GiorGhino Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Θα ήθελα να εκθέσω τις σκέψεις μου με αφορμή την αναφορά της Google στην παρουσιάση του νεου της OS βασισμενο στο Cloud Computing Το λειτουργικό σύστημα που οραματίζεται η Google έχει φυσικά σαν κέντρο το web και τις εφαρμογές του οι οποίες θα τρέχουν (και) στο cloud με όλα τα δεδομένα του χρήστη να είναι διαθέσιμα από παντού χωρίς την ανάγκη backup. Μάλιστα αναφέρει ότι "ο κόσμος επιθυμεί να λαμβάνει τα e-mail του άμεσα χωρίς να περιμένει να φορτώσει το λειτουργικό σύστημα και στη συνέχεια ο browser" ενώ συμπληρώνει ότι "κανείς δε θέλει να σπαταλά ώρες με τις ρυθμίσεις που πρέπει να έχει ένας υπολογιστής για κάθε νέο hardware ή με το να ασχολείται με συνεχής αναβαθμίσεις λογισμικού".Ο κόσμος με λίγα λόγια όσο πάει δεν θέλει να κουράζεται μαθαίνοντας οτιδήποτε, θέλει να τα χει όλα έτοιμα. "Scienta est Potentia" ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ! (Η Γνώση είναι δύναμη) Κάτι ήξέρε η IAO και το χε έμβλημα Δεν θέλω να φανώ άλλος ένας σκοταδιστής σαν τους αφωσιομένους οπαδούς κάποιων σαν τον Λιακόπουλο, αλλά αυτό ήταν αφορμή για να παρατηρήσω κάτι. Αντο δεις απο μια πλευρά ο σημερινός μέσος-άνθρωπος ζητά όλο και πιο ευκολία, θέλει να αφιερώνεται οσο πιο πολύ μπορεί στην καθαρή κατανάλωση, γνωρίζοντας και κάνοντας για αυτό οσο το δυνατόν λιγότερα. Αυτο είναι πολύ ειρωνικό, γιατί στο παρελθόν όταν άξεστες μάζες Γάλλων Χωρικών επαναστάτησαν στο ολοκληρωτικό καθεστώς, έγιναν αγώνες για να αποκτά ο μέσος άνθρωπος γνώση, αγώνες για μόρφωση και την παιδεία. Και μην ξεχνάμε πόσο συνέβαλε σε αυτήν την αφύπνιση των μαζών η εκτεταμένη διάδοση της γνώσης μέσω της τυπογραφίας. Ήταν η απόκτηση γνώσης που έκανε τον μέσω άνθρωπο ελεύθερο πολίτη με δικαιώματα. Και τώρα ο μέσος άνθρωπος ζητά να ξέρει όλο και λιγότερα. Δεν ξέρω αν αυτήν η μετάθεση της ευθύνης για οτιδήποτε δυσκολεύει την καθημερινότητά μας, σε κάποιους που "ειδικούς" ( ακόμα και με κόστος να ορίζουμε αυτούς τους "ειδικούς", φύλακες των προσωπικών μας δεδομένων έχοντας τους εμπιστοσύνη με την ιδέα ότι περιορίζονται πίσω απο μια κουρτίνα νόμων και συνταγματικών διατάξεων ) θα οδηγήσει κάπου. Δεν θέλω να γίνομαι σκοταδιστής για αυτό απλά απορώ: Είναι άραγε δυνατόν αυτήν η όλο και αυξανόμενη συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων και πλούτου (πολιτικής και κοινωνικής ΔΥΝΑΜΗΣ δηλαδή) σε εταιρικούς κολλοσούς να οδηγήσει σε "σύγχρονους Φεουδάρχες" που μόνο τυπικά θα αναγνωρίζουν την υποταγή τους στους νόμους και το κράτος αλλα ουσιαστικά εντός των συνόρων εξουσίας τους θα κάνουν ότι θέλουν ? Η μήπως θα συνεχίζουν να περιορίζονται απο κράτοι, νόμους και συνταγματικές διατάξεις? Η μήπως στην τελική δεν συμβαίνει και τίποτε αν η Google η ο κάθε κολλοσσός κατέχει τα προσωπικά μας δεδομένα? Είναι δηλαδή μια άχρηστη μάζα με μόνο σκοπό τα χρηματικά κέρδη που θα απολαμβάνουν όλες οι βαθμίδες των στελεχών της; Δεν υπάρχει κατι άλλο απο πίσω? Κάποια σύγχρονη αυτοκρατορία ας πουμε (ΗΠΑ π.χ.) που θέλει οπως ολες οι προηγουμενες να ελέγξει τον κόσμο... Υ.Γ. H έκθεση μου δείχνει χαοτική, με κατάληξη σε πολλές διαφορετικές υποθέσεις με διαφορετικές ερωτήσεις, χωρίς να καταλήγεις σε συγκεκριμένο πόρισμα. Ας μην ληφθεί σαν προσωπική εκφραστική η νοητική αδυναμία. Πιστευω πως είναι αδύνατόν κάποιος μέσος άνθρωπος που θελει να κανει μια ουσιαστική και αντικειμενική ανάλυση τέτοιων θεμάτων να καταλλήξει σε ένα και μόνο συμπέρασμα. Μόνο κάποιος ελαφρόμυαλος που απλουστευει τα πάντα στο στενό του μυαλό και θελει να το παίξει φιλόσοφος θα μπορούσε να το κάνει.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Επισης εαν ειναι ολα στο web και τα προγραμματα θα σημαίνει τελος πειρατείας κτλ
