.Passarhs<> Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Σκεφτομαι να δηλωσω στο μηχανογραφικο δελτιο και καποια ΑΣΠΑΙΤΕ. Τι νομιζετε? Ειναι καλες σχολες? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
user12 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Γνωριζεις τι ειναι η σχολη η απλως λες να βαλεις?
.Passarhs<> Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Ειναι ΑΣΠΑΙΤΕ μηχανολογιας ηλεκτρολογιας και δομικων εργων, βγαινοντας απο την σχολη μπορεις να διδαξεις σε ΕΠΑΛ νομιζω. Ειναι καλα??
firewalker Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Όχι δεν είναι καθόλου καλά (όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση). Μόνο για ηλεκτρολόγους και κυρίως μηχανολόγους κάτι γίνεται. Οι υπόλοιπες ειδικότητες δεν έχουν καθόλου καλή απορρόφηση στα σχολεία. Έχει 4~5 χρόνια που έχει φρακάρει άσχημα το θέμα με την τεχνολογική εκπαίδευση. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει (όπως με τους δασκάλους). Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση όμως, την βλέπω να πηγαίνει για κλείσιμο. Στα 4 χρόνια παίρνεις το πτυχίο του εκπαιδευτικού και αν θέλεις κάνεις έναν χρόνο επιπλέον για το πτυχίο του μηχανικού. http://www.aspete.gr/
.Passarhs<> Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Όχι δεν είναι καθόλου καλά (όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση). Μόνο για ηλεκτρολόγους και κυρίως μηχανολόγους κάτι γίνεται. Οι υπόλοιπες ειδικότητες δεν έχουν καθόλου καλή απορρόφηση στα σχολεία. Έχει 4~5 χρόνια που έχει φρακάρει άσχημα το θέμα με την τεχνολογική εκπαίδευση. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει (όπως με τους δασκάλους). Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση όμως, την βλέπω να πηγαίνει για κλείσιμο. Στα 4 χρόνια παίρνεις το πτυχίο του εκπαιδευτικού και αν θέλεις κάνεις έναν χρόνο επιπλέον για το πτυχίο του μηχανικού. http://www.aspete.gr/ Δηλαδη δεν ειναι καλη επιλογη??? χμμ!
user12 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Καλυτερα ΤΕΙ που το πτυχιο του τεχνολογου το παιρνεις στα 4 χρονια ενω εκει στα 5.Αν σε ενδιαφερει καθαρα το παιδαγωγικο κομματι μονο τοτε αξιζει
.Passarhs<> Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Καλυτερα ΤΕΙ που το πτυχιο του τεχνολογου το παιρνεις στα 4 χρονια ενω εκει στα 5.Αν σε ενδιαφερει καθαρα το παιδαγωγικο κομματι μονο τοτε αξιζει Μα και παλι απ'οτι μαθαινω ειναι αρκετα δυσκολο να γινεις καθηγητης, επειδη περνει ελαχιστα ατομα απο τους διαγωνισμους....
firewalker Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Ναι, στον τελευταίο ΑΣΕΠ για τους ηλεκτρονικούς είχε μόνο 18 θέσεις για παράδειγμα. Στους μηχανολόγους όμως είχε γύρω στις 70. Υπάρχει βέβαια και ο πίνακας (κάτι σαν την παλιά επετηρίδα). Και από Τ.Ε.Ι. μπορείς να πας σε σχολείο αλλά μην ελπίζεις και πολλά. Πάντα θα σε "καβαλάνε" αυτοί που έχουν πτυχίο Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ή ΠΑ.ΤΕ.Σ. Επίσης τα μαθήματα είναι λίγο ποιο δύσκολα από Τ.Ε.Ι. Αφού είναι περισσότερα και δεν υπάρχουν διπλές εξεταστικές. Σαν σχολή είναι ποιο ανοργάνωτη από τα Τ.Ε.Ι. και τα Α.Ε.Ι. Η τεχνολογική εκπαίδευση στην Ελλάδα αργοπεθαίνει.
