Προς το περιεχόμενο

MS SQL server - PHP

Uberalles_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα παιδιά.

Έχω εγκαταστήσει έναν sql server 2005 και θέλω να συνδεθώ για να κάνω queries μέσα από την php.

Ξέρω ότι ο κώδικας είναι

$myServer = "****";

$myUser = "****";

$myPass = "****";

$myDB = "***";

$dbhandle = mssql_connect($myServer, $myUser, $myPass) or die("Couldn't connect to SQL Server on $myServer");

$dbo = mssql_select_db($myDB, $dbhandle) or die("Couldn't open database $myDB");

Όταν ανοίγω τον server συνδέομαι κανονικά αλλά όταν βάζω τα παραπάνω στην php δεν με αφήνει και μου βγάζει τα παρακάτω error

Warning: mssql_connect() [function.mssql-connect]: message: Login failed for user '***'. (severity 14) in C:\********** on line 17

Warning: mssql_connect() [function.mssql-connect]: Unable to connect to server: **** in C:\******** on line 17

Couldn't connect to SQL Server on ****

Η ερώτηση μου είναι ότι δεν ξέρω που θα βρω τα σωστά ονόματα του Server μου, το username και pass

Δημοσ.

Συνήθως το default username στον MS SQL είναι το "sa" (χωρίς τα εισαγωγικά). Και τις περισσότερες φορές μερικοί δε βάζουν καν password στο συγκεκριμένο χρήστη. Δοκίμασε έτσι και βλέπεις μετά...

Αν και πάλι δε συνδέεσαι τότε πρέπει με κάποιο τρόπο να μπεις στον Enterprise Manager και να κάνεις από εκεί αλλαγές στο password του sa ώστε να το θυμάσαι αργότερα.

Δημοσ.

Το έχω κάνει και αυτό και μου βγάζει το ίδιο μήνυμα.

Εμένα δεν με ενδιαφέρει να συνδέομαι με κάποιον συγκεκριμένο χρήστη αρκεί να συνδεθώ. Εννοείται αυτός ο χρήστης να μπορεί να πειράζει την βάση που θέλω.

Πως μπορώ να το κάνω αυτό που είπες?

Δημοσ.

Αν έχεις φυσική επαφή με τον server μπορείς να ανοίξεις το πρόγραμμα Enterprise Manager του SQL Server και από εκεί να πας στο: Microsoft SQL Servers -> SQL Server Group -> (local) (Windows NT) -> Security -> Logins

και στη λίστα που θα σου βγάλει, δεξί κλικ στο sa, ή απλά δημιούργησε ένα νέο χρήστη.

Δημοσ.
Αν έχεις φυσική επαφή με τον server μπορείς να ανοίξεις το πρόγραμμα Enterprise Manager του SQL Server και από εκεί να πας στο: Microsoft SQL Servers -> SQL Server Group -> (local) (Windows NT) -> Security -> Logins

και στη λίστα που θα σου βγάλει, δεξί κλικ στο sa, ή απλά δημιούργησε ένα νέο χρήστη.

Χίλια ευχαριστώ φίλε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...