prezakis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Καλησπέρα σε όλους, Το στόρυ έχει ως εξής... Προχθές είχα συνδέσει ,το αγαπημένο μου εδώ και χρόνια, Toshiba Sattelite M70 με TV-out στην TV κι ένα εξωτερικό σκληρό κι έβλεπα τα LOST. Το βράδυ πριν κοιμηθώ, κλείνω το PC χωρίς να αποσυνδέσω το TV-out ούτε τον εξωτερικό σκληρό. Χθες, αποσυνδέω το laptop,ενώ ήταν κλειστό, με ότι ήταν συνδεδεμένο και το μεταφέρω σε άλλο σημείο του σπιτιού. Το συνδέω με το ρεύμα και βλέπω τα λαμπάκια-ενδείξεις για τροφοδοσία,μπαταρία να γίνονται είναι μπλε. Επιχειρώ να το ανοίξω, αλλά όταν πάει να ανάψει και το λαμπάκι που αναβοσβήνει όταν διαβάζει ο σκληρός ανάβει στιγμιαία κ μετά σβήνουν τα πάντα...ακόμα και το λαμπάκι που δείχνει ότι το laptop είναι συνδεδεμένο με το ρεύμα(το οποίο παραμένει αναμμένο ακόμα κι όταν το laptop είναι κλειστό, σε περίπτωση που είναι συνδεδεμένο με την τροφοδοσία). Μετά από αυτό το black-out αν το αποσυνδέσω από την τροφοδοσία και έπειτα το ξανασυνδέσω, το λαμπάκι της τροφοδοσίας & μπαταρίας ανάβει πάλι, αλλά όταν επιχειρήσω πάλι να το ενεργοποιήσω τότε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο "τρώω" black-out. Αρχικά υπέθεσα ότι δεν βλέπει τον σκληρό. Τον έβγαλα,του έδωσα μια δυο φάπες, το καθάρισα λιγάκι, το ξανάβαλα αλλά πάλι με το ίδιο τρόπο black-out. Στη συνέχεια, σκέφτηκα μήπως έχουν μείνει οι ρυθμίσεις που υποδεικνύουν σύνδεση με TV-out με συσκευή εξόδου την TV και γι'αυτό δεν μπορεί να εκκινήσει(αν και χωρίς συσκευή εξόδου-οθόνη- πάλι μπορεί να εκκινήσει απλώς δεν θα φαίνεται το σήμα σε συσκευή εξόδου). Οπότε το ξανασύνδεσα όπως ήταν και το προηγούμενο βράδυ,αλλά πάλι τα ίδια. Τότε, διαπίστωσα ότι δεν μου κόβει πολύ να γίνω τεχνικός Η/Υ, οπότε είπα να αναζητήσω μια πιο εξειδιξευμένη άποψη... Λοιπόν, καμιά γνώμη για το τι παίζει? Λέτε το μαγνητικό πεδίο που υπάρχει στο νησί του LOST να επηρέασε το laptopακι μου?
the_eye Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 To τροφοδοτικό δουλεύει ; Κάνει φόρτηση ; Αν ναί δοκίμασε να του βγάλεις την μπαταρία και να δοκιμάσεις να το ανοίξεις.
prezakis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 To τροφοδοτικό δουλεύει ; Κάνει φόρτηση ; Αν ναί δοκίμασε να του βγάλεις την μπαταρία και να δοκιμάσεις να το ανοίξεις. Ναι,αυτό ξέχασα να το επισημάνω. Δοκίμασα χωρίς μπαταρία και επιπλέον δοκίμασα να το ανοίξω και με διαφορετικό φορτιστή(έχει και η αδερφή μου laptop toshiba με τον ίδιο φορτιστή),όμως, το αποτέλεσμα το ίδιο... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:46 ---------- Κάποια άλλη πρόταση?
