεφερα, αφρισε :lol:

Εμενα με αυτον μου ετυχε το εξης:

Πρωτο εξαμηνο στο ΤΕΙ και εδινα Μικροοικονομια. Η υλη ηταν ιδια με αυτη των πανελληνιων που ειχα γραψει 19,5. Παω λοιπον γραφω τα παντα, τα κοιταω και μετα απο τα βιβλια, τα συγκρινουμε και μεταξυ μας, ολα οκ. Περιμεναμε στρογγυλα 10αρια. Κοβονται αρκετοι ενω ειχαμε τις ιδιες απαντησεις και αλλοι περνανε.

Δευτερη εξεταστικη 2 μηνες μετα τον Σεπτεμβριο, δεν ειχα ανοιξει βιβλιο και το αλκοολ ειχε φροντισει να ξεχαστουν και ολα οσα ηξερα. Δινω για το γαμωτο και τα κανω ολα σκατα. Αντικειμενικα σκατα. Χαζομαρες που μετα απορουσα πως και μου ξεφυγαν. 7,5 και περασα το μαθημα :confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...