Προς το περιεχόμενο

Linux και HD4850

euklidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τσιμπησα καινουριο PC αυτες της μερες και μαζι με αυτο πηρα και μια 4850 (κυριως λογο τιμης αλλιως θα αγοραζα nVidia). Το θεμα ειναι οτι εχω πολυ χοντρο προβλημα με την καρτα στο λινουξ. Εχω δοκιμασει σε OpenSuse (η βασικη μου διανομη) και Ubuntu μπας και δουλεψει... Χωρις fxglr στο γραφικο περιβαλλον ειμαι οκ αλλα δεν μπορω να παιξω video. Με ενεργοποιημενους τους drivers της ΑΤi εχω προβληματα και στο γραφικο περιβαλλον. Εχει κανεις καμια ιδεα για το πως θα το φτιαξω; Αλλιως με βλεπω να αλλαζω καρτα γραφικων...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλιως με βλεπω να αλλαζω καρτα γραφικων...

Το συντομότερο. Κι όχι ATi.

Μα, δηλαδή, όλοι φωνάζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κάκιστο fglrx, και πας και αγοράζεις ATi κάρτα για χρήση σε Linux ;

Το συντομότερο. Κι όχι ATi.

Μα, δηλαδή, όλοι φωνάζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κάκιστο fglrx, και πας και αγοράζεις ATi κάρτα για χρήση σε Linux ;

Ηταν καθαρα αγορα λογω της τιμης που ειχε. Ειχα διαβασει οτι εχουν φτιαξει αρκετα οι drivers της ΑΤΙ αλλα προφανως δεν ηταν αληθες.... :(

Με τους open source drivers δεν δουλεύουν τα βασικά; (Δηλαδή τα video. Games και γενικότερα 3D τα κάνεις κι απ'τα windows)

Oχι, το βιντεο σπαει παρα πολυ και γενικα τα σερνεται ολος ο X. Αυριο παω μαλλον να παρω μια 9800GT να δω την υγεια μου...

Αφού ήθελες Linux, έπρεπε να είχες ψαχτεί λίγο παραπάνω στην αγορά GPU. Τώρα πάει άκλαφτη η HD4850, θα την υποβαθμίσεις με μια 9800GT...

Μωρε ηξερα για τα προβληματα της ΑΤΙ αλλα διαβαζα στο phoronix οτι η σειρα αυτη δεν εχει προβληαμτα με τους καινουριους οδηγους της ΑΤΙ. Τον κακο τους τον καιρο. Βρηκα GTS250 σε πολυ καλη τιμη και μαλλον παω για αυτη. Τις προσεχεις μερες αλλαζω καρτα. Η ΑΤΙ ετοιμαζεται για πουλημα...

Οι του Phoronix είναι απλά άσχετοι, ιδίως σε θέματα hardware, αφού κάνουν χαζά benchmarks χωρίς ουσία. Σου δείχνουν την 4870 ας πούμε σαν τέρας επιδόσεων σε παιχνίδια στο Linux, αλλά σαν απόκριση είναι κλάφτα χαράλαμπε, αφού ο driver είναι ό,τι χειρότερο και κακοφτιαγμένο κυκλοφορεί εκεί έξω μετά το Flash.

Fglrx vs radeon σε 2d benchmarks, με καρτα που νομιζω υποστηριζεται πληρως απο τον radeon

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_fglrx_radeon_2d&num=1

Εκτος απο 2-3 περιπτωσεις που ο radeon απλα τον παταει κατω, σε ολες τις αλλες ειναι πανω κατω στα ιδια.

Σε 3d ο fglrx φυσικα ειναι εκτος συναγωνισμου, ειδικα για καρτες 2xxx και πανω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...