tauritos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Καλησπερα. Πριν μια βδομαδα αγορασα εναν δευτερο σκληρο να βαλω στον υπολογιστη μου και περασα σε αυτον windows xp. Στον σκληρο που ειχα ηδη στον υπολογιστη, ειχα κι εκει windows xp. Οταν ανοιγω τον υπολογιστη με τους δυο σκληρους μεσα, μου λεει να επιλεξω πιο απο τα δυο λειτουργικα θελω να ξεκινησω,κι ολα λειτουργουνε μια χαρα. Οταν αφαιρεσω τον παλιο σκληρο,και το ανοιγω μονο με τον καινουριο σκληρο δεν ξεκιναει το φορτωμα των windows. Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει? Το συστημα ειναι: cpu : AMD Athlon 64 X2, 2264 MHz motherboard : Gigabyte GA-K8N Pro-SLI hard disk : wd 500Gb, maxtor 160Gb vga : MSI 6800 gs ram : 4x512 ddr τροφοδοτικο : toughpower 500 W
GCMH Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Στον παλιό σκληρό υπάρχει ο Bootloader της παλιάς εγκατάστασής σου, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την εκκίνηση του λειτουργικού. Εάν υπάρχει ήδη Bootloader τότε με μια νέα εγκατάσταση, δεν εγκαθίσταται καινούριος, χρησιμοποιείται ο παλιός, γι' αυτό και μπορείς, παρουσία των δύο σκληρών, να διαλέξεις ποια εγκατάσταση θα εκκινήσει. Εσύ, αφαιρώντας τον παλιό σκληρό, στερείς την δυνατότητα εκκίνησης στο καινούριο λειτουργικό...
tauritos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Οκ ψιλοκαταλαβα αυτο που μου λες αλλα υπαρχει καποια λυση γι αυτο? Θελω να κανω φορματ στον παλιο δισκο κι εχω προβλημα
GCMH Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Θα εξαρτηθεί από το τι ακριβώς θες. Εάν απλά θες να εκκινεί το σύστημα χωρίς να γίνουν αλλαγές στην σύνθεσή του τότε: Όχι φόρματ. Δεν θα εκκινεί καθόλου μετά. Σβήσε χειροκίνητα τους φακέλους που πρέπει (τον φάκελο Windows κλπ). Μην αλλάξεις θέση τους σκληρούς. Και εάν εγκαταστήσεις νέο λειτουργικό στον παλιό δίσκο, μην το αφήσεις να κάνει επανακατάτμηση (repartitioning) ούτε φορμάρισμα. Εάν παρόλ' αυτά ο παλιός σκληρός πρέπει να αφαιρεθεί τότε θα πρέπει να περάσουμε καινούριο bootloader στον καινούριο σκληρό και όχι μόνο. Έχω την εντύπωση πως και αυτό να γίνει, το σύστημα δεν θα εκκινεί. Βλέπεις τι γίνεται εδώ; Ο παλιός δίσκος έχει δηλωθεί σαν C και ο νέος σαν D. Η παλιά εγκατάσταση των Windows ξέρει ότι βρίσκεται στον δίσκο C και η καινούρια στον δίσκο D. Εάν μεταβληθούν αυτές οι σχέσεις αλλάζοντας θέση των σκληρών πάνω στην μητρική ή οτιδήποτε άλλο, το σύστημα μετά δεν θα εκκινεί. Θα χρειαστεί κάτι σαν το Partition Magic το οποίο θα μπορούσε να διορθώσει μια τέτοια κατάσταση με αμφίβολα όμως αποτελέσματα. Δεν είμαι σίγουρος. Μια εναλλακτική, θα ήταν να κάνεις πρώτα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σου και μετά ένα πλήρες φορμάρισμα και εγκατάσταση του λειτουργικού από την αρχή. Να περιμένουμε και κανάν ακόμα φίλο, μήπως έχει κάποια καλύτερη λύση; Μη σε πάρω και στον λαιμό μου...
tauritos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Το φορματ ειναι αυτο που θελω να αποφυγω...Απλος ο παλιος δισκος υστερα απο αρκετα χρονια λειτουργιας έχει πολλους bad sectors και τον βλεπω σιγα σιγα να παραδιδει το πνευμα του.Ηταν και ο λογος που πηρα τον καινουριο(χωρο δεν χρειαζομαι εχω αρκετο).Το bood loader πως θα το περασω στον καινουριο σκληρο?
GCMH Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δες και αυτά τα θέματα... Ιδιαίτερα το τελευταίο... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=302377&highlight=fixboot http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=258988&highlight=fixboot http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=303413&highlight=%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7+%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82 Προσωπικά, θα έκανα επανεγκατάσταση. Αυτό που ζητάς είναι δύσκολο ως ακατόρθωτο να γίνει.
alan2 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 bootloader einai to NTLDR? αν το αντιγραψει στο καινουριο σκληρό δίσκο θα ξεκιναει (αυτονομα) απο τα εκει windows? ρωταω γιατι εχω σκληρο sata με τα xp αλλα η εκκινηση γινεται απο το παλιο ide σκληρο που εχει ηδη bad sectors. edit υπαρχει το MBRWizard που μαλλον μπορει να αλλαξει active partition αλλα δεν το ρισκαρω...
tauritos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια θα το παλέψω και θα σας πώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.