Hlapatsas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Λοιπόν, είμαι Ασπετιανός που λέμε και στην Σχολή. Στον τομέα της ηλεκτρονικής. Για το θέμα της αποκατάστασης θα διαφωνήσω ότι δεν έχει καλή. Σκέψου ένα πράγμα, στα 4 έτη παίρνεις πτυχίο εκπαιδευτικού και αν κάνεις άλλο 1 είναι και μηχανικός( με την ανάλογη ειδικότητα). Έχεις 2 πτυχία σε 5 χρόνια και το ένα είναι στον τομέα της εκπαίδευσης! Ποιους διαγωνισμούς και ιστορίες..Πας αναπληρωτής όπου βρεις, όταν λέω όπου όμως έννοω Παντού, παίρνεις τα μοριάκια σου και σε μερικά χρονάκια διορίζεσαι, αρκεί να είσαι πρόθυμος για αυτό το παντού.. Δεν γουστάρεις εκπαίδευση, έχεις δεύτερο πτυχίο. Τώρα για την Σχολή την ίδια τι να πω, για την ανοργανωσιά τους εκεί μέσα για το ότι το σύστημα χολένει και τα κλασσίκα... Άποψη μου είναι ότι πλέον δεν μπαίνει κανείς σε μια ελληνική σχολή για μάθει όχι γιατί δεν το θέλει, αλλά γιατι η ίδια η σχολή δεν έχει την δυνατότητα να σε μορφώση πάνω στην ειδικότητα, αυτά.
firewalker Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Λοιπόν, είμαι Ασπετιανός που λέμε και στην Σχολή.Στον τομέα της ηλεκτρονικής. Για το θέμα της αποκατάστασης θα διαφωνήσω ότι δεν έχει καλή. Σκέψου ένα πράγμα, στα 4 έτη παίρνεις πτυχίο εκπαιδευτικού και αν κάνεις άλλο 1 είναι και μηχανικός( με την ανάλογη ειδικότητα). Έχεις 2 πτυχία σε 5 χρόνια και το ένα είναι στον τομέα της εκπαίδευσης! Ποιους διαγωνισμούς και ιστορίες..Πας αναπληρωτής όπου βρεις, όταν λέω όπου όμως έννοω Παντού, παίρνεις τα μοριάκια σου και σε μερικά χρονάκια διορίζεσαι, αρκεί να είσαι πρόθυμος για αυτό το παντού.. Δεν γουστάρεις εκπαίδευση, έχεις δεύτερο πτυχίο. Σε ποιο έτος είσαι αν επιτρέπεται; Η κατάσταση που αναφέρεις ανήκει στο παρελθόν για τους ηλεκτρονικούς. Αν από την σχολή σας λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αποκατάστασης στα σχολεία τότε σας παραμυθιάζουν. Ακόμη και οι εποχές που οι εταιρίες προτιμούσαν ηλεκτρονικούς από Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. έχουν περάσει. Το επίπεδο έχει πέσει αρκετά από τότε που έγινε Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και οι εταιρίες το γνωρίζουν. Παλιά πήγαιναν εταιρίες και παρακαλούσαν να πάρουν άτομα για πρακτική από την Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο αλλά δεν το βλέπω. Αν δεν έχεις κάποιο γερό βύσμα για την Σιβιτανίδειο σχολή ή σε κάποια δευτεροβάθμια για να πάρεις ώρες διδασκαλίας (ενισχυτική αρχικά) τότε θα είναι πολύ δύσκολο σαν ηλεκτρονικός να μονιμοποιηθείς. Πόσους αναπληρωτές νομίζεις ότι παίρνουν από τους ηλεκτρονικούς; 7~8 άτομα κάθε χρόνο (πολλούς λέω). Ξέρεις πόσους έχει ο πίνακας; Γνωρίζεις ότι πλέον δεν μπορείς να δηλώσεις για ωρομίσθιος παντού αλλά πρέπει να επιλέξεις μια περιφέρεια; Και την διαλέγεις πριν βγουν τα κενά. Οπότε μπορεί να την επιλέξεις και να μην υπάρχουν θέσεις (μία χρονιά πίσω). Η τεχνολογική εκπαίδευση πεθαίνει και η Ε.Τ.Ε. κοιμάται.
