Προς το περιεχόμενο

Turbo X vs MacBookPro

Nightstrike

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω ένα Laptop σαν 2ο μηχάνημα. Τιμή? Περίπου 1000 ευρώ αλλά παίζει όπως θα εξηγήσω… Έφτιαξα ένα Turbo x και μου βγήκε λίγο κάτω από 800 χωρίς επεκτάσεις εγγυήσεων και λογισμικό (δεν με πειράζει το λογισμικό)

Είχε ακριβώς αυτά που ήθελα:4bg Ram DDR2 800MHz - 15,4” display - 2.4 C2D processor (1000fsb)

Και μετά τόλμησα και κοίταξα το macbookpro και με γήτευσε…:-(

Μιλάω για το MacBookPro 13,3” (C2D 2,53 GHz 1000FSB) Ram DDR3 1000MHz

Ωραία, χάνω σε Display, αλλά δεν με καίει να πω την αλήθεια, σκεφτόμουν να καταλάβετε και για Netbook σε κάποια φάση… Κερδίζω σε Ram και σε Επεξεργαστή. Να προσθέσω τέλος ότι θα κάνω dualboot windows 7 ή vista, για να έχω κάποια προγράμματα σημαντικά. Τιμή? 1480 ευρώ…:shock:

Στο ένα είμαι +200 στο άλλο -500, παρόλα αυτά είμαι διχασμένος…(τα λεφτά τα έχω προφανώς…)

Άσχημο Turbo x ή όμορφο “once u go Mac u never go Back” MacBookPro?

Πήρα σχετικά πρόσφατα το IPod Touch και πραγματικά πωρώθηκα… ίσως να φταίει και αυτό… τι να πω…

Σοοοοοοοοοοοορυ εάν ακούγετε χαζό το δίλημμα…:fear:

Δημοσ.

εαν οντως τα εχεις κ θες πραγματικα να διαθεσεις αυτα τα παραπανω χρηματα, τολμα το, μπορει και να μη το μετανοιωσεις ποτε :-)

Σιγουρα δεν τιθεται θεμα ποιοτητας μεταξυ αυτων των δυο, την καταλαβαινεις κ μονος σου..

στα αλλα, θεμα συνηθειας της διαφορετικης φιλοσοφιας του λειτουργικου ειναι.

ασχολησου κανα μηνα να συνηθισεις τις καθημερινες σου εργασιες, κ μετα θα δεις εσυ εαν εισαι ευχαριστημενος (κ ξεγνοιαστος) ή οχι.

Δημοσ.

Η διαφορά των 700 ευρώ μεταξύ των δύο μηχανημάτων αντικατοπτρίζει απόλυτα την διαφορά ποιότητας.... Αλλά εμένα η γνώμη μου είναι να αγοράσεις το MBP μόνο αν θέλεις να μπεις στη φιλοσοφία mac και να έχεις το MacOSX ως βασικό λειτουργικό..... Βέβαια το MBP θα σου δώσει την δυνατότητα να τρέχεις και Windows.... Αλλά θα αξίζει μόνο για κάποια προγράμματα που δεν έχουν στο Mac αντίστοιχό τους... Άμα είναι να αγοράσεις MBP και τρέχεις κυρίως Windows δεν αξίζει τον κόπο.... Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορείς να εκμεταλευτείς και το καλύτερο trackpad της αγοράς!!!!!!

Δημοσ.

Καλημερα σας,

Αδερφέ δεν υπαρχει συγκριση ανάμεσα στα 2 μηχανάκια. Το Macbook ειναι ενα κορυφαίο προιον τεχνολογίας και το Turbo-X είναι κάτι σαν αριθμομηχανή μπροστά του. Μην σε εντυπωσιάζουν οι αριθμοι! To Apple είναι το μέλλον και το Turbo-X είναι 5 χρόνια πίσω τουλάχιστον σε βιομηχανικό σχεδιασμο. Προσωπικές απόψεις...

