tritonas00 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Το DE θα πρεπει να ειναι απο τελευταια κριτηρια επιλογης της διανομης που θες! Υπαρχουν αλλα πιο σοβαρα θεματα-κριτηρια επιλογης... Να αναφερω μερικα - package management - rolling release ή οχι - χρονος που θα αφιερωσεις για να μαθεις την νεα διανομη και τα "τερτιπια" της πχ αναγκαια repos πλην των "μαμα" repos κλπ - εργαλεια ρυθμισης του συστηματος, αν εισαι αρχαριος με την απευθειας επεξεργασια αρχειων ρυθμισεων - αν εχεις ασυρματο, θες πιο προσφατη εκδοση του πυρηνα για να παιξει plug n play Εδω ειμαστε..!+1000!!(και 2 τιμητικες:lol:) Αυτο που ηθελα να πω πριν ειναι οτι ουσιαστικα δεν πρεπει να αλλαξεις/κρινεις μια διανομη μονο απτον WM.Οπως και να το κανουμε το linux εχει ζουμι(και πολυ μαλιστα) κατω απτο καπο!Βρες μια διανομη με τα κριτηρια που ειπε ο jim_p,μαθε την,διαβασε κανα man page,φερ την τουμπα(:lol:) και μετα βαλε οτι WM θες και σε βολευει.Πιστεψε με ετσι αν παρουσιαστει καποιο προβλημα..θα ξερεις τι να κανεις -τα βασικα τουλαχιστον για να επαναφερεις το συστημα σου και θα αισθανεσαι πολυ πιο ανετα με το λειτουργικο(θα λετε και πεντε κουβεντες,θα πηγαινετε για καφεδακια...ξερεις..) Τωρα αν εισαι απτην κατηγορια που θες να πας σε linux και τα θελεις ετοιμα...τοτε βαλε ubuntu...(ολοι αυτο κανουν:-))Αλλα στην πρωτη στραβη....ξεκινα google... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
revvok Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Για KDE4 πολυ καλες κριτικές εχει και το opensuse για να μην πω τις καλύτερες Δεν το έχω δοκιμάσει το opensuse με kde4 ακόμα..αλλά πιστεύω ότι με το kde3.5 ήταν πραγματικά εξαιρετική διανομή(γι αυτό και δεν έχω κάνει upgrade σε kde4).. Με kde4 έχω mandriva και είμαι επίσης πολύ ευχαριστημένος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 ολα καλα ειναι το πιο σημαντικο ειναι αυτο που λεει ο jim_p εγω που εχω δοκιμασει πολλες διανομες kde εχω να πω οτι πιο σταθερη βρισκω αυτην του sabayon(4.2) αλλα με το μειονεκτημα οτι δεν ειναι μεταφρασμενη σε ελληνικα.Οι αλλες διανομες ειναι πανω κατω το ιδιο σε σταθεροτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Αν συνηθισεις την διανομη, τοτε η εγκατασταση του kde ειναι ενα απλο "apt-get install kde" ή "yum install kde" και το μονο που απομενει ειναι να μαθεις το ιδιο το kde. Να σου προτεινει καποιος πχ βαλε opensuse 11.2 milestone X (beta) για να εχεις kde 4.3 που δεν το εχει καμια αλλη διανομη και να σου τυχει κατι που δεν θα ξερεις ουτε εσυ ουτε καποιος απο το forum να στο φτιαξει, δεν λεει κατι. @Bonjovi1000 Δεν εχει το sabayon τα πακετα μεταφρασης του KDE στα ελληνικα?! Περιεργο μου φαινεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 αυτο που εχει ειναι το ....-el σε καποια πακετα εγκαταστασης αλλα ελληνικα δεν υπαρχουν στην επιλογη της εγκαταστασης του λειτουργικου μπορεις βεβαια μετα να πειραξεις ρυθμισεις και να θεσεις χωρα σου την Ελλαδα αλλα συνολικα δεν ξερω αν αλλαζει..δεν το εχω ψαξει βεβαια γιατι δεν με ενδιαφερει.καταλαβαινω και ετσι!νομιζω τα ελληνικα ειναι απαραιτητα σε πληκτρολογιο ορθογραφιες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trizoni Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Εχω - Opensuse 11.1 με KDE 4.3 - Debian Testing με KDE 4.2 Ομολογουμενως η αρχικη εγκατασταση του Opensuse με το KDE 4.1 (αυτο υπηρχε στο DVD αρχικα και μετα με αλλαγη repos και update φτασαμε στο KDE 4.3) ηταν εξαιρετικη. Καπου εκει ομως τελειωνε και η ιστορια γιατι τα προβληματα του Opensuse 11.1 ηταν (και ειναι) τοσα πολλα που την κατατασσω στην χειροτερη εκδοση απο την 9.3 και μετα (που τις εχω δοκιμασει ολες). Το περασμα απο 11.0 σε 11.1 ηταν μια ασχημη εμπειρια και δυστυχως εξακολουθει να παραμενει ασχημη. Ευχομαι η 11.2 να δωσει αλλες εντυπωσεις γιατι αλλιως θα φυγει μια και καλη. Το Debian Tesing με KDE 4.2 ειναι εξισου εξαιρετικο και δεν εχει να ζηλεψει τιποτα σε εμφανιση και λειτουργικοτητα (αν εξαιρεσουμε το crashαρισμα του kdm μετα το τελευταιο update που με αναγκαζει να μπαινω με gdm συνεχεια), αφου οπως ειπε ο jim_p εφοσον μαθεις το ιδιο το KDE το ρυθμιζεις οπως θελεις. Μια μονο παρατηρηση (που ισχυε και στο Lenny με KDE 3.5) αφορα την ομαδοποιηση στο μενου των 2 διανομων. Το μεν Opensuse εκανε μια εξαιρετικη ομαδοποιηση απο την αρχη, κανοντας πολυ ευχερη την αναζητηση εφαρμογων μεσω του μενου, σε αντιθεση με το Debian που τα εριχνε ολα χυμα και αντε κανε μονος σου μετα ρυθμισεις στο μενου). