Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Φωτιστικού Υπνοδωματίου

Sleepless_007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους, ζητάω την βοήθεια σας σχετικά με το ακόλουθο θέμα: Πολλοί από εσάς περνάτε αρκέτο χρόνο στο δωμάτιό σας και ειδικότερα πάνω από μία λάμπα είτε γιατί δουλεύετε ή για οποιοδήποτε λόγο. Το σίγουρο είναι ότι ένα "λάθος" φωτιστικό σας κουράζει περισσότερο και μειώνει τον χρόνο που αντέχετε να διαβάζετε τα βράδια. Ανακεφαλαιώνοντας, θα ήθελα να μου προτείνετε ένα φωτιστικό που θα είναι σύμμαχος μου τις νύχτες και θα με βοηθάει να διαβάζω και να αποδίδω στον μέγιστο βαθμό στον οποίο μπορώ. B)

Δημοσ.

Μάλλον λαμπα γραφείου θελεις. Εγω θα σου προτεινα μια παρόμοια με αυτη εδω που να εχει λευκό φως. Ειχα παλιά μια παρόμοια και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.

Δημοσ.

Προσωπικά έχω καταργήσει παντελώς τα φωτιστικά γραφείου, ειδικά για χρήση με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

χρησιμοποιώ το κύριο φως του δωματίου - γραφείου το οποίο φροντίζω να είναι δυνατό και οικονομικό - οικολογικό.

Με λίγα λόγια να μην είναι σαν αυτά τα γελοία που κόβουν το φως από όλες τις μεριές με καλύμματα και πρέπει να βάλεις 500άρα λάμπα για να φωτίσει ο χώρος.

Ένα απλό με ένα γυαλί ματ στο πάνω μέρος (ανοιχτός κώνος), και ντουί βιδωτό φαρδύ.

Λάμπα 18W ηλεκτρονική να φωτίσει ο χώρος ενιαία και είσαι μια χαρά.

Ή ακόμα καλύτερα, μεγάλο μακρόστενο φωτιστικό φθορίου με ανακλαστήρες στο πάνω μέρος για ενίσχυση της φωτεινότητας με μία ή δύο λάμπες.

Το εστιασμένο φως κουράζει πολύ περισσότερο απ΄ ότι το φως που διαχέεται σε όλο το χώρο.

Αν θες και κανένα φωτιστικό κομοδίνου (για λίγο διάβασμα πριν τον ύπνο), πάρε κανένα από αυτά τα χάρτινα φωτιστικού κομοδίνου ή δαπέδου του ΙΚΕΑ που είναι και πολύ φτηνά, και βάλε μια ηλεκτρονική λάμπα της ισχύος που γουστάρεις και σε βολεύει.

Ποτέ δεν κατάλαβα την ανάγκη ύπαρξης αυτών των δυνατών φωτιστικών γραφείου.

Σαν ανακριτικές λάμπες είναι.

Η μόνη περίπτωση να βάλεις κάτι τέτοιο, είναι σε δωμάτιο που μοιράζεσαι και με άλλους και δεν θες να τους ενοχλείς.

Ότι και αν βάλεις, πάρει κάτι που να μην καλύπτει τη λάμπα.

Εκτός αν μιλάμε για δημιουργία ατμόσφαιρας κλπ.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τώρα ακούστε αυτό: διάβασα για μηχανήματα-λάμπες που παράγουν τεχνητό ηλιακό φως.Το μυστικό με το ηλιακό φως είναι ότι αυξάνει τα επίπεδα μελατονίνης μας (μία ουσία η οποία παράγεται κατά τον ύπνο) με αποτέλεσμα τέτοιου είδους λάμπες να είναι καλύτερες για τα μάτια μας (και συνεπώς αβλαβείς για την όρασή μας) όπως επίσης σε βοηθάνε να μπορείς να αντέχεις να δουλεύεις κάτω από λάμπα με ακόμα καλύτερη απόδοση. Αυτή είναι η θεωρία η οποία επιβεβαιώνεται επείδη αυτές οι "λάμπες" ήδη κυκλοφορούν στο εξωτερικό. Όσον αφορά την Ελλάδα κυκλοφορεί κάτι τέτοιο στην αγορά και αν ναι τι γνωρίζετε περί αυτού; B)

Δημοσ.

Λάμπες φθορίου λευκού φωτός χρωματικής θερμοκρασίας 6400 Κ παράγουν το "ηλιακό" φώς.Γνώμη μου είναι κουραστικές μέχρι αηδίας.Εγώ χρησιμοποιώ philips 23w

Με κλασσικό κωνικό φωτιστικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...