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφερει η εμφανιση οπως λες, καθως κ η ποιοτητα , οι επιδοσεις, η εγγυηση , μια καλη οθονη και η τιμη, κοιτα κ αυτο το sony vaio 13.3" :

Sony Vaio SR31M απο 927 ευρω

Sony%20Vaio%20SR-1.jpg

vgn-sr_frontback_silver_bk.jpg

vaio-sr_close_silver.jpg

Eιναι παρομοιο με το apple macbook pro 13.3" που κοιτας(κ σε μεγεθος κ σε specs),εχουν παρομοιες επιδοσεις, το apple εχει μεγαλυτερη αυτονομια , λιγο καλυτερη ποιοτητα κατασκευης(οχι οτι το sony παει πισω), το sony εχει hdmi , 2 χρονια σοβαρης εγγυησης(αντι για 1), ενω ειναι και 550 ευρω φθηνοτερο.

Βασικα το apple ειναι πανω απο 50% ακριβοτερο,για την ακριβεια ειναι 60% ακριβοτερο!

Δημοσ.

@darklordvader77 το νέο λογισμικό δεν με φοβίζει! με ενθουσιάζει μάλιστα!

@kpartsi Είναι ένα πρόβλημα αυτό...το θέλω για παρουσιάσεις + Internet, όπου εκεί δεν θα έχω θέμα, αλλά το θέλω και για κάποια προγράμματα της Autodesk όπου εκεί χρειάζομαι Windows. Μόνο leopard θα χρησιμοποιούσα εάν ήταν δυνατόν, αλλά αίσχος που έχουν κάνει τέτοιες συμφωνίες...Γενικά Προβληματισμένος είμαι και με αυτό…

@kingofgreece ναι από σχεδιασμό μηδέν αλλά και τα Lenovo που είναι δυνατά δεν πάνε πίσω…

@haHa Το έχει ένας φίλος μου αυτό. Γενικά καλό μηχάνημα φαίνεται, μοιάζει με ΜΒP αλλά δεν είναι το ίδιο… Για service από πλαίσιο ξέρεις εάν γίνετε? Με αυτό τι διαφορά έχει που να αντικατοπτρίζει την τιμή του? Sony Vaio

Σκεφτόμουν και για HP αλλά τα απέρριψα λόγου εμφάνισης…

Δημοσ.
.αλλά το θέλω και για κάποια προγράμματα της Autodesk όπου εκεί χρειάζομαι Windows. Μόνο leopard θα χρησιμοποιούσα εάν ήταν δυνατόν, αλλά αίσχος που έχουν κάνει τέτοιες συμφωνίες...Γενικά Προβληματισμένος είμαι και με αυτό….

Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο θεμα συμφωνιων..

Ειναι κυριως θεμα οτι ειναι πολυ μικροτερο το αγοραστικο κοινο, οποτε λενε γιατι να βγαλουμε εκδοση για mac os x , οπου οι πιθανοι αγοραστες θα ειναι το 1/10 αυτων των windows?

Οσο περναει ο καιρος ομως, τοσο περισσοτερα "σπανια"-ειδικα προγραμματα θα βγαινουν και για mac os x.

@haHa Το έχει ένας φίλος μου αυτό. Γενικά καλό μηχάνημα φαίνεται, μοιάζει με ΜΒP αλλά δεν είναι το ίδιο… Για service από πλαίσιο ξέρεις εάν γίνετε? Με αυτό τι διαφορά έχει που να αντικατοπτρίζει την τιμή του? Sony Vaio

Δεν νομιζω οτι εχουν καποια διαφορα, απλα η sony εχει βγαλει πολλα πανομοιοτυπα λαπτοπ με παρομοια specs κ υπαρχει μπερδεμα και οι τιμες ειναι λιγο οτι να ναι..

To σημαντικο ειναι οτι το sony sr 31 κανει μονο 920 ευρω!

Και ναι ειπαμε δεν ειναι mbp 13.3" σε ποιοτητα(οχι οτι παει πισω αυτο,πολυ καλης ποιοτητας λαπτο ειναι κ αυτο), αλλα το αντιστοιχο mbp 13.3" κανει 60% παραπανω(550 ευρω!!)!!

