Onoufrios31 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Το πρόβλημα που με έχει κουράσει πάρα πολύ , είναι το εξής. Σε στιγμιαίες πτώσης τάσης το pc κανει restart, όλα είναι ανοιχτά, το load του ups είναι στο 15% . Σημειωτέον ο υπολογιστής παραμένει ανοιχτός οταν βγάζω απο την πρίζα το ups,ακομή και μερικές φορές οταν εχω στιγμιαίες πτώσης τάσης του ρεύματος διάρκειας 1 με 2 δευτερόλεπτα το ups ανταποκρίνεται άξια,,, δεν ξέρω τι να κανω....τι μπορεί να το προκαλεί αυτό.Νοιώθω εκείνες τις στιγμές σαν να μην έχω ups... Το Bios οι ρυθμισεις αποκλείουν το restart, επίσης και απο το recovery on system failure εχω ακυρώσει το reset.. Να το προκαλεί το τροφοδοτικό μου; Εϊναι 550 Watt. ... Κανείς που έχει παρόμοια εμπειρία; Καμιά ιδέα το τί μπορεί να μην πάει καλά; Ευχαριστώ
alex89 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Το load του ups γιατί να πέφτει τόσο χαμηλά; Δηλαδή σε ένα παίξιμο της τάσης, εκτός από το restart έχεις και μπαταρία στο 15%;
Onoufrios31 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Το load του ups γιατί να πέφτει τόσο χαμηλά; Δηλαδή σε ένα παίξιμο της τάσης, εκτός από το restart έχεις και μπαταρία στο 15%; όχι της μπαταρίας, του φορτίου που κρατάει εννοώ. Παρόλα αυτά τρέμω κάθε φορά που κάνω rendering, καίω dvd , ή κάτι που δεν μπορώ να το σώσω την ώρα που παίζει η τάση κάτω πάνω απότομα , εκτός κι αν τελικά γίνεται το αστραπιαία που το responce time του ups 4 με 8 ms είναι ...πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα... ακούγεται τρελό...
alex89 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Η γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις και ένα άλλο pc στο ups.
Onoufrios31 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Η γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις και ένα άλλο pc στο ups. καταρχήν να σε ευχαριστήσω που απάντησες. Το πρόβλημα είναι τι προκαλεί το restart.Το ups τροφοδοτεί κανονικά.
kazantzidis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Εχω ενα mustek 600VA/360Watt. Το συνδεσα με τον υπολογιστη και την οθονη. 30% Load γραφει οτι ειναι κ η μπαταρια απο 92 πηγε στο 88% μεσα σε 3 ωρες που το εχω (με κλειστο υπολογιστη). Εκλεισα το ρευμα και εκλεισε ο υπολογιστης με το UPS επανω. Γιατι το κανει αυτο; Δε δουλευει το UPS; Το pc ειναι chieftec 420W Pentium D 3.2 ATI RADEON 4670 Ειναι συνδεμενο η οθονη και ο υπολογιστης με το ups, και μετα το ups ειναι σε πολυμπριζο που παει στον τοιχο... και η οθονη ειναι μια 17'' TFT
Onoufrios31 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Εχω ενα mustek 600VA/360Watt. Το συνδεσα με τον υπολογιστη και την οθονη. 30% Load γραφει οτι ειναι κ η μπαταρια απο 92 πηγε στο 88% μεσα σε 3 ωρες που το εχω (με κλειστο υπολογιστη). Εκλεισα το ρευμα και εκλεισε ο υπολογιστης με το UPS επανω. Γιατι το κανει αυτο; Δε δουλευει το UPS; Το pc ειναι chieftec 420W Pentium D 3.2 ATI RADEON 4670 Ειναι συνδεμενο η οθονη και ο υπολογιστης με το ups, και μετα το ups ειναι σε πολυμπριζο που παει στον τοιχο... και η οθονη ειναι μια 17'' TFT Τι να πώ.. Μάλλον δεν το σηκώνει το φορτίο...δοκίμασες να βάλεις μόνο τον υπολογιστή στο ups και να κλείσεις το ρεύμα; Κάνε μια δοκιμή.. εγω κάνω πειράματα εδω και 1 μισι χρόνο και ακόμη να καταλάβω για πιο λόγο μου κανει restart ... Το επόμενο ups μου θα έιναι APC σιγουρότατα.
kazantzidis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Το φορτιο ειναι στο 30%. Καλα κ εγω APC θα επαιρνα αλλα αυτο μου το εδωσαν δωρεαν.
Onoufrios31 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Το φορτιο ειναι στο 30%. Καλα κ εγω APC θα επαιρνα αλλα αυτο μου το εδωσαν δωρεαν. Και εγώ το πήρα πιο φτήνα...αλλά τώρα πληρώνω τη διαφορά ...σπάζοντας τα νευρα μου
SilverCloak Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Onoufrie, είσαι βέβαιος ότι το restart είναι από βύθιση τάσης και όχι από κάποιο άλλο πρόβλημα όπως software bug ή CPU overheat (που είναι και trendy, καλοκαιριάτικα)?
Onoufrios31 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Onoufrie, είσαι βέβαιος ότι το restart είναι από βύθιση τάσης και όχι από κάποιο άλλο πρόβλημα όπως software bug ή CPU overheat (που είναι και trendy, καλοκαιριάτικα)? Ναι σίγουρος 100%. Cpu overheat πολύ δύσκολο να συμβεί γιατί η ψύξη που έχω και γενικώς στο κουτί είναι σε θερμοκρασία 29 βαθμούς, software bug αν ήταν θα έπρεπε να το κάνει και σε στιγμές που δεν έχω βύθιση τάσης σωστά; Δεν ξέρω αν φταίει μια ρυθμιση στο bios το spectrum spread που το εχω disabled.Δεν είμαι με overclocking. Δεν ξερω .... Δεν επρεπε να συμβαινει αυτο καθολου , νοιωθω σαν να εχω το ups να μου ταραζει τον υπολογιστη.O κύριος λογος που αγορασα το ups είναι για αυτες τις στιγμιαιες μικροδιακοπες αν εκλεινε το ρευμα μια και καλη δεν με νοιαζει.Ουφ...
damastes Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 4 mustek 1000αρια, έχουμε δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με τα ρεύματα. Ποιο τροφοδοτικό ακριβώς έχεις, γιατί κάπου πείρε το μάτι μου συγκεκριμένο θέμα στο φόρουμ όπου υπάρχει ασυμβατότητα μερικών ups με active pfc τροφοδοτικά. Προσοχη στα ups σε υπολογιστες με active pfc τροφοδοτικο!! active pfc τροφοδοτικα και προβλημα με απλα UPS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.