Προς το περιεχόμενο

static ip. το κανω σωστα?

sarpijk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στο http://portforward.com/ βρηκα οδηγο γαι να κανω port forwarding σε utorrent και Emule. Στις οδηγιες εδινε τροπο ωστε να κανω static ip .Ζητουσε λοιπον αρχικα να τρεξω την επιλογη cmd στην εκτελεση των win και να φορτωσει ενα παρα8υρακι οπου εδωσα ipconfig/all και μετα επρεπε να αντιγραψω καποια στοιχεια της συνδεσης μου. Ενω λοιπον συμφωνα με τον οδηγο επρεπε να βρω 2 ips για DNS servers εμενα ειχε μονο μια. Η αλλη που ειναι?. Forthnet εχω

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:07 ----------

κανεις δε ξερει?

Δημοσ.

Τις ρυθμίσεις δικτύου που σου εμφανίζει το ipconfig/all, μπορεί να τις παίρνεις από τρία σημεία :

1. Από τις ρυθμίσεις δικτύου του υπολογιστή σου (κάρτα δικτύου)

Τις ρυθμίσεις του δικτύου τις βλέπεις στο network connections του υπολογιστή σου (lan κάρτα δικτύου) στο TCP-IP (v4).

Αν αυτές είναι αυτόματες (obtain an IP automatically και obtain DNS Server address automatically), τότε κοιτάς παρακάτω. Αν είναι καρφωτές , τότε φωνάζεις αυτόν που τις έβαλε και τον ρωτάς τι παίζει και πως σου έχει στήσει το δίκτυο.

2. Dns Servers και IP address μπορείς να πάρεις από τον router σου (αν έχεις router) με τον οποίο συνδέεσαι στο Internet ή χρησιμοποιείς για το εσωτερικό δίκτυο.

(αν δεν ήταν αυτόματες οι ρυθμίσεις στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου).

Αυτές θα τις βρεις στα LAN Settings στο setup του router (συνήθως web interface).

3. Αν , ούτε στον router υπάρχουν καρφωτές ρυθμίσεις DNS servers κλπ. τότε το dslam της forthnet σου δίνει μόνο ένα dns server.

Δεν απαγορεύεται, αλλά μάλλον σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις δικτύου δεν είναι και πολύ εντάξει.

Σε κάθε περίπτωση, οι dns servers δεν έχουν καμιά δουλειά στο port forwarding.

Αν θες , τρέξε από cmd τις

route /f

και μετά τις ipconfig /flushdns

και

ipconfig /renew

και κάνε ένα restart τον υπολογιστή, και μετά τρέξε την ipconfig/all για να δεις τι ρυθμίσεις σου φέρνει.

Δημοσ.

γιατι δεν του λετε πολυ απλα οτι οι dns ειναι 194.219.227.2 193.92.150.3 194.219.227.1 η αν θελει βαζει και την Ip του ρουτερ 192.168.1.1

και καλο ειναι αφου κανεις ipconfig και δεις την Ip να τις δωσεις καρφωτα sto tcp ip στην καρτα δικτυου σου ωστε να μην υπαρχει περιπτωση αμα μπαινει και αλλο pc στο δικτυο να παρει3ς αλλη Ip

Δημοσ.

o DNS που εχω βαλει ειναι αυτος του router και τον εχω ρυθμισει και στις ιδθιοτητες της συνδεσης tcp/ip. Απλα εγω εχω συμπληρωσει μονο το DNS server και οχι το alternate DNS. O οδηγος που ακολουθησα ειναι αυτος http://www.portforward.com/networking/static-xp.htm

Δημοσ.

αν σου ανοιγοθυν οι σελιδες κανονικα σημαινει οτι ο dns που εχ4ις βαλει παιζει.μην τρελενεσαι αν εχει εναν η δυο η ποιος ειναι.αμα βαλεις λαθος δεν θα ανογει σελιδες.

Δημοσ.

ειτε καρφωτα dns ειτε του ρουτερ ειτε δεν ξερω τι αμα ανοιγουν οι σελιδες ΟΛΕΣ κανονικα τοτε δεν παιζει θεμα dns.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...