Προς το περιεχόμενο

ADSL στο χωριό για λίγες εβδομάδες το χρόνο - τί με συμφέρει;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.

Γεια σας!

Επειδή φέτος θέλω να κάνω λίγη δουλειά στις διακοπές, δεν θα μου αρκέσει η dialup που έχω στο χωριό και σκέφτομαι να βάλω adsl. Τα δεδομένα είναι τα εξής:

Α. Δεν έχω ενεργοποιημένη γραμμή ADSL

B. Η σύνδεση θα χρησιμοποιείται, πρακτικά, μερικές μόνο βδομάδες το χρόνο και τον υπόλοιπο καιρό το ρούτερ θα μένει κλειστό (εκτός κι αν μάθω τον πατέρα μου να βλέπει ποδόσφαιρο μέσω sopcast :P )

Γ. Δεν με ενδιαφέρει αν η γραμμή θα πιάσει τρομερές ταχύτητες - τα 2 Mbps μου αρκούν

Δ. Θέλω η ενεργοποίηση να γίνει γρήγορα και όχι να κάνω την αίτηση τώρα και να αποκτήσω τη σύνδεση στο τέλος των διακοπών :P

Με αυτά τα δεδομένα, ποια πιστεύετε πως θα ήταν η πιο γρήγορη αλλά και συμφέρουσα οικονομικά λύση; Γενικά οι προβληματισμοί μου αφορούν κυρίως τα εξής:

1. Αν αγοράσω ένα πακέτο (π.χ. το πιο φτηνό Connx), το πληρώσω ώσπου να λήξει και μετά το διακόψω, θα μου μείνει η γραμμή;
  2. Αν κάνω το ίδιο πράγμα με άλλο πάροχο (π.χ. Forthnet), θα μου μείνει και πάλι η γραμμή μετά τη διακοπή; (σημείωση: στο χωριό δεν έχουμε ιδιόκτητη κάλυψη)
  3. Αν υποτεθεί ότι η γραμμή όντως μου μένει και παρόλο που δεν θα έχω κάποιο πακέτο σύνδεσης από ένα σημείο και μετά, θα μπορώ να χρησιμοποιώ τους κωδικούς της Forthnet που έχω στην Αθήνα;
  4. Πόσο χρόνο διαρκεί η διαδικασία ενεργοποίησης της γραμμής; Πριν από 3 περίπου χρόνια που το είχα κάνει στην Αθήνα, η Forthnet είχε χρειαστεί 20 περίπου μέρες. Ισχύει το ίδιο και σήμερα ή έχουν φτιάξει τα πράγματα; Φαντάζομαι αν κάνω τη σύνδεση στον ΟΤΕ τα πράγματα θα είναι καλύτερα - σωστά;

Ευχαριστώ! :-)

Δημοσ.

Φυσικά το παραπάνω με τις 40 μέρες δεν ισχύει......μου έτυχε να ενεργοποιήσω adsl σε σπίτι στην Αθήνα χωρίς τηλεφωνική γραμμή σε 1 βδομάδα (οτε+Hol).Επίσης στην επαρχία επίσης 4 μέρες σε σπίτι με υπάρχουσα γραμμή(οτε+forthnet).Βέβαια με τον οτε και με κονε τις ενεργοποιούσα σε μια μέρα....αλλά αυτό είναι άλλο θέμα....όλα τα οαραπάνω φυσικά προυποθέτουν διαθέσιμες πόρτες......Αυτό έλεξγε πρώτα...

• Members
Δημοσ.

Το φανταζόμουν ότι σε connx θα κατέληγα... απλά ήλπιζα ότι θα τα πράγματα θα είχαν αλλάξει λίγο για τους εναλλακτικούς σε σχέση πριν από 3 χρόνια που έκανα τη δική μου σύνδεση :P

Αυτό που γράφω πιο πάνω ισχύει; Αν δηλαδή βάλω connx και μόλις λήξει το διακόψω, θα μπορώ να χρησιμοποιώ μετά τη σύνδεση που έχω ήδη στην Αθήνα; (Forthnet)

@leukonas, τώρα είδα και το δικό σου post. Τις διαθέσιμες πόρτες πώς τις βλέπω; Υπάρχει κάποιο link ή θα πρέπει να πάρω στον ΟΤΕ να ρωτήσω;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...