caveneo Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Αθήνα που να δέχεται λάδια (είτε αυτοκινήτου είτε λάδι τηγανίσματος) για ανακύκλωση; Έχω μαζέψει μπουκάλια με λάδι αυτοκινήτου και λάδι από τηγάνισμα, για να μην τα πετώ στην αποχέτευση, αλλά δεν ξέρω που να τα πάω. Λέτε να τα κάνω συλλογή;;
freedubus Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Goody's :ρ Πέρα από την πλάκα δές εδώ ή επικοινώνησε με αυτήν την εταιρία για τα τηγανόλαδα, όσο για τα λάδια μηχανής ρώτα σε κανένα βενζινάδικο ή σύνεργείο αυτοκινήτων.
gf030 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Χωρις πλακα, καλυτερα να τα πεταξεις. Αλιως τα τηγανολαδα θα τα ξαναφας σε κανα εστιατοριο αφου τα ραφιναρουν και τα αποχρωματισουν απο τη μαυριλα, τα δε λαδια αυτοκινηταου θα τα φας αν τρως αυγα, τα δινουν στα κοτοπουλα. Αποδεδειγμενα. ΥΓ: Η γνωστη αλυσιδα που διαφημιζει οτι χρησιμοποιει γνησιο ελαιολαδο αγοραζει ραφιναρισμενο λαδι οπως προανεφερα. Πληροφορια εκ των "εσω".
Timour21 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Χωρις πλακα, καλυτερα να τα πεταξεις.Αλιως τα τηγανολαδα θα τα ξαναφας σε κανα εστιατοριο αφου τα ραφιναρουν και τα αποχρωματισουν απο τη μαυριλα, τα δε λαδια αυτοκινηταου θα τα φας αν τρως αυγα, τα δινουν στα κοτοπουλα. Αποδεδειγμενα. ΥΓ: Η γνωστη αλυσιδα που διαφημιζει οτι χρησιμοποιει γνησιο ελαιολαδο αγοραζει ραφιναρισμενο λαδι οπως προανεφερα. Πληροφορια εκ των "εσω". Τα λάδια των αυτοκινήτων, συλλέγονται απο τα συνεργεία απο εταιρείες, που ή τα κάνουν γράσσα ή τα ανακυκλώνουν σε λιπαντικά αυτοκινήτων πάλι. Δεν μου φαίνεται λογικό να τα δίνουν σε κότες που το έχεις ακούσει?
tmjuju Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Χωρις πλακα, καλυτερα να τα πεταξεις.Αλιως τα τηγανολαδα θα τα ξαναφας σε κανα εστιατοριο αφου τα ραφιναρουν και τα αποχρωματισουν απο τη μαυριλα, τα δε λαδια αυτοκινηταου θα τα φας αν τρως αυγα, τα δινουν στα κοτοπουλα. Αποδεδειγμενα. ΥΓ: Η γνωστη αλυσιδα που διαφημιζει οτι χρησιμοποιει γνησιο ελαιολαδο αγοραζει ραφιναρισμενο λαδι οπως προανεφερα. Πληροφορια εκ των "εσω". FAIL! Παρόλο που έχεις δίκιο για την επαναχρησιμοποίηση να υπενθυμίσω ότι Η επαναχρησιμοποίηση είναι η καλύτερη ανακύκλωση (δηλαδή εάν δεν τα ανακυκλώσεις εσύ… νομίζεις ότι θα σταματήσουν οι κάφροι να εκμεταλλεύονται τον κοσμάκη???)
Berolinezos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Καλό είναι τα ανακυκλωμένα λάδια να δίνονται μόνο στα αυτοκίνητα, όχι για φαγητό μήν τυχόν και καταστρέψουν κανένα στομάχι.