million_voices Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 το θρεντακι σου με εκανε να κλεισω το ps3 με το οποιο διαβαζω το insomnia τα βραδια και να μπουταρω τον σταθερο για να ποσταρω (@#%*@#%$# κωλοSony) κατ αρχας μπραβο σου που ψαχνεις τα πραγματα κατω απο το φανταχτερο τους περιτυλιγμα (ηταν ευχαριστη εκπληξη για μενα το οτι ανοιχθηκε τετοιο θρεντ) λοιπον θα παμε σε Cloud χαλαρα και με χαρουμενα πηδηματακια σχεδον ολοι γιατι? Γιατι βολευει τους παντες, καποιους ομως τους βολευει απιστευτα τι ειναι το cloud? (Do you want to know what it is?),με απλα λογια εφαρμογες και δεδομενα θα τρεχουν και θα σερβιρονται απο servers στα χαζα τερματικα μας (αν εχω καταλαβει καλα αυτος ειναι ο στοχος),οποτε δεν θα υπαρχει αναγκη για backup δεδομενων τα οποια μαλιστα θα ειναι προσβασιμα απο οπουδηποτε υπαρχει μια συσκευη με συνδεση στο νετ,Γουιντοους Μιντοους και συντηρηση-αναβαθμιση os,drivers,προγραμματων θα παψει να υφισταται ως αναγκη,ονειρικο εεε? κατσε δεν μπορει καπου θα υπαρχει καποιο catch ε ναι ΕΛΕΓΧΟΣ ειναι η λεξη,απολυτος ευκολος διαρκης computerized μεγαλο μερος της ζωης μας περνα απο το net και στο μελλον ολο και μεγαλυτερο (ετσι παει το βλεπουμε ολοι,το αν αυτο ειναι καλο η κακο ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα) οποτε το να ελεγχουν καποιοι λιγοι (μεγαλες εταιρειες) το τι κανουμε πως το κανουμε τι σκεφτομαστε τι γουσταρουμε τι ειμαστε ειναι Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ και μετα φυσικα θα ειναι εξισου ευκολη και η χειραγωγηση οταν αυτοι θα μας παρεχουν τον τροπο για να συνδεομαστε στο νετ ps ναι και εγω βλεπω εταιρικες αυτοκρατοριες,κυβερνησεις? ξερω και εγω ενα με τον Τοτο (αλλη πολυ μεγαλη συζητηση επισης) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:36 ---------- up γιατι θεωρω οτι ειναι the shape of things to come και αξιζει να συζητηθει ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:05 ---------- up για τελευταια φορα (η ελπιδα πεθαινει τελευταια λενε)
_BASSstarlet_ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Tα προσωπικά (αλλά και τα ευαίσθητα) δεδομένα, εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει αποδειχτεί, πως είναι μάταιο να προσπαθούμε να τα κρύψουμε. Στους χώρους που κινούμαστε (εργασιακό, φιλικό, γειτονιά κλπ) αργά ή γρήγορα, όλοι ξέρουν ποιόν έχουν δίπλα τους και αν είναι φτωχός, gay, παιδεραστής, προικοθήρας, τεμπελχανάς, κομπλεξικός, εριστικός, λόγιος, φλώρος, αριστερός ή δεξιός, προοδευτικός ή φασίστας κλπ κλπ..εκεί δεν κρυβόμαστε και να θέλουμε. Για το internet όμως, νομίζω πως είμαστε αν όχι 100%, τουλάχιστον σε πολύ μεγάλο ποσοστό, άξιοι της μοίρας μας αν κάτι προσωπικό διαρρεύσει.. Όσον αφορά τον κεφάλαιο <<έλεγχος>> που διαχειρίζονται οι <<μεγάλες εταιρίες>> σε συνεργασία με τα <<κακά δεξιά κράτη-οι>> και θα υλοποιηθεί μέσω του cloud computing, ένα θα πω(και είναι άποψη που αφορά μόνο εμένα): Στα παπάρια μου!
million_voices Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 τουλαχιστον θα μπορουσες να εκφραστεις κοσμια (για να μην πω για μαγκιτσες πισω απο οθονες κλπ κλπ)
slygeo87 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δεν με χαλάει το εύκολο λειτουργικό/λογισμικό/καφετιέρα. Ο μέσος χρήστης δεν είναι μόνο αυτός που ασχολείται με water cooling και overclocking. Θα μπορούσε να είναι και η άσχετη γιαγιά μου. Κάποιοι ''κάποια'' πράγματα δεν τα κατέχουν ή απλά δεν τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν παραπάνω. Για τους 2ους λοιπόν δεν βρίσκω για ποιό λόγο θα πρέπει να γνωρίζουν τι είναι το BSOD για παράδειγμα κάθε φορά που ανοίγουν τον υπολογιστή τους. Θες να αγοράσεις ένα ψυγείο; Τσακ/τσακ/τσακ. 3 πραγματάκια, 3 κινησούλες. Ωραία είναι η γνώση αλλά να βάζεις στο κεφάλι σου μόνο αυτή που γουστάρεις εσύ. Όχι να θες εγχειρίδιο οδηγιών για το πιστολάκι για τα μαλλιά. Ας τελειώσουν πρώτα κάτι φράσεις ''είναι πράγματα του σατανά'' και βλέπουμε τι γίνεται μετά. Γενικά ας αναπληρώνεται η παλιά φουρνιά. =ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.