Προς το περιεχόμενο

Έχω πρόβλημα με τα video από τη φωτογραφική μου μηχανή

-sisifos-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!!!:-D

Έχω πρόβλημα με τα video από τη φωτογραφική μου μηχανή (Canon 5D Mark II).:devil:

Ο υπολογιστής μου είναι:

AMD Athlon 64 X2 dual Core Processor 4200

Μνήμη : Kingston 6.144 MB

Μητρική: MSI MS-7250

Κάρτα Γραφικών: ATI Radeon HD 4550

Το λειτουργικό είναι εγκατεστημένο σε σκληρό WD 80GB 10.000rpm

Τα αρχεία μου είναι αποθηκευμένα σε 2 σκληρούς των 500GB έκαστος με RAID

Τα αρχεία της μηχανής είναι: Full HD 1920x1080 Quicktime 1080p H.264; 38.6 Mbits/sec PCM sound, 30fps

Γενικά το PC μου παίζει όλα τα videos χωρίς πρόβλημα ακόμα και τα HD που έχω κατεβάσει από το Internet.

Τα videos τα παίζω με τον GOMplayer καθώς έχω δει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να ανοίξει το αρχείο mov της φωτογραφικής μηχανής και να το αναπαραγάγει, σε slow motion βέβαια, αλλά μπορώ να το δω...

Με άλλους player απλά κολλάει, εξαίρεση είναι ο Quick Time που το ανοίγει, βλέπω την εικόνα αλλά το παίζει με διακοπές!!!

Μπορεί να μου δώσει κανείς κάποια ιδέα - λύση για το πρόβλημα αυτό...

Υ.Γ

Ο mediaplayer classic κάνει το χειρότερο κόλλημα σε τέτοιο σημείο που κάποιες φορές πρέπει να κλείσω το PC από το power on/off :confused:

Ευχαριστώ πολύ!!!:-D

Δημοσ.

Το Media Player Classic Home Cinema δοκίμασες ή το απλό Media Player Classic;

Στο Media Player Classic Home Cinema αν κάνεις τις σωστές ρυθμίσεις, θα αναλάβει όλο το έργο η κάρτα γραφικών. Σε μένα τουλάχιστο έτσι γίνεται με κάτι FullHD .mov trailers που κατέβασα απο την Apple.

Δεν είναι βέβαια 38.6 Mbits/sec :shock: αλλά αν αναλάβει η κάρτα γραφικών δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα.

Περισσότερα: http://www.guru3d.com/article/accelerate-x264-1080p-movies-over-the-gpu-guide/1

Edit: Τώρα είδα ότι έχει δείγματα στο link που έδωσες και τα δοκίμασα. Δουλεύει όπως πρέπει με το Media Player Classic Home Cinema. Δίνει την αποκωδικοποίηση στην κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής είναι γύρω στο 0% .

Βέβαια εγώ έχω την HD4850 και PHENOM II X3 720 στα 3.5 GHz αλλά δε νομίζω να παίξει και μεγάλο ρόλο αφού το τμήμα UVD της κάρτας γραφικών είναι το ίδιο περίπου.

Ο Windows Media Player 12 στα Windows 7 επίσης κάνει αυτή τη δουλειά το ίδιο καλά.

Συγκριτικά, ο VLC και ο KMPlayer έχουν 30-40% χρήση επεξεργαστή, οπότε καταλαβαίνω ότι εσύ θα έχεις πρόβλημα με τον X2 4200 αν δεν ενεργοποιηθεί το DXVA.

Δημοσ.

Χμμμ!!!

Media Player Classic Home Cinema...

Δεν το ήξερα

το Κατέβασα και όντος δουλεύει!!! αλλά κάνει το ίδιο με τον GOM Το παίζει το αρχείο με ελαφρός αργή ταχύτητα.

Τώρα όσο για τις αριθμήσεις προφανώς θα διορθώνουν το πρόβλημα αλλά με έχει ψηλομπερδέψει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...