GiorGhino Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Ξερει κανεις στα ποσα db κυμαινεται το στανταρ ανεμιστερακη που ρχεται πακετο με τους Intel Q6600 (Quad Core 2.4ghz)? Δεν ξέρω αν με θυμάται κανείς αλλα είχα επανελειμένα στο παρελθόν ανοίξει topics με συμβουλες για να κανω το PC μου αθόρυβο φτάνωντας σε σημείο να συζητάω ακόμα και για ηχομονοτικά κουτιά σκληρών δίσκων Αφήνωντας στην άκρη το τελευταίο, στο σημείο που βρίσκομαι τώρα είναι να χω VGA Gigabyte 4850 με παθητικο συστημα απο τη μανα της Kανενα Case Cooler TAGAN 500W στα 19db Το Στανταρ CPU Cooler που χουν οι Q6600 (Quad core 2.4) Ε λοιπόν νόμιζα ότι εφταιγε η καρτα γραφικών για το πολυ θόρυβο, αλλα όσο εκανε η καρτα τόσο κανει και αυτό το γ^&@(*(!! το ανεμιστερακι του CPU. Στην αρχη ενταξει ειναι σαν laptop αλλα αμα περασει κανα μισαωρο... ΠΩ ΠΩ!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ Δεν πιστευω το τροφοδοτικό να ακουγεται τοσο! 19db είναι τοσα πολά?! Ξερει κανεις ποσα παιζει να κανει το ανεμιστερακι του επεξεργαστη?
Tenshi Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 ...Αφήνωντας στην άκρη το τελευταίο, στο σημείο που βρίσκομαι τώρα είναι να χω VGA Gigabyte 4850 με παθητικο συστημα απο τη μανα της Kανενα Case Cooler TAGAN 500W στα 19db Το Στανταρ CPU Cooler που χουν οι Q6600 (Quad core 2.4) Ε λοιπόν νόμιζα ότι εφταιγε η καρτα γραφικών για το πολυ θόρυβο, αλλα όσο εκανε η καρτα τόσο κανει και αυτό το γ^&@(*(!! το ανεμιστερακι του CPU. Στην αρχη ενταξει ειναι σαν laptop αλλα αμα περασει κανα μισαωρο... ΠΩ ΠΩ!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ... Ουσιαστικά απάντησες μόνος σου στο πρόβλημά σου και το κάνω και bold.Κατ αρχήν έχεις μηδενικό airflow στο κουτί.Δέν μπαίνει φρέσκος αέρας και δέν βγαίνει ζεστός,με αποτέλεσμα το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή σου να ανακυκλώνει ξανά και ξανά τον ζεστό αέρα που βρίσκεται μέσα στο κουτί. Η κάρτα γραφικών σου είναι fanless και η παραγόμενες θερμοκρασίες πλησιάζουν άνετα τους 80C.Και σε αυτήν την περίπτωση δέν γίνεται απαγωγή θερμού αέρα,άλλα συσσωρεύεται μέσα στο κουτί ανεβάζοντας σταδιακά τις θερμοκρασίες.Ο ζεστός αέρας κινήται φυσικά πρός τα πάνω,οπότε το μεγαλύτερο μέρος του θερμού όγκου βρίσκεται πέριξ της cpu. Δοκίμασε απλά να βάλεις ένα και μονο ανεμιστηράκι στο πίσω μέρος του κουτιού σάν exhaust (να διώχνει αέρα).Θα δείς τεράστια διαφορά...
EliasKir Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Ποια μητρικη εχεις? Οι Asus και οι Gigabyte εχουν επιλογες στο Bios για Silent Mode (λεω γι'αυτες γιατι μονο τετοιες εχω δουλεψει). Επισης πολυ σωστος ο Tenshi. Στην χειροτερη περιπτωση βαλε ενα ανεμιστηρι πισω να βγαζει αερα σε παρα πολυ χαμηλες στροφες (~800) και μια καλη passive ψυκτρα στον επεξεργαστη αν δεν εχει η μητρικη σου την επιλογη που σου λεω.
