dokimix Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Έχω το εξής μηχάνημα: CPU Intel Core 2 Duo E7300 M/B Asus P5N-MX 2GB DDR2 RAM TEAMXTREEM ELITE GPU TWINTECH 9500GT 512MB HDD SEAGATE SATA II 500GB Η θήκη του Η/Υ είναι η κλασσική του Πλαισίου με δικό της τροφοδοτικό. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με τις θύρες USB... δεν λειτουργούν οι εξωτερικοί δίσκοι.. μόνο USB stick αναγνωρίζει. Το τροφοδοτικό φταίει;
dokimix Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Oι θύρες που είναι πάνω στο Μ/Β δουλεύουνε μια χαρά. Οι θύρες που είναι στη πρόσοψη του κουτιού δεν δουλεύουν σωστά. Έχω κοιτάξει και τη συνδεσμολογία τους και είναι ΟΚ. Επίσης έχω κάνει και τα σχετικά updates του bios και του chipset.
phph Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Κλασικό πρόβλημα. Οι μπροστινές θύρες δε δίνουν αρκετό ρεύμα και κάποιες ενεργοβόρες συσκευές δεν παίζουν εκεί. Δεν είναι θέμα συνδεσμολογίας, συνήθως οφείλεται στο extra καλώδιο που μεσολαβεί ανάμεσα σε motherboard και την θύρα.
dokimix Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Αν αντικαταστήσω το τροφοδοτικό υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί το πρόβλημα;
phph Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Αν αντικαταστήσω το τροφοδοτικό υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί το πρόβλημα; Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω, αν και μου φαίνεται περισσότερο για πρόβλημα της motherboard και όχι του τροφοδοτικού. Έχω δει σε πολλές περιπτώσεις να φέρνουν από τις πίσω (ενσωματωμένες) θύρες ένα καλώδιο usb 1,5μ - 2μ μπροστά και σ' αυτό να δουλεύουν συσκευές που δεν δουλεύουν με τις μπροστινές θύρες, παρ' ότι το εσωτερικό καλώδιο αυτών είναι αρκετά πιο κοντό. Αυτό για εμένα σημαίνει ότι σε κάποιες motherboards, λόγω σχεδιασμού, οι ενσωματωμένες θύρες δίνουν περισσότερο ρεύμα. Τώρα αν αυτό διορθώνεται με καλύτερο τροφοδοτικό δεν το ξέρω. Πάντως αν δε σε χαλάνε οι extra συσκευές και καλώδια πιο πιθανό το βρίσκω να λύσεις το πρόβλημά σου με ένα powered hub σαν αυτό εδώ, παρά με άλλο τροφοδοτικό.
Alexisssss Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Παρε κατι τετοιο.http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804982 Δεν υπαρχει περιπτωση να φταιει ο τροφοδοτικος. Μαλλον με τη μητρικη κατι θα παιζει...ή με τις μπροστινες θυρες του κουτιου σου.
Sadamiraq Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Παρε κατι τετοιο.http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804982Δεν υπαρχει περιπτωση να φταιει ο τροφοδοτικος. Μαλλον με τη μητρικη κατι θα παιζει...ή με τις μπροστινες θυρες του κουτιου σου. O ποιος'?:p:p δεν ειναι θεμα τροφοδοτικου,απο motherboard ειναι.....
mihachris Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Εμενα πιο παλια πρεπει να μου ειχε χαλασει μια θυρα στην προσοψη και δεν λειτουργουσε καμια αλλη (στην προσοψη). Προφανως ηταν εν σειρα συνδεδεμενες. Μετα πηγα το PC σε εναν τεχνικο για να διορθωσω κατι και του ζητησα να ελεγξει και τις θυρες. Αφου εφτιαξε την μια λειτουργουσαν και οι αλλες. Ισως να συμβαινει κατι τετοιο και στην δικια σου περιπτωση.
alex89 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Οι usb του front panel δε δουλεύουν. Σε αυτές τις θύρες συνδέεται το front panel του κουτιού σου. Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τα κωλώδια του κουτιού που συνδέονται στη μητρική και όχι με τις f_usb (έτσι αν θυμάμαι ονομάζονται στη μητρική οι θύρες που συνδέεις τις μπροστινές usb) της μητρικής. Πήγαινέ το στο πλαίσιο να δοκιμάσουν με άλλη πρόσοψη. Επίσης πρόσεξε καλά τα καλώδια των usb του front panel μήπως έχουν κάπου λιώσει. Μου έχει τύχει βραχυκύκλωμα σε usb memory στις μπροστινές usb που λιώσανε τα καλώδια και άλλαξα την πρόσοψη του κουτιού.
dokimix Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έχω ήδη κάποιο usb hub και κάνω τη δουλειά μου. Άλλα εκνευρίζομαι όταν κάτι δεν δουλεύει σωστά! Βασικά έχω μετανοιώσει για τη αγορά και της μητρικής και του κουτιού...
thever Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Αν αντικαταστήσω το τροφοδοτικό υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί το πρόβλημα; Πλάκα κάνεις?απλά πάρε ένα USB HUB όπως λέει και ο φίλος μας ο αλέξης και τελείωσες... ή αλλιώς USB CONTROLLER για να έχεις περισσότερες θύρες...
liopyr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Φιλτράρω κάθε παραπληροφόρηση και ξεχωρίζω το: Κλασικό πρόβλημα. Οι μπροστινές θύρες δε δίνουν αρκετό ρεύμα και κάποιες ενεργοβόρες συσκευές δεν παίζουν εκεί. Δεν είναι θέμα συνδεσμολογίας, συνήθως οφείλεται στο extra καλώδιο που μεσολαβεί ανάμεσα σε motherboard και την θύρα. Και η υπενθύμιση: Goto post #4 και εντ οφ στορι Και καταλήγουμε: Όσο ποιοτικό κουτί και τροφοδοτικό να έχεις, είναι καθαρά περίπτωση κορώνα-γράμματα να φτάνει αρκετό ρεύμα στις front usb για να τροφοδοτηθεί επαρκώς ένας 2.5άρης Hdd. (για τέτοιον δε μιλάμε bTw); Οπότε τίποτα δεν πάει στραβά με το σύστημά σου. Είναι απολύτος φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.