panos2000gr Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Ναι,αυτό ξέχασα να το επισημάνω. Δοκίμασα χωρίς μπαταρία και επιπλέον δοκίμασα να το ανοίξω και με διαφορετικό φορτιστή(έχει και η αδερφή μου laptop toshiba με τον ίδιο φορτιστή),όμως, το αποτέλεσμα το ίδιο... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:46 ---------- Κάποια άλλη πρόταση? Κάποια φορά είχα ένα παρόμοιο κόλλημα και εγώ....Στην περίπτωση μου και αφού είχα φάει ένα 3ωρο ψάχνοντας να βρω τι φταίει, το μηχάνημα ξαναδούλεψε αφού έβγαλα και ξαναέβαλα τα dimακια της RAM. Δοκίμασε το...δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
prezakis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Κάποια φορά είχα ένα παρόμοιο κόλλημα με ένα Vaio. Στην περίπτωση μου και αφού είχα φάει ένα 3ωρο ψάχνοντας να βρω τι φταίει, το μηχάνημα ξαναδούλεψε αφού έβγαλα και ξαναέβαλα τα dimακια της RAM. Δοκίμασε το...δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Φίλε Πάνο δυστυχώς κι αυτό το έχω δοκιμάσει ανεπιτυχώς. θα το ξαναδοκιμάσω πάντως και αν δω αποτέλεσμα θα ενημερώσω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:53 ---------- Δοκίμασα να βγάλω και να καθαρίσω τα dimακια, τους άλλαξα και θέση,άλλα πάλι τα ίδια. Επιπλέον, έβγαλα το σκληρό και το άνοιξα χωρίς αυτό και πάλι τα ίδια συμπτώματα. Με βλέπω να το πηγαίνω σε τεχνικό αύριο... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:29 ---------- Να προσθέσω ότι δεν ακούγεται κάποιο beep ώστε να μπορώ από beep code να διαγνώσω το πρόβλημα. Έχεις κανείς εμπειρία ώστε να μου πει από που προέρχεται... RAM ,cpu ,gpu ,Bios chip ,Bios Cmos ,Motherboard ,Power supply ? Δεδομένου ότι δοκίμασα να αλλάξω με κομμάτια που δουλεύουν σίγουρα(από το laptop της αδερφής μου) RAM, Power Supply κατ'εμε απομένουν τα υπόλοιπα.
circadian Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 εγω θα ελεγα στειλτο στην αντιπροσωπεια της toshiba. παρε ενα τηλ αυριο πρωι γιατι νομιζω οτι εχουν και τσαμπα κουριερ να ερθει να το παρει. ενα 20αρικο θελουν να το κοιταξουν και απαντανε σε 2 μερες.
prezakis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 εγω θα ελεγα στειλτο στην αντιπροσωπεια της toshiba. παρε ενα τηλ αυριο πρωι γιατι νομιζω οτι εχουν και τσαμπα κουριερ να ερθει να το παρει. ενα 20αρικο θελουν να το κοιταξουν και απαντανε σε 2 μερες. Αυτό θα κάνω μάλλον. Αύριο λέω να επισκεφτώ τους τεχνικούς του Πλαίσιο, απ' ό,τι γνωρίζω είναι επίσημο της Toshiba Service,σωστά?
circadian Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 υποψια μου ειναι μονο αν εχεις παρει απο πλαισιο το Laptop. κανε ενα τηλ πριν πας μη τρεχεις αδικα
Fronimitis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά όταν το δικό μου Toshiba έκανε αυτά που κάνει το δικό σου το πήγα στην IDEAL και μου άλλαξαν την μητρική πλακέτα.Είχα όμως εγγύηση.Όταν το πήρα πίσω μετά από 2 βδομάδες έκανε πάλι τα ίδια και πάλι μητρική.Τελικά μου δώσανε πίστωση και πήρα άλλο λάπτοπ.Εύχομαι να μην έχεις το ίδιο πρόβλημα ειδικά αν είσαι εκτός εγγύησης.
prezakis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά όταν το δικό μου Toshiba έκανε αυτά που κάνει το δικό σου το πήγα στην IDEAL και μου άλλαξαν την μητρική πλακέτα.Είχα όμως εγγύηση.Όταν το πήρα πίσω μετά από 2 βδομάδες έκανε πάλι τα ίδια και πάλι μητρική.Τελικά μου δώσανε πίστωση και πήρα άλλο λάπτοπ.Εύχομαι να μην έχεις το ίδιο πρόβλημα ειδικά αν είσαι εκτός εγγύησης. Δυστυχώς, φίλε μου είμαι εκτός εγγύησης. Πήγα Πλαίσιο και μου είπαν ότι μπορούν να το κρατήσουν γιατί το είχα πάρει από εκεί. Όμως, θα το έστελναν IDEAL και θα έπαιρνε περισσότερο καιρό. Συνεπώς, μου έδωσαν διεύθυνση και τηλ για να το πάω εγώ. Μαύρα τα βλέπω τα πράγματα! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:03 ---------- εγω θα ελεγα στειλτο στην αντιπροσωπεια της toshiba. παρε ενα τηλ αυριο πρωι γιατι νομιζω οτι εχουν και τσαμπα κουριερ να ερθει να το παρει. ενα 20αρικο θελουν να το κοιταξουν και απαντανε σε 2 μερες. Φίλε circadian,αν πάρω τηλ σ'αυτό που μου έδωσε ο τύπος στο ΠΛΑΙΣΙΟ θα έρθει courier να το πάρει? Καλό ακούγεται...θα δοκιμάσω αύριο.
21century Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Αν εχει περασει 2ετία και η εγγύηση καλύτερα να το πας στο σερβις στη Καλλιθέα για να έχεις απο κοντά μια πρώτη εκτίμηση, απο εκει και περα να δεις αν ευθυνεται εστω η μητρική του..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.