Οπως κ να εχει, το turbox συγκρινομενο με αυτο το sony, φαινεται μια κακη αγορα..

Οποτε πιστευω πως η συγκριση-αποφαση που πρεπει να παρεις ειναι μεταξυ αυτου και του 60% ακριβοτερου mbp 13.3" .

Εχε υποψην σου οτι με αυτα τα 550 ευρω που σου περισσεουν αν παρεις το sony, μπορεις καλλιστα να παρεις και ενα 2ο λαπτοπ 15.4" εξαιρετικα ποιοτικο, με 3 χρονια εγγυηση, ξεχωριστη καρτα γραφικων, αθορυβο, κρυο, αλλα κ ασχημο .

Αν θελεις κατι πιο ομορφο, υπαρχει αυτο:

http://www.skroutz.gr/s/74337/LG-R510-L-AP12HS.html

ή τελος παντων οποιο σου κανει κλικ!

Σκεφτόμουν και για HP αλλά τα απέρριψα λόγου εμφάνισης…

Αφου σε ενδιαφερει κ η εμφανιση , γιατι απορριπτεις-δεν σκεφτεσαι αυτο το sony, που κ εμφανιση εχει κ πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης κ εξαιρετικη οθονη κ πολυ καλα specs και σοβαρη εγγυηση 2 χρονων κ προσιτη τιμη?

Τα hp pavilion που σκεφτοσουν υστερουσαν σε ολα(οχι μονο σε εμφανιση) σε σχεση με αυτο το sony. Aντε να ειχαν λιγο καλυτερη τιμη, αλλα σιγουρα θα ειχαν χειροτερη οθονη, χειροτερη ποιοτητα κατασκευης , θα ηταν βαρυτερα, ασχημοτερα κλπ.

Υ.Γ.: Το service των sony ειναι υποδειγματικο.. Εχει 2 χρονια εγγυηση κ αν τυχει κ παθει κατι, δεν χρειαζεται εσυ να κουνηθεις απο εκει που εισαι.

Παιρνεις τηλεφωνο την sony, κανονιζει αυτη κ σου στελνει σπιτι σου courier για να παραλαβει το μηχανημα με δικα της εξοδα, το επιδιορθωνει κ στο ξαναστελνει σπιτι σου με courier με δικα της εξοδα..

Συνηθης χρονος: 5-8 εργασιμες μερες

Δημοσ.

@Haha Καλά Autodesk δεν είναι λίγοι που χρησιμοποιούν… Δεν νομίζω ότι είναι θέμα κόστους, εδώ άλλοι βγάζουν για όλες τις πλατφόρμες…

Όχι το vaio το σκέφτομαι σοβαρά, είναι βασικά σαν το Turbo X που είχα φτιάξει, και είναι και αρκετά ελαφρύ. Για το service ξέρεις τελικά? Είχα ακούσει ότι κάνανε στα HP και ένα δύο ακόμα αλλά δεν θυμάμαι ποιά…

Δημοσ.

Όχι το vaio το σκέφτομαι σοβαρά, είναι βασικά σαν το Turbo X που είχα φτιάξει, και είναι και αρκετά ελαφρύ. Για το service ξέρεις τελικά? Είχα ακούσει ότι κάνανε στα HP και ένα δύο ακόμα αλλά δεν θυμάμαι ποιά…

Το service των sony ειναι υποδειγματικο.. Εχει 2 χρονια εγγυηση κ αν τυχει κ παθει κατι, δεν χρειαζεται εσυ να κουνηθεις απο εκει που εισαι.

Παιρνεις τηλεφωνο την sony, κανονιζει αυτη κ σου στελνει σπιτι σου courier για να παραλαβει το μηχανημα με δικα της εξοδα, το επιδιορθωνει κ στο ξαναστελνει σπιτι σου με courier με δικα της εξοδα..

Συνηθης χρονος: 5-8 εργασιμες μερες χωρις εσυ να τρεξεις ή να χρεωθεις καθολου.

Δημοσ.

