Fan Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Η γιαγιά μου μένει σε μια παλιά πολυκατοικία η οποία έχει πυλωτή και μία θέση για κάθε διαμέρισμα. Επειδή ποτέ δεν είχαμε βάλει αυτοκίνητο σε χώρο που δικαιούμασταν έβαζαν άλλοι. Καλά ως εδώ. Πριν από καμιά βδομάδα πήγα να βάλω το δικό μου αυτοκίνητο και μου είπαν ότι όλες οι θέσεις είναι πιασμένες. Ρώτησα το διαχειριστή και έναν άλλον που μένει στην πολυκατοικία και μου έδειξε το που πρέπει να το βάζω. Φυσικά ήταν κατελλημένη από κάποιον άλλον. Όταν τον βρήκα και του είπα ότι αυτή η θέση είναι δικιά μου μου είπε ότι αυτός το βάζει για 25 χρόνια στην ίδια θέση και ότι είχε γίνει μια συνέλευση πριν από 25 χρόνια και είχαν αποφασίσει προφορικά που θα το βάζει ο καθένας. Φυσικά δεν ήξερε ποιά ήταν η θέση για το διαμέρισμα της γιαγιάς μου. Οι θέσεις δεν είναι γραπτώς προκαθορισμένες για κάθε διαμέρισμα εγώ έχω το δικαίωμα να το βάζω όπου βρώ ή μπορεί κάποιος να επικαλεστεί χρησικτησία επειδή το βάζει στην ίδια θέση επί 25 χρόνια; Με συμφέρει να κινηθώ νομικά; Ξέχασα να πω ότι έτσι όπως είναι η πυλωτή δυστυχώς 2 με 3 τρείς θέσεις στάθμευσεις δεν είναι δυνατον να χρησιμοποιηθούν αφού τα διαμερίσματα είναι 20 και η πυλωτή αρκετά μικρή και παράξενα δομημένη.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Φίλε, δεν υπάρχει χρησικτησία σε κοινόχρηστο χώρο βάσει αυτοκινήτου. Σου λέει αρλούμπες. Εαν βρεις κενή θέση μπορείς να το βάζεις όπου θέλεις. Υπάρχει και ένα δεδικασμένο στο ΣτΕ που έχει τελεσιδηκήσει, αλλά πρέπει να ρωτήσεις νομικό για περισσότερες λεπτομέρειες. Άκου χρησικτησία...
vasso286 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Εάν χτίζονταν σήμερα η οικοδομή θα είχε υποχρεωτικά τουλάχιστον 1 θέση ανά διαμέρισμα ο κόσμος να χαλάσει. Στις παλιές νομικά ισχύει απόλυτα το όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε. Πρόσεχε μόνο μη βρεις καμιά γρατζουνιά πρωί-πρωί...
klainmaingr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Εάν χτίζονταν σήμερα η οικοδομή θα είχε υποχρεωτικά τουλάχιστον 1 θέση ανά διαμέρισμα ο κόσμος να χαλάσει. Στις παλιές νομικά ισχύει απόλυτα το όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε. Πρόσεχε μόνο μη βρεις καμιά γρατζουνιά πρωί-πρωί... Τι εννοείς; Δεν ισχύει αυτό που λές για τις καινούριες οικοδομές.. Που βασίζεις κάτι τέτοιο;
ANHLIKOS Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Τι εννοείς; Δεν ισχύει αυτό που λές για τις καινούριες οικοδομές.. Που βασίζεις κάτι τέτοιο; Αν θυμάμαι καλα. Μετα το 2004 για να δοθεί αδεια για να χτιστεί μια πολυκατοικία πρεπει αυτος που την κτίζει να εξασφαλίσει στουε σνοικους 1 θεση παρκινγ ανα σπίτι είτε αυτη ειναι στην πιλοτή ή σε απόσταση μεχρι 1500 μετρα αλλιως άδεια ανέγερσης δεν παραχωρείται. Αν ο χώρος δεν είναι οριοθετημενος και χαρακτηρισμένος σαν χώρος στάθμευσης τότε ακόμα και αν φαίνεται στο συμβόλαιο αγοράς θεωρείται κοινόχρηστος χώρος και μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιήσει. Να κανω και γω μια ξεκάρφωτη ερώτηση? Εχω ακούσει ή εχω διαβάσει (δεν θυμάμαι) πως τα παρκινγ δικαιούνται μια εισοδος/ εξοδος, αντε και μια εξοδο κινδύνου. Στις πιλοτές τι γίνεται? Ειναι νόμιμο το οτι κλείνουν το μισο τετράγωνο με το "no parking"? Για καθε θεση υπάρχει και μια εισοδος. Πιστευω πως αν εμενα μου καπνίσει να παρκάρω το θρυλικό μου lancia, μπροστά απο καμια θεση, δεν πρόκειται να μου κανουν τπτ νομικά.
kirileman Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Τι εννοείς; Δεν ισχύει αυτό που λές για τις καινούριες οικοδομές.. Που βασίζεις κάτι τέτοιο; Ισχύει το "μία θέση στάθμευσης" ανά διαμέρισμα (καταργήθηκαν οι ζώνες). Οι θέσεις στάθμευσης αποτελούν παρακολούθημα των διαμερισμάτων οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν την αποκλειστική χρήση τους. Το άθροισμα των ανοιγμάτων (είσοδος/έξοδος) των χώρων στάθμευσης (σε κάθε πρόσωπο του οικοπέδου), δε μπορεί να υπερβαίνει το μισό του μήκους του προσώπου. Όταν βλέπετε ότι οι γκαραζόπορτες καταλαμβάνουν όλο το μήκος του προσώπου του οικοπέδου, "κάτι τρέχει". Εγώ θα ζήταγα να δω την οικοδομική άδεια (όχι τη σύσταση γιατί εκεί κάνουμε ό΄τι να 'ναι!).