user12 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 firewalker απο ΣΕΛΕΤΕ εισαι. Στο σχολειο που εκανα την πτυχιακη μου στα ΠΑΔ βρηκα εναν ηλεκτρονικο που εκανε στους ηλεκτρολογους, αλλα λογικα αυτος θα μπηκε με επιτηριδα.Τοσο χαλια ειναι τα πραγματα με τον ΑΣΕΠ και ελεγα μολις τελειωσω να παω για κανα 2 χρονια σε κανα νησακι.Παντως σαν υπομηχανικος θα εχεις περισσοτερες ευκαιριες και καλυτερα λεφτα
zatara Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Ως φοιτητης της ΑΣΠΑΙΤΕ στο τμημα ηλεκτρονικης διαφωνω τελειως με τον firewalker βασικα απο πολλες μα παρα πολλες συζητησεις που εχω κανει δεν ισχυει κατι τετοιο εκτος και αν ολοι οι γνωστοι μου ηταν στην εξαιρεση. Φιλη μου πηρε πτυχιο του 4 ετους τον μαρτη και απο σεπτεβρη θα ειναι ωρομισθια αλλοι 2 φιλοι μου που και αυτοι τελειωσαν τωρα ο ενας δουλευει στην info-quest ηδη και ο αλλος στην ΕΥΠ. Προσωπικη μου γνωμη να το ψαξεις πολυ ...... Εγω θεωρω οτι ειναι απο τις καλυτερες επιλογες της ζωης μου ...
firewalker Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Φιλη μου πηρε πτυχιο του 4 ετους τον μαρτη και απο σεπτεβρη θα ειναι ωρομισθια Εάν έχει κάποιον γνωστό σε κάποιο λύκειο ή κάπου αλλού μπορεί να πάρει σίγουρα ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας και μετά βλέπει. Δεν μπορεί να ξέρει ότι θα την πάρουν ωρομίσθια από τώρα. Μην ακούτε ότι σας λένε. Διαβάστε λίγο τι γίνετε. Τώρα που είστε στην σχολή όλα καλά σας φαίνονται και σας τα λένε καλά. Μακάρι όταν πάρετε το πτυχίο σας να έχει αλλάξει η κατάσταση και να είναι όπως παλιά. Διορισμός σε 2~3 χρόνια. Τώρα, σε ότι αφορά τους ηλεκτρονικούς κυρίως η κατάσταση σήμερα είναι χάλια. Από εκεί και πέρα πιστεύει ότι θέλει ο καθένας. http://www.ete.gr/forum/ http://e-aitisi.sch.gr/
Hlapatsas Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Φίλε firewalker στην αγορά εργασίας στο Ελλάντα δεν κοιτάτε από ποιά σχολή είσαι για να δουν αν είναι καλή, όλες χάλι είναι με πολύ λίγες εξαιρέσεις.Για ιδιωτικό τομέα κοιτάνε μόνο προυπηρεσία (αν και περιμένουν με ένα μαγικό τρόπο να έχεις προυπηρεσία την στιγμή που δεν σε προσλαμβάνει κανείς αν δεν έχεις προυπηρεσία!). 4ο έτος είμαι στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Ότι παίζουν βίσματα για την εκπαίδευση όλοι το ξέρουμε, όπως επίσης και το ότι οι ηλεκτρολόγοι παίρνουν τις θέσεις των ηλεκτρονικών. Αλλά, τι να λέει, ποιο επάγγελμα δεν είναι κορεσμένο; Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο κάθε χρόνο από κάθε ειδικότητα παίρνουν πτυχίο καμιά 10άρα άτομα από ΑΣΠΑΙΤΕ.Δεδομένου ότι στην εκπαίδευση έστω και με μία ώρα σαν αναπληρωτής μπαίνεις μπροστά από όλους όσους δεν έχουν παιδαγωγικό(είναι δηλ στην τεχνική εκπαίδευση έχοντας μόνο τελειώσει ΤΕΙ)στην προτεραιότητα για τον διορισμό, τι άλλο θες;
firewalker Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Για την αγορά εργασίας θα τα δεις όταν τελειώσεις με το καλό. Με την προϋπηρεσία μπορεί να προσπερνάς όλους όσους δεν έχουν παιδαγωγικό αλλά δεν προσπερνάς τους υπόλοιπους με παιδαγωγικό πτυχίο που έχουν ώρες. Θα τα δείτε στην πορεία όλα αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.