GiorGhino Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Μπα μάλλον πρέπει να κανω αυτο που λεει ο tenshi. Το καλύτερο βασικα είναι να αποτελειώσω την μιση δουλειά που χω κανει. Να βαλω δηλαδη παθηιτκη ψύκτρα στο CPU και υστερα ενα ανεμιστεράκι στο κουτι να μην γινιε φουρνος μέσα
Dark_son20 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 παθητική ψύξη στον 6600??? μερικούς αθόρυβους 12αρίδες ανεμιστήρες στο κουτί και αλλαγή της ψύξης της CPU με κάποια μεγάλη με αργό 12ari πάλι
caution Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Παθητικά τον q6600 μόνο underclock/undervoltage και πάλι δε νομίζω...
GiorGhino Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Ναι ρε σειρα Core 2 ειναι οχι Pentium 4 που χτυπαγαν 75αρα για την πλακα. Thermalright HR-01 Plus με ενα 12 αρι ανεμιστηρα στο κουτί και όλα θα ναι ρολόι πιστευω
Dark_son20 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 95 TDP έχει δεν παίζει παθητική... εδώ με 45 και πρέπει να έχεις άριστο airflow όχι έναν 12ari
yiannis_1 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Γενικά καλύτερα να φτιάξεις ενα σωστό εξαερισμό με χαμηλόστροφους ανεμιστήρες. 1χ12 intake και 1χ12 exhaust και τον 1χ12 του τροφοδοτικού σου λογικά. Ρύθμισε τους όλους να παίζουν στην ίδια φασαρία με τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού. Και πάνω στην cpu βάλε μια όρθια ψύκτρα με heatpipes όχι fanless (αφού ούτος ή άλλος θόρυβο εχεις είτε 1 fan εχεις είτε 10 ***) να φυσάει προς τον πίσω exhaust του κουτιού σου. Εγω προτιμώ xigmatek απο s1283 και πάνω, άλλοι γουστάρουν thermaright U120 και πάνω, άλλοι coolermaster V8 και πάνω και άλλοι scythe ninja 2 και πάνω. ***Αυτό δεν ισχύει 100% αφού άμα βάλεις 10 φουρφούρια στο κουτί ακόμα και 800 rpm silent να ναι, αρχίζεις να τα ακους (και να την ακούς)εντονα απο το air flow... Τέσπα απο τη βλακεία που βλέπω τώρα τελευταία με funless ψύκτρες vga - cpu και με τον ανεμιστήρα του psu να δουλεύει υπερωρίες, προσπαθώντας μάταια να εξαερίσει όλο το κουτί και να κάνει σαν cessna σε απογείωση καλύτερα πολλοί ανεμιστήρες - μεγάλοι και αργόστροφοι με σωστά σχεδιασμένο airflow και cablemanagment.
Dark_Sage Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 πίστεψε με εαν θες μια αθορυβη (οσο γινεται) αεροψυκτρα για τον επεξεργαστη σου προτεινω http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1159100 απιστευτη ψυξη και ελαχιστος θορυβος (σχολια απο προσωπικη εμπειρια)
d3m0n Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Ναι το ανεμιστηράκι που φοράει αυτή η ψύκτρα είναι εντελώς αθόρυβο....
SilverCloak Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Μα αυτά τα διαόλια, να βγάζουν και ζέστη! Διαβάζοντας το αρχικό post, έπαθα shock όταν είδα 4850 fan-less. Αν τη ζορίσεις, σίγουρα δεν πιάνει 100 βαθμούς Κελσίου? Γιατί όχι? Παθητική ψήκτρα στη CPU? Τι είναι, Atom? Δεν ξέρω αν ακούγομαι υπερβολικός, αλλά απλά μου φαίνονται αδιανόητα αυτά τα πράγματα. Μακάρι να τα δοκιμάσει κάποιος και να μου πει ότι δουλεύουν (Δηλ ότι μπορώ να παίξω Crysis) χωρίς ενδεχόμενα εξώθερμης εκτόνωσης! Και εγώ δεν το γουστάρω το θόρυβο, αλλά το κουτί μου έχει 7 ανεμιστήρια! Εννοείται ότι κανένα δεν γυρίζει σε πάνω από 800 στροφές. Εντάξει, δεν είναι και το πιο αθόρυβο... Τεσπά, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Οπωσδήποτε aftermarket CPU ψήκτρα και 2 ανεμιστήρες στο κουτί (μπρος-πίσω ή μπρος-πάνω)
kostasR1 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1054201&Manufacturer=Xigmatek&category=69977719&catalog=20 Στην τιμή αυτή είναι η καλύτερη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.