Xrisokordoni Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Είμαι ασχετος με γλωσσες προγραματισμου και θα ήθελα να αρχισω με καποια, γιατι με ενδιαφέρουν! Ποια τηα μου σιστίνατε , απο που μπορω να τιν κατεβάσω και ποθ θα πηγαινω για να βλέπω τις εντολες που θα πρεπει να δινω και να τις μαθω?
tmjuju Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Τι σκέπτεσαι ότι θα σου άρεσε να κάνεις? Λ.χ. θα σου άρεσε να δουλεύεις με βάσεις δεδομένων? Ίσως κάτι που να εμφανίζεται στο web Μη τυχόν και έχεις και linux στο pc σου?
Xrisokordoni Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Βασικα θα ηθελα να ασχοληθω και με το web αλλα και γενικα να σινδιαζς προγραμματακια........! Δηλαδη απο τα απλα να αρχισω και να ασχοληθω σοβαρα αργοτερα.....
leukonas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Εν αρχή κάνε ένα search στο forum...έχει πάρα πολλά θεματα με παρόμοιο τίτλο.....Visual basic είναι καλή για αρχή
Xrisokordoni Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 ναι οντος τωρα τα ειδα......βλεπω και ενα θεμα με πολυ συζιτηση και τιν κραζουν την vb kai λενε πως μετραειi η c kai i c++ αλλα απο οτιεχω ακουσει ειναι δισκολες για να τις μαθει και να τις σινιθισει ενας αρχαριος και ασχετος !! Βασικα θελω να αρχισω με μια που θα μαθω τα βασικα , να μου δινει τις εντολες και αργοτερα για γλωσσα που χρισιμοποιηται για ασφαλεια σελιδων internet....firewall και γενικα πωσ να μαθω να φκιαχνω προγραμματακια ασφαλειας....
leukonas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Εγώ ξεκίνησα απο vb....και κατέληξα σε c#.Σου πρότεινα vb επειδή απο οτι κατάλαβα δεν έχεις καθόλου ιδέα...Μόλις μπεις στο κλίμα μπορείς να περάσεις σε κάτι πιο δύσκολο.
Xrisokordoni Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Α οκ thnx! μιπος μπορεις να μου κανεις link to site που το κατεβαζω.......γιατι πιγα και ειχε πολλεσ επιλογες και δν ηξερα τι ακριβος
leukonas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Κατεβάζεις αυτο http://www.microsoft.com/express/vb/Default.aspx#webInstall και το κάνεις εγκατάσταση Καλό θα ήταν μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση να ρίξεις μια ματιά σε αυτο http://dide.flo.sch.gr/Plinet/Tutorials/Tutorials-Visual%20Basic.html και σε αυτό http://msdn.microsoft.com/en-gb/library/90h82b3x.aspx Για να γράψεις το πρώτο σου πρόγραμμα ρίξε μια ματιά εδώ http://www.metacafe.com/watch/947074/visual_basic_2005_tutorial_1_hello_world/ και εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_Basic_.NET Ελπίζω να βοήθησα.
user Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Αν θες μια ακόμη γνώμη σου συνιστώ να ξεκινήσεις με Pascal που είναι σχετικά εύκολη. Ρίξε μια ματιά μετά τι παίζει σε console applications στη c. Πέρνα σιγά σιγά σε Visual Basic για να μάθεις τη λογική του object oriented, μάθε μετά καλά μια οποιαδήποτε C (C++/C#) και μάθε τη λογική της. Αφού την κατανοήσεις αρκετά καλά γύρνα στη basic πάλι και μάθε πως να χειρίζεσαι sql ή oracle βάσεις με την γλώσσα αυτή (μπορείς και από c αλλά είναι πιο εύκολο κι άνετο από vb) και έπειτα άρχισε με αυτή τη δομή να δουλεύεις σε web. Σιγά σιγά μπές σε css/php και μετά ajax,vbscript,javascript.... Μπορεί να φαίνεται βουνό αλλά αν σου αρέσει και αρχίσεις να ασχολείσαι θα δεις ότι δεν είναι. Υπομονή και επιμονή θέλει.
