Προς το περιεχόμενο

Η καλυτερη διανομη με KDE 4

vanzelvoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια εχω καιρο να ασχοληθω με το λινουξ και μετα απο συμβιωση με ubuntu & Gnome λεω να περασω 64μπιτη διανομη με KDE. Ακουω τη γνωμη σας και παρακαλω μη το μετατρεψουμε σε παραναλωμα του πυρος οσον αφορα KDE η Gnome.

Ως χρηστης gnome για 1 χρονο τουλαχιστον, να παω σε KDE?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Ως χρηστης gnome για 1 χρονο τουλαχιστον, να παω σε KDE?

Δεν εχεις κανενα λογο να πας σε KDE ακομη κι αν ησουν χρηστης MSDOS για μισο αιωνα. Αφου το θελεις ομως, γιατι δεν βαζεις Kubuntu, ωστε να μη χρειαστει να αλλαξεις συνηθειες; Επισης, το KDE της Mandriva ειναι πολυ προσεγμενο.

Δεν εχεις κανενα λογο να πας σε KDE ακομη κι αν ησουν χρηστης MSDOS για μισο αιωνα. Αφου το θελεις ομως, γιατι δεν βαζεις Kubuntu, ωστε να μη χρειαστει να αλλαξεις συνηθειες; Επισης, το KDE της Mandriva ειναι πολυ προσεγμενο.

Απο ενα ψαξιμο που εκανα μαλλον θα μεινω στο gnome και μαλλον παω για το τελευταιο ubuntu. Προτεινεται καποια αλλη διανομη? Το επιπεδο μου σε σχεση με το λινουξ ειναι μετριο προς καλο.

Αν δεν προτεινω τη δικη μου διανομη θα φανει περιεργο, οποτε, Fedora. Αν και δεν βλεπω λογο να ξεβολευτεις...

Το επιπεδο μου σε σχεση με το λινουξ ειναι μετριο προς καλο.

Εε; Το Καλο δεν ισουται με το Μετριο;; Κακιστο 1, Κακο 2, Καλο 3, Πολυ Καλο 4, Αριστο 5. Ετσι λεει το S.A. ( Système Adminisnational)

Διανομη/Πλατφορμα θελει να αλλαξει.

ε και ?να βαλει την διανομη που ειχε σε 64-bit και να βαλει οτι wm θελει..

Το πιο λογικο..

ε και ?να βαλει την διανομη που ειχε σε 64-bit και να βαλει οτι wm θελει..

Το πιο λογικο..

Μα εχω ηδη προτεινει το ιδιο + αν θελει κατι μη-Ubuntu, να δει τη Mandriva.

Γιατι με κοιτας με ενα βλεμμα λες και ειπα κατι παραλογο;

για μενα αν θελεις gnome βάλε fedora και αν θέλεις kde βαλε mandriva

αυτο το λέω γιατι όλες οι διανομες λένε πως υποστηριζουν και τα 2 desktops αλλα κακα τα ψεματα η καθε μια εχει καποιο πιο «χαιδεμένο» σε σχέση με τα άλλα. Αυτο ομως δεν λέει τίποτα απολύτως. Ξέρω πολλά παιδια με Mandriva και gnome και πολλά επίσης με fedora και kde (πχ ο Linus Torvalds μεχρι να βγει το kde4 :mrgreen: )

Μαλλον δεν εγινα κατανοητος γιατι δεν το εξηγησα σωστα.

Δεν εχω πλεον εγκατεστημενη διανομη λινουξ στο πι σι το τελευταιο χρονο. Περασα αρκετο καιρο με Ubuntu, γυρω στον ενα χρονο, αλλα η αναγκη να παιζω παιχνιδια με εσπρωξε στο dual boot και στη συνεχεια σε single boot με windows. Θελω να ξαναπερασω σε λινουξ αλλα εχω μεινει πισω γιαυτο και ρωτησα ποια διανομη να χρησιμοποιησω. Στην αρχη ψηθηκα να βαλω διανομη με KDE 4 αλλα ποτε δε μου αρεσε το KDE ( το ειχα δοκιμασει περνοντας το πανω απο το Ubuntu ), και ετσι καταληγω και παλι στο gnome ( που το ξερω κιολας ). Πλεον η ερωτηση μου ειναι ποια διανομη με gnome να χρησιμοποιησω???

( προς αδμιν: Θεώρησε τοτε το επιπεδο μου καλο. Και το επιπεδο μου στο googlaρισμα οσων αφορα προβληματα και ιδεες Αριστο 5!! :) )

Το DE θα πρεπει να ειναι απο τελευταια κριτηρια επιλογης της διανομης που θες! Υπαρχουν αλλα πιο σοβαρα θεματα-κριτηρια επιλογης...

Να αναφερω μερικα

- package management

- rolling release ή οχι

- χρονος που θα αφιερωσεις για να μαθεις την νεα διανομη και τα "τερτιπια" της πχ αναγκαια repos πλην των "μαμα" repos κλπ

- εργαλεια ρυθμισης του συστηματος, αν εισαι αρχαριος με την απευθειας επεξεργασια αρχειων ρυθμισεων

- αν εχεις ασυρματο, θες πιο προσφατη εκδοση του πυρηνα για να παιξει plug n play

Το DE θα πρεπει να ειναι απο τελευταια κριτηρια επιλογης της διανομης που θες! Υπαρχουν αλλα πιο σοβαρα θεματα-κριτηρια επιλογης...

Να αναφερω μερικα

- package management

- rolling release ή οχι

- χρονος που θα αφιερωσεις για να μαθεις την νεα διανομη και τα "τερτιπια" της πχ αναγκαια repos πλην των "μαμα" repos κλπ

- εργαλεια ρυθμισης του συστηματος, αν εισαι αρχαριος με την απευθειας επεξεργασια αρχειων ρυθμισεων

- αν εχεις ασυρματο, θες πιο προσφατη εκδοση του πυρηνα για να παιξει plug n play

Για ολα αυτα που λες μαλλον στρεφομαι στη λυση του ubuntu για το λογο οτι εχω μεγαλυτερη εξοικείωση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...