gf030 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Τα λάδια των αυτοκινήτων, συλλέγονται απο τα συνεργεία απο εταιρείες, που ή τα κάνουν γράσσα ή τα ανακυκλώνουν σε λιπαντικά αυτοκινήτων πάλι. Δεν μου φαίνεται λογικό να τα δίνουν σε κότες που το έχεις ακούσει? Πριν μερικα χρονια το ειχε αποκαλυψει δημοσιογραφος. Μαλιστα ειχε επικοινωνησει ζωντανα απο το δελτιο ειδησεων με κοτοπουλαδες συγκεκριμενης περιοχης παριστανοντας τον βενζινα και παζαρευοντας βαρελια με καμμενα λαδια αυτοκινητων. Ολοι μα ολοι ρωταγανε ποσο τα δινει και κλεισανε συμφωνια να τα αγορασουνε. Ειχε γινει μεγαλος ντορος για κανα χρονο, δειχνανε το θεμα ολα τα δελτια κανοντας το δικο τους ρεπορταζ, τρεχανε κτηνιατροι και αγορανομιες στην περιοχη... Μολις επαψαν να συμβαινουν ολα αυτα και ξεχαστηκε το θεμα, αρχισαν παλι τα κοτοπουλακια να τρωνε βαλβολινες.... πραγμα που ισχυει μεχρι σημερα.
De@th L0rd Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μπορείς τα παλιά ορυκτέλαια να τα καις σε σόμπα πετρελαίου όπως έκανε γνωστός μου με μηχανουργείο.Βέβαια αυτός έχει αποκτήσει έναν χρόνιο βήχα που ακούγεται 200μ μακριά αλλά το χειμώνα τον έβγαζε λάδι,δε πλήρωνε πετρέλαιο ποτέ!
kage Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 σιγουρα τα συνεργεια αυτοκ./μηχανων μαζευουν τα λαδια κ περναει καθε τοσο καποιος και τα μαζευει... το ιδιο γινεται κ με λαδια φαγητου..που καταληγουν να γινονται σαπουνια. <<Συγκεκριμένα, 1lt λαδιού μολύνει σχεδόν 1 εκατομμύριοlt νερού, ποσότητα ικανή να καλύψει τις ανάγκες σε νερό για ένα άτομο για 14 χρόνια.>> νομιζω οτι ειναι υπερβολη αυτο.. περα απο α/β κ τα my market κανουν ανακυκλωση λαδιων http://mymarket.metro.com.gr/content/view/87/239/lang,el/
_BASSstarlet_ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Τα Cyclon είναι από ανακυκλωμένα λάδια. Είχα ρωτήσει πριν χρόνια τον πρατηριούχο που άλλαζα λάδια, που πάνε αυτά που μαζεύει, και μου είπε πως έρχεται κάποιος που τα παίρνει και ταΐζει γουρούνια. Εγώ νόμιζα ό'τι μου έκανε πλάκα, και επέμενα, αλλά επέμεινε κι'αυτός!
karabouzouk... Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 σιγουρα τα συνεργεια αυτοκ./μηχανων μαζευουν τα λαδια κ περναει καθε τοσο καποιος και τα μαζευει...το ιδιο γινεται κ με λαδια φαγητου..που καταληγουν να γινονται σαπουνια. Πολύ σιγουριά έπεσε.....! Δεν θέλω να στην κόψω μαχαίρι αλλά έχε τις επιφυλάξεις σου κιόλας.....!!! Αυτά που λές απαιτούν αποθηκευτήκό χώρο.. Και αν δεν υπαρχει καπου να μαζευονται κεντρικά..και αυτό το κεντρικά δεν το συμφέρει πάντα να τα μαζεύει αυτα.. απαιτούν μεταφορά με βυτία...και αν δεν υπάρχει ευκολία στη μεταφορά λόγο πχ του οτι το μέρος ειναι απομακρυσμένο (πχ νησί)......... απαιτούν επίσης κέρδος από αυτόν που τα εκμεταλεύεται.....Και ούτε αυτό υπάρχει πάντα....
kage Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 εφοσον περναγαν και τα περναν απο μικρο συνεργειο μοτο/των πριν καν γεμισουν,ε σιγουρα στα μεγαλα θα περνανε καθε μερα... δεν ξερω τι γινετε στα νησια κ επαρχια κ συμφωνω κ γω μαζι σου οτι εκει χλωμο να συμβαινει το παραπανω...
De@th L0rd Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Έχουμε καμια αξιόπιστη πηγή οτι τα ταίζουν σε ζώα τα χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια;Πέρα από τους θείους,γνωστούς,μπατζανάκηδες και ευαγγελάτους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.