leukonas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Θεωρώ πως είναι πιο ενδιαφέρον να ξεκινήσει κάποιος φτιάχνοντας κομπάκια και παραθυράκια απο το να βλέπει μια μουντή μάυρη οθόνη,για αυτό προτείνω Visual Basic.Το console programming ποτέ δεν μου άρεσε....
micos000 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Θεωρώ πως είναι πιο ενδιαφέρον να ξεκινήσει κάποιος φτιάχνοντας κομπάκια και παραθυράκια απο το να βλέπει μια μουντή μάυρη οθόνη,[...] Παλιότερα θυμάμαι κυκλοφορούσε το εξής. Υπάρχουν οι προγραμματιστές που γράφουν σε assembly και όλοι οι υπόλοιποι (ή κάπως έτσι). Ο προγραμματισμός είναι αυτός ακριβώς που λες. Μια μουντή μαύρη οθόνη (ή μια φωτεινή άσπρη στην περίπτωση της VB). Xrisodonti, ασχολήσου με VB NEΤ που προτείνουν και οι περισσότεροι. Υπάρχουν πολλά βιβλία και στα Ελληνικά για να ξεκινήσεις, όπως και τεράστια κοινότητα για να σε βοηθήσουν. Και η οθόνη που θα βλέπεις την πιο πολλή ώρα θα είναι άσπρη με μαύρα γράμματα. Το στήσιμο του Interface είναι το εύκολο μέρος. To coding είναι που τραβάει πολλή ώρα. Και μετά ακολουθεί ο εφιάλτης του debuging...:fear:
Xrisokordoni Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 ευχαριστω πολυ φιλε να εισια καλα! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:43 ---------- ρε σεις πηγα στα διαφορα site που με παραπεψατε αλλα δν μπορεσα να αρχισς καν με το παραθηρο ειμαι full asxetos την εχς κατεβααση τιν vb απλα δεν ξερω πως να αρχισω !! Aν δεν βαριεται καποιοσ και τα εχει εφκερα στο μυαλο του ασ μου πει θα το εκτιμουσα πολυ!!
xania4ever Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δεν ξέρεις πώς να ξεκινήσεις να φτιάχνεις πρόγραμμα δηλαδή?Σου προτείνω πάντως να κατεβάσεις την visul basic 6(αν θές βοήθεια και δεν ξέρεις από που πές μου για πμ).
Apoll Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ASP.NET 3.5 (συνήθως με VB.NET για κώδικα έρχονται τα βιβλία), που να περιλαμβάνει AJAX και πιθανόν Silverlight (όλα συμπεριλαμβάνουν SQL). Το βήμα προς τις παραθυρικές εφαρμογές θα είναι πιο εύκολο μετά. Αν βρεις βιβλίο με ASP.NET και C# κώδικα ξεκίνα από εκεί. Σχετικά με τις γλώσσες όλες στο .NET framework είναι ίδιες. Η μόνη διαφορά είναι η σύνταξη. Αν θες χομπίστικα να ασχοληθείς με προγραμματισμό και δεν έχεις κίνητρο, θα σου συνηστούσα να ξεκινήσεις είτε για α) MSRS (Microsoft Robotics Studio) και VPL ή β) ΧΝΑ και C#. Τα βοηθήματα στα αντίστοιχα site της MS είναι τρομερά για αρχάριους. Με XNA θα μάθεις να φτιάχνεις παιχνίδια. Με Robotics Studio ίσως να πάρεις και κανένα Lego Mindstorms αργότερα, να το συνδιάσεις και με ένα Lego Technic, και να φτιάξεις ένα αυτόνομο robot. (O simulator είναι άψογος). Και όλα αυτά χωρίς να γράψεις ούτε μια γραμμή κώδικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.