Πολύ θα ήθελα να ακούσω από users τον Mac, και ειδικά του MBP για θέματα μεταφοράς, μπαταρίας, ευκολίας στο MacOsX , πιθανά προβλήματα hardware, service ή ότι άλλο νομίζουν…

Δημοσ.

Τα καινουρια mbp 13.3" σε αυτονομια δεν παιζονται.. Eχουν γυρω στις 6-7 ωρες πραγματικης αυτονομιας.

Μονο το thinkpad t400 εχει παρομοια αυτονομια.

Σε μεταφορα ειναι οπως ολα τα υπολοιπα λαπτοπ παρομοιων διαστασεων-βαρους..Ισως μονο να πρεπει να κουβαλας μαζι σου κανα ανταπτορα (κοστος αγορας γυρω στα 30 ευρω ο ενας) για να μπορεις να το συνδεσεις σε εξωτερικη οθονη, τηλεοραση, προτζεκτορα.

Απο ευκολια σε mac os x, δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Επισης, σε mac os x τα mbp εχουν κ πολυ καλο touchpad.

Τα προβληματα σε hardware ειναι λαχειο, οπως σε ολες τις σοβαρες μαρκες. Ειναι να μην σου κατσει. (περασαν οι εποχες που τα apple ειχαν πιο σοβαρα προβληματα αξιοπιστιας λογω των αυξημενων θερμοκρασιων που ανεπτυσσαν)

Το κακο ειναι οτι η apple εμπιστευεται τα μηχανηματα της με μονο με 1 χρονο εγγυηση και την επεκταση στα 3 χρονια(που δεν ειναι διαθεσιμη στην Ελλαδα) την χρεωνει υπερογκα...(250+ ευρω)

Οποτε εχεις επενδυσει 1500 ευρω για ενα μηχανημα κ εχει μονο 1 χρονο εγγυηση.. Ειναι καπως.

Το service της δεν ειναι το καλυτερο.. Το αντιθετο μαλιστα. Αλλα ολο κ βελτιωνεται.

Δες αυτην την σχετικη ειδηση:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=324688

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο site να μου προτείνεις όπου να έχει αναλυτικά τα στοιχεία των laptops ή ακόμα και tests? Γιατί κάποια πράγματα δεν τα έχει στο πλαισιο, η στα official

Δημοσ.
Το service των sony ειναι υποδειγματικο.. Εχει 2 χρονια εγγυηση κ αν τυχει κ παθει κατι, δεν χρειαζεται εσυ να κουνηθεις απο εκει που εισαι.

Συνηθης χρονος: 5-8 εργασιμες μερες χωρις εσυ να τρεξεις ή να χρεωθεις καθολου.

Είχες κανένα σοβαρό περιστατικό με Sony VAIO και λύθηκε μέσα σε 8 ημέρες. Εγώ ξέρω ότι το service της Sony για όλη την Ευρώπη είναι στο Βέλγιο και ο χρόνο επισκευών είναι κοντά στο μήνα!

Αν έχει αλλάξει κάτι τόσο δραματικά χωρίς να το γνωρίζω μπράβο στη Sony.

Δημοσ.
Είχες κανένα σοβαρό περιστατικό με Sony VAIO και λύθηκε μέσα σε 8 ημέρες. Εγώ ξέρω ότι το service της Sony για όλη την Ευρώπη είναι στο Βέλγιο και ο χρόνο επισκευών είναι κοντά στο μήνα!

Αν έχει αλλάξει κάτι τόσο δραματικά χωρίς να το γνωρίζω μπράβο στη Sony.

Ναι ειχα και εκανε 7 εργασιμες..

Και ναι, το service ειναι στο εξωτερικο..

Αλλα απο την στιγμη που φευγει ταχυτατα με κουριερ κ ερχεται ταχυτατα με κουριερ (2 μερες καθυστερηση) δεν με πολυαπασχολει..

Μονο κ μονο που δεν πληρωνεις ουτε κουνιεσαι απο το σπιτι σου για να γινει το service(σε αντιθεση με αλλες εταιριες) ειναι μεγαλο πλεονεκτημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...