Προς το περιεχόμενο

Με πια γλωσσα προγραματισμου να αρχισω?!

Xrisokordoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια για ολα αυτα που μου λετε.......θα τα κοιταξω ολα πανω κατω, να δω τι παιζει και ελπιζω κατι να μαθω :P

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Software. Παρακαλώ πριν να ανοίξετε νέο θέμα, να ελέγχετε τις περιγραφές της κάθε ενότητας στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το θεωρώ ΚΑΚΙΣΤΗ ιδέα να ξεκινήσει κάποιος προγραμματισμό με VB, διότι πολύ απλά δε θα μάθει ποτέ να προγραμματίζει και δε θα μάθει ποτέ για το τι γίνεται πίσω από τα κουμπάκια που ζωγραφίζει με το ποντίκι.

Αφήστε που μιλάμε για μια closed source πλατφόρμα, πράγμα πολύ πιο χειρότερο.

Εγώ θα πρότεινα την νέα, όμορφη και free Python, και από εκεί και πέρα, βλέπουμε για C και OO....

Δημοσ.
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ASP.NET 3.5 (συνήθως με VB.NET για κώδικα έρχονται τα βιβλία), που να περιλαμβάνει AJAX και πιθανόν Silverlight (όλα συμπεριλαμβάνουν SQL).

Το βήμα προς τις παραθυρικές εφαρμογές θα είναι πιο εύκολο μετά.

Αν βρεις βιβλίο με ASP.NET και C# κώδικα ξεκίνα από εκεί.

Σχετικά με τις γλώσσες όλες στο .NET framework είναι ίδιες. Η μόνη διαφορά είναι η σύνταξη.

Αν θες χομπίστικα να ασχοληθείς με προγραμματισμό και δεν έχεις κίνητρο, θα σου συνηστούσα να ξεκινήσεις είτε για

α) MSRS (Microsoft Robotics Studio) και VPL

ή

β) ΧΝΑ και C#.

Τα βοηθήματα στα αντίστοιχα site της MS είναι τρομερά για αρχάριους. Με XNA θα μάθεις να φτιάχνεις παιχνίδια.

Με Robotics Studio ίσως να πάρεις και κανένα Lego Mindstorms αργότερα, να το συνδιάσεις και με ένα Lego Technic, και να φτιάξεις ένα αυτόνομο robot. (O simulator είναι άψογος). Και όλα αυτά χωρίς να γράψεις ούτε μια γραμμή κώδικα.

Απλα, ο,τι πρεπει για χομπιστα :-D

Το θεωρώ ΚΑΚΙΣΤΗ ιδέα να ξεκινήσει κάποιος προγραμματισμό με VB, διότι πολύ απλά δε θα μάθει ποτέ να προγραμματίζει και δε θα μάθει ποτέ για το τι γίνεται πίσω από τα κουμπάκια που ζωγραφίζει με το ποντίκι.

Αφήστε που μιλάμε για μια closed source πλατφόρμα, πράγμα πολύ πιο χειρότερο.

Εγώ θα πρότεινα την νέα, όμορφη και free Python, και από εκεί και πέρα, βλέπουμε για C και OO....

Γιατι? Τι βγαζει η vb? powerpoints ή pdfs?

Δημοσ.

Η σωστη εκμαθηση γλωσσων ειναι η εξης

Assemly -> C/C++- > Java

Μετα χτιζεις και μαθαινεις ευκολα οποιαδηποτε γλωσσα, αν και θελει αρκετη προσπαθεια και δουλεια....

Καλο διαβασμα.... Να σημειωθει οτι δυστυχως για εναν αρχαριο αυτες οι γλωσσες(εαν εξαιρεσουμε την java, ισως και την c σε ποιο προχωρημενο επιπεδο) δεν εχουν γραφηκο περιβαλλον, οποτε ο νεος χρηστης συχνα αποθαρυνεται και δυσκολευεται, αλλα μονο με κονσολα μαθαινεις να προγραμματιζεις.

Δημοσ.
Vb Is Bad For Newbies

Εχει ειπωθει απειρες φορες, η vb ΔΕΝ ειναι για ξεκινημα.......

Ειπα το αντιθετο???:-( Απλα ο τυπος εκανε μια παρουσιαση της vb ως μη γλωσσα προγραμμματισμου ( ή καταλαβα λαθος)

υγ: Εγω θεωρω τη vb Μια κακη, αχρηστη, ξενερωτη, βλακωδες, μη ερωτιαρα γλωσαα. (προσωπηκη αποψη)

Δημοσ.
Ειπα το αντιθετο???:-( Απλα ο τυπος εκανε μια παρουσιαση της vb ως μη γλωσσα προγραμμματισμου ( ή καταλαβα λαθος)

υγ: Εγω θεωρω τη vb Μια κακη, αχρηστη, ξενερωτη, βλακωδες, μη ερωτιαρα γλωσαα. (προσωπηκη αποψη)

Ειμαι 99% βεβαιος πως καποιος θα πει "η vb δεν ειναι γλωσσα προγραμματισμου" με το ιδιο υφος που θα ελεγε "η bud δεν ειναι μπυρα" ή "οι λευκοι δε ξερουν να πηδ@νε". Ξερεις τωρα, ειρωνια, σαρκασμος, απαξιωση κτλ.....

