light360 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Προσφατα είπα να ξεκινησω να μπαινω στον κοσμο του προγραμματισμου. Αρχισα με C++ ,βρικα κατι μαθηματα στο ιντερνετ συγκεκριμενα απο εδω και μπορω να πω είμαι ειδιαίτερα ευχαριστημένος. Στο μονο κεφαλαιο που βρικα δυσκολια ήταν οι pointers. Τώρα, Εφοσον μαθω C++ θα είναι ευκολο να γραψω και C ??? Εχει κάπιο ειδιαίτερο νοημα να μαθω να γραφω σε C εφοσον ξερω C++?? Τι καλυτερο έχει η C ???? Θα ηταν καλυτερο να αρχιζα C και υστερα να συνεχιζα σε C++? Θα μου προτείνατε να παω σε καπιο βιβλιο ή να συνεχίσω ονλαιν????
Evgenios1 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Θα ηταν καλυτερο να αρχιζα C και υστερα να συνεχιζα σε C++? Εξαρτατε τι αγαπας περισσοτερο, το χρηστη ή το μηχανημα.
afnman Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Η βασική διαφορά C με C++, ειναι οτι η C δεν υποστηρίζει τις κλάσεις-αντικείμενα. Οταν λες οτι γράφεις σε C++, εννοειται οτι μπορεις να χρησιμοποιήσεις και ρουτίνες της C. Οτι υπάρχει στην C ,υπάρχει και στην C++ ίσως και σε ακόμα καλύτερη εκδοση. Δεν βρισκω νοημα να ασχοληθεις με την C, παρά μονο εαν εχεις καποιο ιδιαιτερη ανάγκη, οποτε ανα πάσα στιγμή μπορεις να κοιτάξεις ρουτίνες C σε καποιο manual ή στο internet. Τωρα εαν εγω ήμουν στην θέση σου, θα εκανα στην αρχή 1-2 μαθηματα C για να μάθω τα βασικά, οπως Functions (ιδιαίτερα τις αναδρομικές (recursive) ),Pointers,Structs,Arrays,λιγο τις βασικές ρουτίνες I/O ,λιγο precompiled εντολές, μετά θα διάβαζα πως μπορούν να συνδιαστουν ολα αυτα τα παράπανω μεταξύ τους πχ πως περναω ως όρισμα ενα struct σε μια Function, πως "συνδέω" εναν pointer μέ μια function κτλ. Μετα θα συνεχιζα τα μαθηματα μου στα βασικά της C++ (κλάσεις,virtual,templates κτλ) βρισκοντας ενα καλο βιβλιο ή tutorial για C++ και τέλος θα διαλεγα να μάθω πολύ καλα μια βιβλιοθηκη για C++ ,αναλογα με τις τρέχων ανάγκες μου
Amadeus7 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Εγώ θα σου πρότεινα πάλι να μάθεις καλά τη C και μετά να περάσεις στη C++.
light360 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 C++ εχω κανει μεχρι το μαθημα με τις linked lists μαλλον θα τελειώσω τα βασικά της C++ και θα συνεχισω να κανω τις ιδιαιτεροτητες της C . Τωρα που μου λετε να μαθω καλα μια lib ενωείτε μια απο τις opengl, ogre, qt ,gtk++ κ.α. Τώρα πια είναι η διαφορα της opengl απο μια μηχανη γραφικων οπως η ogre ??? ΠΙα αξιζει να μαθω?? Αποτι έχω καταλαβει η opengl είναι πιο χαμηλου επιπέδου. Εδιτ: μπορει καπιος να μου εξιγισει λιγα για τις linked lists???
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Αυτό νομίζω θα σε βοηθήσει:http://www.dmst.aueb.gr/dds/c2/list/indexw.htm
light360 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Αυτό νομίζω θα σε βοηθήσει:http://www.dmst.aueb.gr/dds/c2/list/indexw.htm Ευχαριστω ,αν και λεει για C την θεωριτικη ενοια την καταλαβα.
afnman Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 C++ εχω κανει μεχρι το μαθημα με τις linked lists μαλλον θα τελειώσω τα βασικά της C++ και θα συνεχισω να κανω τις ιδιαιτεροτητες της C . Τωρα που μου λετε να μαθω καλα μια lib ενωείτε μια απο τις opengl, ogre, qt ,gtk++ κ.α. Τώρα πια είναι η διαφορα της opengl απο μια μηχανη γραφικων οπως η ogre ??? ΠΙα αξιζει να μαθω?? Αποτι έχω καταλαβει η opengl είναι πιο χαμηλου επιπέδου. Εδιτ: μπορει καπιος να μου εξιγισει λιγα για τις linked lists??? Εαν μπορεις να τα μάθεις ΟΛΑ ακομα καλύτερα αλλά η γνώμη μου είναι αμα πας να τα μαθεις ΟΛΑ, δεν θα μαθεις τιποτα καλα. Opengl περιεχει γενικά ρουτίνες και οχι classes γένικα για 3Δ Γραφικά Η Ogre περιεχει κλάσεις για Αnimation,Διαχειριση σκηνής κτλ. και χρησιμοποιει εσωτερικα OpenGl ή DirectX. Προσανατολιζεται κυριως για να ζωγραφιζεις 3Δ κόσμους με αντικειμενα 1000δων+ πολυγώνων. θα προτεινα να ξεκινησεις με τα βασικά του OpenGL και να μετα να συνεχισεις με Ogre εαν δε σε καλύπτει η παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.