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Και σε kubuntu με 4.2 είναι τα πράγματα πάρα πολύ καλά. Είχα βέβαια κάποια θέματα με τον ήχο στην αρχική εγκατάσταση αλλά πλέον έχουν διορθωθεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δεν συστηνω debian testing ή unstable με kde4, και sidux κατ'επεκταση, γιατι εχει ενα απιστευτο bug που με κανει και τα παιρνω κανονικα στο κρανιο. Το περιγραφω αναλυτικα εδω και το πως γινεται το My Computer plasmoid εδω. Σημερα δοκιμασα sidux 2009-02 που ερχεται με kde4 απο default και το bug ειναι και εκει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Ποίο είναι αυτό το plasmoid? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Ειναι ενα κανονικο plasmoid τυπου "Application launcher" (μενου που εινια σαν το μενου των windows 2000), αλλαγμενο με τον τροπο που λεω στο 2ο link σε "My Computer". Κλικ στο πραγματακι πανω δεξια (cashew νομιζω το λενε) > Unlock widgets > κλικ στο ιδιο πραγματακι που εμφανιστηκε στο panel > Add widgets > Application Launcher (αυτο που απο κατω λεει "Traditional menu based application launcher" > Δεξι κλικ στο νεο Application Launcher που προστεθηκε στο panel > Application Launcher Menu Settings > View = Computer > Format = Name Only > OK ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:40 ---------- Μπορει καποιος με kde4 αλλα οχι debian να επιβεβαιωσει αν υπαρχει το παραπανω bug στη διανομη του? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Μιλάς για αυτό το bug: https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=186663 Σ' εμένα δεν υπάρχει πάντως (δεν έχω debian), αλλά κάνω update το kde από svn μέρα παρά μέρα κάνοντάς το compile μόνος μου. Τρέχουσα έκδοση: KDE 4.4 >= 20090706 Βέβαια δε μπορώ να πω πως, προσωπικά, με βοηθά κάπως αυτός ο τρόπος που λες για να έχεις πρόσβαση σε διάφορα σημεία του υπολογιστή. Είναι ακριβώς οι επιλογές που εμφανίζει το Dolphin στα αριστερά του, στην καρτέλα Places Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 ούτε εγω εχω το bug Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Kubuntu 9.04. Είμαι πολύ ευχαριστημένος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Καλα λεω τοτε οτι ειναι bug που εμφανιζεται μονο σε debian. Μενει μονο ο chek2fire να το τεσταρει στο kubuntu ωστε να ξερουμε αν υπαρχει και εκει (upstreamed απο το debian ισως). Υπαρχει κανενας αλλος filemanager σε qt4 για να δοκιμασω με αυτον? Και επειδη εχουμε ξεφυγει πολυ απο το θεμα, τα υπολοιπα στο θεμα του kde4. ---ontopic Τα παραπανω κριτηρια επιλογης που λεω ειναι αναγκαια για την επιλογη της διανομης, εφοσον εχεις την ορεξη να ασχοληθεις με την ιδια τη διανομη και οχι απλα να την στησεις μια φορα και τερμα. Πχ ο αδερφος μου και ο κολλητος του εχουν debian testing και δεν ξερουν να απαντησουν ουτε σε ενα απο τα παραπανω κριτηρια, δεν εχουν ιδεα τι ειναι package management ή ρεουσα διανομη, δεν ξερουν καν πως ρυθμιζεται το δικτυο τους με και χωρις gui αλλα δεν τους νοιαζει καν μιας και μπαινουν στο ιντερνετ και γενικα κανουν ολες τις δουλειες τους κανονικα. Γιαυτο οταν γινει κατι, το πρωτο πραγμα που λενε ειναι "Μητσο..." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
victz Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Και γω με Kubuntu 9.04 και δε το βγαζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.