Δημοσ.
Η σωστη εκμαθηση γλωσσων ειναι η εξης

Assemly -> C/C++- > Java

Αν πας σε σχολη μπορει. asm lol!!!!!! Ποια asm για πικακια για παλιους cpu για 8086, για τι ακριβος?

Για χομπιστες δεν υπαρχει κατι καλυτερο απο ενα fw ειτε java ειτε .net. δλδ μια high level και αν θες να μαθεις περισσοτερα πας σε μια low level

Ειμαι 99% βεβαιος πως καποιος θα πει "η vb δεν ειναι γλωσσα προγραμματισμου" με το ιδιο υφος που θα ελεγε "η bud δεν ειναι μπυρα" ή "οι λευκοι δε ξερουν να πηδ@νε". Ξερεις τωρα, ειρωνια, σαρκασμος, απαξιωση κτλ.....

Εδω εχοyν πει ο,τι η c ειναι super high level :lol: και η c# ειναι low level :lol:

Υγ:/*

* Πρεπει να ανοιξουμε ενα τοπι με τα πιο κουφα που γραφτηκαν σε αυτη την ενοτητα..

* Θυμαμαι που καποις ειπε ο,τι ειναι καλυτερο να γραφεις σε notepad παρα σε visual studio*/

Δημοσ.

Evgenios κατά καιρούς έχεις πετάξει πάρα πολλές βλακείες οπότε μην προτείνεις να φτιάξουμε topic... Το ότι η C είναι ultra high level το είπα -προφανώς- αστειευόμενος. Πάντως low level δεν είναι.

Δημοσ.

ενδιαφερων η σηζητιση σας......το μονο προβλημα ειναι πωσ δν εχω ιδεα...γενικα απο γλωσσα προγραμματισμου(μονο απο το σχολειο το πωσ λιτοθργουν οι εντολες)......και την python που κατεβασα δν ηξερα πωσ να ανοιξω παραθηρο , εστο για να αρχισω να πιραματιζομαι.......! Δηλαδη καταλαβα πως εαν δν ειναι καποιοσ σχετικος εστο για αρχη απο πανς σου να σου διξει τα βασικα δισκολα μαθενεις :''( ! Αν μπορει καποιος να βοιθησει......

Δημοσ.

Το μαμήσατε το θέμα.....εγώ λέω να ξεκινήσει με καλώδια, πυκνωτές και λαμπάκια να προγραμματίζει....και να μιλάει γράφει με δυαδικό......εγώ με vb ξεκίνησα και ξέρω και άλλους που ξεκίνησαν με vb και μια χαρά μάθανε.....

Δημοσ.

Το αιωνιο ερωτημα που παιρνει την αιωνια απαντηση: "εξαρταται τι θες να κανεις;"

Αν εισαι απλα χομπιστας, ψαξε την python, κανει τα παντα και παιζει παντου.....

Αν ψαχνεσαι για μελλοντικη επαγγελματικη αποκατασταση, ξεκινας με C (επειδη λογω συνταξης θα εχεις πιο ευκολη μεταβαση στη πλειοψηφια των υπολοιπων γλωσσων + θα σου δωσει καποιες βασεις για διαχειριση μνημης). Στη συνεχεια θα πιασεις java ή .NET καθως η πληθωρα των αγγελιων που βλεπω τα τελευταια χρονια θελουν αυτα τα προσοντα, ή αν θες web programming ψαξε javascript, php, asp etc

H pascal ειναι οντως ευκολη και καλη γλωσσα, προτιμω ομως την C για newbies λογω συμβατοτερης συνταξης με την συντριπτικη πλειοψηφια των αλλοων γλωσσων....

Δημοσ.
ενδιαφερων η σηζητιση σας......το μονο προβλημα ειναι πωσ δν εχω ιδεα...γενικα απο γλωσσα προγραμματισμου(μονο απο το σχολειο το πωσ λιτοθργουν οι εντολες)......και την python που κατεβασα δν ηξερα πωσ να ανοιξω παραθηρο , εστο για να αρχισω να πιραματιζομαι.......! Δηλαδη καταλαβα πως εαν δν ειναι καποιοσ σχετικος εστο για αρχη απο πανς σου να σου διξει τα βασικα δισκολα μαθενεις :''( ! Αν μπορει καποιος να βοιθησει......

No offence, αλλά όλοι έτσι ξεκίνησαν. Ο θείος γούγλης είναι ο καλύτερός σου φίλος μαζί με τη θεία Βικιπαίδη.

Κάνε έρευνα και όταν αποκτήσεις τα επαρκή στοιχεία ξεκινάς...

Δημοσ.
Vb Is Bad For Newbies

Εχει ειπωθει απειρες φορες, η vb ΔΕΝ ειναι για ξεκινημα.......

Ο τύπος στο άρθρο αναφέρεται στην VB6. (<2003)

Αυτή τη στιγμή έχουμε VB.NET 2008 (VB9) και σε λίγους μήνες VB.NET 2010 (VB10).

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι αφορισμοί ενάντια στην VB χωρίς να γίνεται διαχωρισμός εκδόσεων.

Η διαφορά VB.NET και VC#.NET είναι σαν να συγκρίνετε μία κόκκινη 430 με μιά κίτρινη 430.

Αν ο άλλος είναι καλός προγραμματιστής δεν έχει σημασία σε ποια γλώσσα θα γράψει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...