kage Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=35066&start=0 ειναι λιγο μπερδεμα το θεμα..αναλογα με την αδεια κ την χρονολογια που βγηκε. περα απο πολεοδομια θελει και αδεια απο δημο κ να γραφετε ο αριθμος στην πινακιδα που βαζουν "μην παρκαρετε"
Fan Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Κάποιος με νομικές γνώσεις ρε παιδιά για να μου απαντήσει σίγουρα για το τι πρέπει να κάνω; Εάν η πολυκατοικία είναι 30 ετών δεν μπορεί να έχει προκαθορισμένες θέσεις πάρκινγκ; Εάν οι ένοικοι το αποφάσισαν πριν από 25 χρόνια προφορικά αυτό έχει ισχύ ακόμα και σήμερα; Εάν το βάλω όπου βρω θα έχω πρόβλημα; Το σίγουρο πάντως είναι ότι το διαμέρισμα έχει θέση αλλά οι περισσότεροι μου λένε κάτι το διαφορετικό για το που είναι αυτή.
kage Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 http://www.google.gr/search?hl=el&q=%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82+%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%82+%CF%80%CF%85%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%82&meta=&aq=f&oq=%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82+%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%82+%CF%80%CF%85%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%B7
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Εγώ πάντως γνωρίζω ότι χρησικτησία δεν νοείται, εκτός κι αν ενημέρωσε με ένδικο τρόπο τον ιδιοκτήτη ότι νέμεται την περιουσία του ή αν δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη πρέπει να το κοινοποιήσει στον ημερήσιο τύπο κτλ Εαν ενδιαφέρεσαι για την θέση πολύ πήγαινε σε δικηγόρο και ξεκίνα με εξώδικο για ζέσταμα. Μετά έπονται οι αγωγές.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Κάποιος με νομικές γνώσεις ρε παιδιά για να μου απαντήσει σίγουρα για το τι πρέπει να κάνω; Εάν η πολυκατοικία είναι 30 ετών δεν μπορεί να έχει προκαθορισμένες θέσεις πάρκινγκ; Εάν οι ένοικοι το αποφάσισαν πριν από 25 χρόνια προφορικά αυτό έχει ισχύ ακόμα και σήμερα; Εάν το βάλω όπου βρω θα έχω πρόβλημα; Το σίγουρο πάντως είναι ότι το διαμέρισμα έχει θέση αλλά οι περισσότεροι μου λένε κάτι το διαφορετικό για το που είναι αυτή. Θα το τσεκάρω αύριο το πρωί και θα σου απαντήσω. Πάντως μου κάνει πολύ εντύπωση να επικαλείται κάποιος χρησικτησία για κάτι τέτοιο. Δεν λέω περισσότερα, θέλω να το δω.
Chris_85 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 paredwse επειδη προσφατα πηραμε κατι αντιπαροχες, μας ενημερωσε ο μηχανικος πως η θεση σταθμευσης για να αντιστοιχει σε ενα διαμερισμα και να εχει δικαιωμα να παρκαρει μονο ο ιδιοκτητης του διαμερισματος και κανενας αλλος (και ως εκ τουτου να μεταβιβαζεται), πρεπει στα σχεδια αυτη η θεση να λαμβανει χιλιοστα επι του οικοπεδου. Αλλιως, τα παρκιγκ στις πυλωτες δηλαδη, ειναι κοινοχρηστα. @ topic starter αν ισχυει αυτο, τοτε παρκαρεις οπου βρεις (αρκει να εχεις παλιο αυτοκινητο). Αλλα σε καθε περιπτωση, περιμενε τις συμβουλες του paredwse.
gtroza Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 πρεπει στα σχεδια αυτη η θεση να λαμβανει χιλιοστα επι του οικοπεδου πως θα πάρει ποσοστό αφού δεν είναι μέρος του ΣΔ ? ο χώρος της πυλωτής είναι "δωρο" στον ΣΔ και κοινόχρηστος μπορεί η είσοδος μιάς πολυκατοικίας (σκάλες κλπ) να αποδοθεί σε αποκλειστική χρήση ? .
Fan Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Θα το τσεκάρω αύριο το πρωί και θα σου απαντήσω. Πάντως μου κάνει πολύ εντύπωση να επικαλείται κάποιος χρησικτησία για κάτι τέτοιο. Δεν λέω περισσότερα, θέλω να το δω. Δεν επικαλέστηκε χρησικτησία ακριβώς αλλά μου είπε ότι το βάζει εκεί τα τελευταία 25 χρόνια και θα συνεχίσει να το βάζει γιατί είχαν λέει χωρίσει τους κοινόχρηστους χώρους πάρκινγκ σε μια συνέλευση πριν από 25 χρόνια!!! Δεν ξέρω τι να κάνω, πραγματικά.
screenshot Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Αν καποιος εχει τη θεση γραμμενη στο συμβολαιο αγορας του σπιτιου, τοτε του ανηκει πληρως? Να τη νοικιασει μπορει? Να τη περιφραξει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.